Skip to main content

Ίμβρος, Τένεδος, Θράκη: 6 ημέρες οδικώς με 3 δείπνα! Αναχωρήσεις Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2023 απο 395

ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΟΙΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 22-27/02 (Καθαρά Δευτέρα)    ΜΑΡΤΙΟΣ: 21-26/03 (25η Μαρτίου)

ΝΟΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Μαζί θα ζήσουμε:

  • Μια συγκινητική αναδρομή στην ιστορία των αλησμόνητων πατρίδων

  • Ένα οδοιπορικό στην Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη διάσημη από το ομηρικό έπος Τροία, τα Δαρδανέλια και την Αδριανούπολη

  • Είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό

  • Επίσκεψη στο στενό των Δαρδανελίων

  • Θα ανακαλύψουμε την πλούσια ιστορία και την άγρια ομορφιά των νησιών της Ίμβρου και της Τενέδου, συνοδεία του ξεναγού μας

  • Ελληνόφωνη Ξενάγηση στην Αδριανούπολη – επίσκεψη στο μουσείο Υγείας και χρόνος για ψώνια στης αγορές της πόλης

  • Διαμονή στο Τσανάκκαλε σε κεντρικό ξενοδοχείο 5* αστέρων με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή ή Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομότηνη ή Ξάνθη – Τσανάκκαλε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μέσω Κεσάνης θα φτάσουμε στα Στενά των Δαρδανελίων. Τα Δαρδανέλια ήταν παλιά γνωστά ως Ελλήσποντος και χωρίζουν τη βορειοδυτική Μικρασία από την Χερσόνησο της Καλλίπολης, που ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα ως Θρακική Χερσόνησος. Τα στενά αυτά έχουν παίξει στρατηγικό ρόλο. Το πολύ στενό και ελικοειδές σχήμα του πορθμού μοιάζει περισσότερο με ποταμό και θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους, πολυσύχναστους και δύσκολους υδάτινους δρόμους. Συνεχίζουμε για το Canakkale (στα τούρκικα σημαίνει «Φρούριο των Τσανακιών»).Η πόλη είναι κτισμένη στο στενότερο σημείο των Δαρδανελίων – στο μέσο περίπου του πορθμού. Το προγενέστερο όνομά της (Δαρδανέλια) είχε δοθεί από τους Έλληνες λόγω της γειτνίασής της με την αρχαία πόλη Δάρδανο την οποία οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει σε απόσταση 8 χλμ. νοτιοδυτικά της σημερινής πόλης. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας ,δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκκαλε – Ίμβρος – Τσανάκκαλε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Καμπάτεπε απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για την Ίμβρο. Η Ίμβρος βρίσκεται ανάμεσα στο τρίγωνο των νησιών Σαμοθράκης, Λήμνου και Τενέδου, από τα οποία απέχει αντίστοιχα δεκατρία, έντεκα και δεκαεπτά ναυτικά μίλια. Με πέντε φράγματα και ανάλογες τεχνητές λίμνες, θεωρείται το πιο πλούσιο νησί του Αιγαίου σε πηγές και τρεχούμενα νερά, μετά τη Σαμοθράκη. Είναι ένα ορεινό νησί, που χαρακτηρίζεται από τις απόκρημνες και θαλασσοδαρμένες ακτές της βορινής πλευράς του, αλλά και από τις ατέλειωτες και τεράστιες αμμουδιές της νότιας πλευράς του. Η περίμετρός του ξεπερνά τα 40 ναυτικά μίλια και κρύβει πολλές και ιδιαίτερα όμορφες γωνιές. Θα κάνουμε περιήγηση του νησιού ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που πιθανολογείται ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσανάκκαλε –Τροία – Τένεδος – Τσανάκκαλε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Τροία. Το μυθικό Ιλιον ήταν κτισμένο αρχικά πολύ κοντά στη θάλασσα, αλλά οι συνεχείς προσχώσεις των ποταμών Σκαμάνδρου και Σιμόεντος απομάκρυναν σταδιακά την πόλη από την ακτογραμμή (η Τροία απέχει σήμερα περίπου 15 χλμ. από τη θάλασσα). Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Ερρίκο Σλήμαν συνεχίζονται μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως αξιόλογες μαρτυρίες της μακραίωνης ιστορίας της μικρασιατικής πόλης. Συνεχίζουμε για το Γκεϊκλί από όπου θα πάρουμε το f/b για να μεταβούμε στην Τένεδο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο δρόμο που εκτείνεται σε μήκος διακοσίων περίπου μέτρων. Εδώ συγκεντρώνονται και τα περισσότερα αξιοθέατα της Χώρας. Πρώτα πρώτα συναντούμε τη μεγάλη πλατεία, ακριβώς απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά, όπου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κάτω από τη σκιά των πεύκων, οι μικροπωλητές εκθέτουν τα προϊόντα τους. Τελάρα με τα διάσημα σταφύλια της Τενέδου, κρασιά, γλυκά του κουταλιού, λάδι, ελιές και μικρά αναμνηστικά δώρα αποτελούν τα αγαθά προς πώληση, ενώ στα τραπεζάκια που έχουν απλώσει οι μικρές καντίνες κάτω από τα δέντρα, οι ντόπιοι περνούν την ώρα τους πίνοντας τσάι, διαβάζοντας εφημερίδες ή παίζοντας τάβλι με τις ώρες. Η καρδιά του νησιού χτυπά γύρω από την ανοιχτή αγορά, όπου συνωστίζεται καθημερινά πολύς κόσμος, καθώς και επισκέπτες για να ψωνίσουν ή να δροσιστούν, πίνοντας ένα παγωμένο ποτό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Ακολουθεί επίσκεψη προσκύνημα στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Περιήγηση στο νησί και επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τσανάκκαλε – Αδριανούπολη – Κομοτηνή ή Ξανθή

Πρωινό . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη δεύτερη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, την Αδριανούπολη. Η Αδριανούπολη (στα τουρκικά Edirne) αριθμεί σήμερα 150.000 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό και υπήρξε πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 92 χρόνια, έως την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Θα θαυμάσουμε τα ερείπια των Ορθόδοξων Ιερών Ναών, τα μουσουλμανικά Τεμένη και το Μουσείο Υγείας. Θα επισκεφτούμε ακόμη στο Κάραγατς, το Σιδηροδρομικό Σταθμό της γαλλικής εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε το Όριαν Εξπρές. Ελεύθερος χρόνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Κομοτηνή ή Ξανθή Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κομοτηνή ή Ξανθή – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα επιστροφή στην πόλη μας αργά το απόγευμα.

Κόστος εκδρομής Ίμβρος - Τένεδος

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές-Περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Parion Hotel 5* στο Τσανάκκαλε

  • Δυο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4* στην Ελλάδα

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά

  • Τρία(3) δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας στην Τουρκία

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής μας στην Τουρκία

  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής

  • Εισιτήρια Ferry boat για Ίμβρο – Τένεδο

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με βασικές καλύψεις, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις: 

  •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής