Skip to main content

Οδικώς ΠΑΡΑΛΙΑ  ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ - IMBΡΟΣ Ιούνιος Σεπτέμβριος 2023 από 485

ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ- IMBΡΟΣ-ΑΙΒΑΛΙ- ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΤΣΕΣΜΕ                                         

Aναχωρήσεις: 17/06 , 15/07, 29/07, 05/08,12/08,19/08 ,26/08 , 02/09/2023...7ήμερη

 

 

1η ΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση ώρα 7:30 π.μ. και αναχώρηση για Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή. Άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΡΟΙΑ- ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Αναχώρηση  το πρωί για Τσανάκαλε αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη  της   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTYFREESHOPS» θα συνεχίσουμε για Καλλίπολη.Μόλις περάσουμε τα Δαρδανέλια θα φτάσουμε στο ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ.Αφιξη,τακτοποίηση στα δωμάτια,δείπνο,διανυκτέρευση.Το ξενοδοχείο μας το Akol 4* βρίσκεται στην καρδιά των Δαρδανελίων, μόλις λίγα βήματα από την παραλία και εχει θέα τον Ελλήσποντο!

 

3η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΙΜΒΡΟΣ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Καμπάτεπε  απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για την Ίμβρο. Η Ίμβρος βρίσκεται ανάμεσα στο τρίγωνο των νησιών Σαμοθράκης, Λήμνου και Τενέδου, από τα οποία απέχει αντίστοιχα δεκατρία, έντεκα και δεκαεπτά ναυτικά μίλια. Με πέντε φράγματα και ανάλογες τεχνητές λίμνες, θεωρείται το πιο πλούσιο νησί του Αιγαίου σε πηγές και τρεχούμενα νερά, μετά τη Σαμοθράκη. Είναι ένα ορεινό νησί, που χαρακτηρίζεται από τις απόκρημνες και θαλασσοδαρμένες ακτές της βορινής πλευράς του, αλλά και από τις ατέλειωτες και τεράστιες αμμουδιές της νότιας πλευράς του. Η περίμετρός του ξεπερνά τα 40 ναυτικά μίλια και κρύβει πολλές και ιδιαίτερα όμορφες γωνιές. Θα κάνουμε περιήγηση του νησιού ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που πιθανολογείται ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια. Ελεύθερος χρόνος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ –  ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ

Πρωϊνό και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας.Αμέσως μετά συνεχίζουμε για Αιβαλί.Βόλτα στην όμορφη πόλη.Συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Πέργαμο και στο όμορφο παραλιακό Ντικιλί .Συνεχίζουμε για Σμύρνη,άφιξη στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος,δείπνο,διανυκτέρευση

αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Αμέσως μετά το πασίγνωστο λιμάνι ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του. Επιστροφή στην ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ – ΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΤΣΕΣΜΕ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως ταΟΥΡΛΑ (με την οικία του  μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη ΣΕΦΕΡΗ) τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα) Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα,τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου, Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ – ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ξάνθη.Αφιξη,τακτοποίηση στα δωμάτια,διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ –  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 485€

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:195€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • 1 διαν/ση στην Κομοτηνή με πρωινό
  • 1 διαν/ση στην Ξάνθη με πρωινό
  • 4 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* στην ΤΟΥΡΚΙΑ με ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Aρχηγό -   συνοδό.
  • ΦΠΑ.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ:HOTEL PARION 5*

ΣΜΥΡΝΗ: HOTEL KAYA PRESTIGE 4*

KOMOTHNH:HOTEL CHRIS & EVE  4*

ΞΑΝΘΗ:HOTEL NESTOS 3*