Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ! από 995€

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ -  ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ, KΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΟΜΠΙΤΟΥΣ – ΑΒΕΙΡO - ΣΙΝΤΡΑ, ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΜΠΟΥΣΑΚΟΥ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ

  • Δώρο η εκδρομή Σίντρα – Κασκάις -Εστορίλ- Κάμπο Ντα Ρόκα
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός
  • Απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines

1η μέρα: Αθήνα - Λισσαβώνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Πορτογαλική πρωτεύουσα, την υπέροχη Λισσαβώνα. Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη, η Λισσαβώνα έχει το άρωμα της μεσογειακής ατμόσφαιρας, αλλά και την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης, με πάμπολλα ανάκτορα, κάστρα, μοναστήρια και παλιομοδίτικα τραμ. Άφιξη στην γενέτειρα του fado με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πολύχρωμα πλακάκια προσόψεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λισσαβώνα, Ξενάγηση

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική, αλλά και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο της πόλης, το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών, που διαθέτει μια καταπληκτική συλλογή από άμαξες της βασιλικής οικογένειας από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα. Η μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή αυτή θεωρείται η πιο αξιόλογη στο είδος της παγκοσμίως και επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους, όσο και την επιρροή της τέχνης στον διάκοσμό τους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της Πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που βρίσκεται δίπλα στον πύργο του Μπελέμ και συγκαταλέγεται και αυτό στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το μοναστήρι ξεκίνησε να κτίζεται το 1501 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν αιώνα αργότερα. Εδώ πέρασε προσευχόμενος την τελευταία του βραδιά ο Βάσκο ντα Γκάμα, πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Η εκκλησία, μαζί με τα άλλα μνημεία της περιοχής, τον πύργο του Μπελέμ και το μνημείο των Ανακαλύψεων συμβολίζουν την Χρυσή Εποχή των Ανακαλύψεων και είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα, της παλιότερης γειτονιάς της Λισσαβώνας, που απλώνεται από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι τον ποταμό Τάγο. Κοντά στο ποτάμι θα βρείτε παλιές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, καθώς και εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την Αmalia Rodrigues.

3η μέρα: Λισσαβώνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπο ντα Ρόκα - Λισσαβώνα

Πρωινή αναχώρηση για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτος μας σταθμός η ρομαντική Σίντρα, όπου θα δούμε το παλάτι που στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα γραφικό ψαροχώρι με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες του, καθώς και από το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Τελευταία μας επίσκεψη το Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca), ένα ακρωτήρι που αποτελεί το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ο Πορτογάλος ποιητής Luis de Camoes το περιγράφει σαν "το μέρος όπου η γη τελειώνει και αρχίζει η θάλασσα". Επιστροφή το μεσημέρι στη Λισσαβώνα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Λισσαβώνα - Όμπιντος - Ναζαρέ - Μπατάλια - Φάτιμα - Πόρτο

Πρωινή αναχώρηση για το Πόρτο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιντος (Óbidos), με τα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια, στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι του Ατλαντικού Ναζαρέ (Nazare), όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Μπατάλια (Batalha), όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια γοτθικού ρυθμού της Ευρώπης. Τελευταίος σταθμός της σημερινής ημέρας θα είναι στον διάσημο τόπο προσκυνήματος της Φάτιμα (Fatima). Εδώ, στις 13 Μαΐου του 1917, τρία μικρά βοσκόπουλα αντίκρισαν την Παναγία και έκτοτε η περιοχή προσελκύει ετησίως 6 έως 8 εκατομμύρια προσκυνητές. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Φάτιμα, το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων, καθώς και την μοντέρνα Βασιλική της Αγίας Τριάδος, έργο του διαπρεπή Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Πόρτο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Πόρτο

Το Πόρτο, που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στις όχθες του ποταμού Ντούρο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ξέρει να κλέβει την παράσταση! Μαζί θα ξεδιπλώσουμε την ομορφιά του, επισκεπτόμενοι τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Σάο Μπέντο, όπου οι παραστάσεις με τα πλακάκια που διακοσμούν τους τεράστιους τοίχους περιγράφουν την ιστορία της πόλης. Συνεχίζουμε με το Μέγαρο Μπόλσα - πρώην χρηματιστήριο - και τον χρυσοποίκιλτο ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στην περιοχή Villa Nova de Gaia, όπου θα δοκιμάσουμε το διάσημο επιδόρπιο κρασί Πόρτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες - Πόρτο

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο "πράσινες" περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό και το Ιερό του Ιησού με σημαντικά στοιχεία μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα ρητό που λέει: "Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισσαβώνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει"… Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimarães), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος A΄. Θα δούμε (εξωτερικά) το Παλάτι του Δούκα (Ducal Palace), το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Πόρτο - Αβέιρο - Μπουσάκο - Κοΐμπρα

Πρωινή βόλτα στα στενά της Κάτω Πόλης (Villa Baixa) και χρόνος ελεύθερος για ψώνια και καφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και πρώτη μας στάση το Αβέιρο, μια πόλη που χάρη στα γραφικά της κανάλια, τις αψιδωτές της γέφυρες και τις παραδοσιακές βάρκες "moliceiros", έγινε ευρύτερα γνωστή ως η "Βενετία της Πορτογαλίας". Συνεχίζουμε για το Παλάτι Μπουσάκο - σήμερα 5άστερο ξενοδοχείο. Το παλάτι, που παλαιότερα αποτελούσε μοναστήρι του τάγματος των Καρμελιτών μοναχών, περιτριγυρίζεται από 200 εκτάρια πλουσιοπάροχης βλάστησης και θεωρείται το Εθνικό Δάσος των Πορτογάλων. Τελευταίος μας σταθμός η Κοΐμπρα, όπου φθάνοντας θα περιπλανηθούμε στον χώρο του Πανεπιστημίου (University of Coimbra-Alta and Sofia) - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO από το 2013 - και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Κατηφορίζοντας τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσο Ενρίκες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Κοΐμπρα - Λισσαβώνα - Αθήνα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το την Λισσαβώνα . Περπατήστε ως την Praça Rossio, εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της Λισσαβώνας και αφεθείτε στις γαστρονομικές απολαύσεις τις πανέμορφης πόλης. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας και γεμάτοι αναμνήσεις θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

22/4

08 HMEΡΕΣ

LISBON HOTEL 4*  

PORTO HOTEL CROWNE PLAZA 5*

COIMBRA HOTEL DONAS INES 4*

ΔΙΚΛΙΝΟ

995€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

1,345€

ΠΑΙΔΙΚΟ

935€

ΦΟΡΟΙ

235€

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ Α

 

Πανόραμα Πορτογαλίας 8 ΗΜΕΡΕΣ AEGEAN :22/4

21/4

A3722

ATH LIS

20:35-23:00

29/4

A3723

LIS ATH

23:50-05:45

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  •  1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δώρο η εκδρομή Σίντρα -Κασκάις-Εστορίλ
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό