Skip to main content

Μεγάλη Πορτογαλία και η μεσαιωνική Έβορα | Καλοκαίρι 2022 από 969€

26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 30/8

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Περιλαμβάνει τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας
  • Σπάνια διαμονή στη μεσαιωνική Έβορα, μία πόλη-διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψουμε!
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα, Έβορα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα στα ανατολικά προάστια της Λισαβόνας. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα,
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών
  • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη Κοιλάδα Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες
  • Ολοήμερη ξενάγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ (πτήση) – ΕΒΟΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λισαβόνα. Άφιξη στην πορτογαλική πρωτεύουσα και άμεση αναχώρηση προς τις πεδιάδες του νό­του, τον σιτοβολώνα της Πορτογαλίας, η… Θεσσαλία, αν θέλετε, της Πορτογαλίας. Ο δρόμος μας μας πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo).

Φτάνουμε λοιπόν στην Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέ­μορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπω­σιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμοσφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει!

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΒΟΡΑ – ΤΟΜΑΡ – ΦΑΤΙΜΑ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Σήμερα το πρωί εξερευνούμε πανοραμικά την Έβοοα και επισκεπτόμαστε τον θαυμάσιο ναό της Αρ­τέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο και φυσικά από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πό­λης. Όμως η Έβορα κρύβει άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, ο καθεδρικός ναός και πλατεία Giraldo, τα ο­ποία αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγ­ματοποιήσουμε.

Κατόπιν αναχωρούμε από την Έβορα και περνάμε από τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με μήκος 17 χλμ.! Ερχόμαστε στην πόλη Τόμαρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Επόμενος σταθμός μας το χωριό Φάτιμα (Fátima), που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Θα επισκεφθούμε τον παλιό και τον νεό καθεδρικό ναό και κατόπιν θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Κοΐμπρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και που προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ – ΠΟΡΤΟ

Η Κοΐμπρα διαθέτει ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι θαμμένος και ο 1ος βασιλιάς ιδρυτής της χώρας.

Κατόπιν συνεχίζουμε οδικώς με τελικό μας προορισμό σήμερα το Πόρτο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Πόρτο, η πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε φυσικά την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia για να γευτούμε το διάσημο κρασί Πόρτο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΝΑΖΑΡΕ – ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Αφήνουμε σήμερα το Πόρτο και κατευθυνόμαστε προς νότο, με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Λισαβόνα. Η πρώτη μας στάση είναι στην πόλη των καναλιών, ή «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro), όπου θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovosmoles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια).

Καθώς φτάνουμε στη Λισαβόνα θα έρθουμε στο περί­φημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Γείτονας του ποτάμου Τάγου και με επέκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγ­χρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής.

Φτάνουμε λοιπόν στη Λισαβόνα όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη με τον αρχηγό μας. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ξενάγηση)

Θα ξεκινήσουμε την ανακάλυψη της πορτογαλικής πρωτεύουσας από το Parque Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας παίρνοντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας, η πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λισαβώνα. Η Praça do Comércio είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos). Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής της Λι­σαβόνας. Πρώτος μας σταθμός η πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα.

Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΟΜΠΙΝΤΟΣ – ΚΟΥΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Ακόμα μια γεμάτη ημέρα μάς περιμένει. Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, την Μπατάλια με το μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, που χτί­στηκε προς τιμήν της πορτογαλικής νίκης στη μάχη της Αλμπαρότα (1385), και την Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Θα δούμε επίσης το μεσαιωνικό χωριό Ούμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα, και τους κήπους στο Κουίντα ντος Λουρίντος, πριν επιστρέψουμε στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ελεύθερη ημέρα) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ελεύθερη ημέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα (check-out στις 11:00) και ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις παραδο­σιακές γειτονιές της πόλης των 7 λόφων χρησιμο­ποιώντας τα μέσα μεταφοράς και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 6,90€ (πληρώνονται τοπικά). Στην διάρ­κεια της επίσκεψής μας θα γνωρίσουμε μερικά από τα μυστήρια της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Θα έ­χουμε επίσης ευκαιρία να μιλήσουμε για τoν διάσημο συγγραφέα/ποιητή Φερνάντο Πεσσόα και για περπα­τήσουμε τα μέρη που περπατούσε ο ίδιος την καθη­μερινότητα του.

Κατόπιν θα μεταφερθούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας για την πτήση επιστροφής μας.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 969 € 270 €
  Twin Room 969 € 270 €
  Triple Room 969 € 270 €
  Single Room 1469 € 270 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία:
    • Vila Gale 4* στην Έβορα,
    • Vila Gale Coimbra 4* στην Κοΐμπρα
    • Porto Palacio & Spa 5* στο Πόρτο
    • Holiday Inn Continental 4* στη Λισαβόνα
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
  • εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 270€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

26/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

13:50

16:15

A3 723

03/07/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

02/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

14:20

16:45

A3 723

10/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

14:20

16:45

A3 723

17/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

16/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

14:20

16:45

A3 723

24/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

23/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

14:20

16:45

A3 723

31/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

30/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

14:20

16:45

A3 723

07/09/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45