Skip to main content

Πανόραμα Πορτογαλίας Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2022! από 895€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23/12, 30/12/2022...8 ημέρες

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ, ΠΟΡΤΟ, ΜΠΡΑΓΚΑ, ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ, ΚΟΪΜΠΡΑ, ΦΑΤΙΜΑ, ΝΑΖΑΡΕ, ΟΜΠΙΤΟΥΣ,   ΑΒΕΙΡΟ, ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ, ΜΠΟΥΣΑΚΟΥ,  ΜΠΑΤΑΛΙΑ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση  για την Λισσαβώνα, την πορτογαλική πρωτεύουσα, η οποία είναι κτισμένη στους επτά λόφους του ποταμού Tagus. Άφιξη στην γενέτειρα του fado με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πολύχρωμα πλακάκια προσόψεις. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, που χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα ως το Κάστρο Του Αγίου Γεωργίου για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβώνας. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues.

 

3η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ- ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκολφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Τελευταία μας επίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca.

4η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ – ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΝΑΖΑΡΕ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ - ΦΑΤΙΜΑ – ΚΟΙΜΠΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του Ατλαντικού τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση. Επόμενη μας στάση στο  Μοναστήρι της αγίας Μαρίας της Νίκης στην Μπατάλια. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ύστερης γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Πορτογαλία. Έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1983. Από εκεί αναχωρούμε για το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού τη Φάτιμα, στην οποία έγινε το θαύμα της εμφάνισης της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία βοσκόπουλα στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνηματικά κέντρα παγκοσμίως. Τέλος θα φθάσουμε στην Κοίμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου, όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου και στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποταμό Μοντέγκο, επίσης θα βρεθούμε και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα Λα Νόβα όπου θα έχουμε πανοραμική θέα από όλη την πόλη.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΚΟΪΜΠΡΑ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ - ΑΒΕΙΡΟ - ΠΟΡΤΟ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Πόρτο .Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκο το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη πόλη των καναλιών ,τη “Βενετία της Πορτογαλίας” το Αβέιρο, όπου θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση ,τις ανθρώπινες αξίες , τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους.  Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “ Πόρτο” που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέϊρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες το λίκνο του Παρτογαλικού έθνους.που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο  « Αφόνσο Ενρίκες » . Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο , τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα είναι η τελευταία μας ημέρα στην Πορτογαλία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022/ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ/ΦΩΤΑ 2023 (τιμές κατά άτομο)

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΗΜ.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

 

ΦΟΡΟΙ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

 

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΩΝ

(Με εκδρομή Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ)

HOTEL LISBOA PLAZA LIBERTADE 4*

HOTEL IPANEMA PORTO 4*

HOTEL FENIX PORTO 4*

HOTEL TIVOLI COIMBRA 4*

8

23/12, 30/12

895,00€

1.255,00€

845,00€

185,00€ LH

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ   ME LH

23/12

HTLS 4*  8 HΜΕΡΕΣ

LH 1279

 ATH-FRA

14:20

16:20

LH 1172

 FRA-LIS

20:35

22:40

LH 1783

 OPO-MUC

13:45

17:35

LH 1756

 MUC-ATH

21:25

00:50

 

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ   ME LH

30/12

HTLS 4*  8 HΜΕΡΕΣ

LH 1279

 ATH-FRA

14:20

16:20

LH 1172

 FRA-LIS

20:35

22:40

LH 1177

 OPO-FRA

12:25

16:10

LH 1284

 FRA-ATH

20:35

00:20

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
  • Ειδική ασφάλεια COVID-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία  / μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα θεαμάτων, ακουστικά (whispers), εισιτήρια άλλων μέσων ( συγκοινωνίας ή αναψυχής), extra περιηγήσεις ή πρόσθετες αμοιβές ξεναγών, για ‘’ extra’’ προγράμματα διασκέδασης, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά, καθώς και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημείωση:

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.