Skip to main content

Πανόραμα Πορτογαλίας Αναχωρήσεις: 14.02, 21.02, 07.03, 18.03*, 05, 19 & 12.04

Λισσαβόνα, Σίντρα, Εστορίλ, Κασκάις, Ναζαρέ, Αλκομπάθα, Φατίμα,
Μπράγα, Πόρτο, Γκιμαράες, Αβέιρο, Κοϊμπρα, Σανταρέμ

8ημερες

 Η Πορτογαλία τοποθετημένη στο νότιο δυτικό άκρο της Ευρώπης, να την αγγίζει ο Ατλαντικός ωκεανός έχει να προσφέρει στον επισκέπτη της πολλές συγκινήσεις. Πανέμορφα μεσαιωνικά χωριά, πολλές εναλλαγές φυσικού τοπίου και υπέροχη αρχιτεκτονική που έχει διατηρηθεί μέσα στην πορεία των χρόνων.

 

Η πρωτεύουσά της η Λισσαβόνα διατηρεί ακόμα την αρχιτεκτονική της κληρονομιά σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η ιστορία της Πορτογαλίας απεικονίζεται στα κτίρια της Λισσαβόνας από τα ιστορικά ρωμαϊκά θεμέλια των ναών, μέχρι τα πολύχρωμα πλακίδια που κοσμούν τους τοίχους των σπιτιών και φανερώνουν το αραβικό παρελθόν της. Χτισμένη στους επτά λόφους του ποταμού Τάγου στο σημείο που εκβάλει στον Ατλαντικό Ωκεανό προσφέρει τεράστια εναλλαγή εικόνων. Προσφέρεται απλόχερα σε όσους θέλουν να την περπατήσουν αφού το δίκτυο τραμ της είναι εκπληκτικό και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη. Τα μικρά καφέ της και τα εστιατόρια δίνουν στην νύχτα της άλλη ομορφιά...Μοναδικοί ρυθμοί Φάντο απλώνονται στα μικρά μπαρ, τα βιολιά και οι κιθάρες ξεδιπλώνουν ιστορίες για αγάπη, έρωτα και πόνο συνοδευόμενες από ένα γευστικό ποτήρι κρασί πόρτο... Και το ταξίδι αρχίζει...

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ, πτήση & ξενάγηση πόλης.

Συγκέvτρωση στo αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισσαβόνα. Άφιξη και αναχώρηση αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερονυμητών. Και τα δύο μνημεία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει αρκετά Μαροκινά στοιχεία στην αρχιτεκτονική του. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο βράδυ του ο Βάσκο ντε Γκάμα προσευχόμενος για ούριο άνεμο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Θα καταλήξουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας για την τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ, εκδρομή στη ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή έξω από την πόλη όπου θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισσαβόνας, τη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη της Λισσαβόνας, πνιγμένο στο πράσινο. Παλιότερα αποτελούσε την καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για τους τουρίστες. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτήρια και το ιστορικό παλάτι. Συνεχίζουμε για το Κασκάις ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι.  Τέλος θα δούμε και το παραθαλάσιο θέρετρο του Εστιρίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Επιστροφή στην Λισσαβόνα και στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια fado , τα τραγούδια της μοίρας. Το 1930 στα είκοσι της, η μεγάλη Αμάλια Ροντρίγκες θα αρχίσει την καριέρα της στα σοκάκια της Αλφάμα, και το fado θα γίνει μια από τις πιό γνωστές αστικές μουσικές του 20ου αιώνα, μαζί με το αργεντίνικο τάνγκο, τα μπλούζ, τα ρεμπέτικα, το φλαμένγκο, τη bossa nova κι άλλα πασίγνωστα μουσικά είδη, που τα περισσότερα στην κυριολεξία λατρεύτηκαν, αλλά και κυνηγήθηκαν. Η λέξη fado, που σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο, συνδέθηκε άρρηκτα με τα βάσανα και τη φτώχεια του λαού, με το χωρισμό, τον πόνο, την αβεβαιότητα, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή..... Μουσική Θλιμμένη, αλλά τόσο γλυκά μελαγχολική.... Το καλύτερο κλείσιμο για μια καθαρά γεμάτη Πορτογαλική ημέρα.

(Η συγκεκριμένη εκδρομή, στη Σίντρα & στο Κασκαις) είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προγράμματα. Στο Versus περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τιμής)

 

3Η ΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΟΜΠΙΝΤΟΣ –ΝΑΖΑΡΕ- ΑΛΚΟΜΠΑΘΑ- ΜΠΑΤΑΛΧΑ- ΦΑΤΙΜΑ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Πρώτος μας σταθμός το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που φτιάχτηκαν τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας την θάλασσα. Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκομπάθα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο πορτογάλλο βασιλιά τον 12ο αιώνα. Στο χωριό Μπατάλχα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στυλ μοναστήρια της Ευρώπης. Τελευταία μας στάση το χωριό Φάτιμα που φημίζεται για τις περισσότερες παρουσιάσεις της Παναγίας μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917. Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε τρία μικρά παιδιά που φυλούσαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Επιστροφή στη Λισσαβόνα. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ- ΠΟΡΤΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τοποθετημένο στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, αποτελεί πολιτιστικό μνημείο κληρονομιάς της Ουνέσκο και φημίζεται για την παραγωγή του ομώνυμου γλυκού κρασιού. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της περιοχής όπως τον Καθεδρικό Ναό, το νέο - κλασσικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia, όπου και θα γευτούμε το διάσημο κρασί Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ- ΜΠΡΑΓΚΑ- ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Χριστούγεννα. Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, το Μίνχο. Πρώτος μας η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και Ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Δεύτερη στάση μας η πόλη Γκιμαράες η οποία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, Αλφόνσο Α΄. Θα δούμε (εξωτερικά )το Ducal Palace (κλειστό λόγω Χριστουγέννων), το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

6Η ΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ- ΑΒΕΪΡΟ - ΚΟΪΜΠΡΑ

Αναχώρηση από το Πόρτο και μεταφορά στην πόλη των καναλιών ή αλλιώς στην “Βενετία της Πορτογαλίας”, Αβέιρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες “moliceiros” που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό “ovos moles” που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κόϊμπρα, όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ. Άλλα μνημεία που θα επισκεφθούμε είναι ο Εκκλησίας της Αγίας Κλάρα όπου βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ιζαμπέλ, της πρωταγωνίστριας του “θαύματος των ρόδων”. Διανυκτέρευση στην Κόϊμπρα.

 

7Η ΜΕΡΑ:         ΚΟΪΜΠΡΑ- ΤΟΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΡΕΜ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πριν επιστρέψουμε στην πρωτεύουσα Λισσαβόνα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πόλη Τόμαρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και μνημείο πολιτιστικό της Ουνέσκο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Λισσαβόνα με στόχο να φτάσουμε νωρίς προκειμένου να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας το απόγευμα στην πόλη. Καθ’ οδόν κάνουμε σύντομη στάση στην Σανταρέμ και μετά συνεχίσουμε για τη Λισσαβόνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για βόλτα και ψώνια. Διανυκτέρευση.

 

8Η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ- ΑΘΗΝΑ, πτήση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Υπόλοιπες αναχωρήσεις

€ 786κατ’ άτομο στο δίκλινο.

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 270 €

 

 

Για την αναχώρηση 18.03.2013

Ειδική τιμή

686 κατ’ άτομο στο δίκλινο.

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 270 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στη Λισσαβόνα , 4* στο Πόρτο και στην Κόϊμπρα 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται μέσα στο πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός από Αθήνα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 200.00, επιβάρυνση καυσίμων, & επιπλέον πακέτο ασφάλειας,τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Οι είσοδοι σε μουσεία