Skip to main content

H Λισαβόνα 02.11.2022 απο 599€

2/11   Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο 4* για εύκολες ξεναγήσεις και για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας όπως της αξίζει
  • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα, μία πανοραμική και μία πεζή, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
  • Ειδική οινογνωσία σε αμπελώνα στα περίχωρα της Λισαβόνας όπου θα δοκιμάσουμε την σπάνια ποικιλία μοβ μοσχάτο
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ και Κάμπο ντα Ρόκα
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι και όχι τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώ­πης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη με μία πα­νοραμική ξενάγηση.

Θα ξεκινήσουμε την ανακάλυψη της πορτογαλικής πρωτεύουσας από το Parque Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας παίρνοντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας, η πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λισαβώνα. Η Praça do Comércio είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos). Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες, όπως και το περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισσαβόνας το 1998. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

 

2η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής της Λι­σαβόνας. Πρώτος μας σταθμός η πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα.

Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κα­σκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προ­γράμματα. Στο ταξιδι αυτο περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τι­μής.

 

3η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: Εκδρομή στα χωριά ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ

Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, την Μπατάλια με το μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, που χτί­στηκε προς τιμήν της πορτογαλικής νίκης στη μάχη της Αλμπαρότα (1385), και στην Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια). θα τελειώσουμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κα­τασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επιστροφή στη Λισα­βόνα.

 

4η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (μια διαφορετική περιπατητική ξενάγηση) – Η Λισαβόνα αλλιώς, Ο Φερνάντο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις τυπικές γειτονιές των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τα οδοντωτά της και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 7,50€ (πληρώνονται τοπικά). Στο δρόμο της επιστροφής, θα μιλήσουμε για το Φερνάντο Πεσσόα και για τα μέρη που περπατούσε και πέρναγε την καθημερινότητα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, θα σας εκπλή­ξουμε με κάποιες γεύσεις χαρακτηριστικές της Πορ­τογαλίας.

 

5η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 220 €
  Twin Room 599 € 220 €
  Triple Room 599 € 220 €
  Single Room 859 € 220 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

02/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:50

11:05

Α3 721

06/11/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

18:10

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Το ξενοδοχείο μας είναι 4* (Sana Malhoa ή όμοιό του).
  • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα.
  • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  220 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.