Skip to main content

Αζόρες, Μαδέρα - με το νησί Τερσέιρα και παρατήρηση φαλαινών στον Ατλαντικό | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 1799

Αναχωρήσεις: 3/7, 7/8, 21/8

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πόντα Ντελγκάδα, (Αζόρες – Νησί Σάο Μιγκέλ)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας με προορισμό (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) τις Αζόρες και το νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Αζορών. Οι Πορτογάλοι τα λένε «τα νησιά των γυπών», και σίγουρα η αύρα των νησιών αποπνέει κάτι το περιπετειώδες που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

Αφού φτάσουμε στο Σάο Μιγκέλ, μεταβαίνουμε στην Πόντα Ντελγκάδα, την πρωτεύουσα του νησιού, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη, μια πόλη μοντέρνα με κοσμοπολίτικο αέρα.

Η Πόντα Ντελγκάδα αποτελεί τον πιο σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού για τα σκάφη που διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, ξεχωρίζει ωστόσο και με τα όσα προσφέρει στον ανήσυχο επισκέπτη, όπως τον ναό του Αγίου Σεβαστιανού (Σάο Σεμπαστιάο) του 16ου αιώνα. Θα περάσουμε από την τοπική αγορά με τα λουλούδια και τα φρέσκα φρούτα, και θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια ης Πόντα Ντελγκάδα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα: εκδρομή Λαγκόα ντο Φόγκο – Ριμπέιρα Γκράντε – Λαγκόα Ντας Φούρνας – Πάρκο Τέρρα Νόστρα

Αναχώρηση για την περιήγησή μας στη Λαγκόα ντο Φόγκο, τη «λίμνη της φωτιάς» δηλαδή, όνομα διόλου τυχαίο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη και εκείνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο (575 μ.) στο νησί, περιτριγυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από πλαγιές με μεγάλη κλίση.

Επιστρέφοντας σε «αστικό» περιβάλλον, ερχόμαστε στην όμορφη Ριμπέιρα Γκράντε, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το δημαρχιακό μέγαρο του 17ου αι. Η συνέχεια της διαδρομής προς τα ανατολικά μας επιφυλάσσει μια στάση στο Miradouro de Santa Iria, τοποθεσία όπου θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό όσο και άγριο τοπίο προς τος πορτογαλικό αρχιπέλαγος.

Έπειτα θα επισκεφθούμε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου παράγεται τσάι (εργαστήριο), πριν συνεχίσουμε για το Miradouro Pico do Ferro, από όπου η θέα στην Κοιλάδα Φούρνας, ακόμη ένα συγκλονιστικό τοπίο που μόνο με εικόνες μπορεί να περιγραφεί (η είσοδος στη Lagoa das Furnas). Εδώ θα επισκεφθούμε το Πάρκο Τέρρα Νόστρα, από τους ωραιότερους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη, με οργιαστική βλάστηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε και στα θερμά ιαματικά νερά, με σταθερή θερμοκρασία στους 30οC και ένα χαρακτηριστικό ελαφρύ χρώμα «σκουριάς»! Σημειώστε επίσης πως η περιοχή αυτή φημίζεται και για κάτι ακόμα, την σπεσιαλιτέ των Αζορών «cozido a portuguesa», το διάσημο φαγητό που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε υπόγειους φούρνους που ζεσταίνονται από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, όπως θα δούμε και εμείς.

Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και για φαγητό, ενώ επιστρέφοντας στην Πόντα Ντελγκάδα θα κάνουμε και μία στάση στο χωριό της Βίλα Φράνκα, την παλιά πρωτεύουσα του Σάο Μιγκέλ.

Διανυκτέρευση στην Πόντα Ντελγκάδα.

 

3η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα: Παρατήρηση Φαλαινών και Δελφινιών στον Ατλαντικό

Μία συγκλονιστική εμπειρία μας επιφυλάσσει το σημερινό πρόγραμμα: θα ξεκινήσουμε για τις ακτές του Ατλαντικού και θα εκδράμουμε με πλοιάριο για παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών! Θα ανοιχτούμε λοιπόν στη θάλασσα με σκοπό να παρατηρήσουμε από κοντά αυτά τα υπέροχα και τόσο γοητευτικά ζώα. Συνολικά 27 είδη κητοειδών επισημαίνονται όλο τον χρόνο στα νερά της ευρύτερης περιοχής, με τις ευκαιρίες για καλή παρατήρηση να είναι πολλές! Ετοιμάστε λοιπόν μπαταρίες και φωτογραφικές μηχανές και ετοιμαστείτε για μία αληθινά εξωπραγματική εμπειρία!

Επιστροφή στην Πόντα Ντελγκάδα και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα – πτήση για το νησί Τερσέιρα – Άνγκρα ντο Εροϊσμου

Αναχωρούμε σήμερα από το Σάο Μιγκέλ για να γνωρίσουμε ακόμα ένα νησί των Αζορών. Μεταβαίνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο της Πόντα Ντελγκάδα από όπου θα πετάξουμε για το Νησί Τερσέιρα, από τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος (κάπως μικρότερη από τη Νάξο). Με την άφιξή μας μεταβαίνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού, την Άνγκρα ντο Εροϊσμου για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε θα πάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Η Άνγκρα ντο Εροΐσμου έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη Μνημείο της UNESCO από το 1983, με το ιστορικό της κέντρο να αποτελείται από όμορφους δρόμους, ναούς, μέγαρα, μνημεία, πλατείες και πλούσιους κήπους. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το δημαρχιακό μέγαρο, τον Κήπο Ντούκε ντε Τερσέιρα με είδη λουλουδιών και άνθεων από όλο τον κόσμο, και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη.

Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Άνγκρα ντο Εροϊσμου : σπηλιές από λάβα Αλγκάρ ντο Καρβάο – Γκρούτα ντο Νατάλ

Ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι για βόλτα στην πόλη ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα πάμε να δούμε τις εντυπωσιακές σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο με σπηλιές έως και εκατό μέτρα βάθος, με περίεργους σχηματισμούς και βλάστηση που κάνει το όλο σκηνικό σαν να έχει βγει από όνειρο!

Συνεχίζουμε για την Γκρούτα ντο Νατάλ, έναν εκτεταμένο γεωλογικό σχηματισμό από ρευστή λάβα (σήμερα στερεοποιημένος) που έρρεε προς διάφορες κατευθύνσεις σχηματίζοντας διακλαδώσεις και σήραγγες, η μεγαλύτερη από τις οποίες φτάνει τα 697 μέτρα! Η Γκρούτα ντο Νατάλ βρίσκεται κοντά στο δασικό καταφύγιο Σέρρα ντε Σάντα Μπάρμπαρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Άνγκρα ντο Εροϊσμου – πτήση για Πόντα Ντελγκάδα–Σέτε Σιντάντες – πτήση για Φουντσάλ (Μαδέρα)

Αφήνουμε σήμερα την Τερσέιρα και επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Πόντα Ντελγκάδα. Με την άφιξή μας θα πάμε στη λίμνη Σέτε Σιντάντες (Sete Cidades – Επτά Πόλεις), η πιο αναγνωρίσιμη καρτ-ποστάλ των Αζορών! Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αφιερώσουμε αρκετό χρόνο ώστε να επισκεφθούμε αυτό το συναρπαστικό θαύμα της φύσης.

Η πρώτη επαφή μας με τη λίμνη θα είναι με μια πανοραμική θέα ολόκληρης της λίμνης από το σημείο θέασης στο Miradouro Vista do Rei, «Η θέα του βασιλιά» δηλαδή, και εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί. Θα δούμε τη δίδυμη λίμνη Verde, που χωρίζεται από τη Sete Cidades με μια γέφυρα· αν και στην ουσία πρόκειται μάλιστα για την ίδια λίμνη, η μία είναι γαλάζια και η άλλη πράσινη! Το τοπίο είναι απολαυστικό και θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την απίθανη φύση με επαρκή χρόνο στη διάθεσή μας ενώ θα επισκεφθούμε και φυτεία ανανά!

Αργότερα επιστρέφουμε στην Πόντα Ντελγκάδα από όπου με νέα πτήση μεταβαίνουμε στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, το νησί της Μαδέρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Cristiano Ronaldo, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στη Φουντσάλ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Φουντσάλ: περιήγηση στην πόλη

Η πρωτεύουσα Φουντσάλ είναι η πόλη-προσωποποίηση του τρίπτυχου «ηρεμία-χαλάρωση-ποιότητα ζωής», πάνω στο οποίο ξετυλίγεται η καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. Θα την ανακαλύψουμε μέσα από τα γραφικά ανηφορικά της σοκάκια και τις παλιές πλατείες, και δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου όταν η γνωριμία μας με τους ντόπιους θα μας θυμίσει κάτι από… Ελλάδα· η πόλη άλλωστε βρίθει από μπαράκια και καφέ, που αργά το βράδυ μετατρέπονται σε κλαμπ όπου η διασκέδαση καλά κρατεί.

Θα περιηγηθούμε στην πόλη της Φουντσάλ ενώ το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για χαλαρή βόλτα. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Φουντσάλ: εκδρομή στην κεντρική Μαδέρα – Τα σπίτια με τις αχυρένιες στέγες στη Σαντάνα

Σειρά σήμερα παίρνει η εξερεύνηση του βόρειου τμήματος της Μαδέρα, με πρώτο μας σταθμό την κορυφή Πίκο ντο Αριέιρο, στα 1.810 μ. υψόμετρο με απρόσκοπτη θέα που φτάνει σχεδόν σε κάθε άκρη του νησιού! Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ριμπέιρο Φρίο, τον «Κρύο Ποταμό» όπως σημαίνει το όνομά του, για να θαυμάσουμε την πλούσια βλάστηση στο δάσος της Λαουρισίλβα (Μνημείο της UNESCO), αλλά και να επισκεφθούμε εκτροφείο πέστροφας. Η σημερινή μας περιήγηση συνεχίζεται μέχρι την Σαντάνα, όπου θα δούμε τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, μια πολύ όμορφη, παραδοσιακή εικόνα της Μαδέρα. Στη Σαντάνα περιλαμβάνεται γεύμα!

Κινούμενοι κατά μήκος της βόρειας ακτής περνάμε από το Πόντο ντα Κρουζ, ένα μικρό χωριό πλάι στον τεράστιο βράχο Πένια ντ’ Άιγουα (ο Βράχος του Αετού) που επιβλέπει το πέλαγος. Θα κάνουμε στάση σε αποστακτήριο όπου θα δοκιμάσουμε τοπικό ρούμι Επόμενος σταθμός μας η Πόντα ντε Σάο Λουρενσάο, στο ανατολικότερο άκρο της Μαδέρα. Από εδώ παίρνουμε τον δρόμο επιστροφής για τη Φουντσάλ. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Φουντσάλ – Κάμαρα ντε Λόμπος – Ριμπέιρα Μπράβα – Πόρτο Μονίζ – Φουντσάλ Οινογνωσία (περιλαμβάνεται).

Ξεκινάμε σήμερα για περιήγηση στο δυτικό τμήμα του νησιού, με πρώτο μας σταθμό το χωριό Κάμαρα ντε Λόμπος, ένα γραφικό ψαροχώρι με πολύχρωμες βάρκες που βλέπουμε συχνά στις κάρτ-ποστάλ από τη Μαδέρα. Θα δοκιμάσουμε τοπικό κρασί σε αποστακτήριο στο Βίνιους Μπαρμπέιτου, θα δούμε το Κάμπο Τζιράο, έναν πελώριο βράχο 580 μέτρων δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, με εντυπωσιακή θέα, και θα φτάσουμε στην Ριμπέιρα Μπράβα, όπου θα δούμε την εκκλησία του Σάο Μπέντο, με τον πολύ ενδιαφέροντα ζωγραφικό διάκοσμο.

Φτάνουμε τελικά στο Πόρτο Μονίζ, φαλαινοθηρικός σταθμός μέχρι το 1980 και πολύ γνωστό για τις υπέροχες φυσικές πισίνες που σκάλισαν η θάλασσα και η λάβα! Ανεβαίνουμε μέχρι το οροπέδιο Παουλ ντε Σερρα, που θα μας θυμίσει κάπως σκωτσέζικα Χάιλαντς και φτάνουμε στην Πόντα ντο Σολ, όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, και τελευταία στάση μας πριν την επιστροφή μας στη Φουντσάλ.

 

10η ημέρα: Φουντσάλ: Μόντε, μια ιδιαίτερη κατάβαση λόφου.

Η περιήγησή μας σήμερα θα μας φέρει στον Μόντε, τον λόφο πάνω από την πόλη όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (περιλαμβάνεται), για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες στο Tropical Monte Palace Garden (είσοδος περιλαμβάνεται) και την ολόλευκη εκκλησία της Παναγίας του Βουνού (Nossa Senhora do Monte).
Για την κατάβασή μας από τον λόφο θα χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά toboggans (cestos-καλάθια), τα καρότσια που κατεβαίνουν με ταχύτητα την κατηφοριά σπρωγμένα από δύο «οδηγούς», μια εμπειρία πρωτότυπη αλλά και ασφαλής.
Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να περιηγηθείτε στη Φουντσάλ. Σεργιανίστε σε καλντερίμια που χρονολογούνται από τον 15ο αι., με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα ιστορικά μνημεία, περάστε από την αγορά Mercado dos Lavradores, σε ένα αρτ-ντεκό κτίριο που σφύζει από ζωή, όπου θα βρείτε άπειρα τροπικά φρούτα, ή δοκιμάστε εκλεκτά κρασιά στα κελάρια των Armazens Oliveira. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Φουντσάλ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 480 €
  Twin Room 1799 € 480 €
  Triple Room 1799 € 480 €
  Single Room 2449 € 480 €

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 480 €
  Twin Room 1799 € 480 €
  Triple Room 1799 € 480 €
  Single Room 2449 € 480 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 480 €
  Twin Room 1799 € 480 €
  Triple Room 1799 € 480 €
  Single Room 2449 € 480 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά   εισιτήρια   οικονομικής   θέσης   με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά (και ένα γεύμα στη Σαντάνα)
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Sete Cidades, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
  • Τελεφερίκ για τον λόφο Monte στη Φουντσάλ.
  • Είσοδος στο Tropical Monte Palace Garden.
  • Η κατάβαση με toboggan στη Φουντσάλ.
  • Whale και dolphin watching στον Ατλαντικό.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Είσοδος στη Lagoa das Furnas.
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 480 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

03/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

03/07/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

13/07/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

13/07/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

07/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

07/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

17/08/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

17/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

21/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

21/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

31/08/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

31/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30