Skip to main content

Χριστούγεννα στη Μαδέρα | 20.12.2024 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχώρηση: 20/12

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ (ΜΑΔΕΡΑ)

 

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας οδηγήσει στην πανέμορφη Μαδέρα. Επιβίβαση με προορισμό (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) τη Μαδέρα και πιο συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Φουντσάλ. Θα αφιχθούμε στο αεροδρόμιο Cristiano Ronaldo και ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Ξενάγηση – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΝΤΕ (τελεφερίκ, Tropical Monte Palace Garden, τόμπογκαν)

 

Η πρωτεύουσα Φουντσάλ είναι η πόλη-προσωποποίηση του τρίπτυχου «ηρεμία-χαλάρωση-ποιότητα ζωής», πάνω στο οποίο ξετυλίγεται η καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. Θα την ανακαλύψουμε μέσα από τα γραφικά ανηφορικά της σοκάκια και τις παλιές πλατείες, και δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου όταν η γνωριμία μας με τους ντόπιους θα μας θυμίσει κάτι από… Ελλάδα· η πόλη άλλωστε βρίθει από μπαράκια και καφέ, που αργά το βράδυ μετατρέπονται σε κλαμπ όπου η διασκέδαση καλά κρατεί.

Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Baltazar Dias, ένα πανέμορφο θέατρο του 19ου αιώνα, κατασκευασμένο κατά το τυπικό Ιταλικό μοντέλο, παρόμοιο με τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Συνεχίζουμε με τον καθεδρικό ναό Sé, όπου θα θαυμάσουμε το πρόσφατα ανακαινισμένο Μαυρινατικό ταβάνι, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Από εδώ θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο είναι πρώην ανάκτορο του 18ου αιώνα, με εσωτερική αυλή διακοσμημένη με πλακάκια Μπατιστίνι, καθώς και σιντριβάνι στο οποίο δεσπόζει ένα μαρμάρινο άγαλμα της «Λήδας και του Κύκνου».

Σειρά έχει η τοπική αγορά, Mercado dos Lavradores, περνώντας όμως πρώτα από τον πολυσύχναστο δρόμο Rua Fernão de Ornelas, ο οποίος είναι γεμάτος με καφετέριες και καταστήματα. Στην αγορά λοιπόν, στο ισόγειο, θα βρούμε καλάθια με τοπικά λαχανικά και φρούτα, ενώ εκεί βρίσκεται και η ψαραγορά. Στον 1ο όροφο θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 διαφορετικά τροπικά φρούτα που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη της Φουντσάλ, γνωστή για τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της, που στολίζονται από τις χαρακτηριστικές προσόψεις των παλιών σπιτιών. Σε αυτό βοήθησε και το πρότζεκτ «Portas Pintadas» (Ζωγραφισμένες Πόρτες), όπου η καλλιτεχνική κοινότητα κλήθηκε να κάνει παρεμβάσεις στις πόρτες και τις προσόψεις των κτιρίων, μετατρέποντας την περιοχή σε υπαίθρια γκαλερί τέχνης.

Η περιήγησή μας στη συνέχεια θα μας φέρει στο Μόντε, το πιο διάσημο προάστιο του Φουντσάλ, όπου κάποτε ξεκίνησε ο τουρισμός στις αρχές του 19ου αιώνα. Πρόκειται για έναν λόφο πάνω από την πόλη όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (περιλαμβάνεται), για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες στο Tropical Monte Palace Garden (είσοδος περιλαμβάνεται).

Τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα παλαιότερα μέσα μεταφοράς στο νησί, που δεν είναι άλλο από τα ψάθινα έλκηθρα (τα γνωστά «τόμπογκαν»), με τα οποία θα κάνουμε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων μέχρι το Λιβραμέντο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΔΕΡΑ – ΔΑΣΟΣ ΛΑΟΥΡΙΣΙΛΒΑ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΥΡΕΝΙΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑ ΝΤΕ ΣΑΟ ΛΟΥΡΕΝΣΑΟ

 

Θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με έναν υπέροχο τρόπο. Θα κατευθυνθούμε σε μία από τις ψηλότερες κορυφές του νησιού, την Πίκο ντο Αριέιρο, με ύψος 1.818 μ. Η θέα που προσφέρει στο νησί είναι κάτι μοναδικό. Με αίθριο καιρό θα δούμε τους ανεμόμυλους στο Παούλ ντα Σέρα. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στο δάσος Λαουρισίλβα, στην κοιλάδα του Ριμπέιρο Φρίο,  τον «Κρύο Ποταμό» όπως σημαίνει το όνομά του, για να απολαύσουμε τη βόλτα μας στην υπέροχη φύση και να περπατήσουμε ανάμεσα στις λεβάντες. Συνεχίζουμε για το Faial και στη συνέχεια μέχρι τη Σαντάνα για να επισκεφτούμε τα τυπικά πολύχρωμα τρίγωνα σπίτια με τις αχυρένιες στέγες. Για μεσημεριανό γεύμα θα σερβιριστεί το διάσημο φιλέτο ψαριού Espada, το οποίο ανιχνεύεται σε πολύ μεγάλα βάθη. Τελευταίος σταθμός μας η Πόντα ντε Σάο Λουρενσάο, στο ανατολικότερο άκρο της Μαδέρα, με την εκπληκτικότερη θέα στο νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ.

 

4η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΚΑΜΑΡΑ ΝΤΕ ΛΟΜΠΟΣ – ΚΑΜΠΟ ΤΖΙΡΑΟ - ΠΟΡΤΟ ΜΟΝΙΖ – ΠΑΟΥΛ ΝΤΕ ΣΕΡΡΑ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

 

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Καμάρα ντε Λόμπος - Câmara de Lobos (κόλπος των θαλάσσιων λύκων), ένα ψαροχώρι που ενέπνευσε πίνακες του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα για να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό τοπίο. Επόμενη στάση το Κάμπο Τζιράο - Cabo Girão, ένας θαλάσσιος γκρεμός ύψους 580 μέτρων, όπου γη και ουρανός ενώνονται δημιουργώντας έναν πίνακα ζωγραφικής.

Συνεχίζουμε για τη νότια ακτή με κατεύθυνση το São Vicente, την πρωτεύουσα του βορρά. Προορισμός μας το  Πόρτο Μονίζ.

Φτάνουμε τελικά στο Πόρτο Μονίζ, φαλαινοθηρικός σταθμός μέχρι το 1980 και πολύ  γνωστό για τις υπέροχες φυσικές πισίνες που σκάλισαν η θάλασσα και η λάβα, σε μια διαδρομή που πολλοί παρομοιάζουν με την Χαβάη! Ανεβαίνουμε μέχρι το οροπέδιο Παούλ ντε Σέρρα, που θα μας θυμίσει κάπως σκωτσέζικα Χάιλαντς και φτάνουμε στην Πόντα ντο Σολ, όμορφο παραθαλάσσιο χωριό και τελευταία στάση μας πριν την επιστροφή μας στη Φουντσάλ.

 

5η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Πεζοπορία στη λεβάδα Vale Paraíso - Άγαλμα Χριστού «Cristo Rei»

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για πεζοπορία στη λεβάδα Vale Paraíso. Κατά τον 16ο αιώνα οι ντόπιοι δημιούργησαν ένα εκτεταμένο δίκτυο ύδρευσης από ρυάκια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ξηρασίας του νότου με τη βοήθεια του υγρού βορρά. Αυτές οι διαδρομές, μεταξύ άλλων, αποτελούνται από μονοπάτια συναρπαστικών διαδρομών. Μία τέτοια θα πραγματοποιήσουμε σήμερα σε ένα ακόμα πανέμορφο τοπίο. Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο Garajau, στο άγαλμα του Χριστού «Cristo Rei». Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με χριστουγεννιάτικο γεύμα στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Ελεύθερη μέρα για εξερεύνηση και χαλάρωση

 

Η σημερινή μέρα είναι μέρα για ξεκούραση και χαλάρωση. Άλλωστε, είναι Χριστούγεννα και είμαστε στο ιδανικό μέρος για να περάσουμε αυτήν την ιδιαίτερη μέρα.

 

7η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Βοτανικός Κήπος και Κοιλάδα των Μοναχών

 

Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο. Θα δούμε μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια και ενδημικά φυτά από το νησί, καθώς και από πολλά μέρη του κόσμου. Στη συνέχεια θα πάμε στο Belvedere του «Eira do Serrado» σε υψόμετρο 1.095μ. Από εδώ έχουμε υπέροχη θέα στις ψηλότερες κορυφές του νησιού και στα  μικρά τσίγκινα σπιτάκια στην κοιλάδα των μοναχών. Η γύρω περιοχή θυμίζει κρατήρα ηφαιστείου, αλλά δεν είναι. Ολόκληρη η περιοχή είναι παράδεισος όπου το μάτι αφήνεται να ταξιδέψει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ.

 

8η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Ελεύθερη μέρα αναψυχής

 

Ελεύθερη μέρα για να δούμε μερικές ακόμα από τις ομορφιές του νησιού. Για τους πιο λάτρεις της περιπέτειας προτείνεται διαδρομή με τζιπ μέσα στην υπέροχη φύση του νησιού.
Διανυκτέρευση.

 

9 ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ (πτήση επιστροφής) - ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Γεμάτοι όμορφες εικόνες και πολλές αναμνήσεις από έναν ιδιαίτερο προορισμό, ξεκουραζόμαστε για λίγο και ετοιμάζουμε βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι μας! Άλλωστε, έχουμε περάσει μία από τις ωραιότερες γιορτές του χρόνου σε έναν παράδεισο. Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο για να εισέλθουμε στη νέα χρονιά;

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/12/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 570 €
  Twin Room 1599 € 570 €
  Triple Room 1599 € 570 €
  Single Room 2149 € 570 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά   εισιτήρια   οικονομικής   θέσης   με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 5* με πρωινό μπουφέ καθημερινά (και ένα γεύμα στη Σαντάνα)
  • Gala δείπνο την Παραμονή των Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο μας
  • Δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο μας
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τελεφερίκ για τον λόφο Monte στη Φουντσάλ.
  • Είσοδος στο Tropical Monte Palace Garden.
  • Η κατάβαση με toboggan στη Φουντσάλ.
  • Ξενάγηση στο Garajau, στο άγαλμα του Χριστού «Cristo Rei»
  • Επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €570

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

20/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:40

08:50

LH 4410*

20/12/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

10:55

14:10

*operated by EW DISCOVER (θυγατρική της Lufthansa)

LΧ 8285*

28/12/2024

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

11:50

16:45

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

28/12/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

21:00

00:35