Skip to main content

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 από 695,00

Αναχωρήσεις: 19,26/7 & 2,9,16,23, 30/8 & 6, 13, 20 /9

7 ημέρες

 

Ημέρα 1η: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη - Βίλνιους

Πρωινή αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Άφιξη και εγκατάσταση στα δωμάτια. Η Βίλνα ή Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, χτισμένοστη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Στην βόλτα που ακολουθεί, πάντα με την συνοδεία του έμπειρου αρχηγού, θα πάρουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα στην αυριανή μας ξενάγηση.Δείπνο.

Ημέρα 2η: Βίλνιους (Τρακάι)

Στην πρωινή ξενάγηση του Βίλνιους θα περπατήσουμε στην κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία, την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα "Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας" του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης 'στην άλλη πλευρά του ποταμού'. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Στην συνέχεια θα

μεταφερθούμε στην περιοχή του Τρακάι που θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από περισσότερες 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Επιστροφή στο Βίλνιους και απόγευμα ελεύθερο. Γεύμα.

Ημέρα 3η: Βίλνιους (Κάουνας – Λόφος των Σταυρών - Ανάκτορο Ρούνταλε) Ρίγα

Αφήνουμε το Βίλνιους και κατευθυνόμαστε στο Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος”, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Ακολουθεί επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού και αμέσως μετά το ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Δείπνο.

Ημέρα 4η: Ρίγα (μουσείο αυτοκινήτων - Γιούρμαλα)

Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό. Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.Ο Καθεδρικός Ναόςμε τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο σας  προτείνουμε το Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο των αυτοκινήτων όπου και θα θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα - αντίκες που φιλοξενούνται. Μεταφορά στη συνέχεια στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στη Ρίγα και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας.Γεύμα.

Ημέρα 5η: Ρίγα (Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα - Ταρτού) Ταλλίν

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεσες στάσεις και τελικό προορισμό, το Ταλλίν. Πρώτη στάση στο κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα, και στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει σε ένα υπέροχο κήπο. Στη συνέχεια, καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά, λίμνες και ποτάμια, ανοίγεται μπροστά μας, στη πορεία προς τη πόλη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο και έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας. Θα βρεθούμε 186 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ταλλίν, στην επαρχία Τάρτου, το κέντρο της νότιας Εσθονίας. Ο ποταμός Εμάγιογκι, που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της Εσθονίας, διασχίζει τη πόλη. Η συνθήκη ειρήνης του Ταρτού θεωρείται το «πιστοποιητικό γέννησης» της Δημοκρατίας της Εσθονίας και η επίσκεψή μας στην πόλη θα μας συναρπάσει με τους μεγάλους δρόμους, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια. Άφιξη το βραδάκι στο Ταλλίν. Δείπνο.

Ημέρα 6η: Ταλλίν

H γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείεςΠερνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί περιπλανηθείτε στην όμορφη πόληΜνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Δείπνο.

Ημέρα 7η: Ταλλίν – Αθήνα

Εκμεταλλευθείτε την τελευταία ελεύθερη μέρα στην Βαλτική καθώς το ταξίδι μας σήμερα τελειώνει και γεμάτοι συναισθήματα και πλούσιες εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Ταλλίν για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

Ταξίδι

Διαμονή Ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις 2020

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ

ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Λετονία Εσθονία

Λιθουανία

7 ημέρες

4* sup

Ημιδιατροφή

19, 26/7

&

2, 9, 16, 23/8

695

+240

300

Περιλαμβάνονται είσοδοι.

Επιβάρυνση

αναχωρήσεων

από Θεσσαλονίκη

+60€

30/8 & 6, 13, 20 /9

755

+260

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -150€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με LUFTHANSA από Αθήνα και TURKISH από Θεσσαλονίκη
  • Ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια Ταλίν: Radisson Blu Olympia/ Meriton Ρίγα: Albert Riga/ Radisson Blu Βίλνιους: Holiday Inn/ Conti / Marriott Courtyard
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Ημιδιατροφή (γεύμα ή δείπνο καθημερινά) στα ξενοδοχεία και τοπικά εστιατόρια
  • Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε, στον λόφο των Σταυρών και στο μουσείο των αυτοκινήτων αντικών
  • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης/ΦΠΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά/φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ  ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ 
 1η μέρα  Αθήνα – Φρανκφούρτη  07.10  09.10
   Φρανκφούρτη – Bίλνιους  10.20  13.20
 7η μέρα  Ταλλίν - Φρανκφούρτη  18.10  19.35
   Φρανκφούρτη - Αθήνα  20.30  00.15