Skip to main content

Πανόραμα Χωρών Βαλτικής | Πάσχα 2021 απο 699,00

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ   Αναχωρήσεις 28/4
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa και όχι με low cost εταιρείες, όπως σε άλλα προγράμματα. Το service στο αεροπλάνο περιλαμβάνεται και δεν χρεώνεται επιπλέον.
  • Ημιδιατροφή (δείπνο μέσα στα ξενοδοχεία και όχι μεσημεριανό σε τοπικά εστιατόρια).
  • Είσοδο σε εννέα εντυπωσιακά αξιοθέατα των χωρών της Βαλτικής, που σε άλλα προγράμματα παραλείπονται, όπως στο κάστρο Τρακάι και το μουσείο του, στο μουσείο Τσιουρλιόνις στο Καούνας, στα ανάκτορα Ρουντάλε, στο μουσείο αυτοκινήτων αντίκας στη Ρίγα, στο μεσαιωνικό κάστρο Τουράιντα, στο κάστρο και το μουσείο Βιτάουτας, στο θερινό ανάκτορο Μεγάλου Πέτρου στο Ταλίν, στην αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα στο Τάρτου κ.ά. Με τον τρόπο αυτό έχετε προκαθορισμένο κόστος χωρίς «τοπικές εκπλήξεις»!!!
  • Επισκέψεις στη Σίγκουλντα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, στη Γιούρμαλα, το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής, καθώς και στη γραφική πόλη Τάρτου, την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, που συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Βίλνιους για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις επισκέψεις μας σε σημαντικά αξιοθέατα (Τρακάι, Κάουνας, Βίλνιους, ανάκτορα Ρουντάλε), σε διαφορετικές ημέρες, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για μια εμπεριστατωμένη και όχι επιφανειακή επίσκεψή τους.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, για συνεχείς, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα (κάστρα, μουσεία, εκκλησίες, ανάκτορα). Μια πολύ σημαντική και ακριβή παροχή που δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν, καθώς στις χώρες της Βαλτικής δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά έκδοσης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΑΛΙΝ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Εσθονία και την πρωτεύουσά της, το Ταλίν, μια πόλη-αίνιγμα, γεμάτη γοητευτικές αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΛΙΝ (Ξενάγηση πόλης, είσοδος στο πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου)

Πρωινή ξενάγηση στο Ταλίν (Talinn) κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα (Toompea), όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (το σημερινό κοινοβούλιο) και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες του 13ου αιώνα, ενώ θα απολαύσουμε και τη μοναδική θέα στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη, το λιμάνι και τον κόλπο του Ταλίν. Η παλιά πόλη – Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει εξαιρετικά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εδώ μάλιστα βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στο πάρκο Kadriorg, αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη, με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων, και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου (η είσοδος περιλαμβάνεται). Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΛΙΝ – ΤΑΡΤΟΥ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ – ΡΙΓΑ (Οι είσοδοι στην αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Τάρτου και στο κάστρο Τουράιντα περιλαμβάνονται)

Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα (Riga). Στη διαδρομή μας, θα σταματήσουμε στο Τάρτου (Tartu), την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιό της, το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, θα περπατήσουμε στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα (η είσοδος περιλαμβάνεται). Στη συνέχεια, θα δούμε τον λόφο Ντομ, ένα ρομαντικό πάρκο με τις μικρές γέφυρες του Αγγέλου και Διαβόλου, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, του μεγαλύτερου των Βαλτικών χωρών, καθώς και την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Φεύγοντας από την Εσθονία, μας καλωσορίζει η Λετονία, η δεύτερη χώρα της Βαλτικής που επισκεπτόμαστε. Καθώς κατευθυνόμαστε προς τη Ρίγα, θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, την Σίγκουλντα (Sigulda), πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της Ιστορίας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα (η είσοδος περιλαμβάνεται). Το όνομά του θα πει «Κήπος του Θεού» και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάστασή του. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Συνεχίζουμε για τη Ρίγα, στην οποία θα φθάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ (Ξενάγηση πόλης, είσοδος στο Μουσείο με αυτοκίνητα-αντίκες) – ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ – ΡΙΓΑ

Η παλιά πόλη Ρίγα είναι από τις καλύτερα διατηρημένες στην ήπειρό μας. Απλωμένη σε μια πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη «απαντά» στη γραφικότητα του Ταλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Τη χάρη της πόλης συμπληρώνει η λαμπερή νυκτερινή της ζωή. Στη σημερινή μας ξενάγηση λοιπόν θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου καθώς και την πλατεία του καθεδρικού ναού. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα καλύτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής art nouveau, έργα του σπουδαίου Michail Eisenstein, αλλά και θα επισκεφθούμε το μουσείο με τα αυτοκίνητα-αντίκες (Riga Motor Museum, η είσοδος είναι προσφορά μας). Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Γιούρμαλα (Jūrmala), το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κόλπο της Ρίγας στην Βαλτική Θάλασσα και τον ποταμό Λιέλουπε. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα, αγορά σουβενίρ κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΡΟΥΝΤΑΛΕ (η είσοδος περιλαμβάνεται) - ΣΙΑΟΥΙΛΑΪ – ΒIΛΝΙΟΥΣ

Σήμερα παίρνει σειρά η τρίτη χώρα της Βαλτικής, η Λιθουανία. Το πρωί λοιπόν αναχωρούμε το πρωί για την λιθουανική πρωτεύουσα, το μαγευτικό Βίλνιους: στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία τα ανάκτορα του Ρούνταλε (η είσοδος περιλαμβάνεται), από τα ομορφότερα της Ευρώπης, τα οποία εντυπωσιάζουν με τις απέριττες γραμμές και το πλούσιο εσωτερικό τους σε ρυθμό ροκοκό, έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα Μπαρτολομέο Ραστρέλι. Αφού περάσουμε στη Λιθουανία, θα σταματήσουμε στον Λόφο με τους Σταυρούς για να δούμε τους εκατοντάδες σταυρούς που τοποθετήθηκαν εκεί από πιστούς κατά τον 19ο αιώνα. Παρ’ όλο που αρκετοί καταστράφηκαν από το Σοβιετικό καθεστώς, σήμερα βρίσκονται εδώ περίπου 50.000 σταυροί, πολλοί από τους οποίους φέρουν σύμβολα της προχριστιανικής, παγανιστικής λατρείας της Λιθουανίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Σιαουλιάι (Šiauliai), την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, στον κεντρικό πεζόδρομο της οποίας βρίσκονται πολλά καταστήματα και εστιατόρια. Στάση για καφέ ή φαγητό και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, το Βίλνιους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΪ (Κάστρο & Μουσείο Βιτάουτας με εισόδους) – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Τρακάι (Trakai), την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και αγαπημένο τόπο αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας του 14ου αιώνα, κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε, καθώς και το μουσείο (η είσοδος περιλαμβάνεται).

Επιστρέφουμε στο Βίλνιους (Vilnius) για να ξεναγηθούμε στην λιθουανική πρωτεύουσα. Η παλιά πόλη του, η μεγαλύτερη της Βαλτικής, αποπλανεί τον επισκέπτη με τη γοητεία και τη γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκαν περισσότεροι από 200 τεχνίτες της εποχής, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους, που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσουμε στις πλατείες του καθεδρικού ναού και του δημαρχείου, θα δούμε την πύλη της Αυγής και τον εντυπωσιακότερο ορθόδοξο ναό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΚΑΟΥΝΑΣ (Ξενάγηση πόλης, είσοδος στο Μουσείο Τσιουρλιόνις) - ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Πρωινή αναχώρηση για το Κάουνας (Kaunas), τη δεύτερη μεγαλύτερη της Λιθουανίας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τη γοτθική εκκλησία του Βιτάουτας δίπλα στον ποταμό Νέμουνας, το παλιό δημαρχείο, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτίρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, ενώ θα δούμε την πλατεία της Ελευθερίας. Τέλος, θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο μουσείο της πόλης (η είσοδος περιλαμβάνεται), που είναι αφιερωμένο στον καταγόμενο από το Κάουνας εθνικό ζωγράφο και μουσικό της Λιθουανίας, Κωνσταντίνας Τσιουρλιόνις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βίλνιους αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ (πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Οι εικόνες σβήνουν και μεταφέρονται στη μνήμη μας, όπου καταχωρούνται και μένουν ως μία εμπειρία ζωής!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/4/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα – 8 ημέρες.  - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 309 €
  Twin Room 699 € 309 €
  Triple Room 699 € 309 €
  Single Room 1029 € 309 €

 

Περιλαμβάνονται
 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι στο Κάστρο Βιτάουτας και το μουσείο.
  • Είσοδος στα ανάκτορα του Ρούνταλε.
  • Είσοδος στο μεσαιωνικό κάστρο Τουράιντα στην Σίγκουλντα.
  • Είσοδος στο μουσείο με τα αυτοκίνητα-αντίκες
  • Είσοδος στο θερινό ανάκτορο Μεγάλου Πέτρου στο Ταλίν.
  • Είσοδος στην αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Τάρτου.
  • Είσοδος στο μουσείο Τσιουρλιόνις.
  • Επίσκεψη στην Γιούρμαλα - το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί  ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, για συνεχείς, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις. Μια πολύ σημαντική  και κοστοβόρα παροχή για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν, καθώς στις χώρες της Βαλτικής δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς.  
  •  Έλληνας έμπειρος αρχηγός (αναλόγως με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στο Ταλίν).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  309 €  

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

28.04.2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

05:55

07:55

OS 833

28.04.2021

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

09:20

12:50

LH 2405

05.05.2021

ΤΑΛΙΝ – ΜΟΝΑΧΟ

12:55

14:20

LH 1754

05.05.2021

ΜΟΝΑΧΟ– ΑΘΗΝΑ

15:10

18:35