Skip to main content

Χώρες της Βαλτικής - Εσθονία Λετονία Λιθουανία 2021 απο 675€

19/06, 26/06,    03/07, 10/07, 17/07, 24/07, 31/07,    07/08, 14/08, 21/08, 28/08 ,  04/09, 11/09
8 ΜΕΡΕΣ  23/10 695,00 απο Θεσσαλονικη ζητηστε μας το προγραμμα

 

…για 18η συνεχόμενη χρονιά επιτυχημένο πρόγραμμα…

 

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με AIR BALTIC από Αθήνα

και απευθείας επιστροφή Ταλίν Αθήνα με AEGEAN

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία 4*sup με πρωινό μπουφέ
  • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ) εντός των ξενοδοχείων

και σε επιλεγμένα εστιατόρια

  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Ταλλίν, Ρίγα & Βίλνιους
  • Ξενάγηση και είσοδος στο ανάκτορο Ρούνταλε
  • Ξενάγηση και είσοδος στο μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι (Βιτάουτας)
  • Ξενάγηση και είσοδος στο κάστρο Τουράιντα στη Σιγκούλντα
  • Επίσκεψη και είσοδος στο μουσείο αυτοκίνητων στην Ρίγα
  • Βόλτα στην λουτρόπολη της Γιούρμαλα, 15χλμ από την Ρίγα
  • Επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών στην περιοχή Σιαλιουάι
  • Περιήγηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, το Κάουνας
  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ δείπνο το τελευταίο βράδυ στο Ταλίν
  • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές και καθυστερήσεις

ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η : Αθήνα - Ρίγα

Άφιξη με απευθείας πτήση στην Ρίγα, μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό.  Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της ξενάγησης μας. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, η οποία συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το  Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο. Δείπνο.

 

Ημέρα 2η : Ρίγα (Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε, Σιγκούλντα, Γιούρμαλα) 

Η σημερινή μας εκδρομή θα μας φέρει αρχικά στο κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα, και στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει μέσα σε ένα υπέροχο κήπο. Μεταφορά στη συνέχεια στη λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής,  μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο  πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης  Αυτοκρατορίας. Κατά την επιστροφή μας στην Ρίγα θα επισκεφθούμε το ανακαινισμένο μουσείο των αυτοκινήτων για να θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα - αντίκες που φιλοξενούνται. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Γεύμα.

 

Ημέρα 3η : Ρίγα (Ανάκτορο Ρούνταλε, Λόφος των Σταυρών, Κάουνας) - Βίλνιους

Αφήνουμε την Ρίγα και κατευθυνόμαστε στο ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ, το οποίο και επισκεπτόμαστε εσωτερικά. Συνεχίζοντας για την Λιθουανία θα σταθούμε στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού και αμέσως μετά θα φθάσουμε στο Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος”, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Βίλνιους. Δείπνο και προτείνουμε στη συνέχεια μια βραδινή βόλτα στην πόλη

 

Ημέρα 4η : Βίλνιους

Η Βίλνα ή  Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε στην  κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία, την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα "Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας" του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης  'στην άλλη πλευρά του ποταμού'. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε επίσκεψη στο "Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας, εκεί όπου είχε την έδρα του το  πρώην αρχηγείο της KGB,  απέναντι από την πλατεία Lukiškės. Γεύμα.

 

Ημέρα 5η : Βίλνιους (Τρακάι) - Ταλίν

Πρωινό αφιερωμένο στην  περιοχή του Τρακάι που θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από πάνω από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για τελευταία βόλτα στο Βίλνιους. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο από όπου η πτήση θα μας φέρει στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το μεσαιωνικό Ταλίν.  

 

Ημέρα 6η : Ταλίν

H γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Στο ελεύθερο απόγευμα περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Δείπνο.

 

Ημέρα 7η : Ταλίν (προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι) – πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. «Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή με πλοίο στο Ελσίνκι* όπου θα έχουμε περιπατητική περιήγηση της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα». Το βράδυ θα έχουμε ένα ακόμη δείπνο, προσφορά της εταιρείας μας. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και έχοντας περάσει μία υπέροχη εβδομάδα σε ένα μοναδικό προορισμό, μεταφερόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Ταλίν από όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση επιστροφής προς την Αθήνα.

* Κόστος εκδρομής 120€ min. συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση από Ελλάδα

   ( μεταφορές από/προς λιμάνια, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση)

 

Ημέρα 8η  : Ταλίν – Αθήνα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα - Ρίγα

11.45

14.55

5η μέρα

Βίλνιους – Ταλίν

19.40

20.50

8η μέρα

Ταλίν - Αθήνα

03.35

07.00

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διαμονή

Ξενοδοχεία

Ημερομηνίες

2κλ

1κλ

 

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Λετονία

Εσθονία Λιθουανία

 

8 ημέρες

 

4* sup

 

Ημιδιατροφή

3, 10, 17, 24, 31/7

 

7, 14, 21, 28/8

675

+240

 

 

 

320

 

 

Περιλαμβάνονται είσοδοι.

ΔΩΡΟ επιπλέον δείπνο την τελευταία μέρα στο Ταλίν

19, 26/6

 

4, 11/9

695

+270

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -150€

 

 

Περιλαμβανει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με AIR BALTIC & AEGEAN
  • Ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Ταλίν: Radisson Blu Olympia/ Meriton

Ρίγα: Radisson Blu / Mercure / AC by Marriott / Hestia Jugend

Βίλνιους: Holiday Inn/ Radisson Blu Lietuva/ Marriott Courtyard

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) και επιπλέον δείπνο ΔΩΡΟ την τελευταία μέρα στο Ταλίν ( 7 στο σύνολο του ταξιδιού ) στα ξενοδοχεία και σε τοπικά εστιατόρια
  • Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε, στον λόφο των Σταυρών και στο μουσείο των αυτοκινήτων αντικών
  • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης/ΦΠΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων και δείπνων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο