Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Βαλτικές Χώρες! από 645€

Λιθουανία - Λετονία - Εσθονία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

9, 16, 23, 30 Ιουλίου,

6, 13, 20, 27 Αυγούστου,

3, 17 Σεπτεμβρίου, 1 Οκτωβρίου 2022

Early booking! Για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν την αναχώρηση

Ένα πανοραμικός γύρος στις τρεις σχετικά άγνωστες, αλλά πανέμορφες και πολύ ενδιαφέρουσες, χώρες  Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία. Η γραφική πρωτεύουσα Βίλνιους, το ιστορικό Τρακάι και η "αληθινή καρδιά" της χώρας Κάουνας στην Λιθουανία, η ζωντανή μητρόπολη Ρίγα, η λουτρόπολη Γιούρμαλα, το ξακουστό παλάτι Ρούνταλε και η Σιγκούλντα με το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα στην Λετονία και τέλος, η "βασίλισσα της Βαλτικής" Ταλίν και η πανεπιστημιούπολη Ταρτού στην Εσθονία, αποτελούν τους βασικούς σταθμούς του οδοιπορικού μας σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης που βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα.

Οι εξασφαλισμένες αναχωρήσεις, η οκταήμερη διάρκεια του ταξιδιού, οι επισκέψεις σε πάρα πολλά αξιοθέατα και με το εισιτήριο εισόδου εντός της τιμής, οι διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί, οι εμπειρότατοι αρχηγοί μας και η γνωστή ποιότητα , εγγυώνται ένα καθ΄ όλα άψογο ταξίδι!

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρίγα - Ανάκτορο Ρούνταλε - Βίλνιους

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AIR BALTIC για την γοητευτική πρωτεύουσα της Λετονίας, την Ρίγα, την μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε με προορισμό το ανάκτορο Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της Λετονίας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Ακολουθώντας στη συνέχεια μια μαγευτική διαδρομή, θα μεταβούμε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, την μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά της κέντρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βίλνιους, Ξενάγηση   

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να γνωρίσουμε το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Θα επισκεφθούμε την μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, την γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης κ.ά. Θα κάνουμε επίσης μια στάση στην Ουζούπις, ένα "άγνωστο κράτος" στο κέντρο της Ευρώπης και θα επισκεφθούμε το μουσείο του Κεχριμπαριού, του "χρυσού της Βαλτικής". Η γνωριμία με την πόλη θα ολοκληρωθεί με την ανάβασή μας στον λόφο του Γκεντιμίνας με το ιστορικό οδοντωτό τραινάκι, από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς προς την παλιά πόλη με τα αμέτρητα καμπαναριά. Ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης, για να επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή για να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Neris. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: Βίλνιους - Κάουνας - Τρακάι - Βίλνιους - Ταλίν (Πτήση)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, που βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό της κέντρο. Επειδή την εποχή του μεσοπολέμου υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα, θεωρείται από τους Λιθουανούς η "αληθινή καρδιά" της πατρίδας τους, αλλά και αθλητική της καρδιά λόγω της πασίγνωστης ομάδας Ζαλγκίρις. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης με τον "Λευκό Κύκνο" να δεσπόζει σε αυτήν - ένα πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και δημαρχείο - τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται το πιο όμορφο γοτθικό κοσμικό κτίριο της πόλης. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στον γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Αναχώρηση για την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους - το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο - και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Χρόνος για να ξεναγηθούμε στο επιβλητικό νησιωτικό κάστρο που αποτέλεσε έδρα του Μεγάλου Δούκα Βιτάουτας (Vytautas) και των άλλων μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα, αλλά και να απολαύσουμε, καιρού επιτρέποντος, μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη που το περιβάλλει (προσφορά του γραφείου μας). Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βίλνιους και επιβίβαση στην πτήση για το Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, μια πόλη της οποίας το ιστορικό κέντρο μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON COLLECTION TALIN 5* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ταλίν, Ξενάγηση   

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με το κουκλίστικο Ταλίν. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), το οποίο είχε σχεδιάσει ο Μεγάλος Πέτρος για την γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους - σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης - και την περίφημη λίμνη με τους κύκνους, συνεχίζουμε προς την Πίριτα, μια περιοχή που εκτός από την πιο δημοφιλή παραλία της πόλης περιτριγυρισμένη από ένα απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας δάσος, φιλοξενεί και το Ολυμπιακό Χωριό που ολοκληρώθηκε για τη ναυτική ρεγκάτα των Ολυμπιακών του 1980, καθώς και κάποια άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Στην επιστροφή μας προς το ιστορικό κέντρο του Ταλίν θα επισκεφθούμε το Song Festival Grounds, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου, με μεγάλη σημασία για τους Εσθονούς. Φθάνουμε στον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο - το οποίο είχε μετατραπεί σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη και σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της χώρας - τον μεγαλοπρεπή ρωσικό ορθόδοξο ναό και τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα. Κατηφορίζουμε προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης - ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής - όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Ταλίν, Ελεύθερη μέρα [Προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι]

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω γνωριμία με το γραφικό Ταλίν και επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία του. Κάντε τις βόλτες σας και τις αγορές των απαραίτητων σουβενίρ (κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα) για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, με το γρήγορο καράβι (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε στη γοητευτική "Κόρη της Βαλτικής", όπως αποκαλούν την πόλη, για να γνωρίσουμε το κέντρο της με τα όμορφα κτίρια και τα πάρκα, την πλατεία της ψαραγοράς με την κεντρική υπαίθρια αγορά, όπου μπορεί κανείς να βρει πληθώρα τοπικών λιχουδιών, αναμνηστικών και χειροποίητων δημιουργιών, καθώς και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ταλίν - Ταρτού - Κάστρο Σιγκούλντα - Κάστρο Τουράιντα - Ρίγα

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιότερη πόλη της χώρας; το Ταρτού, στην οποία οι πολυάριθμοι φοιτητές του παλαιότερου πανεπιστημίου της Βόρειας Ευρώπης προσδίδουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια και πολιτιστική κίνηση. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την γραφική πλατεία του Δημαρχείου με την χαρακτηριστική της κρήνη, το "κεκλιμένο" σπίτι, την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα και τα διάφορα αξιοθέατα του πανέμορφου πάρκου Toomemyagi. Συνεχίζουμε για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, την Σιγκούλντα, την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα της οποίας απολάμβαναν ανά τους αιώνες αριστοκράτες και καλλιτέχνες. Φθάνοντας, θα δούμε το ομώνυμο κάστρο των ιπποτών, την ειδυλλιακή κατοικία Κροπότκιν και θα ξεναγηθούμε στο εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα, έδρα του επισκόπου - μεσαιωνικού ηγέτη της περιοχής - και των ιπποτών του. Αναχώρηση για την Ρίγα, η οποία είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα και θεωρείται το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης: η εντυπωσιακή και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της - ένα μείγμα μεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρ νουβό στοχεύων - είναι το αποτέλεσμα όλων των εποχών της πολυτάραχης ιστορίας της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Ρίγα, Ξενάγηση, Εκδρομή στην Γιούρμαλα, Μουσείο Αυτοκινήτου

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε κάποια από τα πιο όμορφα κτίρια αρχιτεκτονικής αρ νουβό στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, πλαισιωμένα από πανέμορφα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου - προστάτη της Ρίγας - το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για την λουτρόπολη Γιούρμαλα, την "Ριβιέρα της Βαλτικής" όπως αποκαλείται. Η περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τεράστια δέντρα δίπλα στην απέραντη αμμουδιά, θα μας γεμίσουν με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αυτοκινήτου με τις διάσημες αντίκες. Άφιξη στην Ρίγα και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη. Απολαύστε το ρόφημά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών, πίτες και άλλα τοπικά προϊόντα πίνοντας την τοπική μπύρα.

 

8η μέρα: Ρίγα - Αθήνα 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 

9, 16, 23, 30 Ιουλίου,

6, 13, 20, 27 Αυγούστου,

3, 17 Σεπτεμβρίου,

1 Οκτωβρίου

8 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

 

Για κρατήσεις

έως 1 μήνα πριν την αναχώρηση

 

Δίκλινο

645

695

3ο άτομο έως 12 ετών

545

595

Μονόκλινο

945

995

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΙΓΑ, ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΤΑΛΙΝ, ΡΙΓΑ-ΑΘΗΝΑ με AIR BALTIC*

 

 

Οι πτήσεις μας με

 

1η μέρα

 

BT 612

ΑΘΗΝΑ - ΡΙΓΑ

11:45 - 14:55

3η μέρα

 

BT 905

ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΤΑΛΙΝ

19:40 - 20:50

8η μέρα

BT 611

ΡΙΓΑ - ΑΘΗΝΑ

07:55 - 11:05

  • Επτά διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 4*, 5* που αναγράφονται στο ημερήσιο πρόγραμμα
  • Μπουφέ πρόγευμα (έξι) και ένα breakfast box την τελευταία μέρα, λόγω πρωινής πτήσης.

Επιλέγουμε να μην παρέχουμε ημιδιατροφή, καθότι στις χώρες αυτές υπάρχουν τόσες πολλές και οικονομικές επιλογές για φαγητό, που είναι προτιμότερο να μην έχουμε τη δέσμευση του δείπνου στο ξενοδοχείο νωρίς το βράδυ

  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισιτήρια για το νησιωτικό κάστρο του Τρακάι, Βόλτα με καραβάκι γύρω από αυτό, Εισιτήρια για το Τελεφερίκ στο Βίλνιους, για το Παλάτι Ρούνταλε, για το μεσαιωνικό Κάστρο Τουράιντα, για την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ταρτού και για το Μουσείο Αυτοκινήτου με τις αντίκες στην Ρίγα
  • Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί σε Ταλίν, Ρίγα, Βίλνιους, στα Κάστρα Τρακάι και Τουράιντα και στο ανάκτορο Ρούνταλε
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 359
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ

*Η AIR BALTIC είναι ο Εθνικός Αερομεταφορέας των χωρών της Βαλτικής με έδρα την Ρίγα της Λετονίας. Ο στόλος της είναι από τους πιο καινούργιους στην Ευρώπη - το 2019 απέκτησαν 25 Airbus A220-300.

 

 

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις διάρκειας μόλις τριών ωρών με την εξαιρετική και πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρία AIR BALTIC, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό σε κάποια δυτικοευρωπαϊκή πρωτεύουσα αντίθετης πορείας, που μόνο χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία επιφέρει στον ταξιδιώτη
  • Αεροπορική μετάβαση από το Βίλνιους στο Ταλλίν
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στο Βίλνιους και τη Ρίγα με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πλήρως ανακαινισμένο RADISSON COLLECTION TALIN 5*
  • Λεπτομερείς ξεναγήσεις στις πρωτεύουσες Βίλνιους, Ρίγα και Ταλίν
  • Ανάβαση με το ιστορικό οδοντωτό τραινάκι στον λόφο του Γκεντιμίνας στο Βίλνιους (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)
  • Επίσκεψη στο μουσείο Κεχριμπαριού στο Βίλνιους
  • Επίσκεψη στο νησιωτικό κάστρο Τρακάι της Λιθουανίας (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)
  • Βόλτα με καραβάκι γύρω από το κάστρο Τρακάι (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)
  • Επίσκεψη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας
  • Επίσκεψη στο ανάκτορο Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της Λετονίας

  (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)

  • Επίσκεψη στην λουτρόπολη Γιούρμαλα, την "Ριβιέρα της Βαλτικής"
  • Ξενάγηση στο εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα στην περιοχή Σιγκούλντα (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)
  • Επίσκεψη στην αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, την πανεπιστημιούπολη Ταρτού
  • Είσοδος στην αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα

(το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)

  • Επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτου με τις διάσημες αντίκες στην Ρίγα (το κόστος εισιτηρίου περιλαμβάνεται)
  • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία (City Taxes), όπου απαιτούνται
  • Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί σε Ταλίν, Ρίγα, Βίλνιους, στο ανάκτορο Ρούνταλε και στα Κάστρα Τρακάι και Τουράιντα
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

Όλα τα δρομολόγια σε πόλεις του εξωτερικού γίνονται με Airbus. Μόνο το 2019 βραβεύθηκε σε "Market Leader of the Year", "Second most punctual in the world", "Regional Airline of the Year" και  "Five–star COVID-19 safety rating".