Skip to main content

Βαλτικές Χώρες Καλοκαίρι 2012

Αναχωρήσεις 12, 26 Ιουλίου, 2, 12, 20, 29 Αυγούστου, 8 μέρες

8 μέρες... στους δρόμους του Κεχριμπαριού,  Ταλλίν - Ρίγα - Πάρνου - Βίλνιους - Ανάκτορο Ρούνταλε - Σιγκούλντα - Τρακάι - Καούνας

 

Μέρα:
Αθήνα - Βίλνιους (Λιθουανία)
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με LUFTHANSA μέσω ενδιαμέσου σταθμού για το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας που είναι χτισμένη στις όχθες των ποταμών Νέρις και Βίλνα. Άφιξη στο Βίλνιους ένα από τα σημαντικά επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκά κέντρα, με ταυτόχρονα έντονη πολιτική και οικονομική ζωή. Ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, ο Καθεδρικός Ναός, η εκκλησία της Αγίας Άννας είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας. Μεταφορά στο κορυφαίο και πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα LE MERIDIEN VILNIUS 5* Deluxe (www.lemeridienvilnius.com) όπου βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα σε καταπράσινη έκταση 350 στρεμμάτων, παρέχοντας δωμάτια με μοναδική θέα στις δυο γραφικές λίμνες της περιοχής.
Μέρα:
Εκδρομή στα Καούνας και Τρακάι
Πρωινό και θα κατευθυνθούμε 28 χλμ δυτικά του Βίλνιους για την ιστορική πόλη-θέρετρο και πρώτο σταθμό της σημερινής μας εκδρομής το Τρακάι. Σημαντικής σημασίας είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι, κατοικία των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καούνας, που θεωρείται από τους Λιθουανούς ως η «αληθινή καρδιά» της χώρας τους. Το Καούνας υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Στη περιήγηση της πόλης, μεταξύ των άλλων θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, τον Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό Χολ το οποίο υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακές, κατοικία του Τσάρου και δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
:Βίλνιους – Ανάκτορο Ρούνταλε - Ρίγα (Λετονία)
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα την τρίτη βιομηχανική πόλη - μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη - η οποία αποτελεί παράλληλα πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Καθοδόν θα γνωρίσουμε το Ανάκτορο Ρούνταλε, το οποίο περιβάλλεται από μπαρόκ κήπους, αποτελεί αρχιτεκτονικό έργο του ιταλού αρχιτέκτονα Ραστρέλι και θερινή κατοικία του Δούκα του Courland. Σήμερα έχει υποστεί ήπια αναπαλαίωση, με δωμάτια και χώρους επισκέψιμους με ιδιαίτερα αυθεντική διακόσμηση και επίπλωση. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό τη Ρίγα, μια πόλη που αναμφισβήτητα έχει τον αέρα της παλαιότητας και μιας μοναδικής γοητείας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό και πολυτελές ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIA (www.radissonblu.com) δίπλα στο ποτάμι και την παλιά πόλη, ή εναλλακτικά στο επιλεγμένο MARITIM PARK 4* (www.maririm.lv)
Μέρα:
Ρίγα – (στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Γιούρμαλα)
Μπουφέ – πρόγευμα. Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης καθώς και τις εκκλησίες του Αγίου Πέτρου - προστάτης της Ρίγα - και του Αγίου Γεωργίου, το παλιότερο ιστορικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Θα δούμε τη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης πλαισιωμένη από σκηνές γεμάτες χρώμα από τη καθημερινότητα των ντόπιων, ενώ με το Μνημείο της Ελευθερίας που αποτελεί σύμβολο της Λεττονικής ελευθερίας θα κλείσει η σημερινή μας περιήγηση. Για το ελεύθερο απόγευμα μη διστάσετε να απολαύσετε το καφέ σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ ή να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες συνοδευμένα με την τοπική μπύρα της χώρας. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τη λουτρόπολη Γιούρμαλα μόλις 25χλμ από τη Ρίγα γνωστή για τα ξύλινα σπιτάκια και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της. Επιστροφή στη Ρίγα.
Μέρα:
Ρίγα – Σιγκούλντα – Παλάτι Τουράιντε
Πρωινό και στη σημερινή μας διαδρομή θα κατευθυνθούμε στα βορειανατολικά της Ρίγα με προορισμό την Σιγκούλντα που η ομορφιά της φύσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης αυτής. Μέσα από μια καταπράσινη ειδυλλιακή διαδρομή θα φτάσουμε στη περιοχή της Σιγκούλντα την επονομαζόμενη «Ελβετία της Λετονίας», ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη κοιλάδα Γκάουγια. Επίσκεψη στο ένδοξο παλάτι των Ιπποτών Τουράιντε. Επιστροφή στη Ρίγα.
Μέρα:
Ρίγα – Πάρνου – Ταλλίν
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Πρώτος μας σταθμός η πόλη του Πάρνου, μιας πόλης 700ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Αυτή η «πράσινη» πόλη, των 52.000 κατοίκων, διαθέτει 18 πάρκα και 35χλμ καταπράσινων λεωφόρων. Οι εκκλησίες της Αγίας Αικατερίνης και της Αγίας Ελισάβετ, το Δημαρχείο, ο Κόκκινος Πύργος και η Πύλη του Ταλλίν είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό τη Ρίγα μια πόλη που αναμφισβήτητα έχει τον αέρα της παλαιότητας και μιας μοναδικής γοητείας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας SWISSOTEL TALLIN 5* Deluxe (www.swissotel.com) ή εναλλακτικά στο RADISSON BLU TALLINN (www.radissonblu.com). Χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη του Ταλλίν με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά καφέ και τα μικρομάγαζα.
Μέρα:
Ταλλίν
Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε τη ξενάγηση στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει ως "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σύμβολο της πόλης αποτελεί το δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, θα δούμε επίσης το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το κάστρο Τουμπέα χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής, το εθνογραφικό μουσείο μαζί με το παλάτι και το πάρκο Κάτριοργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Απόγευμα ελεύθερο για να ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα.
Μέρα: 
Ταλλίν - Αθήνα
Πρωινό, παράδοση των δωματίων και χρόνος διαθέσιμος για να αποχαιρετήσετε το όμορφο Ταλλίν. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.
Τιμή κατ' άτομο 
Αναχωρήσεις 12, 26 Ιουλίου, 2, 12, 20, 29 Αυγούστου, 8 μέρες
SMART PRICE ΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ - 19/08
Δίκλινο745785650
3ο άτομο έως 12 ετών530550495
Μονόκλινο9751025880
Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια οικον. θέσης Αθήνα-Βίλνιους και Ταλλίν-Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA
Επτά (7) διαν/σεις συνολικά στα ξενοδοχεία, εκ των οποίων δυο (2) στο LE MERIDIEN 5* dlx στην περιοχή του Βίλνιους, τρεις (3) στο RADISSON BLU 4* sup. ή MARITIM PARK 4* στη Ρίγα και δύο (2) στο καταπληκτικό SWISSOTEL TALLINN 5* ή RADISSON BLU 4*sup στο Ταλλίν
Μπουφέ πρωινό καθημερινά
Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος στο γυμναστήριο και τη πισίνα του LE MERIDIEN VILNIUS
Τοπικός Ελληνόφωνο αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας
Έντυπα / χάρτες
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών
ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 225
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Σημείωση:
SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση