Skip to main content

ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΠΑΣΧΑ 2013!!!!

Χώρες της ΒΑΛΤΙΚΗΣ

(Εσθονία - Λετονία - Λιθουανία)

 ΠΑΣΧΑ 2013 7 ημέρες

1η Μέρα. Αθήνα – Βίλνιους.

Αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση της Lufthansaκαι ενδιάμεσο σταθμό για το Βίλνιους. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας για μια πρώτη βόλτα στην όμορφη πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

 

2η Μέρα. Βίλνιους

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, μία μοναδική πόλη που η ιστορία της ξεκινάει από τον 12ο αιώνα, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βιλνέλε και Νέρις. Κατά τη διάρκεια της περιπατητικής μας ξενάγησης στην παλιά πόλη, θα διασχίσουμε την κύρια αρτηρία της, την οδό Pilies, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, την εκκλησία της Αγίας Άννας, την πύλη Ντάουν που αποτελεί μέρος των παλαιών τειχών με τη θαυματουργή εικόνα της Παρθένου Μαρίας, την παλιά συνοικία με τα γραφικά κτήρια, το μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας (γνωστό και ως μουσείο της KGB), το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του πανεπιστημίου (από το 1957 – το παλαιότερο της Λιθουανίας και ένα από τα παλαιότερα της Βαλτικής) και φυσικά τον λόφο Γκεντιμίνας με την υπέροχη θέα. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε προαιρετικά σε μία σύντομη διαδρομή στη μικρή και ήσυχη πόλη Τρακάι που είναι περιτριγυρισμένη από λίμνες. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο που είναι και το μοναδικό Ανατολικο-Ευρωπαικό μεσαιωνικό κάστρο, χτισμένο πάνω σε νησάκι. Θα περπατήσουμε στο δρόμο Καραϊμου με τα ξύλινα σπιτάκια – έναν εθνογραφικό θησαυρό των Καραϊτών που έφερε από την Κριμαία ο Μέγας Δούκας Βιτάουτας. Τέλος, πριν επιστρέ- ψουμε στο Βίλνιους, θα δειπνήσουμε δοκιμάζοντας τοπικές λιχουδιές σε παραδοσιακό εστιατόριο.

 

3η Μέρα. Βίλνιους – Κάουνας – παλάτι Ρούνταλε – Ρίγα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας για το Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Στη σύντομη περιήγησή μας θα δούμε την παλιά πόλη με το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο κάστρο της πόλης, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Συνεχίζοντας, θα περάσουμε στη Λετονία, και η διαδρομή μας θα μας φέρει στο ομορφότερο ανάκτορο της Λετονίας, το παλάτι Ρούνταλε. Χτισμένο το 1740 σε στυλ μπαρόκ από τον Ρώσο αρχιτέκτονα FrancescoBartolomeoRastrelli (σχεδιαστή και των θερινών ανακτόρων της Αγ. Πετρούπολης), αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Δούκα του Κούρλαντ, Ερνστ Γιόχαν Μπάιρον, και είναι ένα από τα ομορφότερα και ελάχιστα μέρη της Λετονίας όπου κάποιος μπορεί να νιώσει την αύρα του 18ου αιώνα. Συνεχίζοντας μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή, θα φτάσουμε στη Ρίγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η Μέρα. Ρίγα

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Daugava, όχι άδικα, η Ρίγα αναφέρεται σήμερα και ως «κορόνα της Βαλτικής», μιας και πραγματικά αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που κατάφερε να μετατραπεί από Σοβιετική επαρχία σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη και δυναμική πόλη. Πρωτεύουσα της Λετονίας και συνάμα πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, η Ρίγα φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική της παλιάς αλλά και της νέας πόλης. Θα περιηγηθούμε στη νέα πόλη με τα έντονα artnouveau στοιχεία, αλλά και την ιδιαίτερη κεντρική αγορά της. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τη μεγαλοπρεπή πλατεία του Δημαρχείου, τον πεζόδρομο kalku, την πλατεία Livu, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα μεσαιωνικά κτίριά της. Θα δούμε τον Καθεδρικό (RigasDoms), χτισμένο το 2011, με μπαρόκ στοιχεία και γοτθικές επιρροές, όπου βρίσκεται και ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης. Θα δούμε επίσης τα φημισμένα κτίρια της μικρής και μεγάλης εμπορικής συντεχνίας (smallandgreatGuildHouses), το κτίριο του χρηματιστηρίου, και το κάστρο της Ρίγας (σημερινή κατοικία του προέδρου της Λετονίας – στάση για φωτογραφία). Επόμενες στάσεις μας θα είναι στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου (τη μεγαλύτερη της χώρας), και την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου που είναι το παλαιότερο ιστορικό/ θρησκευτικό χτίσμα της πόλης. Τέλος, θα περάσουμε από την Όπερα, για να καταλήξουμε στο μνημείο της Ελευθερίας, σύμβολο της Λετονικής ελευθερίας. Για το απόγευμα, προτείνουμε προαιρετικά να μας ακολουθήσετε στη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη λουτρόπολη της Βαλτικής, τη Γιούρμαλα. Με περισσότερα από 40 χλμ. χρυσής ακτής, γεμάτη χαρακτηριστικά ξύλινα καλοκαιρινά σπίτια, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στη φημισμένη Jomasstreet, και ιστορικός λουτρο-παραθεριστικός προορισμός της αριστοκρατίας, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει.

 

5η Μέρα. Ρίγα – κάστρο Τουράϊντα - Σιγκούλντα – Παρνού – Ταλίν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε τη διαδρομή που θα μας οδηγήσει πρώτα στην όμορφη μικρή πόλη Σιγκούλντα, εκεί που βρίσκεται και το κάστρο των ιπποτών Τουράϊντα. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε μέσα από την πανέμορφη φύση με πολύ πράσινο, τρεχούμενα νερά, ποτάμια, λίμνες και δάση να διαδέχονται το ένα το άλλο και περνώντας στην Εσθονία θα φτάσουμε στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Παρνού, γνωστή και ως «καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Εσθονίας». Με ιστορία από το 1251 υπήρξε μία από τις πλούσιες Χανσεατικές πόλεις του μεσαίωνα. Πέρα από τις χρυσές αμμουδιές, τα διάφορα καφέ και την έντονη ζωή, η πόλη διαθέτει μεγάλη ιστορία και πλούσια μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Η εκκλησία της Αγ.Αικατερίνης και της Αγ.Ελισσάβετ, ο κόκκινος πύργος, η πύλη του Ταλίν και το δημαρχείο,είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στο Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας για μια πρώτη βόλτα και γνωριμία της πανέμορφης μεσαιωνικής πόλης, που εξαιτίας της θέσης της στον κόλπο της Φιλανδίας απέναντι από το Ελσίνκι, και του σημαντικού λιμανιού της, βρέθηκε υπό την κυριαρχία Δανών, Σουηδών, Πολωνών και Ρώσων. Ανεξάρτητη πλέον από το 1991, αν και γοργά αναπτυσσόμενη, έχει κρατήσει εμφανή τα σημάδια και τις επιρροές των κατακτητών της.

 

6η Μέρα. Ταλίν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το Ταλίν με ένα πανοραμικό γύρο της σύγχρονης πόλης, γύρω από τα τείχη της παλιάς πόλης, για να καταλήξουμε στο μπαρόκ παλάτι Κάντριοργκ με τα πάρκα του. Μία περιοχή όπου οι βίλες των ευγενών και οι θερινές επαύλεις συνυπάρχουν με τα ξύλινα σπίτια των φτωχών κατοίκων. Η κατοικία του προέδρου της χώρας, παλιά κτίρια που σήμερα φιλοξενούν πρεσβείες, και μικρά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε ναούς του κεχριμπαριού, όλα κοντά στο εξαιρετικής αισθητικής παλάτι που έφτιαξε ο Μέγας Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη, το οποίο σήμερα στεγάζει το μουσείο Τέχνης. Συνεχίζουμε με τον περίπατό μας στην περιτειχισμένη παλιά πόλη που, όχι άδικα, χαρακτηρίζεται ως μουσείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το χαρακτηριστικότερο σημείο της πόλης είναι ο λόφος Τουμπέα, στην κορυφή του οποίου είχε πρωτοχτιστεί το ομώνυμο κάστρο από τους Δανούς, και μέρος από τα τείχη του στέκουν ακόμα. Θα δούμε επίσης το παλιό Εσθονικό παλάτι που στεγάζει σήμερα τη Βουλή, τον Ρώσικο καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκυ, την πλατεία δημαρχείου, και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για τις δικές σας εξερευνήσεις.

 

7η Μέρα. Ταλίν – Αθήνα

Τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας σήμερα. Το πρωινό σας θα είναι ελεύθερο για τις τελευταίες σας βόλτες και τα ψώνια σας. Αργά το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα με την Lufthansa, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Σημείωση 1: Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη


 


Αν/ση

Ημ.

Ξενοδοχεία 4*

Τιμή εκδρομή κατ’ άτομο

Σχόλια

Δικ/νο

Μο/νο

Τρ/νο

Παιδί

01/05

7

Vilnius -> Best Western Vilnius

Riga-> Radisson Blu Latvija

Tallinn -> Euroopa

or similar quality/standard hotels

€ 699

€ 890

€ 699

€ 595

Πτήσεις με LH