Skip to main content

Χώρες της Βαλτικής 7 ημέρες 23-29/6 από 645€!!!

 

Χώρες της Βαλτικής

7 ημέρες

 

* Εσθονία * Λετονία * Λιθουανία *

23-29/6 από….645€!!!

Γενικά:

"Βγαλμένες απ’ τη λήθη του παρελθόντος, οι τρεις χώρες της Βαλτικής όχι μόνο διεκδικούν επαξίως μια θέση στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου αλλά ακόμα διαθέτουν πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν με μνημεία που σφράγισαν την ιστορική τους διαδρομή και παραμένουν οι πιο απτές μαρτυρίες του χθες. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί. Ένα ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες, είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης."

 

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1:  Αθήνα Ταλλίν. 

Αναχώρηση με πρωινή πτήση της Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης, για την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Αφού παραλάβετε τα δωμάτια σας και φρεσκαριστείτε, βγείτε για μια πρώτη βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, που διατηρεί αναλλοίωτη τη «μεσαιωνική» της αύρα. Πιείτε μια μπύρα ή ένα παγωμένο ποτήρι εσθονική βότκα σε κάποιο από τα δεκάδες υπαίθρια καφέ. Πάμπολλες οι επιλογές για φαγητό, που τόσο το Ταλλίν όσο και οι υπόλοιπες πόλεις του οδοιπορικού μας μπορούν να σας προσφέρουν σε προσιτές τιμές, χωρίς να δεσμεύεστε στα ξενοδοχεία.

Ημέρα 2: Ταλλίν. 

Το ιστορικό κέντρο του Ταλλίν, φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Γερμανού αρχιτέκτονα Καρλ Λούντβιχ Ενγκελς, ο οποίος αφού μαθήτευσε στο μέγα Ραστρέλι (τον αρχιτέκτονα που διαμόρφωσε την Αγία Πετρούπολη) εφάρμοσε τις τεχνικές του και ξεδίπλωσε τις αρετές του δίνοντας σάρκα και οστά στην υπόσταση του Ταλλίν. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και το Ταλλίν είναι σίγουρα μια πόλη με «χαρακτήρα» που γοητεύει τον επισκέπτη. Η παλιά περιτειχισμένη πόλη, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα, το πάρκο Καντριόργκ θα ξεδιπλώσουν πτυχές της γλυκιάς ομορφιάς που είναι έκδηλη παντού. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3: Ταλλίν

( Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα) Ρίγα.  Η σημερινή μέρα θα μας γυρίσει αιώνες πίσω, την εποχή του βόρειο-ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Αφού επισκεφθούμε το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, που γνώρισε στιγμές δόξας στις αρχές του 13ου αι., θα σταματήσουμε στην όμορφη περιοχή της Σιγκούνα και θα διατρέξουμε συνέχεια τα δάση του Σέσις με της σημύδες να εναλλάσσουν το αστραφτερό ασημί χρώμα των κορμών τους με τα βαθύ πράσινο των φύλλων τους. Καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά από λίμνες και ποτάμια ανοίγονται μπροστά μας το ένα μετά το άλλο. Γραφικά χωριά, όπως το παραδοσιακό Παρνού, μοιάζουν να έχουν μείνει ακίνητα στο πέρασμα του χρόνου. Περήφανοι, αγέρωχοι άνθρωποι που διατήρησαν την ταυτότητας τους αντέχοντας τις πιέσεις των αυτοκρατοριών που θέλησαν να την καταβροχθίσουν, είναι οι εικόνες που αποτυπώνονται στο διάβα μας προς την Ρίγα.

Ημέρα 4: Ρίγα (Γιούρμαλα). 

Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη, με φινέτσα και αρχιτεκτονική υπέροχη έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την Αγία Πετρούπολη. Ο Καθεδρικός Ναός, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Μιχαήλ Αϊζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι τα κυριότερα σημεία της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη με την έντονη αριστοκρατική εμφάνιση. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, στην περιοχή που αρκετοί Λετονοί και όχι μόνο έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες και παραθερίζουν τους θερινούς μήνες. Στο ελεύθερο απόγευμα περιπλανηθείτε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ψωνίστε αντίκες στα άφθονα παλαιοπωλεία και απολαύστε το καφέ σας στα «σικ» πολυσύχναστα καφέ με το κέντρο-ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Οι λάτρεις το είδους μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης εκτός από το μουσείο αυτοκινήτων αντικών που είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης.

Ημέρα 5:  Ρίγα (Ανάκτορο Ρούνταλε - Κάουνας) Βίλνιους. 

Αλλαγή σκηνικού καθώς μεταφερόμαστε στη Λιθουανία. Στη διαδρομή θα γνωρίσουμε το περίφημο Ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Ακολουθεί στη συνέχεια το Κάουνας, η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και διατηρεί αναλλοίωτο το ιστορικό του κέντρο με μεσαιωνικά κτίρια όπως το Παλιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Άφιξη το απόγευμα στο Βίλνιους.

Ημέρα 6: Βίλνιους (Κάστρο Τρακάι).  

Η πρωινή ξενάγηση της πόλης θα μας αποκαλύψει τον απέριττο, λιτό και ανεπαίσθητα ρουστίκ χαρακτήρα της. Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τρακάι, με το επιβλητικό κάστρο του, που θα μας θυμίσει τους αυστηρούς κώδικες τιμής και τη σπαρτιάτικη λιτότητα της ζωής των Ιπποτών που το κατοικούσαν. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7:  Βίλνιους – Αθήνα  Πρωινό.

Χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια. Γεμάτοι συναισθήματα και εικόνες αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, απ’ όπου επιστρέφουμε στην πατρίδα μέσω Φρανκφούρτης (μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο αναμονής στην Φρανκφούρτη με μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης απολαμβάνοντας μπύρα & λουκάνικα, για τα οποία φημίζεται η Γερμανία )

 


 

Αναχώρηση                  Διαμονή                      Τιμές €                       Φόροι         
                                                                  Δίκλινο Μονόκλινο
    
23-29/06/2013     4*superior ξενοδοχεία       645          845                     250    


 

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  •     Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την LUFTHANSA μέσω Γερμανίας
  •     Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* sup
  •     Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  •     Μεταφορές
  •     Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι στα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •     Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  •     Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Παρατηρήσεις

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την LUFTHANSA μέσω Γερμανίας
  • Αθήνα Φρανκφούρτη 06.05 – 08.20
  • Φρανκφούρτη Ελσίνκι 12.55 – 16.10
  • Βίλνιους Φρανκφούρτη 14.50 – 16.15
  • Φρανκφούρτη Αθήνα 21.15 – 01.00
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s (HOLIDAY INN VILNIUS / ISLANDE RIGA / RADISSON BLU TALLINN )

Απαραίτητα:

    Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες!!!