Skip to main content

Αρμενία Καλοκαίρι 2018 από 695,00

5 Ημέρες
6/6, 27/6, 4/7, 18/7, 1/8, 8/8, 29/8, 5/9, 19/9, 24/10, 14/11, 5/12

1η μέρα: Αθήνα - Ερεβάν (ή Γερεβάν)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πολύ πρωινή απ’ ευθείας πτήση με Aegean για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Άφιξη, μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ερεβάν (Ξενάγηση)
Μετά το πρωινό και έχοντας πλέον ξεκουραστεί, θα αρχίσουμε την ξενάγηση της επονομαζόμενης "ροζ πόλης" λόγω του χρώματος των κτιρίων της. Θα γνωρίσουμε την πλατεία της Δημοκρατίας, τις φαρδιές λεωφόρους και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης με τα καφέ και τα εστιατόρια, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων Ματενανταράν με την ανεκτίμητης αξίας τεράστια συλλογή του από αρχαία χειρόγραφα (αρμένικα και ξενόγλωσσα) - ακόμα και πρωτότυπα ευαγγέλια στην αρμενική γλώσσα. Στη συνέχεια επισκεφθούμε το συγκλονιστικό μνημείο και μουσείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915). Η ημέρα μας θα κλείσει με ξενάγηση στο εργαστήριο παρασκευής μπράντι "Αραράτ", ενώ το δείπνο μας θα δοθεί σε παραδοσιακό εστιατόριο με ζωντανή μουσική.

3η μέρα: Ερεβάν - Γκαρνί - Γκεγκχάρντ - Λίμνη Σεβάν - Σεβανάβανκ - Ερεβάν
Πρωινή αναχώρηση για το Γκαρνί, όπου θα δούμε τον ναό του - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής - και τα ερείπια της Ακρόπολης. Στον ίδιο χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποια μελωδία από το παραδοσιακό μουσικό όργανο Ντουντούκ - το μόνο που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του Αρμένικου λαού. Συνεχίζουμε για την περιοχή Κοταΐκ, που φιλοξενεί τη μονή και τα σπήλαια Γκεγκχάρντ με την τέλεια ακουστική (μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της Ουνέσκο). Δυνατότητα για προαιρετική παρακολούθηση αρμένικης μεσαιωνικής μουσικής εντός του σπηλαίου. Η κατασκευή του ναού έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη σταύρωσή του. Στη διαδρομή μας θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε το βιβλικό όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του! Σε ένα από τα σπίτια της περιοχής θα μπορέσετε να δείτε την παρασκευή του τοπικού άρτου (λαβάς) σε φούρνο τονίρ (σκαμμένο στη γη) και να δοκιμάσετε το παραδοσιακό φαστ φουντ με λαβάς και τυρί. Συνεχίζουμε για μία μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη Σεβάν, τη μεγαλύτερη της Αρμενίας, με τα καταγάλανα νερά και την υπέροχη θέα στα γύρω οροπέδια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή μονή Σεβαναβάνκ, που ιδρύθηκε το 874 από τον βασιλιά Ashot Α΄ και την κόρη του Μαριάμ.  Το νησιωτικό αυτό μοναστήρι υπήρξε τόπος λατρείας και προσκυνήματος, αλλά και τόπος εξορίας των Αρμενίων ευγενών που είχαν πέσει σε κάποιας μορφής δυσμένεια. Επιστροφή στο Ερεβάν και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ερεβάν - Ετσμιατζίν - Μεγκεργιάν (χαλιά) - Ερεβάν
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Στο μουσείο του θα δούμε μεταξύ άλλων ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό (και διατηρείται ακόμα, λόγω τρόπου παρασκευής). Ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο χαλιών Μεγκεργιάν, όπου θα γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης χαλιών. Ακολουθεί μία μικρή βόλτα στο τοπικό παζάρι και χρόνος ελεύθερος για αγορές αναμνηστικών και ξεκούραση. Το αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.

5η μέρα: Ερεβάν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα (διάρκειας 2.30’)
(Λόγω της πρωινής μετάβασης στο αεροδρόμιο, το πρωινό θα δοθεί σε πακέτο)

Τιμές κατ’ άτομο

 

6/6, 27/6, 4/7, 18/7,
1/8, 8/8, 29/8,
5/9, 19/9, 24/10,
14/11, 5/12

Δίκλινο σε 4* ξενοδοχεία

€ 695

Επιβάρυνση Μονόκλινου 4*

+ € 150

Στη περίπτωση 2 ατόμων 4*

+ € 140



Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean
  •     3 Διανυκτερεύσεις & 1 day use σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  •     Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •     Ημιδιατροφή
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός

Δεν Περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίων, ατομική ασφαλιστική κάλυψη: € 220
  •     Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Σημείωση    

  • Η εκδρομή πραγματοποιείται και με συμμετοχή 4 ατόμων, αφού οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.