Skip to main content

Αρμενία 6ημέρες Αύγουστος 2018 από 580,00

Αναχωρήσεις 10, 31/08

 

1Η + 2Η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στο Ερεβάν

Άφιξη νωρίς πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερεβάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν ή Γιερεβάν, πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την αρμενική παράδοση, από τον Νώε. Έχοντας προσαράξει την κιβωτό πάνω στο όρος Αραράτ και αφού υποχώρησαν τα νερά του Κατακλυσμού, ο Νώε φαίνεται πως αναφώνησε “Yerevants!”, που στα αρμενικά σημαίνει «εμφανίστηκε».Για αιώνες αυτή η πόλη ήταν γνωστή ως “η ροζ πόλη” λόγω του χρώματος της πέτρας με την οποία έχει χτιστεί. Μια πόλη που δίνει την αίσθηση ενός ανοιχτού μουσείου, με αρχαιοπρεπείς ναούς, δεκάδες μουσεία, γκαλερί, θέατρα και βιβλιοθήκες, βοτανικούς και ζωολογικούς κήπους, διάσπαρτη από ευρήματα, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Θα δούμε επίσης την πλατεία Δημοκρατίας, την όπερα που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ κ.ά.Τέλος, θα επισκεφθούμε εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ – το αρμενικό κονιάκ είναι γνωστό διεθνώς και ήταν το αγαπημένο ποτό του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο .Διανυκτέρευση στο Ερεβάν.

3Η ΗΜΕΡΑ: Ερεβάν – Ετσμιατζίν – Ζβαρτνότς

Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου, το ”Βατικανό” της Αρμενίας. Το όνομα Ετσμιατζίν στα αρμενικά σημαίνει “Η κάθοδος του Μονογενούς Υιού”. Η μικρή αυτή αρχαία πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα (Mother Cathedral), στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Βαγχαρσαπατ(Vagharshapat), αφού καταστράφηκε από τον βασιλιά Τιριδάτη. Ο καθεδρικός αυτός ναός είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε επίσης, τα ερείπια του καθεδρικού ναού Ζβάρτνοτς (Zvartnots) του 7ου αιώνα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας, το ναό Αγ.Χριψίμε (St.Hripsime), έναν από τους παλαιότερους σωσμένους ναούς της Αρμενίας, το ναό Αγ.Γκαγιάν (St.Gayane), του 7ου αιώνα, ο οποίος το 2000 συμπεριλήφθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Θα επισκεφτούμε τη διάσημη υπαίθρια αγορά τεχνών και χειροτεχνίας Vernissage, η ονομασία της οποίας προέρχεται από την γαλλική λέξη Vernissage (είναι ανοιχτή μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές). Η αγορά περιλαμβάνει κυρίως μια συλλογή διαφορετικών τύπων παραδοσιακών αρμενικών έργων τέχνης. Επιστροφή στο Ερεβάν, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο , διανυκτέρευση στο Ερεβάν.

4Η ΗΜΕΡΑ: Ερεβάν – Σεβάν – Ντιλιτζάν

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Sevan, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου. Ξεχωρίζει με το γλυκό και εκπληκτικά μπλε νερό του. Εδώ μπορούμε να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο της πανέμορφης λίμνης, της μεγαλύτερης της Αρμενίας (έκταση 940 km2, μήκος 80 km και μέγιστο πλάτος 30 km). Η Σεβάν βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί έναν διάσημο παραθεριστικό προορισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μονή Σεβαναβανκ(Sevanavank) που βρίσκεται στη Χερσόνησο του Σεβάν. Υπάρχουν 2 μοναστήρια – το ένα από αυτά καταστράφηκε, αλλά το άλλο ακόμα υπάρχει. Έχουν χτιστεί στον Μεσαίωνα, γύρω στο 10ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Ντιλιτζάν. Το Ντιλιζτάν, είναι μια λουτρόπολη στη Επαρχία Ταβούς της Αρμενίας. Συνήθως ονομάζεται Αρμένικη Ελβετία ή Μικρή Ελβετία από τους ντόπιους, είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα της Αρμενίας, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ντιλιτζαν. Διασχίζοντας την πόλη θα συναντήσουμε πολλά μουσεία, αγορές αναμνηστικών, μικρά καταστήματα και ούτω καθεξής. Θα παρατηρήσουμε επίσης δύο παραδοσιακά σπίτια κατασκευασμένα από ξύλο, με κεραμοσκεπές και μπαλκόνια με σχολαστικά σκαλισμένα στοιχεία, τυπικά παραδείγματα του Ντιλιτζαν. Επιστροφή στο Ερεβάν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Ερεβάν – Γκαρνί – Γκεγκχάρντ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το ναό του Γκαρνί (Garni), ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής περιόδου στην Αρμενία. Ο βασιλιάς Τιριδατης I είχε παραγγείλει το χτίσιμο του ναού τον 1ο μ.Χ. αιώνα και τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο. Μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού το 301μ.Χ., ο παγανιστικός ναός έχασε την σημασία του και το φρούριο Γκαρνί χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Πλέον τα ερείπια του παλατιού και τα λουτρά με το εκθαμβωτικό μωσαϊκό βρίσκονται κοντά στο ναό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard) που είναι ένα αριστούργημα της αρμένικης αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Το όνομά του σημαίνει λόγχη, λόγο του οτι για πολλούς αιώνες φυλασσόταν εκεί η λόγχη με την οποία είχε τρυπήσει ο ρωμαίος στρατιώτης το πλευρό του Ιησού Χριστού. Η κατασκευή του κτιρίου είναι τέτοια που το καθιστά ως ιδανικό μέρος για ακρόαση θρησκευτικής μουσικής. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό τοπικό σπίτι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να συμμετάσχουμε στην προετοιμασία του εθνικού αρμενικού ψωμιού: lavash. Είναι πολύ λεπτό, πωλείται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Συνήθως μαγειρεύεται σε φούρνο εδάφους: “tonir”. Το 2015 έχει εγγραφεί στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη κληρονομιά. Εδώ θα απολαύσουμε το “Αρμενικό φάστ φούντ” με λαβάς και τυρί. Επιστροφή στο Ερεβάν, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: Ερεβάν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

'Ατομο σε δίκλινο 580
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, ασφάλεια, κόστος εισόδων 270
Συνολική Τιμή 850
Επιβάρυνση μονόκλυνου 125

 

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Airlines
  •  Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
  •  5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ερεβάν (Imperial Palace hotel , Royal Plaza Hotel η παρόμοιο)
  •  Ημιδιατροφή (4 πρωινά, και 4 δείπνα) σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •  Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
  •  Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές και είσοδοι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  •  Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  •  Ελληνόφωνος συνοδός.
  •  Αγγλόφωνος ξεναγός.

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
  •  Οινοπνευματώδη ποτά.
  •  Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο