Skip to main content

Ουκρανία – Μολδαβία | Πάσχα 2019 από 999.00

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 25/4

1η ημέρα: Αθήνα – Λβιβ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Λβιβ της Ουκρανίας. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λβιβ – Φρούριο Κοτίν – Κάμιανετς Ποντίλσκι (Ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Κοτίν, όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό κάστρο. Συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική πόλη Κάμιανετς Ποντίλσκι, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, κοντά στο τριεθνές με τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η πόλη έχει σημαίνουσα παρουσία στα ιστορικά πράγματα ήδη από τον 11ο αιώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάμιανετς Ποντίλσκι – Κισινάου (Μολδαβία)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σεργιάνι στην πόλη: θα περπατήσουμε ανάμεσα σε γειτονιές με ελληνικές, αρμένικες, πολωνικές και εβραϊκές επιρροές, ανακαλύπτοντας έτσι μια ανέλπιστα γοητευτική πόλη μεσαιωνικής ατμόσφαιρας. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τα σύνορα με τη γειτονική Μολδαβία. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Κισινάου, τη πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κισινάου – Οδησσός
Ξενάγηση στο Κισινάου, όπου θα δούμε ιστορικά κτίρια με διαφορετικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, συνταιριάζοντας το ενετικό μπαρόκ με τη νεοβυζαντινή τεχνοτροπία. Η κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας είναι η μεγάλη λεωφόρος Στεφάν σελ Μάρε (Stefan cel Mare), αφιερωμένη στον Στέφανο Γ’ τον Μέγα. Γύρω από τη λεωφόρο αυτή συγκεντρώνονται και τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως η Αψίδα του Θριάμβου και ο ανδριάντας του Στέφανου Γ’. Μετά την ξενάγησή μας στο Κισινάου αναχωρούμε από την πρωτεύουσα και κατευθυνόμαστε προς τα νότια, προς την Ουκρανία και την ιστορική πόλη της Οδησσού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Οδησσός (Ξενάγηση)
Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην Οδησσό για να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης. Θα περπατήσουμε στον φημισμένο πεζόδρομο Ντεριμπασίβσκα (Vulytsia Deribasivska), που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Οδησσού, Χοσέ ντε Ρίμπας, και συγκεντρώνει κτίρια εξαιρετικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Βλέπουμε επίσης το αριστουργηματικό κτίριο της Όπερας και του Μπαλέτου, έργο που ανεγέρθηκε όταν δήμαρχος της πόλης ήταν ο Γρηγόριος Μαρασλής (1878-1895). Η ακουστική του θεάτρου θεωρείται και σήμερα από τις πλέον τέλειες στην Ευρώπη. Γύρω από την Όπερα συγκεντρώνεται ένα πανόραμα μουσείων, ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο με χιλιάδες εκθέματα από κάθε ιστορική περίοδο της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αρχαίου Ελληνικού αποικισμού. Κινούμαστε προς την πλευρά της προκυμαίας και την παραλιακή λεωφόρο Πριμόρσκα (Prymorska), για να δούμε το λιμάνι και τη μαρίνα και βέβαια το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης, τις διάσημες Σκάλες Ποτέμκιν, ιστορικό σύμβολο της Οδησσού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου! Επισκεπτόμαστε επίσης το καταπράσινο Πάρκο Σεβτσάνκο (Shevchanko) για να δούμε τα παλιά τείχη της πόλης και να περπατήσουμε στον Δρόμο της Δόξας που καταλήγει στο Μνημείο του Άγνωστου Ναύτη. Με το λεωφορείο μας θα διασχίσουμε κάποιους από τους κυριότερους οδικούς άξονες της πόλης, Πουσκίνσκαγια, Ρισελιέφσκαγια, Λανζερονόφσκαγια, και βέβαια την περίφημη Γαλλική Λεωφόρο (Frantsuz’ky Boulevard). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Οδησσός – Μπέλγκοροντ-Ντνιστρόσκι – Οδησσός
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την επαρχία Τυρόλ και το Μπέλγκοροντ-Ντνιστρόφσκι, την αρχαιότερη πόλη της Ουκρανίας που μετρά δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Το καύχημα της πόλης αυτής είναι το υπέροχο μεσαιωνικό κάστρο Άκκερμαν (Akkerman), που θεμελιώθηκε πάνω στα απομεινάρια της αρχαίας πόλης του 5ου π.Χ. αιώνα. Επιστρέφουμε στην Οδησσό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη. Μια καλή ιδέα θα ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, που φιλοξενείται στην κατοικία του πρώην δημάρχου Γρηγόριου Μαρασλή, όπως επίσης και η στεγασμένη αγορά Πασάζ (Passage) ή οι Κατακόμβες, ένα εκτενές δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που πρόσφεραν ασφαλές κρησφύγετο στους ντόπιους αντάρτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Οδησσός – Κίεβο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο. Καθοδόν θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Ουμάν για να επισκεφθούμε το πάρκο Sofiyivka, ένας βοτανικός κήπος (μέρος του οποίου προορίζεται για επιστημονική μελέτη) με πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη δέντρων!
Άφιξη στο Κίεβο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο στα πάρκα και στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κίεβο – Νιζίν – Τσερνίγκοβ – Κίεβο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή, με πρώτο μας σταθμό στο Νιζίν. Η πόλη κάποτε διέθετε ακμάζουσα ελληνική παροικία, με το ελληνικό στοιχείο να ξεχωρίζει στην οικονομική και εμπορική ζωή της πόλης. Κατόπιν συνεχίζουμε για την κωμόπολη Τσερνίγκοβ, την οποία και θα γνωρίσουμε μέσα από μια βόλτα στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Κίεβο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Κίεβο – Πτήση επιστροφής
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη του Κιέβου, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το γνωστό μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τον χρυσό τρούλο, τον επίσης πολύ γνωστό Άγιο Ανδρέα, καθώς και το μουσείο με τους (ελληνικής καταγωγής) ιστορικούς θησαυρούς από τους τάφους των Σκυθών. Μετά το πέρας της περιήγησής μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης από όπου θα πετάξουμε για την επιστροφή μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/4/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 999 € 275 €
  Twin Room 999 € 275 €
  Triple Room 999 € 275 €
  Single Room 1369 € 275 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 275 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

25/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 2550

25/04/2019

ΜΟΝΑΧΟ – ΛΒΙΒ

08:55

11:30

LH 1495

03/05/2019

ΚΙΕΒΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:35

19:15

LH 1284

03/05/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10