Skip to main content

Γεωργία …στη σκιά του Καυκάσου Πάσχα & Πρωτομαγιά 2020 από 845,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 17 Απριλίου, 1 Μαΐου  ,  5 μέρες/5 διανυκτερεύσεις 

[6 μέρες, αν υπολογιστεί και η 1η μέρα της βραδινής πτήσης]

 1η/2η μέρα: Αθήνα - Τιφλίδα, 1η Ξενάγηση  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο στις 22.30΄ βράδυ και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Άφιξη τα ξημερώματα (04.30΄), μεταφορά στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* (www.courtyard.com) και ξεκούραση. Αργότερα θα δοθεί πλούσιο μπουφέ πρόγευμα εντός του ξενοδοχείου. Ξεκούραστοι πλέον θα ξεκινήσουμε πλέον την πρώτη μας γνωριμία με την Τιφλίδα… εκεί που ο μύθος και ο πολιτισμός συναντούν την ιστορία, τις παραδόσεις, την ποικιλομορφία και τους φιλόξενους ανθρώπους. Ο Πούσκιν περιέγραψε την Τιφλίδα ως "τον υπέροχο τόπο". Απρόσμενα κομψή και ρομαντική, γεμάτη κρυφές χάρες και δίχως περιττά στολίδια, θα μας καθηλώσει με την απλότητά της και θα κερδίσει αμέσως μια θέση στην καρδιά μας. Παλιές γειτονιές με ξύλινα σπίτια, πάρκα, άνετοι δρόμοι με πυκνοφυτεμένες δεντροστοιχίες, μεσαιωνικές εκκλησίες κτισμένες με πέτρα, κάστρα,  μοντέρνες γέφυρες, παρόχθια καφέ και μπαρ. Η όμορφη πρωτεύουσα της Γεωργίας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που έχει επηρεαστεί από τους Βυζαντινούς, τους Πέρσες, τους Οθωμανούς και τους Ρώσους. Στο παλιό τμήμα της πόλης ξεχωρίζουν τα πρωτότυπα και παραδοσιακά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια. Κατά μήκος του ποταμού Μκτβάρι (Mtkvari) μας περιμένουν εντυπωσιακά κτίρια, θέατρα και μουσεία. Ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τζαμιά, συναγωγές, καθολικές και αρμένικες εκκλησίες. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Τιφλίδας και την ανεκτικότητα των ντόπιων απέναντι στις διάφορες θρησκείες. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την εκκλησία Μετέχι με το έφιππο άγαλμα του βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι δίπλα της. Επόμενη στάση μας το Αμπανοτουμπάνι (Abanotubani) - η παλιά συνοικία της πόλης, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που προσελκύουν πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες - εξ άλλου η Τιφλίδα στα γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι, που σημαίνει "ζεστή πηγή". Συνεχίζουμε με το κάστρο Ναρικάλα του 4ου μ.Χ. αιώνα, που δεσπόζει στην πόλη. Είναι κτισμένο σε στρατηγική θέση και προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή. Στην είσοδο του κάστρου βρίσκεται το ύψους 20 μέτρων άγαλμα της "Μητέρας Γεωργίας", που κρατάει σπαθί στο ένα χέρι (για να διώχνει τους εχθρούς) και ένα ποτήρι κρασί στο άλλο (για να καλωσορίζει τους φίλους). Η οδός Sharden, γνωστή για τα πολλά καφέ και μαγαζάκια της, η πεζογέφυρα της Ειρήνης με καταπληκτική θέα, σχεδιασμένη από Ιταλούς αρχιτέκτονες το 2010 και η γραφική υπαίθρια αγορά με τις πολύχρωμες πραμάτειες της και τους πίνακες τοπικών ζωγράφων, θα συμπληρώσουν την πλούσια σε επισκέψεις πρώτη γνωριμία μας με την Τιφλίδα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τιφλίδα, Ελεύθερη μέρα ή Προαιρετική Εκδρομή σε Γκόρι, Ουπλιστίκε, Μτσχέτα   

Σήμερα η μέρα μας είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την όμορφη Τιφλίδα, τις παλιές γειτονιές, τις όμορφες και γραφικές λεωφόρους της, τα εμπορικά της κέντρα και τα κομψά καφέ της. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση για το Γκόρι, την γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστού με το όνομα Στάλιν. Εδώ, θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν με τα προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Συνεχίζουμε για την περίφημη "λαξεμένη πόλη" Ουπλιστίκε και την πόλη-μουσείο Μτσχέτα (Mtskheta), πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλαδή της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας), γνωστή για τις παλιές εκκλησίες της Σβετστικοβέλι ("παλιά ρίζα") και Τζβάρι ("Τίμιος Σταυρός"), οι οποίες αποτελούν μνημεία  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τιφλίδα, 2η Ξενάγηση

Συνεχίζουμε σήμερα την γνωριμία μας με την Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, γνωστό ως Σαμέντα, που κατασκευάστηκε το 2004 για τον εορτασμό των 1.500 χρόνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και περιλαμβάνεται στην λίστα των μεγαλύτερων Ορθόδοξων ναών του κόσμου. Θα δούμε επίσης την εκκλησία Ανχισκάτι (Anchiskhati), την αρχαιότερη  βασιλική της Τιφλίδας (6ος αιώνας) και το πάρκο Μτατσμίντα (Mtatsminda), που προσφέρει θαυμάσια θέα της πόλης. Απόγευμα ελεύθερο στην Παλιά Πόλη με τους όμορφους πλακόστρωτους πεζόδρομους. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικούς χορούς. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τιφλίδα - Σιγκνάγκι - Μοναστήρι Μπόντμπε

Πρωινή αναχώρηση για το Σιγκνάγκι (Sighnaghi) που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Κακέτι (Kakheti) και είναι γνωστό ως "η πόλη της αγάπης". Το Σιγκνάγκι υπήρξε ένας από τους πολλούς σταθμούς της Γεωργίας κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού. Απέχει λίγο περισσότερο από μια ώρα από την Τιφλίδα, και ως εκ τούτου αποτελεί έναν δημοφιλή και ευχάριστο προορισμό για να ξεφύγει κανείς από την πολυσύχναστη ζωή της πόλης, ειδικά μετά την σημαντική ανακαίνιση των υποδομών της. Τα καζίνο, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με τα εκλεκτά φημισμένα κρασιά και την εκπληκτική θέα στην κοιλάδα Αλαζάνι (Alazani), καθιστούν την πόλη μια από τις πιο ελκυστικές μικρές πόλεις της Γεωργίας. Θα δούμε τα παλιά εντυπωσιακά τείχη, κατάλοιπα του μεσαιωνικού παρελθόντος (13ος αιώνας), με περισσότερους από 20 πύργους - ο κάθε ένας με ένα ξεχωριστό όνομα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό Συγκρότημα του Μπόντμπε (Bodbe). Αυτό το μοναστήρι του 9ου αιώνα στεγάζει τον τάφο και τα λείψανα της Αγίας Νίνας, η οποία οδήγησε την Γεωργία στον Χριστιανισμό τον 4ο αιώνα. Κατά την διάρκεια των αιώνων το μοναστήρι υπέστη καταστροφές από διάφορους εισβολείς - επί Σοβιετικής Ένωσης χρησιμοποιήθηκε για αρκετές δεκαετίες ως νοσοκομείο. Γεύμα σε αγροτοτουριστικό σπίτι. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: Τιφλίδα - Αθήνα

Μεταφορά  πολύ νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση της AEGEAN για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 17 Απριλίου, 1 Μαΐου           5 μέρες/5 διανυκτερεύσεις 

 [6 μέρες, αν υπολογιστεί και η 1η μέρα της βραδινής πτήσης]

 Τιμή κατ΄ άτομο                         

Δίκλινο                                 845                        

3ο άτομο έως 12 ετών         745             

Μονόκλινο                         1095            

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: + € 200

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΤΙΦΛΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*sup. (περιλαμβάνεται και η διανυκτέρευση της άφιξης)
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά, τρία δείπνα συνολικά (το ένα με φολκλορικούς χορούς) σε επιλεγμένα εστιατόρια και ένα γεύμα σε αγροτοτουριστικό σπίτι
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τελεφερίκ για την άνοδο στο άγαλμα της "Μητέρας Γεωργίας"
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Επαγγελματίας τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Πτήσεις

 

17/04

ΑΘΗΝΑ -ΤΙΦΛΙΔΑ

A3 896     00:30 - 04:20

21/04

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

A3 897     05:10 - 07:05

01/05

ΑΘΗΝΑ -ΤΙΦΛΙΔΑ

A3 896     00:30 - 04:20

05/05

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

A3 897     05:10 - 07:05