Skip to main content

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - ΣΙΒΗΡΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ Καλοκαίρι 2020 από 5490,00

17 μέρες 
15 – 31 Ιουλίου 2020

1η    μέρα (15/07):   Αθήνα – Γεκατερίνμπουργκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη 4η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, τη «Πύλη» της Σιβηρίας και εφαλτήριο του οδοιπορικού μας στις εσχατιές της Ρωσικής επικράτειας.

2η   μέρα (16/07): Γεκατερίνμπουργκ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη πόλη που ιδρύθηκε το 1723 και πήρε το όνομα από τη 2η σύζυγο του Πέτρου του Μέγα και μετέπειτα Τσαρίνα της Ρωσίας, Αικατερίνη της 1η. Η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της οροσειράς των Ουραλίων και βρέχεται από το ποταμό Ίσετ. Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει  με την επίσκεψη στη περίφημη «Εκκλησία επί του Αίματος» που χτίστηκε το 2003 στο σημείο που εκτελέστηκε ον Νικόλαος ο 2ος και τα μέλη της Αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανώφ, τον Ιούλιο του 1917. Στη συνέχεια κτίρια όπως το περίφημο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου των Ουραλίων, η Όπερα, το Τσίρκο και μνημεία όπως το «ιδιόρρυθμο» Qwerty και το σουρεαλιστικό Νεκροταφείο της Μαφίας θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία με την ιστορική αυτή μεγαλούπολη.

3η μέρα (17/07):  Γεκατερίνμπουργκ  - Τιουμέν

Εγκαταλείπουμε τη «Πύλη» της Σιβηρίας, εισερχόμενοι στη τεράστια, αχανή αυτή περιοχή της Ρωσίας. Πρώτος μας σταθμός, 330χλμ ανατολικά του Γεκατερίνμπουργκ, το γραφικό Τιουμέν, η πρώτη πόλη της Σιβηρίας που εποικίστηκε από τους Ρώσους το 1585. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρα και σήμερα έχει πληθυσμό σχεδόν 600 χιλιάδων ανθρώπων. Άφιξη και απογευματινή ξενάγηση που περιλαμβάνει την ιστορική περιοχή των ξύλινων κτιρίων της πρώτης φάσης της πόλης, τη θαυμάσια παραλιακή προμενάδα στις όχθες του Τούρα, το μοναστήρι της Αγ.Τριάδας και το ρομαντικό γεφύρι των εραστών.

4η μέρα (18/07): Τιουμέν (Τομπόλσκ)

Ακόμη πιο βαθιά στη Σιβηρία κατευθυνόμαστε σήμερα, αφού 250χλμ ΒΑ βρίσκεται η ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Σιβηρίας στη πρώτη φάση της «κατάκτησης» της από του Κοζάκους, το πανέμορφο Τομπόλσκ. Το διάσημο περιτοιχισμένο Κρεμλίνο της πόλης, μοναδικό σε όλη τη Σιβηρία με το διάσημο Καθεδρικό της Αγ. Σοφίας και τις μπαρόκ διακοσμημένες αίθουσες των διοικητικών κτιρίων αποτελεί το βασικό σημείο που θα επικεντρωθεί η σημερινή μας ξενάγηση. Η θαυμάσια εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τα αριστοκρατικά κτίρια του ιστορικού κέντρου θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με τη πόλη. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τιουμέν για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα (19/07): Τιουμέν - Νοβοσιμπίρσκ ( Υπερσιβηρικός – διανυκτέρευση στο τρένο )

Η σημερινή μέρα είναι μέρα - σταθμός στο ταξίδι μας αφού επιβιβαζόμαστε στη θρυλική αμαξοστοιχία του Υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου ο οποίος συνδέει την Αγία Πετρούπολη και τη  Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ στις ακτές του Ειρηνικού. Η δική μας διαδρομή θα είναι περίπου 17 ώρες με τελικό προορισμό το Νοβοσιμπίρσκ στη καρδιά της Σιβηρίας. Θα διασχίσουμε τη φημισμένη Τάιγκα, το πυκνό, καταπράσινο δάσος της Σιβηρίας, θα περάσουμε δίπλα από καταγάλανες λίμνες και υπέροχα ποτάμια, θα απολαύσουμε την ονειρική διαδρομή, ενώ θα βιώσουμε τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία ενός «θρυλικού» σιδηροδρομικού ταξιδιού. Η διανυκτέρευση στο τρένο θα είναι σε δίκλινες κουκέτες.

6η μέρα (20/07): Νοβοσιμπίρσκ - Τόμσκ

Άφιξη το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νοβοσιμπίρσκ και αναχώρηση οδικώς (240χλμ) για το Τομσκ που είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Σιβηρίας αφού ιδρύθηκε με διαταγή του Μπόρις Γκουντούνοβ το 1604! Αφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα (21/07): Τόμσκ – Νοβοσιμπίρσκ

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με πρωινή ξενάγηση της αρχοντικής, «κουκλίστικης» πόλης με τα υπέροχα ξύλινα ιστορικά κτίρια της πρώτης της εποχής. Θα περπατήσουμε στις όχθες του ποταμού Τομ και θα δούμε το διοικητικό, μοντέρνο κέντρο όπως διαμορφώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Μετά την ξενάγηση επιστρέφουμε οδικώς στο Νοβοσιμπίρσκ για δείπνο και διανυκτέρευση

8η μέρα (22/07): Νοβοσιμπίρσκ – (νυχτερινή πτήση για Iρκούτσκ)

Το Νοβοσιμπίρσκ, είναι η «Νέα Πόλη της Σιβηρίας» η οποία όπως υποδηλώνει το όνομα της ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, μόλις το 1893, ως ο βασικός σιδηροδρομικός κόμβος στο γεωγραφικό κέντρο της Σιβηρίας. Σήμερα είναι η πιο μεγάλη πόλη της περιοχής και 3η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας με πάνω από 1,6 εκατομμύριο κατοίκους. Η μέρα μας λοιπόν περιλαμβάνει  ξενάγηση της «μητρόπολης» της Σιβηρίας με την  εκκλησία  του  Αλεξάντερ  Νιέφσκι,  τη  πλατεία  Λένιν  με  το  παρεκκλήσιο  του  Αγ.  Νικολάου  που ξαναχτίστηκε το 1993 και φυσικά το σύγχρονο δυναμικό κέντρο της «ζωντανής» πόλης με τα καταστήματα και τα δεκάδες εστιατόρια και μπαρ. Το απόγευμα είναι στη διάθεση σας για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο «εμπορικό κέντρο» της Σιβηρίας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και γύρω στα μεσάνυχτα μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πετάξουμε για το Ιρκούτσκ.

9η μέρα (23/07): Iρκούτσκ   (ξενάγηση στο Ιρκούτσκ & Κρουαζιέρα στη Βαϊκάλη)

Νωρίς το πρωί φθάνουμε στο Ιρκούτσκ κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άνγκαρα. Μια πόλη που ίδρυσαν οι Κοζάκοι το 1652, οι πιονέροι που κατέκτησαν τις Ρωσικές Στέπες και τη Σιβηρία στη φρενήρη πορεία προς την Ανατολή το τέλος του 16ου και όλο τον 17ο αιώνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και πρωινό. Παρόλο που το Ιρκούτσκ βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία, ο βαθιά ρωσικός της χαρακτήρας είναι σαφώς εμφανής και θα μας αποκαλυφθεί πλήρως στη πρωινή μας ξενάγηση. Οι διάσημες εκκλησίες της πόλης, δείγμα της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ρωσικής παράδοσης της πόλης, η διάσημη περιοχή με τα αριστουργηματικά ξύλινα κτίρια, το περίφημο κτίριο της Φιλαρμονικής, το παγοθραυστικό Άνγκαρα και τέλος το περίφημο Μουσείο Τέχνης της πόλης θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά της. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη παγκοσμίως διάσημη λίμνη Bαϊκάλη, η οποία έχει έκταση 31.722 τετρ, χλμ, μέγιστο βάθος 1642μ. όντας η βαθύτερη λίμνη του πλανήτη και περιέχει το 20% του συνολικού μη παγωμένου φρέσκου νερού της Γης. Φυσικά είναι η σημαντικότερη λίμνη της Σιβηρίας και εμείς θα απολαύσουμε την καταπληκτική αμόλυντη φύση της, θα κάνουμε μία υπέροχη  βαρκάδα στα καταγάλανα νερά της και τέλος θα επισκεφθούμε το κορυφαίο διεθνώς στο είδος του, Λιμνολογικό Μουσείο της περιοχής. Επιστροφή στο γνώριμο Ιρκούτσκ για δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα (24/07): Iρκούτσκ  (Λίμνη Βαϊκάλη – Σιδηρόδρομος Krugo Baikalskaya) – (νυχτερινή πτήση για Χαμπαρόφσκ)

Και η σημερνή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην υπέροχη λίμνη Βαϊκάλη. Θα την απολαύσουμε όμως με άλλο τρόπο αφού θα επιβιβασθούμε σε ειδικό τουριστικό τρένο που ξεκινάει από τον ποταμό Άνγκαρα στην είσοδο της λίμνης και διανύει μία εξαιρετική διαδρομή 84χλμ περνώντας από εναέριες γέφυρες και τούνελ. Μια μοναδική διαδρομή που κόβει την ανάσα. Το απόγευμα επιστροφή στο Ιρκούτσκ και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη πόλη. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και νυχτερινή πτήση για το Χαμπαρόφσκ.

11η μέρα (25/07): Χαμπαρόφσκ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Χαμπαρόφσκ, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Αμούρ όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι ακριβώς στα σύνορα με τη Ματζουρία που φυσικά ανήκει πλέον στη Κίνα. Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάει η μέρα μας με τη ξενάγηση της πόλης με τη κεντρική λεωφόρο με τα ανακαινισμένα κτίρια, τη προμενάδα στις όχθες του ποταμού με τα δεκάδες υπαίθρια καφέ, το νεόκτιστο Καθεδρικό Ναό με τους χαρακτηριστικούς τρούλους σε σχήμα κρεμμυδιού, τη πολύβουη κεντρική αγορά και φυσικά το θαυμάσιο πάρκο Αρμπορέτουμ. Το απόγευμα μας περιμένει η βαρκάδα στο ποταμό Aμούρ, όπου απολαμβάνοντας από τη μία όχθη το ίδιο το Χαμπαρόφσκ και από την άλλη τις πεδιάδες της Ματζουρίας θα ολοκληρώσουμε ιδανικά τη μέρα μας.

12η μέρα (26/07): Χαμπαρόφσκ – Βλαδιβοστόκ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο της πόλης με τα θαυμάσια εκθέματα της ιστορίας και τέχνης της περιοχής, Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για το «μυθικό» Βλαδιβοστόκ, αριστοτεχνικά κτισμένο, ανάμεσα σε λόφους που καταλήγουν σε μικρούς κολπίσκους στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

13η μέρα (27/07): Βλαδιβοστόκ

Το Βλαδιβοστόκ είναι μία ανισόπεδη πόλη που θυμίζει έντονα το Σαν Φραντσίσκο στην αντίπερα όχθη του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι γραφικές γειτονιές της άνω πόλης με τα ανηφορικά δρομάκια και την υπέροχη θέα προς το λιμάνι και τον Ωκεανό, το κέντρο με τα αρχοντικά κτίρια των αρχών του 20ου  αιώνα, ο Σιδηροδρομικός σταθμός – ορόσημο, εδώ που είναι το τέλος του «θρυλικού» σιδηρόδρομου του Υπερσιβηρικού, φυσικά το σπουδαίο μουσείο Αρσένιεφ με τα σπάνια εκθέματα καθώς και η πινακοθήκη της πόλης αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα της σημερινής ολοήμερης μας ξενάγησης στη πόλη «σύμβολο» της Ρωσικής Άπω Ανατολής και φυσικά της Ρωσικής παγκόσμιας επέκτασης και ηγεμονίας. Η εικόνα που αποκομίζει ο ταξιδιώτης είναι πως πρόκειται για μία αρχοντική πόλη με ένα λαμπρό παρελθόν αλλά και με ένα σύγχρονο πρόσωπο αποτέλεσμα της αναγέννησης των τελευταίων ετών με τις οικονομικές σχέσεις με την Άπω Ανατολή.

14η μέρα (28/07): Βλαδιβοστόκ -  Πετροπαβλόφσκ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το «εξωτικό» Πετροπαβλόφσκ, τη πρωτεύουσα της χερσονήσου της Καμτσάτκα, στις ανατολικές εσχατιές της Ασιατικής Ηπείρου, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γεωλογικά περιοχές του πλανήτη, στην ανατολική άκρη του περίφημου «Δακτυλιδιού της Φωτιάς». Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

15η μέρα (29/07): Πετροπαβλόφσκ. (Εκδρομή με ελικόπτερο στη Κοιλάδα των Γκέιζερς)

Η Καμτσάτκα είναι ένα μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο μέρος. Γέννημα της συνεχούς ηφαιστειακής δραστηριότητας για εκατομμύρια χρόνια διαθέτει ένα δύσβατο και τραχύ ορεινό τοπίο διανθισμένο από δεκάδες ενεργά ηφαίστεια και άφθονα νερά ποταμών και λιμνών. Η ολοήμερη μας  εκδρομή στην κοιλάδα των Γκέιζερς γίνεται με  πτήση ειδικά ναυλωμένου ελικόπτερου πάνω από τα «ενεργά» ηφαίστεια της περιοχής, το θέαμα των οποίων, όπως «καπνίζουν» λόγω της συνεχόμενης δραστηριότητας είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό. Στη συνέχεια αφού προσγειωθούμε στο ειδικά διαμορφωμένο ελικοδρόμιο μας περιμένει το ονειρικό τοπίο  της  Κοιλάδας  των  Γκέιζερς με τους δεκάδες θερμοπίδακες να εκτοξεύουν ατμούς και καυτό νερό με αφάνταστη ορμή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα περπατήσουμε στα ειδικά μονοπάτια που έχουν σχεδιάσει οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου, θα απολαύσουμε  το «μοναδικό» τοπίο και μετά θα επιστρέψουμε μέσω της ίδιας καταπληκτικής πτήσης πάνω από τα ηφαίστεια, ολοκληρώνοντας μία απόλυτα αποκαλυπτική ταξιδιωτική εμπειρία.

16η μέρα (30/07): Πετροπαβλόφσκ

Το Πετροπαβλόφσκ, η πόλη των Πέτρου & Παύλου όπως είναι η μετάφραση του ονόματός της είναι μία ασυνήθιστη, απομονωμένη πόλη κτισμένη στο μέσον του σχεδόν ιδανικά κυκλικού κόλπου Αβάτσα, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν τα θαλάσσια ύδατα κατέκλυσαν ένα παλιό κρατήρα ηφαιστείου. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης ενώ η μέρα μας θα κλείσει πρώτα με την επίσκεψη στο μουσείο της Καμτσάτκα & αργότερα με μία άκρως ενδιαφέρουσα κρουαζιέρα στον κόλπο Aβάτσα, συνοδευμένη από τυπική ψαρόσουπα και φυσικά … άφθονη βότκα.

17η μέρα (31/07): Πετροπαβλόφσκ – Αθήνα

Πρωινό στη διάθεσή σας για τη σημαντική τοπική αγορά όπου κυριαρχεί το κόκκινο χαβιάρι (μπρικ) και φυσικά τα περίφημα Καβούρια της Καμτσάτκα που πωλούνται συσκευασμένα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και  επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Έχοντας ένα μοναδικό οδοιπορικό στις εσχατιές της απέραντης Ρωσικής Σιβηρίας και γεμάτοι, γνώσεις, εικόνες και εμπειρίες φθάνουμε αργά το βράδυ στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τις καιρικές συνθήκες και τα ωράρια των αεροπορικών πτήσεων. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα, ωστόσο μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τη ροή είναι πιθανές.
  • Η ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη μέρα. Η εταιρία διαχείρισης των ελικοπτέρων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές έχουν την τελική ευθύνη για την πραγματοποίηση ή μη των πτήσεων.

 

 

Ταξίδι

 Διατροφή

 Αναχ/ση

 Διαμ/νή

 2κλινο

1κλινο

Φόροι
Βίζα Είσοδοι

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ‐ ΣΙΒΗΡΙΑ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ,
17 Μ.

Ημιδ/φή

 15/07

 

 

5 *, 4*,3*
στη

Καμτσάτκα

 

5.490

 

+ 980

 

+960

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • 15/7                          Αθήνα – Μόσχα                                17.55                               22.05
  • 15/7              Μόσχα ‐ Γιεκατερίνμπουργκ                         23.45                              04.10*
  • 31/7                Πετροπαβλόφσκ – Μόσχα                          16.00                               15.55
  • 31/7                          Μόσχα – Αθήνα                                19.25                               23.30

προσφέρει:

  •    Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) Aeroflot & Siberian Airways
  •    Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία  4 * & 5* και 3* στη Καμτσάτκα
  •    Μία διαμονή στον Υπερσιβηρικό σε Δίκλινες Κουκέτες
  •    Ημιδιατροφή καθημερινά
  •    Μεταφορές Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •    Ολοήμερη εκδρομή με Ελικόπτερο στην Κοιλάδα των Γκέιζερς στην Καμτσάτκα
  •    Βίζα εισόδου & ασφάλεια Ρωσίας
  •    Τοπικοί Ξεναγοί
  •    Αρχηγός / Συνοδός εδρομής: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΔΑ
  •    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •    Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  •     Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο