Skip to main content

Ουκρανία – Μολδαβία Ιούλιος 2020 από 1069,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 4/7 , 9 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

 1η ημέρα: Αθήνα – Κίεβο

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κίεβο. Άφιξη στην ουκρανική πρωτεύουσα και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κίεβο (ξενάγηση)

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση στην πόλη του Κιέβου, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το γνωστό μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τον χρυσό τρούλο, τον επίσης πολύ γνωστό Άγιο Ανδρέα, καθώς και το μουσείο με τους (ελληνικής καταγωγής) ιστορικούς θησαυρούς από τους τάφους των Σκυθών. Διανυκτέρευση στο Κίεβο.

3η ημέρα: Κίεβο – Ουμάν – Οδησσός

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική Οδησσό. Καθοδόν θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Ουμάν για να επισκεφθούμε το πάρκο Sofiyivka, ένας βοτανικός κήπος (μέρος του οποίου προορίζεται για επιστημονική μελέτη) με πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη δέντρων! Άφιξη στην Οδησσό, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Οδησσός (ξενάγηση)

 

Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην Οδησσό για να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης. Θα περπατήσουμε στον φημισμένο πεζόδρομο Ντεριμπασίβσκα (Vulytsia Deribasivska), που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Οδησσού, Χοσέ ντε Ρίμπας, και συγκεντρώνει κτίρια εξαιρετικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Βλέπουμε επίσης το αριστουργηματικό κτίριο της Όπερας και του Μπαλέτου, έργο που ανεγέρθηκε όταν δήμαρχος της πόλης ήταν ο Γρηγόριος Μαρασλής (1878-1895). Η ακουστική του θεάτρου θεωρείται και σήμερα από τις πλέον τέλειες στην Ευρώπη. Γύρω από την Όπερα συγκεντρώνεται ένα πανόραμα μουσείων, ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο με χιλιάδες εκθέματα από κάθε ιστορική περίοδο της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αρχαίου Ελληνικού αποικισμού. Κινούμαστε προς την πλευρά της προκυμαίας και την παραλιακή λεωφόρο Πριμόρσκα (Prymorska), για να δούμε το λιμάνι και τη μαρίνα και βέβαια το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης, τις διάσημες Σκάλες Ποτέμκιν, ιστορικό σύμβολο της Οδησσού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου! Επισκεπτόμαστε επίσης το καταπράσινο Πάρκο Σεβτσάνκο (Shevchanko) για να δούμε τα παλιά τείχη της πόλης και να περπατήσουμε στον Δρόμο της Δόξας που καταλήγει στο Μνημείο του Άγνωστου Ναύτη. Με το λεωφορείο μας θα διασχίσουμε κάποιους από τους κυριότερους οδικούς άξονες της πόλης, Πουσκίνσκαγια, Ρισελιέφσκαγια, Λανζερονόφσκαγια, και βέβαια την περίφημη Γαλλική Λεωφόρο (Frantsuz’ky Boulevard). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Οδησσός – Μπέλγκοροντ-Ντιστρόφσκι – Οδησσός

 

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την επαρχία Τυρόλ και το Μπέλγκοροντ-Ντνιστρόφσκι, την αρχαιότερη πόλη της Ουκρανίας που μετρά δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Το καύχημα της πόλης αυτής είναι το υπέροχο μεσαιωνικό κάστρο Άκκερμαν (Akkerman), που θεμελιώθηκε πάνω στα απομεινάρια της αρχαίας πόλης του 5ου π.Χ. αιώνα. Επιστρέφουμε στην Οδησσό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη. Μια καλή ιδέα θα ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, που φιλοξενείται στην κατοικία του πρώην δημάρχου Γρηγόριου Μαρασλή, όπως επίσης και η στεγασμένη αγορά Πασάζ (Passage) ή οι Κατακόμβες, ένα εκτενές δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που πρόσφεραν ασφαλές κρησφύγετο στους ντόπιους αντάρτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Οδησσός – Τιρασπόλ – Κισινάου (Μολδαβία)

 

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική Μολδαβία. Φτάνουμε στην πρωτεύουσα Κισινάου. Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε ιστορικά κτίρια με διαφορετικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, συνταιριάζοντας το ενετικό μπαρόκ με τη νεοβυζαντινή τεχνοτροπία. Η κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας είναι η μεγάλη λεωφόρος Στεφάν σελ Μάρε (Stefan cel Mare), αφιερωμένη στον Στέφανο Γ’ τον Μέγα. Γύρω από τη λεωφόρο αυτή συγκεντρώνονται και τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως η Αψίδα του Θριάμβου και ο ανδριάντας του Στέφανου Γ’. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κισινάου – Κάμιανετς Ποντίλσκι (Ουκρανία)

 

Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κάμιανετς Ποντίλσκι, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, κοντά στο τριεθνές με τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η πόλη έχει σημαίνουσα παρουσία στα ιστορικά πράγματα ήδη από τον 11ο αιώνα. Θα περπατήσουμε ανάμεσα σε γειτονιές με ελληνικές, αρμένικες, πολωνικές και εβραϊκές επιρροές, ανακαλύπτοντας έτσι μια ανέλπιστα γοητευτική πόλη μεσαιωνικής ατμόσφαιρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κάμιανετς Ποντίλσκι – Φρούριο Κοτίν – Τσερνίβτσι – Κολομίγια – Λβιβ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό το Λβιβ. Καθοδόν θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Κοτίν όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό κάστρο, και στη συνέχεια φτάνουμε στο Τσερνίβτσι (Chernivtsi), πόλη πλούσια σε εκπαιδευτική και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Τα δύο αυτά συνδυάζονται στο Πανεπιστήμιο της πόλης, που αποτελεί και μνημείο της Unesco! Επόμενος σταθμός μας η πόλη της Κολομίγια (Kolomyia), που φιλοξενεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσεία που έχουμε συναντήσει ποτέ: το Μουσείο του Πασχαλινού Αυγού (Pysanka Museum), το μόνο στον κόσμο που παρουσιάζει εκθέματα σχετικά με τη βαφή πασχαλινών αυγών! Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Λβιβ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Λβιβ (πανοραμική ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

 

Πρωινό, check out από το ξενοδοχείο μας και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε την Όπερα, κάποιους από τους πάμπολλους ορθόδοξους και καθολικούς ναούς του Λβιβ, την Εβραϊκή συνοικία, τον αρμενικό καθεδρικό και άλλα. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Highlights

  • Περπατήστε στον φημισμένο πεζόδρομο Ντεριμπασίβσκα της Οδησσού.
  • Επίσκεψη στο αριστουργηματικό κτίριο της Όπερας και Μπαλέτου, στην Οδησσό.
  • Κατεβείτε τις Σκάλες Ποτέμκιν, εμβληματικό σημείο της πόλης της Οδησσού.
  • Θαυμάστε το μεσαιωνικό κάστρο Άκκερμαν.
  • Περίπατος στην πόλη του Κιέβου, την ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1069€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1069 € 275 €
  Twin Room 1069 € 275 €
  Triple Room 1069 € 275 €
  Single Room 1469 € 275 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.        
     

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 275 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

15/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

06:30

08:20

LX 2290

15/04/2020

ΖΥΡΙΧΗ – ΚΙΕΒΟ

09:40

13:20

OS 382

23/04/2020

ΛΒΙΒ – ΒΙΕΝΝΗ

16:00

16:35

OS 803

23/04/2020

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

21:40

00:45

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

04/07/2020

ΑΘΗΝΑ –  ΒΙΕΝΝΗ

06:40

08:00

OS 661

04/07/2020

ΒΙΕΝΝΗ  – ΚΙΕΒΟ

09:50

12:45

OS 382

12/07/2020

ΛΒΙΒ – ΒΙΕΝΝΗ

16:00

16:35

OS 803

12/07/2020

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

21:40

00:45