Skip to main content

Γεωργία – Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν εως Σεπτεβριο του 2021 από 2390,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 19/10, 26/4/2021, 17/5, 21/6, 19/7, 9/8, 30/8, 27/9

 16 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ένα ταξίδι που προέκυψε από επιτόπια αναζήτηση και αποκρυσταλλώνει τη διάθεση των ταξιδιωτών που θέλουν να τα βλέπουν όλα.

Επισκεπτόμαστε μέρη άγνωστα και πρωτότυπα, όπως τη δασωμένη περιοχή του Ντιλιτζάν στη Βόρεια Αρμενία, το Γκόρις, τη λίμνη Σεβάν και έχουμε δύο διανυκτερεύσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Διασχίζουμε ένα μεγάλο μέρος της Γεωργίας επισκεπτόμενοι την υπόσκαφη πολιτεία Βάρτζια και μένοντας στην περιοχή του Κουτaΐσι.

Έτσι, το ταξίδι μας αποκτά πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, διακόπτονται οι τεράστιες διαδρομές και το βασικότερο, γνωρίζουμε πολύ περισσότερες τοποθεσίες.

Αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή, που έχει ως γνώμονα την πραγματική και εις βάθος εξερεύνηση των χωρών που επισκέπτεται.

Η επιστροφή από Μπατούμι που αποφεύγει τα πισωγυρίσματα, θα πρέπει να προστεθεί στα αδιαφιλονίκητα ατού του προγράμματος, ενώ τα μοναστήρια στην Αρμενία και στη Γεωργία, κτισμένα στα πιο όμορφα τοπία της Υπερκαυκασίας, θα σας επιβραβεύσουν για την επιλογή του ταξιδιού αυτού.

 

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA - ΜΠΑΚΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, μιας χώρας που συνδυάζει το άρωμα της ανατολής με αυτό του πετρελαίου. Το "Ντουμπάι της Κασπίας", το Μπακού, η ανατολικότερη πρωτεύουσα της Δύσης, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη. Από εδώ ξεκινούν οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, εδώ είναι το νέο Ελντοράντο, η περιοχή με τις μεγάλες ευκαιρίες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΚΟΥ - ΓΚΟΜΠΟΥΣΤΑΝ - ΜΠΑΚΟΥ

Το Μπακού είναι ένα µεγάλο λιµάνι της Κασπίας Θάλασσας και βρίσκεται στο βάθος του οµώνυµου κόλπου στη νότια ακτή της χερσονήσου Αµπσερόν. Η παλιά πόλη είναι καταχωρηµένη στον κατάλογο των µνηµείων παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO, ενώ η σύγχρονη µητρόπολη µε τους µεγάλους δρόµους και τους ουρανοξύστες, εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12ου αι.

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια εκδρομή κατά µήκος της Κασπίας προς την περιοχή του Γκοµπουστάν µε τους περίεργους ηφαιστειακούς σχηµατισµούς και τις περισσότερες από 4.000 βραχογραφίες νεολιθικής εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα εκπληκτικά ηφαίστεια λάσπης, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Γκομπουστάν. Το Αζερμπαϊτζάν, άλλωστε, διαθέτει τα περισσότερα ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο (περίπου 300) που εντοπίζονται διάσπαρτα στις ακτές, μέσα στη θάλασσα αλλά και στα νησάκια της χώρας. Η επίσκεψή μας στην περιοχή θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε από πολύ κοντά τα ενεργά αυτά ηφαίστεια! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Μπακού, για να επισκεφθούµε το ιστορικό κέντρο της πόλης µε τα τείχη και τους πύργους, να περπατήσουµε στα καλντερίµια και να δούµε τζαµιά και παλάτια, επαύλεις των "βαρόνων του πετρελαίου", καραβάν σεράι και χαµάµ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΚΟΥ - ΣΕΚΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Σέκι, μια από τις πιο δημοφιλείς και παλιές πόλεις της χώρας, σταθμό στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, που διατηρεί αναλλοίωτο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα. Άφιξη και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη που περιβάλλεται από βουνά και δάση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΚΙ - ΤΙΦΛΙΔΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ)

Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν με τη Γεωργία. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Γεωργίας (ή Σακαρτβέλο, όπως ονομάζουν τη χώρα τους οι κάτοικοί της), την Τιφλίδα, που στα γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι και σημαίνει "ζεστή πηγή". Η Τιφλίδα είναι απλωμένη ανάμεσα σε λοφώδεις πλαγιές που κατεβαίνουν στον ποταμό Μκτβάρι (Κούρα), κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Μπακού στην Κασπία με τον Εύξεινο Πόντο και στη συμβολή διαφόρων σημαντικών αρτηριών. Η πόλη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αφού έχει επηρεαστεί από Βυζαντινούς, Πέρσες, Οθωμανούς και Ρώσους. Άφιξη και ξενάγηση στην παλιά και στη σύγχρονη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας), τη μεγαλύτερη εκκλησία όχι μόνο της χώρας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου, που ολοκληρώθηκε το 2004 και χτίστηκε προς τιμήν του εορτασμού των 1.500 χρόνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, τις εκκλησίες Σιόνι και Ανχισκάτι (6ου, 7ου αι.), το κάστρο Ναρικάλα που δεσπόζει στην πόλη, τη λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΝΑΝΟΥΡΙ - ΚΑΖΜΠΕΓΚΙ

Πρωινή αναχώρηση για να απολαύσουµε τα εκπληκτικά τοπία του Καυκάσου µε προορισµό την κωµόπολη Καζµπέγκι, που είναι χτισµένη στις όχθες του ποταµού Τέγκρι (σε υψόµετρο 1.750 μ.). Κατά τη διαδροµή µας θα επισκεφθούµε το φρούριο και µοναστήρι Ανανούρι (16ου-17ου αι.) µε χαρακτηριστικά στοιχεία του τέλους του µεσαίωνα. Φθάνοντας στο Καζµπέγκι θα επιβιβαστούµε σε αυτοκίνητα 4X4 για να επισκεφθούµε το Γκεργκέτι, ναό της Αγίας Τριάδας (14ου αι.,  υψόµετρο: 2.170 m). Καιρού επιτρέποντος, θα καταφέρουµε να θαυµάσουµε από εκεί έναν από τους οµορφότερους παγετώνες του Καυκάσου. Επιστροφή στο Καζµπέγκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΜΠΕΓΚΙ - ΓΚΟΡΙ - ΟΥΠΛΙΣΤΙΚΕ - ΜΤΣΧΕΤΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ

Σήμερα θα κινηθούμε πάνω στον ιστορικό στρατιωτικό δρόμο μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αι. Προορισμός μας το Γκόρι, η γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστότερου με το όνομα Στάλιν. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν, όπου θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περίφημη "λαξεμένη πόλη" Ουπλιστίκε, που είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μκτβάρι. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι στην πόλη-μουσείο Μτσχέτα, πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλ. της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας), γνωστή για τις παλιές εκκλησίες Σβετστικοβέλι ("παλιά ρίζα") και Τζβάρι ("Τίμιος Σταυρός"), οι οποίες είναι ενταγμένες στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΚΧΤΑΛΑ - ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ (ΑΡΜΕΝΙΑ)

Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε το Εθνικό Μουσείο της Τιφλίδας. Ο… «μαγνήτης» που θα μας τραβήξει στο μουσείο αυτό δεν είναι άλλος από τη μεγάλη συλλογή που αποκαλείται «Τα Χρυσά της Κολχίδας», απότοκο του θρύλου των Αργοναυτών με τον Ιάσωνα και το χρυσόμαλλο δέρας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τα σύνορα Γεωργίας-Αρµενίας (Sadakhlo-Bagratashen). Μετά από τις σχετικές διατυπώσεις και συνεχίζοντας τη διαδροµή µας εντός Αρµενικού πλέον εδάφους, θα σταµατήσουµε στην Ακχτάλα, όπου θα επισκεφθούµε το οµώνυµο καστροµονάστηρο. Συνεχίζουµε τη διαδροµή µας για το Ντιλιτζάν, την "Ελβετία της Αρµενίας" µια πόλη - θέρετρο µε ήπιο κλίµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ - ΛΙΜΝΗ ΣΕΒΑΝ - ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΖ - ΤΑΤΕΒ - ΓΚΟΡΙΣ

Πρωινή αναχώρηση για µια πανέµορφη διαδροµή προς τη λίµνη Σεβάν, τη µεγαλύτερη της Αρµενίας και διάσηµο παραθεριστικό προορισµό. Αφού επισκεφθούµε το µοναστήρι Σεβαναβάνκ ("µοναστήρι της Σεβάν"), θα συνεχίσουµε τη διαδροµή µας µέσω του Selim Pass, όπου θα δούµε το µεσαιωνικό καραβάν σεράι του Σελίµ. Στη διαδροµή µας θα επισκεφθούµε το Καραχούντζ, το "Stonehenge της Αρµενίας", µια µυστηριακή τοποθεσία που αποτελείται από 204 τεράστιες πέτρες τοποθετηµένες κάθετα, µε ιδιαίτερα περίεργα ευρήµατα λιθογραφιών σχετικά µε τη γονιµότητα και την κοσµική εξουσία. Εικασίες ιστορικών οδηγούν στην άποψη ότι πιθανόν το προϊστορικό αυτό µνηµείο να ήταν ένα µεγαλιθικό "αστρονοµικό παρατηρητήριο". Η επόµενη στάση µας θα είναι στο µοναστήρι Τατέβ (9ος -13ος αι.), που θεωρείται το οµορφότερο της Αρµενίας. Χτισµένο σε µια απόκρηµνη βραχώδη πλαγιά που ατενίζει το φαράγγι του ποταµού Βοροτάν, εναρµονίζεται τέλεια µε το βραχώδες τοπίο γύρω του. Μετά την επίσκεψή µας θα αναχωρήσουµε για την πόλη Γκόρις, το όνοµα της οποίας σηµαίνει "βραχώδης τόπος" (υψόµετρο: 1.385 m). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση. 

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΡΙΣ - ΣΟΥΣΙ - ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ (ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ/ΑΡΤΣΑΧ)

Πρωινή αναχώρηση για την αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ή Αρτσάχ, όπως το ονομάζουν οι κάτοικοί του και σημαίνει "ορεινός κήπος" (μεσαιωνική αρμένικη ονομασία, Ναγκόρνο στα ρώσικα σημαίνει "ορεινός" και Καραμπάχ στα τούρκικα σημαίνει "μαύρος κήπος"). Είναι μια περιοχή παραδοσιακά Αρμενική, που επί Σοβιετίας παραχωρήθηκε στους Αζέρους υπό καθεστώς μερικής αυτονομίας, σύμφωνα πάντα με τη σταλινική πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", αγνοώντας τη συντριπτική αρμενική πλειονότητα του πληθυσμού του. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πολιτιστική πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Σουσί, τόπο σφοδρών μαχών κατά το 1992, όπου θα δούμε την εκκλησία Ghazanchetsots του 19ου αι. και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας. Στη συνέχεια θα δούμε το άγαλμα Τατίκ Παπίκ (Γιαγιά, Παππούς), σύμβολο του Αρτσάχ και θα επισκεφθούμε τα ερείπια της πόλης Τιγκρανκέρτ. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την Στεπανακέρτ. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ - ΓΚΑΝΤΖΑΣΑΡ - ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο του Αρτσάχ, όπου θα δούμε πλήθος εκθεμάτων, όπως χειροτεχνήματα, χριστιανικά χειρόγραφα, αντικείμενα από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο αλλά και από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας του Καραμπάχ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γκαντζασάρ, έδρα του Αρχιεπισκόπου του Αρτσάχ, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, στο οποίο φυλάσσονται αντικείμενα που σύμφωνα με τις παραδόσεις ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή και στους γονείς του Ζαχαρία και Ελισάβετ. Επιστροφή στην Στεπανακέρτ και επίσκεψη στην αγορά της. Διανυκτέρευση.  

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ - ΝΟΡΑΒΑΝΚ - ΧΟΡ ΒΙΡΑΠ - ΕΡΕΒΑΝ (ΑΡΜΕΝΙΑ)

Πρωινή αναχώρηση για το µοναστήρι Νοραβάνκ, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά µνηµεία της µεσαιωνικής Αρµενίας, χτισµένο σε µια τοποθεσία ιδιαίτερης φυσικής    οµορφιάς. Επίσκεψη και αναχώρηση για το Χορ Βιράπ, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αραράτ και είναι ως τις µέρες µας ιερός τόπος προσκυνήµατος. Στο Χορ Βιράπ (Βαθύς Λάκκος) φυλακίστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, ο ιδρυτής και πρώτος επίσκοπος της Αρµενικής εκκλησίας, το όνοµα και το έργο του οποίου έχει συνδεθεί µε τον εκχριστιανισµό του Αρµενικού λαού. Παρά τα 13 χρόνια εγκλεισµού του στον λάκκο, ο Γρηγόριος (Κρικόρ) όχι µόνο επέζησε, αλλά θεράπευσε τον βασιλιά Τιριδάτη, µε εντολή του οποίου είχε φυλακιστεί. Κατόπιν αυτού ο Τιριδάτης αποδέχθηκε τη νέα πίστη, βαφτίστηκε χριστιανός από τον Γρηγόριο και το 301 µε βασιλική διαταγή ανακήρυξε τον χριστιανισµό επίσηµη θρησκεία του αρµενικού κράτους. Αφού απολαύσουµε την εκπληκτική θέα των δίδυµων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταµού Αράξη, θα συνεχίσουµε για την πρωτεύουσα της Αρµενίας, το Ερεβάν, µια πανέµορφη πόλη χτισµένη στις όχθες του ποταµού Χραζντάν, µε φαρδιές λεωφόρους, µνηµειώδεις πλατείες, επιβλητικά κτίρια, καταπράσινους κήπους κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΕΒΑΝ - ΓΚΑΡΝΙ - ΓΚΕΓΚΧΑΡΝΤ - ΕΡΕΒΑΝ

Η πόλη αποκαλείται από τους Αρµενίους Γερεβάν, δηλαδή "η ορατή", επειδή, σύµφωνα µε τον µύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε µετά τον Κατακλυσµό. Πόλη µε αξιοσηµείωτη ιστορική σπουδαιότητα, συνδεδεµένη µε τις περιπέτειες του αρµενικού λαού, µε µοντέρνα ατµόσφαιρα και πανάρχαια ιστορία, µε δεκάδες θέατρα, αίθουσες συναυλιών γκαλερί και κλαµπ µε ζωντανή µουσική. Θα δούµε λοιπόν την πλατεία ∆ηµοκρατίας, την όπερα που φέρει το όνοµα του µεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ κ.ά. Συνεχίζουµε για τον ναό του Γκαρνί, ένα πραγµατικό κόσµηµα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής και το λαξεµένο σε βράχο µοναστήρι Γκεγκχάρντ. Επιστρέφοντας στο Ερεβάν θα επισκεφθούµε εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ - το αρµενικό κονιάκ είναι γνωστό διεθνώς και ήταν το αγαπηµένο ποτό του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

13η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΕΒΑΝ - ΖΒΑΡΤΝΟΤΣ - ΕΤΣΜΙΑΤΖΙΝ - ΓΚΙΟΥΜΡΙ

Πριν αναχωρήσουμε από το Ερεβάν θα επισκεφθούµε το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων Ματενανταράν, που περιέχει 12.000 αρµένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίµητης ιστορικής αξίας, καθώς και το µνηµείο της αρµενικής γενοκτονίας (1915).

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ζβάρτνοτς, όπου θα επισκεφθούµε τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. Συνεχίζουµε για το Ετσµιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρµενικού Πατριαρχείου, το ''Βατικανό'' της Αρµενίας. Η µικρή αυτή πόλη, περίπου 20 km από το Ερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σηµασία όταν η Αρµενία ανακήρυξε τον Χριστιανισµό επίσηµη θρησκεία του κράτους, µετά από ένα όραµα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σηµείο όπου το 301 θεµελιώθηκε η Αγία Έδρα, στη θέση ενός ειδωλολατρικού ναού - το όνοµα Ετσµιατζίν στα αρµενικά σηµαίνει "κάθοδος του Μονογενούς". Τελικός προορισµός µας για σήµερα είναι το Γκιουµρί, µια από τις οµορφότερες πόλεις της Υπερκαυκασίας. Φθάνοντας θα περπατήσουµε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα νιώσουµε την αίγλη του λαµπρού παρελθόντος της. Στις αρχές του 19ου αι. ήταν ένα απλό χωριό που ονοµαζόταν Κουµαϊρί και σχεδόν µέσα σε µια δεκαετία αποτέλεσε έναν από τους σηµαντικότερους σιδηροδροµικούς κόµβους ολόκληρου του Καύκασου. Όταν το 1837 ο Ρώσος τσάρος Νικόλαος επισκέφθηκε το Κουµαϊρί, το µετονόµασε σε Αλεξαντροπόλ προς τιµήν της συζύγου του, Αλεξάνδρας Φιοντόροβνα. Τρία χρόνια αργότερα η πόλη δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις σύγχρονες της εποχής της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΙΟΥΜΡΙ - ΒΑΡΤΖΙΑ - ΚΟΥΤΑΪΣΙ (ΓΕΩΡΓΙΑ)

Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα της Αρµενίας µε τη Γεωργία. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις θα συνεχίσουµε τη διαδροµή µας για να επισκεφθούµε ένα από τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της χώρας, το περίφηµο συγκρότηµα τρωγλοδυτικών εκκλησιών της Βάρτζια (12ος-13ος αι.). Συνεχίζουµε για το Κουταΐσι, την πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου της Κολχίδας. Βρίσκεται  στην καρδιά της Γεωργίας και είναι σήµερα η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΑΪΣΙ - ΜΠATOYMI

Κατά την πρωινή µας ξενάγηση στην πόλη θα επισκεφθούµε µεταξύ άλλων το µοναστήρι Γκελάτι του 12ου  αι., τον Καθεδρικό ναό της δυναστείας των Βαγρατιδών και το νέο κτίριο του Κοινοβουλίου, που κατασκευάστηκε το 2012 σε σχέδια του Ισπανού αρχιτέκτονα Alberto Domingo Kabo. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το  ιστορικό Μπατούµι, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τµήµα της Γεωργίας, της πανέµορφης αυτής χώρας του Καύκασου, που γνωρίζουµε από τους µύθους του Προµηθέα, του Φρίξου και της Έλλης, του Ηρακλή, των Αργοναυτών και του Χρυσόµαλλου Δέρατος. Το Μπατούµι είναι πρωτεύουσα της αυτόνοµης ∆ηµοκρατίας της Αζαρίας και σηµαντικό λιµάνι της χώρας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπου καταλήγει ο πετρελαιαγωγός του Μπακού. Χάρη στην προνοµιούχα τοποθεσία του, αποτελεί φηµισµένο κέντρο παραθερισµού. Φθάνοντας στο Μπατούµι θα επισκεφθούµε τον Βοτανικό Κήπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΠATOYMI - AΘHNA

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουµε τα σηµαντικότερα αξιοθέατά της, µεταξύ των οποίων και το φρούριο Γκόνιο. Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2390 € 670 €
  Twin Room 2390 € 670 €
  Triple Room 2390 € 670 €
  Single Room 3110 € 670 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ                                                      

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό.  
  • Ξενοδοχεία 3* & 4*, από τα καλύτερα στις περιοχές χωρίς τουριστική υποδοµή.
  • Ηµιδιατροφή. 
  • Όλες οι µεταφορές, µετακινήσεις, εκδροµές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα.
  • Τοπικοί ξεναγοί. 
  • Έµπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 670 €.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VISA

Θα πρέπει να προσκομίσετε στο Γραφείο μας το διαβατήριό σας, το οποίο θα πρέπει απαραίτητα να έχει 6μηνη ισχύ καθώς και 4 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού