Skip to main content

ΓΕΡΕΒΑΝ - ΤΙΦΛΙΔΑ 8 ημέρες Αύγουστος 2023 από 990

Αναχώρηση: 18/8

 

ΜΕΡΑ 1 ΑΘΗΝΑ - ΓΕΡΕΒΑΝ
Πτήση για Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 2 ΓΕΡΕΒΑΝ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη, με μοντέρνα ατμόσφαιρα, ιστορία, θέατρα και αίθουσες συναυλιών. Θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα, που φέρει το όνομα του συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, το Κρατικό Μουσείο Μειρόγραφων, Ματενανταράν κ.ά. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Cascade, μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί, με εντυπωσιακά εκθέματα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Θα θαυμάσουμε την πόλη από την κορυφή και ακολουθεί το Μνημείο και Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμένιων, στο λόφο Τσιτσερνακαμπέρντ, που σημαίνει Χελιδονόκαστρο. Το μνημείο συμβολίζει την Αναγέννηση των Αρμενίων και στο Μουσείο θα δούμε φωτογραφίες και βίντεο που μαρτυρούν το οδυνηρό συμβάν. Σειρά έχει το εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ «Αραράτ». Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 3 ΓΕΡΕΒΑΝ - ΕΤΣΜΙΑΤΖΙΝ
Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Η μικρή αρχαία πόλη, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία, όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα, στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Vagharshapat, αφού καταστράφηκε από το Βασιλιά Trdat. Θα επισκεφθούμε, τα ερείπια του Καθεδρικού Ναού Zvartnots του 7ου αιώνα. Παραδοσιακό γεύμα σε Αρμένικο σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας δείξει πως μαγειρεύουμε τα τοπικά γλυκά «γκατά» και ζυμαρικά. Ακολουθεί το μοναστηριακό συγκρότημα Κόρ Βιράπ (Khor Virap), του 17ου αιώνα, όπου θα απολαύσουμε τη θέα του βιβλικού όρους Αραράτ. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 4 ΓΚΑΡΝΙ - ΓΚΕΓΚΧΑΡΝΤ - ΤΙΦΛΙΔΑ
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Ναό του Γκαρνί (Garni), ελληνιστικής αρχιτεκτονικής. Ο Βασιλιάς Trdat I τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο, μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού έχασε τη σημασία του και χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Ακολουθεί το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard), του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Επίσκεψη σε τοπικό, εξοχικό σπίτι, όπου θα γευτούμε με ψωμί-πίτα «Λαβάς» και άλλα εδέσματα. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Αρμενίας-Γεωργίας. Άφιξη στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας και βραδινή περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο-οινοποιείο, όπου θα ξεναγηθούμε στο κελάρι και θα απολαύσουμε Γεωργιανά κρασιά, τυριά και αλλαντικά. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 5 ΤΙΦΛΙΔΑ
Πρωινό και περιήγηση στην πόλη, όπου θα δούμε να συνυπάρχουν η ορθόδοξη εκκλησία, η συναγωγή, το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Metekhi, του 13ου αιώνα και θα ανεβούμε με το τελεφερίκ για να θαυμάσουμε το Φρούριο του Narikala και το μνημείο το οποίο είναι γνωστό ως «Η μητέρα της Γεωργίας». Σειρά έχει το Abanotubani, με τα ιαματικά λουτρά. Ακολουθεί ο Καθεδρικός Ναός Sioni, όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας και ο ήλος του Χριστού, η βασιλική Anchiskhati, το Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, η λεωφόρος Rustaveli με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, η Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια σε τοπικό εστιατόριο, με θέα στον ποταμό και την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 6 ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΤΣΧΕΤΑ - SIGHNAGHI - ΤΕΛΑΒΙ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη Μτσχέτα. Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό Σβέτιτσχοβέλι και στο Μοναστήρι Τζβάρι (UNESCO). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ούπλιστσιχε, αρχαίος υπόσκαφος οικισμός του 6ου-4ου αιώνα π.Χ. Ακολουθεί το Καχέτι, γνωστό για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο Sighnaghi, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα, γνωστή ως η πόλη των ερωτευμένων, όπου οι γάμοι στο Δημαρχείο τελούνται 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Θα απολαύσουμε τη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Το βράδυ άφιξη στο κάστρο-ξενοδοχείο-οινοποιείο, στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο μαγείρεμα παραδοσιακής πίτας Χατσαπούρι και khinkali και θα απολαύσουμε γεωργιανά κρασιά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 7 ΤΕΛΑΒΙ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το περίφημο παζάρι του Τελάβι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Nekresi, σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο και το Εκκλησιαστικό συγκρότημα Γκρέμι, του 16ου αιώνα με γεωργιανά και περσικά στοιχεία (UNESCO). Ακολουθεί το Μπόντμπε, με το μοναστήρι της Αγίας Νίνας, όπου βρίσκεται ο τάφος της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 8 ΤΕΛΑΒΙ - ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

 

 

 

Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

18/8

8

990€

+320€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Γερεβάν - Τιφλίδα - Αθήνα με Aegean Airlines
  • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (3 Γερεβάν Opera Suites 4*, 2 Τιφλίδα Museum Hotel 4*, 2 Τελάβι Chateau Mere 4* ή παρόμοια)
  • Πρωινό καθημερινά, δύο γεύματα και ένα δείπνο στην Αρμενία
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Γεωργία
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Γευσιγνωσία κονιάκ στην Αρμενία και κρασιού στη Γεωργία
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ελληνόφωνος συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 680€
  • Ποτά
  • Επιπλέων γεύματα
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΠΤΗΣΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΓΕΡΕΒΑΝ A3 898 23:50 03:20
ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ A3 897 04:40 06:40