Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΠΟΜΕΡΑΝΙΑ ΣΙΛΕΣΙΑ Σεπτέμβριος, Οκτώβριος 2019 από 1045.00

Αναχωρήσεις: 12/09 & 10/10
10 ημέρες

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κρακοβία
Αναχώρηση με απευθείας πτήση από την Αθήνα για την όμορφη Κρακοβία. Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. H Κρακοβία υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569 και γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386 - 1572). Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. 

Ημέρα 2η: Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα)
Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για το προάστιο της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που θα επισκεφθούμε αποτελούν μοναδικό μνημείο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία και χρόνος στην διάθεση σας. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, και απολαύστε το καφέ ή το ποτό σας στα δεκάδες μπαράκια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της. Δειπνήστε σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της πόλης επιλέγοντας τοπική η διεθνή κουζίνα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ημέρα 3η: Κρακοβία (Αουσβιτς) – Βρότσλαβ
Παρά το γεγονός, ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei»(η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε  μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας, όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Ανοιχτό όλο τον χρόνο, δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες και αποτελεί ένα από τα κύρια «αξιοθέατα» της Κρακοβίας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας προς τη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσα της το Βρότσλαβ.  Αφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας στο Βρότσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη πόλη για να την περπατήσετε. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η: Βρότσλαβ (Νότια Σιλεσία: Κάστρο Κσιαζ, Εκκλησία Ειρήνης στην Σβιντνίτσα)
Αναχώρηση το πρωί για να απολαύσουμε τα αξιοθέατα της Κάτω Σιλεσίας. Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από το κάστρο Κσιάζ, ένα υπέροχο κάστρο-παλάτι με δυτικού τύπου μεγάλους  κήπους και βασιλικά έπιπλα! Μια επίσκεψη που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές! Είναι όμορφο τόσο από άποψης κατασκευής αλλά και θέσης, που εικάζεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ σχεδίαζε να το κάνει κατοικία του. Ξεκίνησε να χτίζεται τον 13ο αιώνα και αφού καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε 2 φορές ανά τους αιώνες, φιλοξένησε πολλούς Δούκες της Σιλεσίας όταν ακόμα ήταν γνωστό με το όνομα Φύρστενστάιν. Πέρασε στα χέρια των Ναζί το 1944 και στου Κόκκινου Στρατού των Σοβιετικών το 1945, όπου επί εποχής τους χάθηκαν και πολλά έργα τέχνης. Συνεχίζουμε με τη περίφημη εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιτνίτσα που χτίστηκε αμέσως μετά το τέλος του Τριαντακονταετούς Πολέμου και την Συνθήκη Ειρήνης της Βεστφαλίας το 1648 και αποτελεί τη πρώτη Λουθηρανική εκκλησία που χτίστηκε στην μέχρι τότε καθολική Σιλεσία και ανήκει πλέον στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Βρότσλαβ το μεσημέρι και όλο το απόγευμα στην διάθεση σας για να περιηγηθείτε και να απολαύσετε την γραφικότερη για πολλούς πόλη της Πολωνίας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Σημείωση: Θεωρώντας ότι η επίσκεψη που προηγήθηκε στο Άουσβιτς, μας έχει ήδη σοκάρει από την ναζιστική θηριωδία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, προτιμήσαμε να σας προσφέρουμε περισσότερο χρόνο να γνωρίσετε καλύτερα το πανέμορφο Βρότσλαβ, παρά να συμπεριλάβουμε στην σημερινή μας εκδρομή την υγρή και καταθλιπτική πολιτεία της Οσόβκα.

Ημέρα 5η: Βρόσλαβ – Πόζναν
Σήμερα ο προορισμός μας στην κεντροδυτική Πολωνία, είναι η ιστορική πόλη Πόζναν, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1039 η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη κ δεύτερο βιομηχανικό εμπορικό κ εκπαιδευτικό κέντρο της Πολωνίας.  Η γραφικότατη αυτή πόλη ξεκίνησε να χτίζεται σαν οχυρό τον 9ο αιώνα, πάνω στο νησάκι Sorrow Tomsky του ποταμού Βάρα κ πέρασε από τα χεριά Σουηδών, Πρώσων, Ρώσων, Γερμανών μέχρι το 1918 που εντάσσεται στην Πολωνία. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο με τη πράσινη στέγη και το ιδιόμορφο ρολόι που κάθε μεσημέρι στις 12 δίνει μια περίεργη παράσταση με «δύο τράγους».  Αξίζει να περάσετε λίγο από τον ελεύθερο σας χρόνο στο Starry Brower, ένα πρώην εργοστάσιο το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα μοντέρνο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο με αξιοσημείωτες εικαστικές πινελιές ή να κάνετε βόλτα στον πεζόδρομο Polwiejska που είναι και η κεντρική αγορά της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Πόζναν (Τορούν)- Γκντάνσκ
Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στο μεσαιωνικό Τορούν, μια από τις παλιότερες πόλεις της Πολωνίας, χτισμένη επάνω στον ποταμό Βιστούλα με εμφανή ακόμα τα τείχη της οχύρωσης της. Θα περιδιάβουμε τα θεοδρομημένα στενά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης, θα θαμάσουμε τα γοτθικά κτίρια με το κόκκινο τούβλο, το Δημαρχείο, τις εκκλησίες, τα διάσημα παλιά σπίτια,  κάποια από τον 16ο αιώνα ακόμα, όπως το «Σπίτι κάτω από το Άστρο»,  που έχουν μείνει άθικτα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από αυτά του 15ου αιώνα,  θεωρείται ότι είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Πολωνός Αστροφυσικός της Αναγέννησης, Νικόλαος Κοπέρνικος, το άγαλμα του οποίου δεσπόζει στο κεντρική πλατεία.  Η παλιά πόλη ανήκει από το 1997 στην λίστα της UNESCO και από το 2007 προστέθηκε στην λίστα με τα 7 Θαύματα της Πολωνίας κ είναι από μόνη της ένα ταξίδι στην Ιστορία. Το απόγευμα φθάνουμε στο ξεχωριστό Γκτανσκ το οποίο θα γνωρίσουμε σε ξενάγηση την επόμενη μέρα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και δείπνο. 

Ημέρα 7η: Γκντάνσκ (Γκντίνια – Σοπότ)
Η πρωινή ξενάγηση στην “τριπλή πόλη” του Γκντάνσκ, που απαρτίζεται από το Γκντίνια, το Γκντανσκ και το Σοπότ είναι αποκαλυπτική. Μπορεί εμείς να το μάθαμε από τις ταραγμένες μέρες της δεκαετίας του ’80, με την «Αλληλεγγύη» και τον Λεχ Βαλέσα, τότε που ήταν πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ αλλά η πόλη πέρα από τα ναυπηγία και το λιμάνι είναι μία από τις πιο όμορφες στη Βαλτική. Η κυρίως πόλη επικεντρώνει όλο το μνημειακό πλούτο και φιλοξενεί τη βασιλική οδό, με λαμπρά κτίρια που ανοικοδομήθηκαν επιμελώς μετά τις καταστροφές του πολέμου. Περνάμε κάτω από την πύλη Βιζίνα, βλέπουμε το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου και το παλιό Δημαρχείο και συνεχίζουμε για την πλατεία της Μακριάς Αγοράς, όπου παρατηρούμε τα μέγαρα των πλουσίων εμπόρων του Γκντανσκ. Στη συνέχεια μας περιμένουν η Γκτίνια και το Σοπότ με τον αριστοκρατικό τους χαρακτήρα για να ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με τη πόλη – έκπληξη της εκδρομής μας. Φυσικά μην παραλείψετε στον ελεύθερο χρόνο σας να αγοράσετε αντικείμενα από κεχριμπάρι Βαλτικής για το οποίο φημίζεται όλη η περιοχή. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 8η: Γκντανσκ (κάστρο Μάλμποργκ – Κρουαζιέρα στο κανάλι Ελμπλαγκ) – Βαρσοβία
Αφήνουμε σήμερα την πόλη του Γκντάνσκ με τελικό προορισμό τη Βαρσοβία, τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού μας στη Πολωνία. Καθοδόν θα έχουμε επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Μάλμποργκ, από τα κορυφαία δείγματα αμυντικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση στην Ευρώπη και από το 1309 ως το 1457 αποτέλεσε το στρατηγείο των Τεκτόνων Ιπποτών με το ιστορικό όνομα Μαρίενμποργκ. Στη συνέχεια μας περιμένει η εμπειρία μιας ιδιαίτερης κρουαζιέρας στο διάσημο κανάλι Elblag, το τεχνολογικό μνημείο, που συνδέει τις δυτικές λίμνες της Μαζουρίας με την λιμνοθάλασσα του Βιστούλα ποταμού. Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Jacob Georg Serene στις αρχές του 19ου αιώνα εδραιώνοντας έτσι ένα εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής Πρωσίας κ της Βαλτικής. Η μοναδικότητα αυτού του καναλιού, μέρος του οποίου θα διαπνεύσουμε σήμερα, έγκειται στο ότι ξεπερνάει την διαφορά ύψους των δεξαμενών νερού με ένα σύστημα από ράγες πάνω στις οποίες προσαρμόζεται το πλοίο καθώς βγαίνει από το νερό και γίνεται ένα είδος «τρένου» μέχρι να φθάσει στο επόμενο υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο της δεξαμενής νερού και να βυθιστεί πάλι. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Βαρσοβία.  

Ημέρα 9η: Βαρσοβία
Η Βαρσοβία ήταν αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Απόγευμα στη διάθεσή σας.

Ημέρα 10η: Βαρσοβία (προαιρετική Ζελάσοβα Βόλα & ανάκτορο Βιλάνοφ, 30€ με εισόδους) – Αθήνα
Το πρωινό είναι ελεύθερο για ξεκούραστους απολαυστικούς περίπατους, για καφέ και φωτογραφίες σε αγαπημένες γωνιές της πόλης ή για τα τελευταία αναμνηστικά ψώνια. Εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στην Ζελασοβα Βολα, γενέτειρα του μεγάλου Πολωνού συνθέτη κλασικής μουσικής παγκόσμιας εμβέλειας, Φρέντερικ Σοπέν. Επίσκεψη στο σπίτι -μουσείο (είσοδος)που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη.  Επιστροφή στην Βαρσοβία κ επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους του ανάκτορου Βιλάνοφ που εντυπωσιάζει κυρίως με την εξωτερική του όψη και τους όμορφους κήπους που πλαισιώνουν αρμονικά το ανάκτορο και μπορούμε να επισκεφτούμε. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διαμονή Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

10 ΜΕΡΕΣ

12/9

4*sup & 5*

Πρωινό &

5 δείπνα

1095

 

+350

δημοτικοί φόροι

ξενοδοχείων

+380

10/10

1045

+410

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -200€

 

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Κρακοβία /// Βαρσοβία -Αθήνα, με την Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα 4*sup & 5* κεντρικά ξενοδοχεία

Κρακοβία / Holiday Inn 5* (αναχ. 8 & 15/8) και Puro Kazimierz 4*sup 

Βρότσλαβ / Radisson Blu 5*

Βαρσοβία / Intercontinental 5*

Πόζναν / Andersia 4*sup

Γκντάνσκ / Sadova 4*sup 

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά & 5 δείπνα (σετ μενού 3 πιάτων) σε Γκντανσκ, Πόζναν, Βρότσλαβ
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Κάστρο Κσιαζ, Εκκλησία Ειρήνης, κάστρο Μάλμποργκ, & κόστος κρουαζιέρας στο κανάλι Ελμπλαγκ
  • Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι πόλεων μέσω των ξενοδοχείων Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό της εκδρομής

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα: Πέμπτη

Αθήνα – Κρακοβία

16.05

17.25

10η μέρα:Σάββατο

Βαρσοβία – Αθήνα

18.10

21.45