Skip to main content

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ Οκτώβριος 2019 από 475.00

Άουσβιτς Αλατωρυχεία

Aναχώρηση: 17/10
5 ΗΜΕΡΕΣ

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ημέρα 1η, 17/10 : Αθήνα – Κρακοβία
Αναχώρηση με απευθείας πτήση από την Αθήνα για τη Κρακοβία και μεταφορά στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει.  Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες  πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης, και είναι ευτυχώς ανέγγιχτη από την καταστροφή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Το 1978 - την χρονιά που εντάχθηκε η πόλη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ανακηρύχθηκε πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄. Μια πρώτη απογευματινή βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης, σε συνδυασμό με ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν τη κεντρική πλατεία της, θα αποτελέσουν την καλύτερη πρώτη γνωριμία μαζί της.

Ημέρα 2η, 18/10 : Κρακοβία
Η παλιά πόλη της Κρακοβίας όπου θα ξεναγηθούμε σήμερα, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένος στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

Ημέρα 3η, 19/10 : Κρακοβία (Αλατωρυχεία)
Η πρωινή μας εκδρομή θα μας μεταφέρει στα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές που θα επισκεφθούμε, στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 4η, 20/10 : Κρακοβία (Άουσβιτς) Βαρσοβία
“Auschwitz” είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των έγκλειστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή “Arbeit macht Frei” (η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Διασχίζοντας στην συνέχεια καταπράσινες πεδιάδες θα φθάσουμε το απόγευμα στο κεντρικό μας ξενοδοχείο SHERATON 5* στην Βαρσοβία.  Εγκατάσταση στα δωμάτια και στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, μια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie ή έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης.

Ημέρα 5η, 21/10: Βαρσοβία – Αθήνα
Ό,τι της λείπει σε αρχαιότητες, η Βαρσοβία το κερδίζει σε δυναμισμό. Κι αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις πρώτες εικόνες. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι

 

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διαμονή

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Άουσβιτς

Αλατωρυχεία

5 μέρες

17 Οκτωβρίου

Krakow 4*sup

GOLDEN TULIP KAZIMIERZ

&  

Warsaw 5*

SHERATON

475

+200

180

Περιλαμβάνονται είσοδοι σε Άουσβιτς &

Αλατωρυχεία

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Απευθείας πτήσεις: Αθήνα – Κρακοβία // Βαρσοβία - Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 5* & 4*sup
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εισόδους σε Άουσβιτς και Αλατωρυχεία
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

17/10

Αθήνα – Κρακοβία

16.05

17.25

21/10

Βαρσοβία – Αθήνα

18.10

21.45

 

Θεσσαλονίκη Αθήνα

13.10

14.00

Αθήνα Θεσσαλονίκη

23.15

00.10