Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη Πολωνία Κρακοβία- Βαρσοβία 2019 από 499,00

Αναχωρήσεις : 21/12, 24/12, 30/12

6,7, 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Βαρσοβία – Κρακοβία

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας  πτήση για  Βαρσοβία. Άφιξη  και μεταφορά  οδικώς  για  Κρακοβία. Η Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων.

Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση της πόλης. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ», είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο (δείτε πληροφορίες στο τέλος του προγράμματος). Διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Βιελίτσκα – Κρακοβία

 Νωρίς το πρωί   θα  αναχωρήσουμε για  το μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (Μπεργκενάου), όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Επίσκεψη του χώρου με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας.

Στη συνέχεια, αναχώρηση με προορισμό τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και έχουν ενταχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στην UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι αλλά και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ότι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων.

Επιστροφή στην Κρακοβία. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο (δείτε πληροφορίες στο τέλος του προγράμματος). Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κρακοβία (ημέρα ελεύθερη)

 Ελεύθερη ημέρα στην Κρακοβία. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη με τον αρχηγό μας και μαζί να ανακαλύψετε πολλές γνωστές και άγνωστες γωνιές.

4η ημέρα: Κρακοβία – Βαρσοβία

 Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετικό χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο (δείτε πληροφορίες στο τέλος του προγράμματος). Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση)

 Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την πρώτη μας ξενάγηση στην πόλη της Βαρσοβίας.

Η Παλιά πόλη της Βαρσοβίας μπορεί να μοιάζει 200 ετών αλλά είναι μόλις 70 ετών… ο λόγος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της κατά των ΒΠΠ’ όταν ο Χίμλερ διέταξε την ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων. Η αποκατάστασή της όμως βασισμένη σε πίνακες και σκίτσα του 18ου αιώνα ήταν τόσο ακριβής και εντυπωσιακή που βραβεύτηκε από την UNESCO και εντάχτηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το νέο, η Βαρσοβία είναι μια πόλη έκπληξη και άξια θαυμασμού.

Θα περιηγηθούμε στην καρδιά της Βασιλικής Οδού (Krakowskie Prezedmiescie) που εκτείνεται από το Βασιλικό Παλάτι έως το θερινό παλάτι του βασιλιά Poniatowski (Lazienski). Διασχίζοντας τη Nowy Swiat θα θαυμάσουμε τα υπέροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προεδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς- αμαλγάματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στην διάσημη πλατεία Plac Zamkowy με την κολώνα του Σιγισμούνδου απολαμβάνουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βιστούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας, αλλά και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά με την εορταστική ατμόσφαιρα. Διασχίζοντας τον Καθεδρικό ναό  φτάνουμε στην Πλατεία Αγοράς και μαθαίνουμε το μύθο της πόλης και το λόγο που η γοργόνα έγινε το έμβλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη συναντάμε τα τείχη Barbakan και μπαίνουμε στη νέα πόλη. Εκεί συναντάμε το σπίτι της Νομπελίστριας Μαρίας Σκλοντόφσκα Κιουρί, το δικαστικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματοβαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Krasinski με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο.

Για το βράδυ προβλέπεται προαιρετική βόλτα στο κέντρο της Βαρσοβίας με πούλμαν και πεζή. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία (2η ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

 Στην δεύτερη ξενάγηση μας, συνεχίζοντας την Βασιλική Οδό, κατευθυνόμαστε προς το πάρκο και το Παλάτι Lazienski (το  παλάτι στο νερό) όπου στεγάζεται το υπέροχο μνημείο του Σοπέν, το καταπράσινο πάρκο με την εντυπωσιακή λίμνη καθώς και το ομώνυμο παλάτι, θερινή κατοικία του τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσουμε το μεγάλο θέατρο της Βαρσοβίας, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, τους Σαξονικούς κήπους, το μνημείο της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας που δεσπόζει περήφανο έξω από το Εβραϊκό μουσείο, καθώς και το γειτονικό μας Παλάτι Τεχνών και Επιστημών.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο εθνικό μουσείο της Βαρσοβίας, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, με μια πλούσια συλλογή από αρχαία τέχνη (Αιγυπτιακή, Ελληνική, Ρωμαϊκή) από περίπου 11.000 αντικείμενα. Επίσης εκτίθεται μια αναλυτική συλλογή από Πολωνική ζωγραφική από τον 16ο αιώνα και μια συλλογή από ξένους ζωγράφους (Ιταλούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανούς και Ρώσους). Το μουσείο είναι επίσης και σπίτι μιας εντυπωσιακής νομισματικής συλλογής και εφαρμοσμένης τέχνης. Άνοιξε τις πύλες του το 1862, αρχικά ως «μουσείο καλών τεχνών της Βαρσοβίας» και μετονομάστηκε σε εθνικό μουσείο το 1916.

Στη συνέχεια, μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στο 7 ήμερο και 8ήμερο πρόγραμμα προβλέπονται μία (1) και δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 06 ημέρες  - Τιμή από 499€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 499 € 255 €
  Twin Room 499 € 255 €
  Triple Room 499 € 255 €
  Single Room 739 € 255 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 07 ημέρες  - Τιμή από 549€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 549 € 255 €
  Twin Room 549 € 255 €
  Triple Room 549 € 255 €
  Single Room 829 € 255 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 08 ημέρες  - Τιμή από 589€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 589 € 255 €
  Twin Room 589 € 255 €
  Triple Room 589 € 255 €
  Single Room 909 € 255 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5*  στην Βαρσοβία (2, 3 ή 4 διανυκτερεύσεις ) και 4* sup στην Κρακοβία (3 διανυκτερεύσεις).
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 255 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ, εκτός από το Άουσβιτς και των αλατωρυχείων  που είναι εντός της τιμής

Αριθμός Πτήσης

6 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

21/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:05

10:40

Α3 873

26/12/2019

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

Αριθμός Πτήσης

7 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 872

24/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:20

16:55

Α3 871

30/12/2019

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

Αριθμός Πτήσης

 8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 872

30/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:20

16:55

Α3 873

06/01/2020

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10