Skip to main content

Πολωνία | Καλοκαίρι - 28η Οκτωβριου και Φθινόπωρο 2021 απο 499€

13/10, 27/10, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12  Διάρκεια: 6,7 ΗΜΕΡΕΣ 

στο Westin 5* Βαρσοβιας και  3 νυχτες σε 4sup* στην εισοδο της παλιας Κρακοβιας!

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean
  • Διαμονή στο καταπληκτικό κεντρικό ξενοδοχείο Westin 5* στη Βαρσοβία και σε ξενοδοχείο 4* sup. στην Κρακοβία στην εισοδο της παλιας πολης!
  • Το μόνο πρόγραμμα με τρεις διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία!
  • Επίσκεψη στα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (περιλαμβάνεται η είσοδος).
  • Αφιερώνουμε  2 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να την γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιπλέον πραγματοποιούμε μια δεύτερη ξενάγηση στην πόλη χωρίς να προσφέρουμε προαιρετικές εκδρομές με επιπλέον κόστος
  • Επίσκεψη στο ’ουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης (περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος).
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού  θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός  και όχι τοπικοί Ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρσοβία- Κρακοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρσοβία. Άφιξη και οδική μετακίνηση στην Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, που ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, ενώ κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας κατά τη διάρκεια της οποία θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Συνεχίζουμε την περιπατητική μας ξενάγηση προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, βλέπουμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Κρακοβία

Αναχώρηση με προορισμό τα σπάνια αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (Wieliczka), που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι καθώς και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα, φτιαγμένο από 20.000 τόνους αλάτι, στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς –Βαρσοβία

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί το αποκαλούν «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα έρθουμε και στους δύο χώρους Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ ή Μπίρκεναου (Birkenau), όπου θα δούμε πολλούς από τους χώρους που διασώζονται, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Συνεχίζουμε με προορισμό την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ημέρα: Βαρσοβία (1η ξενάγηση)

Η Παλιά πόλη της Βαρσοβίας μπορεί να μοιάζει 200 ετών αλλά είναι μόλις 70 ετών… ο λόγος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της κατά τον ΒΠΠ’ όταν ο Χίμλερ διέταξε την ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων. Η αποκατάστασή της όμως βασισμένη σε πίνακες και σκίτσα του 18ου αιώνα ήταν τόσο ακριβής και εντυπωσιακή που βραβεύτηκε από την UNESCO και εντάχτηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το νέο, η Βαρσοβία είναι μια πόλη έκπληξη και άξια θαυμασμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βαρσοβία (2η ξενάγηση) -Αθήνα

Στη δεύτερη ξενάγησή μας, συνεχίζοντας στην Βασιλική Οδό, από όπου κατευθυνόμαστε προς το Παλάτι Lazienski (το παλάτι στο νερό, επίσκεψη εξωτερικά) όπου στεγάζεται το υπέροχο μνημείο του Σοπέν, το καταπράσινο πάρκο με την εντυπωσιακή λίμνη καθώς και το ομώνυμο παλάτι, θερινή κατοικία του τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσουμε το μεγάλο θέατρο της Βαρσοβίας, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, τους Σαξονικούς κήπους, το μνημείο της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας που δεσπόζει περήφανο έξω από το Εβραϊκό μουσείο, καθώς και το γειτονικό μας Παλάτι Τεχνών και Επιστημών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, με μια πλούσια συλλογή από αρχαία τέχνη (Αιγυπτιακή, Ελληνική, Ρωμαϊκή) από περίπου 11.000 αντικείμενα. Επίσης εκτίθεται μια αναλυτική συλλογή σπο Πολωνική ζωγραφική από τον 16ο αιώνα και μια συλλογή από ξένους ζωγράφους (Ιταλούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανούς και Ρώσους). Το μουσείο είναι επίσης και σπίτι μιας εντυπωσιακής νομισματικής συλλογής και εφαρμοσμένης τέχνης. Άνοιξε τις πύλες του το 1862, αχικά ως «μουσείο καλών τεχνών της Βαρσοβίας» και μετονομάστηκε σε εθνικό μουσείο το 1916. Στη συνέχεια, μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής (αφήνουμε τα δωμάτιά μας στις 12:00- Check out)

 

ΤΙΜΕΣ 27/10 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/10/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες - Τιμή από 539€  ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 285 €
  Twin Room 539 € 285 €
  Triple Room 539 € 285 €
  Single Room 789 € 285 €

 

ΤΙΜΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 499 € 285 €
  Twin Room 499 € 285 €
  Triple Room 499 € 285 €
  Single Room 749 € 285 €

 

 

29/9 και 13/10  ειναι 7 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 285 €
  Twin Room 649 € 285 €
  Triple Room 649 € 285 €
  Single Room 899 € 285 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Westin 5*  στη Βαρσοβία και 4* sup. στην Κρακοβία.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 285
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ’ουσβιτς, τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.


ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

10/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:00

10:40

Α3 873  

15/11/2021

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

17/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:00

10:40

Α3 873  

22/11/2021

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

24/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:00

10:40

Α3 873  

29/11/2021

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

01/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:05

10:40

Α3 873  

06/12/2021

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10