Skip to main content

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ μαγευτικό ΒΡΟΤΣΛΑΒ Χριστουγεννα Πρωτοχρονια Φωτα 2021 απο 565,00

6 ΗΜΕΡΕΣ   ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  22, 29/12 | 05/01   Aegean πρωι απογευμα

ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 5* με ξενοδοχεία σε Βρότσλαβ, Βαρσοβία και 3 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία σε ένα μεστό 6ήμερο πρόγραμμα

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ με AEGEAN AIRLINES

Αθήνα - Βαρσοβία – Αθήνα

 

  • Διαμονή σε πολυτελή επιλεγμένα ξενοδοχεία

Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο HOLIDAY INN 5* στην Κρακοβία

Μία (1) διανυκτέρευση στο INTERCONTINENTAL 5* στην Βαρσοβία

Μία (1) διανυκτέρευση στο RADISSON 5* στο Βρότσλαβ

 

  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Επίσκεψη με ξενάγηση και μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς και όχι μόνο στο υπαίθριο Μπιρκενάου
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στη Βασιλική της Παναγίας στην Κρακοβία
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία, Βρότσλαβ
  • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές

Αλατωρυχεία, Άουσβιτς, Βασιλική Παναγίας

  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια

 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Κρακοβία

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και αναχώρηση οδικώς για την Νότια Πολωνία, και συγκεκριμένα την Κρακοβία. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης και είναι ευτυχώς ανέγγιχτη από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569 και γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386-1572). Το 1978 - χρονιά που εντάχθηκε η πόλη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ανακηρύχθηκε πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη με την παρουσία πάντα του έμπειρου αρχηγού που σας συνοδεύει, θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή για όσα θα δούμε στην αυριανή μας ξενάγηση.

 

Ημέρα 2η : Κρακοβία  (Αλατωρυχεία)

Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι (Βασιλική της Παναγίας). Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

Αναχώρηση στη συνέχεια για τα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, σε απόσταση μόλις 15 χλμ από το κέντρο της Κρακοβίας. Τα αλατωρυχεία έχουν ιστορία 700 ετών και εκτείνονται σε  περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού.      Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3η : Κρακοβία (Αουσβιτς)

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (Η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 4η : Κρακοβία - Βρότσλαβ

Αναχώρηση οδικώς για το Βρότσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ.

 

Ημέρα 5η : Βρότσλαβ - Βαρσοβία

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με τον τελευταίο σταθμό, την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί.

 

Ημέρα 6η : Βαρσοβία – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Πρωινό ελεύθερο στην διάθεση σας. Μεταφορά νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Βαρσοβία

09.00

10.40

6η μέρα

Βαρσοβία – Αθήνα

17.40

21.10

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.20

07.10

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

23.15

00.10

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

 

Ξενοδοχεία

Διατροφή

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

 

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Μαγευτικό ΒΡΟΤΣΛΑΒ

 

6 μέρες

 

 

22/12

 

5* Intercontinental  

Radisson Blu

Holiday Inn

 

Πρωινό

 

595

+170

+265

Περιλαμβάνονται εορταστικό δείπνο στις 24 Δεκ & είσοδοι Άουσβιτς,  Αλατωρυχεία, 

Βασιλική Παναγίας 

 

29/12

 

625

+230

+265

Περιλαμβάνονται είσοδοι Άουσβιτς,  Αλατωρυχεία, 

Βασιλική Παναγίας 

5/1

 565

+170

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -120€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Πτήσεις με AEGEAN Airlines  Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ καθημερινά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια

Κρακοβία : Holiday Inn 5*

Βαρσοβία : Intercontinental 5*

Βρότσλαβ : Radisson Blu 5*

  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Εορταστικό δείπνο στις 24 Δεκ στο ξενοδοχείο
  • Εισόδους σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Βασιλική Παναγίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται ανωτέρω
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση