Skip to main content

ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΑΙΟ & ΙΟΥΝΙΟ 2022 Golden Age...720€ Με φόρους

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25/5  &  1/6/2022

οι φοροι συμπεριλαμβανονται

1η  ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρσοβία.  Άφιξη, μεταφορά στην πόλη και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνίας.  Γραφικές γειτονιές, πανέμορφες πλατείες, υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και μόδα με άποψη, έντονη πολιτιστική ζωή, δίνουν τον παλμό στην πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου πιο δυνατή. H παλιά πόλη και τα παλάτια, οι καλλιτεχνικές γειτονιές και τα μουσεία αλλά και τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν τη Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο αντιθέσεις.  Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών.  Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, τον  ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:   ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΝ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή  στο Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ωραίας παλιάς πόλης.  Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου  δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας.  Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας,  ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας  από το κάστρο, από την πύλη Grodzka.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:   ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας.  Συνέχεια του ταξιδιού μας για την Κρακοβία.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης.  Θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α.  Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία.  Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ   (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο.  Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή  στην Κρακοβία.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η  ΗΜΕΡΑ:   ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ  

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από την Κρακοβία για τη Βαρσοβία.  Άφιξη και μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μία βαλίτσα (23 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διαν/σεις στη Βαρσοβία και τέσσερις (4) διαν/σεις στην Κρακοβία.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
  • Το ραντεβού στα αλατωρυχεία.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Έξτρα ασφάλιση για ακύρωση λόγω νόσησης με Covid-19 (επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ) και κάλυψη εξόδων σε περίπτωση νόσησης με covid κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Η είσοδος στα Αλατωρυχεία. Οι είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

Προαιρετική εκδρομή:

ΛΟΥΜΠΛΙΝ:  50€

ΒΡΟΤΣΛΑΒ:  50€

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES

25/5,      1/6                          AΘΗΝΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ               A3 870                   08.15 – 09.45

31/5,      7/6                          ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ               A3 873                   18.15 – 21.45

 

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

25/5, 1/6

ARKADIA ROYAL / ΒΑΡΣΟΒΙΑ

SORAY WIELICZKA / ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

720€

+100€

Περιλαμβάνονται

*Οι τιμές είναι κατ’ άτομο

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.