Skip to main content

ΠΟΛΩΝΙΑ 5* ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ 19/04/2023! από 645€

Άουσβιτς Αλατωρυχεία

Αναχώρση 19 – 23 Απριλίου ‘23...5μέρες

 

ΠΤΗΣΕΙΣ με AEGEAN AIRLINES

Αθήνα Βαρσοβία 08.15 – 09.45

Βαρσοβία Αθήνα 10.35 – 14.05

  • Διαμονή σε πολυτελή 5* ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ ξενοδοχεία

2 διανυκτερεύσεις στο HOLIDAY INN στην Κρακοβία

2 διανυκτερεύσεις στο INTERCONTINENTAL, το καλύτερο 5* της Βαρσοβίας

  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Επίσκεψη με ξενάγηση και μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς και όχι μόνο στο υπαίθριο Μπιρκενάου
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στη Βασιλική της Παναγίας στην Κρακοβία
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία
  • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές

Αλατωρυχεία, Άουσβιτς, Βασιλική Παναγίας

  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Ημέρα 1η, 19/4 : Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Κρακοβία

Μελωδίες, αναγεννησιακοί ρυθμοί

 

Άφιξη αεροπορικώς στην Βαρσοβία και απευθείας οδική μετάβαση για την πανέμορφη Κρακοβία. Από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας, η Κρακοβία προβάλλει ανέγγιχτη από την καταστροφή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με ένα ιστορικό κέντρο υποδειγματικά φροντισμένο. Παλάτια, εκκλησίες, αρχοντικά. Ανάμεσα στα μπαρόκ και γοτθικά κτίσματα που δεσπόζουν στην πόλη, η Κρακοβία επιδεικνύει στον επισκέπτη της ένα απαράμιλλο αναγεννησιακό στάτους. Ο πλούτος των χρωμάτων, τα βιτρό, τα έργα ζωγραφικής, τα γλυπτά, ακόμα και οι επιπλώσεις συνηγορούν στη βεβαιότητα των αριστοκρατικών καταβολών της.

Η εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, ο «βαρύς» Καθεδρικός Ναός με τους Βασιλικούς τάφους των Πολωνών μοναρχών και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης αποτελούν σημεία αναφοράς στην απογευματινή μας ξενάγηση στην πόλη. Αφιερωμένη στην Παναγία, η Εκκλησία Μαριάτσκι (αλλιώς Βασιλική της Παναγίας) είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος, ενώ κάθε μια ώρα, από το καμπαναριό της εκκλησίας, ένας τρομπετίστας διαχέει τη μελωδία της τρομπέτας σε όλη την πλατεία. Στο κέντρο της δεσπόζει και το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, πάλαι ποτέ σημείο αναφοράς του εμπορίου των υφασμάτων.  

Ημέρα 2η, 20/4 : Κρακοβία  (αλατωρυχεία)

Μελωδίες, αναγεννησιακοί ρυθμοί - Αλμυρή, υπόγεια ιστορία

 

15 χλμ από το κέντρο της πόλης βρίσκονται τα περίφημα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα στα οποία θα πάμε στη συνέχεια. Εδώ θα δούμε και το παράξενο παρεκκλήσι προς τιμήν της Ευλογημένης Κίνγκα, προστάτιδας Αγίας των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού!

Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο για περαιτέρω εξερεύνηση. Η πόλη παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα στην Ευρώπη. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386-1572), και είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον πρώτο Πολωνό Ποντίφικα. Ο κατά κόσμον Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα από Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ανακηρύχθηκε πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’.

 

Ημέρα 3η, 21/4 : Κρακοβία (Άουσβιτς) – Βαρσοβία

Εκεί που η μνήμη και η φρίκη συναντιούνται

Στο άκουσμα του ονόματος και μόνο δημιουργούνται ρίγη σύγκορμης ανατριχίλας. Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το  Άουσβιτς αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της ιστορίας πως ο άνθρωπος μπορεί να διαπράξει τις πιο αδιανόητες θηριωδίες. Η σημερινή επίσκεψη στο φρικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης προϋποθέτει γερό στομάχι. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να «μεταβολίσει» τα προσωπικά αντικείμενα, τα παπούτσια και ρούχα παιδιών (πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν) καθώς κι ένα σωρό άλλα εκθέματα που δημιουργούν σοκ και δέος στον επισκέπτη ενός αδιανόητου κολαστηρίου; Το μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού.

Συνέχεια στην οδική μας μετάβαση προς την πρωτεύουσα της χώρας, την Βαρσοβία, και άφιξη το απόγευμα στο κεντρικό μας ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL.

Ημέρα 4η, 22/4 :  Βαρσοβία

Γνωριμία με την αναγεννημένη πόλη

Ανθισμένοι κήποι, μνημεία αφιερωμένα σε παλιούς, αλλά και σύγχρονους θεούς της τέχνης,  σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Απλωμένο σε 760 στρέμματα πράσινης γης, το πάρκο Lazienski συνιστά το καλύτερο μέρος για να αφουγκραστούμε την πολιτιστική κατάθεση μιας πόλης που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του περίφημου πάρκου, ξεχωρίζουμε το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται τακτικά μουσικές εκδηλώσεις.

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από οχυρώσεις και φυσικά, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εδώ θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο.

Επόμενη στάση στο Εβραϊκό Γκέτο της πόλης με το μνημείο των Μαρτύρων της ναζιστικής θηριωδίας καθώς και το σύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας.

Διερχόμενοι μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης θα οδηγηθούμε στην πλατεία του Κάστρου. Η απολαυστική διαδρομή, γνωστή ως «μίλι», θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της πρωτοπόρου επιστήμονα και Νομπελίστριας, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί.

Ημέρα 5η, 23/4 : Βαρσοβία – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το βαλς του αποχαιρετισμού

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

19 Απρ

Αθήνα – Βαρσοβία

08.15

09.45

23 Απρ

Βαρσοβία – Αθήνα

10.35

14.05

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.00

06.55

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

16.20

17.15

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

 

Ξενοδοχεία

Διατροφή

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

 

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Άουσβιτς Αλατωρυχεία

 

5 μέρες

19/4

 

5*  

Intercontinental  

Holiday Inn

 

Πρωινό

645

+220

+300

Περιλαμβάνονται είσοδοι Άουσβιτς,  Αλατωρυχεία, 

Βασιλική Παναγίας

 

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -120€

σας προσφέρει:

  • Πτήσεις με AEGEAN Airlines  Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ καθημερινά σε ξενοδοχεία 5*

Κρακοβία : Holiday Inn 5*

Βαρσοβία : Intercontinental 5*

  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Εισόδους σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Βασιλική Παναγίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται ανωτέρω
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση