Skip to main content

ΡΩΣΙΑ Καλοκαίρι - Δεκέμβριος 2018 από 890,00

8 ημέρες
Ιούνιος - Δεκέμβριος 2018

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα
Καλώς ήρθατε στην πρωτεύουσα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου. Ο τοπικός ελληνόφωνος συνοδός σας θα σας καλωσορίσει, δίνοντάς σας τις πρώτες πληροφορίες για την διαφορετική αυτή πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξενάγηση Μόσχας: Κήποι Αλεξάνδρου, Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro)
(Μετακινήσεις με το Metro). Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο "Στάρι Αρμπάτ", περιοχή που θυμίζει την δική μας Πλάκα, θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των διάσημων σταθμών Metro, για να θαυμάσουμε τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού". Στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια θα δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου. Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Πασάντ μετά το πέρας της ξενάγησης! 70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας χωριά που θυμίζουν "Παλιά Ρωσία" με τα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φθάσουμε στο Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας και την Αγία Λαύρα του. Η πόλη - μέλος του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας και γενέτειρα της περίφημης κούκλας Ματρυόσκα - θα σας εντυπωσιάσει με το Κρεμλίνο της, τους περίτεχνους ναούς και την ξύλινη αγορά της που βρίσκεται περιμετρικά της Μονής

3η μέρα: Ξενάγηση Μόσχας: Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Κόκκινη Πλατεία, Νέο Πάρκο Ζαρυάντι, Μουσείο Κοσμοναυτών
Η καθιερωμένη μας ξενάγηση της πόλης ξεκινά από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν". Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι και θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) με τα 1418 του σιντριβάνια. Ακολουθεί η "Κόκκινη Πλατεία" (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα, που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο.

4η μέρα: Μόσχα - πτήση για Αγία Πετρούπολη, Άγαλμα Λένιν, Βουλή των Σοβιέτ
Πτήση για Αγία Πετρούπολη και πρώτη γνωριμία με την πόλη, κάνοντας στάση στην πλατεία της Μόσχας (άγαλμα του Λένιν, μπροστά από τη Βουλή των Σοβιέτ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο

5η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ξενάγηση πόλης, Επισκέψεις ανακτόρων Ερμιτάζ, Φρουρίου Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικού ναού Αγίου Ισαάκ, Παναγίας του Καζάν
Πρωινή επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο), για να δούμε σημαντικές αίθουσες των χειμερινών ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του. Ακολουθεί ξενάγηση της "Βενετίας του Βορρά", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία και τον ναό του Αγίου Ισαάκ, το "Βέλος" (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι), το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου. Θα επισκεφθούμε επίσης τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν (μπροστά από τη γέφυρα των Γρυπών). Με το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά, να κάνετε μία ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με πλοιάριο τσάρτερ. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

6η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Λαύρα Αλέξανδρου Νιέφσκυ, Κήποι Πέτερχοφ, Ανάκτορα Τσάρκογιε Σέλο/Πούσκιν
Σήμερα επισκεπτόμαστε τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας, αλλά και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας - ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα - εξού και το προσωνύμιο Νιέφσκι δηλ. του Νέβα). Ακολουθεί επίσκεψη των διάσημων κήπων στα ανάκτορα Πέτερχοφ με τα περίφημα σιντριβάνια, όπως την μεγαλοπρεπή κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα και δράκοντες, την κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, τις δίδυμες κρήνες της Εύας και του Αδάμ και την κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Τέλος, θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο ("χωριό του Τσάρου"), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Ακολουθεί επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο.

7η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ημέρα ελεύθερη
Προβλέψαμε να περιλάβουμε στο πρόγραμμά μας μια ελεύθερη μέρα, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε ή να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που θα σας ενδιέφεραν, όπως να πιείτε έναν καφέ στο βιβλιοπωλείο Σίνγκερ με την όμορφη θέα προς την Παναγία του Καζάν και τα κανάλια της πόλης, να επισκεφθείτε τους κήπους του Ερμιτάζ (παραδόθηκαν στους πολίτες τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ανακατασκευάστηκαν με τα πρωτότυπα σχέδια της περιόδου του Μεγάλου Πέτρου), να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Νιέφσκυ για αγορές, δοκιμάζοντας και το παραδοσιακό πιροσκί ή να σας κάνουν το πορτραίτο σας οι διάσημοι ζωγράφοι της περιοχής με θέα τα κανάλια της πόλης. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

8η μέρα: Αγία Πετρούπολη - Αθήνα
Χαλαρό πρωινό, μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω Μόσχας.

 

Τιμές κατ’άτομο σε δίκλινο

Αφετηρία:
Μόσχα

Αφετηρία:
Αγία Πετρούπολη

   
 

1-8 Ιουνίου € 1120

17-24 Ιουλίου € 970

20-27 Ιουλίου € 970

24-31 Ιουλίου € 970

27 Ιουλίου-3 Αυγ. € 899

31 Ιουλίου-7 Αυγ. € 970

3-10 Αυγούστου € 970

7-14 Αυγούστου € 980 1

10-17 Αυγούστου € 980

14-21 Αυγούστου € 1100

17-24 Αυγούστου € 950

21-28 Αυγούστου € 1090

24-30 Αυγούστου € 999

28 Αυγ.-4 Σεπτ. € 1090

31 Αυγ.-7 Σεπτ. € 950

4-11 Σεπτεμβρίου € 990

7-14 Σεπτεμβρίου € 950

11-18 Σεπτεμβρίου € 990

14-21 Σεπτεμβρίου € 950

18-25 Σεπτεμβρίου € 990

0 21-28 Σεπτεμβρίου € 950

4-11 Οκτωβρίου € 950

3-10 Νοεμβρίου € 950

 

24 Δεκεμβρίου-1 Ιαν. € 890

Περιλαμβάνονται
• Αεροπορικά με Aeroflot ή Turkish και εσωτερικές πτήσεις (για εξοικονόμηση χρόνου)
• Μεταφορές από/προς αεροδρόμια
• Ελληνόφωνες ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται
• 3 διανυκτερεύσεις στο ολοκαίνουργιο Palmira hotel 4*+ ή αντίστοιχο στη Μόσχα
• 4 διανυκτερεύσεις στο Sokos Olympia Garden 4* ή αντίστοιχο στην Αγ. Πετρούπολη
• Τοπικός ξεναγός με χρέη συνοδού σε κάθε πόλη
• Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά)
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται    
• Φόροι αεροδρομίων - επίναυλοι καυσίμων, κόστος βίζας (6 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια € 480

Ενδεικτικά δρομολόγια πτήσεων

Με Turkish Airlines (για τα δρομολόγια με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη) :

  • Αθήνα - Κωνσταντινούπολη 06.00 - 07.20
  • Κωνσταντινούπολη – Αγία Πετρούπολη 10.55 -14.15
  • Αγία Πετρούπολη-Μόσχα  08.15 -09.30 (με Aeroflot)
  • Μόσχα - Κωνσταντινούπολη 20.40 -23.45
  • Κωνσταντινούπολη - Αθήνα 01.00-Αθήνα 02.20

Με Aeroflot :

  • Αθήνα - Μόσχα 13:30 - 17.20
  • Μόσχα - Αγία Πετρούπολη 13.05  - 14.25
  • Αγία Πετρούπολη - Μόσχα 15.15 - 16.35
  • Μόσχα  - Αθήνα 18.40 - 22.40