Skip to main content

Μόσχα Καλοκαίρι 2019 από 495.00

Αναχωρήσεις: 17, 24 Ιουλίου& 07, 14 Αυγούστου
5 μέρες  στην ΜΟΣΧΑ

1η Μέρα: Αθήνα - Μόσχα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχώρηση για την Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας. Άφιξη υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Μόσχα - Ξενάγηση - Πατριωτικό Πολεμικό Μουσείο
Πρόγευμα και σήμερα θα έχουμε την πρώτη επίσημη γνωριμία μας με την πόλη. Στην περιήγηση που ακολουθεί θα δούμε μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως η Κόκκινη Πλατεία, όπου βρίσκεται ο ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας γνωστός σαν ο ναός του Αγίου Βασιλείου, το Θέατρο Μπολσόι, το Κρεμλίνο, το Καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και θα περάσουμε από τους κεντρικούς δρόμους Tverskaya με τους διάσημους οίκους μόδας και Mokhovaya.
Συνεχίζουμε την μέρα μας με επίσκεψη στο Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Το μουσείο περιλαμβάνει δύο εντυπωσιακά μνημειακά δωμάτια: η αίθουσα της δόξας τιμά τους πολλούς ήρωες της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η κινούμενη αίθουσα της μνήμης και της θλίψης είναι κρεμασμένη με χορδές από «δάκρυα» γυαλιού στη μνήμη των πεσόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Μόσχα - Κρεμλίνο - Αρπάτ - Μετρό
Σήμερα μετά το πρόγευμα θα έχουμε επίσκεψη του Κρεμλίνου (με την επικράτειά του και τους καθεδρικούς ναούς), ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα στην καρδιά της Μόσχας, που διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στη ρωσική ζωή για πάνω από οκτακόσια χρόνια. Σήμερα το συγκρότημα λειτουργεί ως επίσημη κατοικία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι το πιο γνωστό μουσείο της Ρωσίας και περιλαμβάνει πέντε μέρη, τέσσερις καθεδρικούς ναούς και περιβάλλει το τείχος του Κρεμλίνου με πύργους του Κρεμλίνου.
Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στη μοναδική λεωφόρο Arbat, όπου μπορείτε να κάνετε και κάποια ψώνια. Μπορείτε να αγοράσετε από μικροπωλητές τις φημισμένες Ματριόσκες, και μοναδικά σουβενίρ σε κρύσταλλα. Και η σημερινή μας μέρα τελειώνει με επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας που είναι ένα μεγάλο μουσείο. Λειτούργησε για πρώτη φορά στις 15 Μαΐου 1935. Σήμερα λειτουργούν 183 σταθμοί. Στη διακόσμηση του συνέβαλαν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες. Ένα μείγμα μπαρόκ, κλασικισμού και σοβιετικού ρεαλισμού με εικονογραφήσεις από τον αθλητισμό, την βιομηχανία, την γεωργία και παραστάσεις από σημαντικές νίκες. Χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, ανάγλυφα, βιτρό παράθυρα και ψηφιδωτά φτιαγμένα από μάρμαρο, γρανίτη και γυαλί διακοσμούν τους διάφορους σταθμούς του μετρό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Μόσχα
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πλέον γνωστό πολυκατάστημα Γκούμ, με κάθε είδους μαγαζιά, και σιντριβάνια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παγωτό. Περπατήστε στην αγορά Αρμπάτ και χαλαρά κάντε τα ψώνια σας όπου εδώ θα βρείτε πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες.
Κάντε την βόλτα σας στο καταπράσινο Πάρκο Γκόρκι, με τα δεκάδες εστιατόρια και καφετέριες, σιντριβάνια με μουσική και λίμνες. Επισκεφθείτε ένα από τα τόσα μουσεία της Μόσχας. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Μουσείο Πούσκιν, μουσείο ευρωπαϊκής τέχνης.
Και για να δείτε την Μόσχα από μια διαφορετική ματιά πάρτε το ποταμόπλοιο και κάντε μια κρουαζιέρα στο ποταμό Μόσχοβα.

5η Μέρα: Μόσχα - Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Μόσχας για να πάρουμε τη πτήση για την Αθήνα. Άφιξη με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο σε κουλτούρα ιστορία και πολιτισμό.

ΠΤΗΣΕΙΣ: ATH-MOW    SU2111  1315 1715
                MOW-ATH    SU2112  1925 2330

 

 

Ξενοδοχεία Radisson Slavyanskaya 4*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο 495 €
Μονόκλινο 595 €
Παιδικό έως 11 ετών 465 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα-Αθήνα με AEROFLOT
  • Τέσσερις διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο RadissonSlavyanskaya 4*ή παρόμοιο στη Μόσχα
  • Ένα γεύμα
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός
  • Εισιτήρια εισόδων στο Κρεμλίνο, Πολεμικό μουσείο και μετρό.
  • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου, βίζα, €420
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • είσοδοι μουσείων, μνημείων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  • Ότι δε αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά.

Για την έκδοση (απλής) βίζας απαιτούνται:

 

  • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, υπογεγραμμένο.
  • 1 έγχρωμη, πρόσφατη (τελευταίου εξαμήνου) φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 cm Χ 4,5 cm, (έγχρωμη-ματ, σε λευκό φόντο, ενώ το πρόσωπο πρέπει να καλύπτει το 80% της φωτογραφίας, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά & χωρίς καπέλο).
  • Έντυπο πληροφοριακών στοιχείων – Δήλωσης για έκδοση Βίζας (Επάγγελμα, Διεύθυνση & τηλέφωνοκατοικίας).
  • Εξουσιοδότηση & Υπεύθυνη Δήλωση
  • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να τα προσκομίσετε τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.