Skip to main content

Υπερσιβηρικός, Χερσόνησος Καμτσάτκας με Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ | Καλοκαίρι 2021 απο 3999,00

Διάρκεια: 11, 17 ΗΜΕΡΕΣ   Αναχωρήσεις 15/6, 21/6, 27/7, 2/8, 14/8, 20/8
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας

Βασικό πλεονέκτημα του ταξιδιού αυτού μπορεί να θεωρηθεί η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Θα κινηθούμε με σταθερή φορά προς ανατολάς, χωρίς πισωγυρίσματα και «πηγαινέλα» στην αχανή Σιβηρία. Έτσι οι πτήσεις μας φτάνουν στην Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη και επιστρέφουν από το ανατολικό άκρο της διαδρομής, το Βλαδιβοστόκ, με όλο τον χρόνο αφιερωμένο στο ταξίδι, αφού θα φτάσουμε αυθημερόν την πρώτη ημέρα και θα επιστρέψουμε επίσης αυθημερόν την τελευταία. 

 

  • Κρουαζιέρες και επισκέψεις μοναδικες
  • Βαρκάδα στη λίμνη Βαϊκάλη και επίσκεψη στο ενυδρείο.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ στο Χαμπαρόβσκ, στα σύνορα Σιβηρίας – Μαντζουρίας.
  • Κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα, όπου θα ψαρέψουμε στον κόλπο Αβάτσα.
  • Πτήση με ελικόπτερα στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.
  • Βασικό πλεονέκτημα του ταξιδιού αυτού μπορεί να θεωρηθεί η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Θα κινηθούμε με σταθερή φορά προς ανατολάς, χωρίς πισωγυρίσματα και «πηγαινέλα» στην αχανή Σιβηρία.
  • Λόγω πολύ καλών πτήσεων, το πρόγραμμα είναι 17ήμερο με 16 διανυκτερεύσεις, όλες σε ξενοδοχεία, εκτός από 1 διαν/ση στο βραδινό δρομολόγιο του Υπερσιβηρικού σε κουκέτες.
  • Σε αυτήν την πορεία μας θα επισκεφθούμε το «μαργαριτάρι της Σιβηρίας», το Ιρκούτσκ, την πανέμορφη λίμνη Βαϊκάλη, την οποία θα θαυμάσουμε σιδηροδρομικώς, κάνοντας την περίφημη «κυκλική διαδρομή» (Circum-Baikal), δύο σημαντικές πόλεις-κόμβους του θρυλικού τρένου, το Κρασνογιάρσκ (με διανυκτέρευση) στις όχθες του ποταμού Γιενεσέι και το Νοβοσιμπίρσκ και δύο πανέμορφες πόλεις της Ρωσικής Άπω Ανατολής, το Χαμπαρόβσκ και το Βλαδιβοστόκ. Αποκορύφωμα της εκδρομής μας η Χερσόνησος Καμτσάτκα, η γη των ηφαιστείων, ένα μακρινό ταξιδιωτικό όνειρο για τους περισσότερους, μυθικός προορισμός και πέρασμα για θαλασσοπόρους και εξερευνητές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Εκατερίνμπουργκ

Συγκέντρωση αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στο αεροδρόμιο και πτήση μετά τα μεσάνυχτα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια Όρη. Άφιξη στο Εκατερίνμπουργκ.

Έχουμε φτάσει στα όρια Ευρώπης και Ασίας, στα Ουράλια Όρη, και από εδώ ξεκινά η εξερεύνηση της Σιβηρίας και της ρωσικής ενδοχώρας. Η πόλη από όπου ξεκινά το ταξίδι μας είναι το 4ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ρωσίας και βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της Ευρασίας, στις όχθες του ποταμού Ισέτ. Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως ένα πρώιμο κέντρο μεταλλευτικής εκμετάλλευσης και σιγά σιγά έγινε ένας κόμβος ένωσης Ανατολής και Δύσης. Κατά τη σοβιετική εποχή το Εκατερίνμπουργκ μετονομάστηκε σε Σβερντλόφσκ και γνώρισε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, ιδίως κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη μεταφορά της βαριάς βιομηχανίας από τις δυτικές επαρχίες στα ενδότερα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Εκατερίνμπουργκ.

2η ημέρα: Εκατερίνμπουργκ (Ξενάγηση)

Η πόλη εντυπωσιάζει με τα δημόσια κτίριά της και τους ευρύχωρους δρόμους της, καθώς και με τα κάθε λογής ιστορικά μνημεία που παραπέμπουν σε διαφορετικές εποχές και αντιλήψεις. Σήμερα λοιπόν θα κινηθούμε στις όχθες του ποταμού Ίσετ και κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, θα δούμε τα μνημεία των κομμουνιστών ηγετών του 20ού αιώνα και τις κεντρικές πλατείες. Θα μιλήσουμε για την ιστορία της περιοχής και τη μεταλλουργία, βασική δραστηριότητα για τους κατοίκους της, για τα Ουράλια, αλλά και την έλευση του σιδηροδρόμου στην περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι το Εκατερίνμπουργκ είναι βασικός σταθμός του Υπερσιβηρικού και απέχει 1.816 χλμ. από τη Μόσχα (ένα ταξίδι περίπου 25 ωρών). Θα δούμε επίσης το Γκάνινα Γιάμα (Ganina Yama), το σημείο λίγο έξω από την πόλη όπου τάφηκαν (για κάποιες ώρες) τα μέλη της τσαρικής οικογένειας των Ρομανώφ, λίγο μετά την εκτέλεσή τους, και σημεία που σχετίζονται με την εκτέλεση του τελευταίου τσάρου Νικόλαου Β’ το 1918, όπως τον λεγόμενο «Γολγοθά», τον «καθεδρικό του αίματος». Τέλος, θα σταθούμε πλάι στον οβελίσκο, σύνορο της Ευρώπης με την Ασία όπου και θα βγάλουμε φωτογραφίες πατώντας με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Εκατερίνμπουργκ – πτήση για Νοβοσιμπίρσκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «μητρόπολη» της Σιβηρίας, το Νοβοσιμπίρσκ. Η αρχική εντύπωση του μεγέθους αλλά και του κέντρου της πόλης μάς παραπέμπει περισσότερο στη σοβιετική εποχή και δεν είναι πολύ ελκυστική εκ πρώτης όψεως. Όμως η πρωτεύουσα της Σιβηρίας είναι μια πόλη με χαρακτήρα και πολλά κρυμμένα μυστικά. Σε πολλά σημεία συνυπάρχουν τα παλιά ξύλινα σπίτια με τις μεταγενέστερες πολυκατοικίες. Η δε γειτνίαση της περιοχής αυτής με τις αυτόνομες τουρκόφωνες δημοκρατίες της Ρωσίας αφήνει μια αίσθηση ανατολίτικης πολυχρωμίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Αλεξέφσκαγια Σλόμποντα, ένα παραδοσιακό ρωσικό χωριό όπου θα δούμε από κοντά πώς ύφαιναν στην παλιά Ρωσία στον αργαλειό τους, πώς κατασκευάζονται οι περίφημες ρωσικές κούκλες αλλά και προετοιμασία γεύματος με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο στη φωτιά. Διανυκτέρευση στο Νοβοσιμπίρσκ.

4η ημέρα: Νοβοσιμπίρσκ (Ξενάγηση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Νοβοσισιμπίρσκ η σημερινή. Θα κάνουμε ξενάγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγάλο ποταμό Ομπ, την εντυπωσιακή πανεπιστημιούπολη στα περίχωρα, το υπαίθριο Μουσείων Τραίνων, θα επισκεφθούμε την πλατεία Λένιν, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την Όπερα (εξωτερικά), αλλά και τον ζωολογικό κήπο της πόλης που θεωρείται από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με πάνω από 740 είδη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νοβοσιμπίρσκ – Κράσνογιαρσκ (Υπερσιβηρικός)

Πρωινή μεταφορά στον σταθμό του Νοβοσιμπίρσκ για να κάνουμε επιτέλους ένα ταξιδιωτικό όνειρο πραγματικότητα: να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με τον Υπερσιβηρικό. Ο ίδιος ο σταθμός είναι ένα στολίδι των αρχών του 20ού αιώνα. Αφού επιβιβαστούμε στο τρένο για την Ανατολή, προορισμός μας είναι το Κρασνογιάρσκ. Το ταξίδι με το τρένο θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες. Αργά το απόγευμα, ανάλογα με το ωράριο του ταξιδιού μας, θα φτάσουμε στο Κρασνογιάρσκ, αυτήν τη φορά στις όχθες του ποταμού Γιενεσέι. Μεταφορά από τον σταθμό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κράσνογιαρσκ – Ιρκούτσκ (Υπερσιβηρικός)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με μια εκδρομή έξω από την πόλη για να γνωρίσουμε την πολύ όμορφη κοίτη του Γιενεσέι, κινούμενοι προς το κοντινό υδροηλεκτρικό φράγμα, το οποίο και παρατηρούμε εξωτερικά. Στη συνέχεια της ημέρας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη του Κράσνογιαρσκ. Περιήγηση στα βασικά αξιοθέατα της πόλης με τις υπέροχες λεωφόρους και τα μεγάλα παραποτάμια πάρκα.

Το απόγευμα επιβιβαζόμαστε ξανά στον Υπερσιβηρικό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το Ιρκούτσκ. Σε αυτή τη διαδρομή θα διανυκτερεύσουμε μέσα στο τρένο. Αυτήν τη φορά το ταξίδι μας θα διαρκέσει περισσότερο και το σιβηρικό τοπίο θα είναι πάντα δίπλα μας, παραπέμποντας σε λογοτεχνικές μνήμες και άπιαστα γεωγραφικά όνειρα.

7η ημέρα: Άφιξη στο Ιρκούτσκ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα διασχίσουμε τις κοιλάδες και τα δάση μιας αχανούς περιοχής που υπήρξε τόπος ονείρων και πλουτισμού, τόπος εξορίας και απομόνωσης, σίγουρα τόπος αναζήτησης και τόπος μακρινός, η ρωσική «Άγρια Ανατολή».

Φτάνουμε στο Ιρκούτσκ, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη και στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά. Το Ιρκούτσκ είναι το «μαργαριτάρι της Σιβηρίας» και η μητρόπολη της Νότιας Σιβηρίας και βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ρωσίας, Κίνας και Μογγολίας, κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης. Κοζάκοι κυνηγοί είχαν ιδρύσει γύρω στο 1650 έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά, «το μονάκριβο παιδί της μάνας Βαϊκάλης». Ο οικισμός αυτός, χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική του θέση, εξελίχθηκε στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο γουναρικών και χρυσού της Ανατολικής Σιβηρίας και απέκτησε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι το μοναδικό αστικό κέντρο της Σιβηρίας με ιδιαίτερη προσωπικότητα και χάρη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι φορτισμένο και με μνήμες που παραπέμπουν στον προσδιορισμό του ως πόλη εξορίας. Εδώ ο τσάρος Νικόλαος Α’ εξόρισε τους ηγέτες της αποτυχημένης εξέγερσης των Δεκεμβριστών του 1825 και ανάλογη υπήρξε η συνέχεια επί Στάλιν, όταν ολόκληρη η Σιβηρία στιγματίστηκε από τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαφωνούντων, που μέσα από εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν έναν προορισμό χωρίς επιστροφή. Στην «Αθήνα της Σιβηρίας», όπως ονομάζεται η πόλη λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της ανάπτυξης, χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα σπίτια με την περίτεχνη διακόσμηση στα παράθυρα, που θυμίζουν αλλοτινή εποχή. Άφιξη στο Ιρκούτσκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ιρκούτσκ (Circum-Baikal Railway) - Υπερσιβηρικός

Η σημερινή μας ημέρα μας επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς θα γνωρίσουμε τις ακτές της Βαϊκάλης σιδηροδρομικώς, κάνοντας με το τρένο την περίφημη «κυκλική διαδρομή» (Circum-Baikal). Για περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρόνια η λίμνη Βαϊκάλη εξελίσσεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο, αποτελώντας έναν ξεχωριστό κόσμο, με κρυμμένα μυστικά στα βάθη της και αξέχαστες ομορφιές στις όχθες της. Έχει έκταση 31.500 τετρ. χλμ., μήκος 636 χλμ. και πλάτος 48 χλμ. Το μέσο βάθος της είναι 730 μ. και το μέγιστο 1.620 μ., είναι δηλαδή η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Περιέχει το 20% των αποθεμάτων επιφανειακών γλυκών νερών του πλανήτη. Την τροφοδοτούν 336 ποταμοί, αλλά μόνο ένας, ο Ανγκαρά, τροφοδοτείται από αυτήν. Στη λίμνη υπάρχουν 30 νησιά και το μεγαλύτερο από αυτά, το Ολγκόν, λέγεται ότι ήταν η πατρίδα του Τζένκιγκς Χαν. Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας –περίπου 2.500 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως οι φώκιες της Βαϊκάλης, το μόνο είδος φώκιας γλυκού νερού στον κόσμο. Επιστροφή στο Ιρκούτσκ και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Ιρκούτσκ – Λίμνη Βαϊκάλη – Λιστβιάνκα - Ιρκούτσκ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη και την κωμόπολη Λιστβιάνκα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Εθνογραφικό Μουσείο Τάλτσι. Η Βαϊκάλη πλαισιώνεται από ένα καταπληκτικό ορεινό σκηνικό και τυλίγεται από πυκνά δάση κωνοφόρων, ενώ στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται γραφικά ψαροχώρια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρής διάρκειας βόλτα στη λίμνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο και το ενυδρείο, καθώς και την αγορά με τις γυναίκες που πωλούν κυρίως ψάρια, όπως το ομούλ, ενδημικό ψάρι της λίμνης. Επιστροφή στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ιρκούτσκ – Πτήση για Χαμπαρόβσκ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση του Ιρκούτσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα παλιά ξύλινα σπίτια και τις παλιές εκκλησίες της πόλης, το Μουσείο των Δεκεμβριστών, την κεντρική πλατεία και τη λεωφόρο Γκαγκάριν. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Χαμπαρόβσκ, όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα το πρωί.

11η ημέρα: Χαμπαρόβσκ (Κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ)

Πρωινή άφιξη στο Χαμπαρόβσκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη της Άπω Ανατολής, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αμούρ.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1858 ως ένα προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο των Ρώσων στην Ανατολική Σιβηρία, όμως ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξή του. Σήμερα είναι ένα αστικό κέντρο με επιβλητικά κτίρια του 19ου αιώνα που ξεφεύγουν από τα πολεοδομικά πρότυπα των άλλων πόλεων της Σιβηρίας.

Οι διαφορετικές εμπειρίες θα συνεχιστούν με επίσκεψη στο τοπικό Λαογραφικό Mουσείο και με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ στο Χαμπαρόβσκ, στα σύνορα Σιβηρίας - Μαντζουρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Χαμπαρόβσκ – πτήση για Πετροπαβλόφσκ (Καμτσάτκα)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για μια άλλη μακρινή γωνιά της Ρωσίας και του πλανήτη, τη χερσόνησο Καμτσάτκα και την πόλη Πετροπαβλόφσκ, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Πετροπαβλόφσκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Το Πετροπαβλόφσκ είναι μια πόλη οικιστικά απλωμένη, που χτίστηκε για να επεκταθεί η στρατιωτική υποδομή της Ρωσίας. Ακόμα και σήμερα η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον στρατό και στις υποδομές του. Κατά το σύντομο καλοκαίρι της η Καμτσάτκα μετατρέπεται σε τόπο διακοπών, περιπέτειας και φυσιολατρικής αναζήτησης. Αυτήν την περιοχή, την οποία αρκετοί Ρώσοι ονειρεύονται έστω και μία φορά να προσεγγίσουν, θα κληθούμε να την εξερευνήσουμε κατά τις ημέρες της παραμονής μας, ξεκινώντας με μια αναγνωριστική βόλτα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Πετροπαβλόφσκ (Πτήση με ελικόπτερα)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή με ελικόπτερα στην κοιλάδα των Γκέιζερς. Η ομορφιά της κοιλάδας αυτής με τα 20 και παραπάνω γκέιζερ δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο στον κόσμο. Θα πετάξουμε γύρω από τα ηφαίστεια Καρίμσκι (1.486 μέτρα) και Μικρό Σεμιάτσικ (1.560 μέτρα), αλλά και πάνω από την καλδέρα Ουζόν, μια εννέα έως 12 χιλιομέτρων καλδέρα στην Ανατολική Καμτσάτκα. Είναι μια εκδρομή διάρκειας 6-7 ωρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Το πρόγραμμα των πτήσεων διαμορφώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η πτήση με τα ελικόπτερα πιθανόν να γίνει την επομένη ημέρα (καιρού πάντα επιτρέποντος).

14η ημέρα: Πετροπαβλόφσκ (Κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα)

Οι εμπειρίες θα συνεχιστούν με μια κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε στον κόλπο Αβάκα -έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου, στον οποίο βρίσκεται και η βάση του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού-, να δούμε θαλασσοπούλια διαφόρων ειδών στο νησάκι Babushkin Kamen («Βράχος της Γιαγιάς»), καθώς και τους βράχους «Τρία Αδέλφια». Είναι μια εκδρομή διάρκειας 5 εως 6 ωρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Πετροπαβλόφσκ – Βλαδιβοστόκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βλαδιβοστόκ, την πόλη-λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Βλαδιβοστόκ – Νησί Ράσκι – Βλαδιβοστόκ

Ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα, το ιστορικό κέντρο, τον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του υπερσιβηρικού, τον Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, το ιστορικό υποβρύχιο C-56 και το τοπικό Μουσείο Αρσένιεφ, το νησί Ράσκι στην Ιαπωνική Θάλασσα, μια παλιότερη μυστική στρατιωτική βάση κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Αναχώρηση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφή μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

ΕΙΔΙΚΟ 11ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε το μικρότερο,11ήμερο πρόγραμμα, με άφιξη από την Αθήνα στο Ιρκούτσκ. Στο πρόγραμμα αυτό απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερα κομμάτια του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, τη διαδρομή στη λίμνη Βαϊκάλη!

Το 11ήμερο πρόγραμμα με αναχώρηση 01/08 διαμορφώνεται ως εξής:

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Πτήση για Ιρκούτσκ 7η ημέρα του 17ήμερου προγράμματος)

2η έως 10η ημέρα:

Όπως ακριβώς περιγράφεται στο ανωτέρω 17ήμερο πρόγραμμα, από την 8η έως και την 16η ημέρα.

11η ημέρα: Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα:

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 17 ημέρες - Τιμή από 5590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5590 € 890 €
  Twin Room 5590 € 890 €
  Triple Room 5590 € 890 €
  Single Room 6460 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 3999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3999 € 890 €
  Twin Room 3999 € 890 €
  Triple Room 3999 € 890 €
  Single Room 4639 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/7/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 17 ημέρες - Τιμή από 5590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5590 € 890 €
  Twin Room 5590 € 890 €
  Triple Room 5590 € 890 €
  Single Room 6460 € 890 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 3999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3999 € 890 €
  Twin Room 3999 € 890 €
  Triple Room 3999 € 890 €
  Single Room 4639 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 17 ημέρες - Τιμή από 5590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5590 € 890 €
  Twin Room 5590 € 890 €
  Triple Room 5590 € 890 €
  Single Room 6460 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/8/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 3999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3999 € 890 €
  Twin Room 3999 € 890 €
  Triple Room 3999 € 890 €
  Single Room 4639 € 890 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Όλες οι διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία, εκτός από 1 διαν/ση στο τραίνο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της ημέρας διανυκτέρευσης στο τραίνο).
  • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, πλοιάρια.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζα, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890

Διαδικασία έκδοσης Βίζας για τη Ρωσία

Για την έκδοση της Βίζας για τη Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

  • Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  • Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80%. Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στη φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
  • Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
  • Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες

 

Όλες οι αναχωρήσεις έχουν τις ίδιες πτήσεις με καινουργια αεροσκαφη της Αεροφλοτ

Αριθμός Πτήσης
17 ΗΜΕΡΕΣ

Ημ/νία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:30

04:20

SU 1410

1η ημέρα

ΜΟΣΧΑ – ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ

06:45

11:10

SU 1703

17η ημέρα

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ – ΜΟΣΧΑ

13:50

15:50

SU 2112

17η ημέρα

ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ

19:25

23:30

Αριθμός Πτήσης
11 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:30

04:20

SU 1444

1η ημέρα

ΜΟΣΧΑ – ΙΡΚΟΥΤΣΚ

07:30

18:20

SU 1703

11η ημέρα

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ – ΜΟΣΧΑ

13:50

15:50

SU 2112

11η ημέρα

ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ

19:25

23:30