Skip to main content

Λευκές νύχτες – Σούπερ 9ήμερη Ρωσία με τον «Χρυσό Δακτύλιο» | Καλοκαίρι 2021 απο 1199€

19/6, 23/6, 26/6, 30/6, 3/7, 7/7, 10/7, 14/7, 17/7, 21/7, 24/7, 28/7, 31/7, 4/8, 7/8, 11/8, 14/8, 21/8, 28/8, 4/9, 18/9  

Διάρκεια: 9, 10 ΗΜΕΡΕΣ

προτείνουμε για τη Ρωσία ένα πρόγραμμα γεμάτο, χωρίς προαιρετικές εκδρομές. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικά και τοπικά στοιχίζουν άνω των 250 €.

  • Πλούσια εννιαήμερη διάρκεια (άφιξη στην Αθήνα το πρωί της δέκατης ημέρας).
  • Απευθείας πτήση με Aegean.
  • Eπαρκής χρόνος στη Μόσχα, στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αχανή πρωτεύουσα της Ρωσίας, για να την απολαύσετε!
  • Προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*: Ανάλογα με την αναχώρηση, Αγία Πετρούπολη: Sokos Olympia Garden / Vedensky / Park lane / Holiday Inn Moskovskie Vorota. Μόσχα: Borodino Hotel 4*/ Palmira Hotel 4*/ Holiday Inn Sushevsky 4*/ Sokolniki Hotel 4*.
  • Μετάβαση με πρωινό τρένο express από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη (ή αντίστροφα) κερδίζοντας έτσι αρκετό χρόνο.
  • Επίσκεψη στις πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις του «Χρυσού Δακτυλίου», το Βλαντιμίρ και το Σουζντάλ και μια διανυκτέρευση στην περιοχή, για να απολαύσουμε το πιο γραφικό τμήμα της Ρωσίας και ταυτόχρονα πόλεις-ζωντανά μουσεία
  • Επίσκεψη στο Ζαγκόρσκ, το «Βατικανό της Ρωσίας», μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα, που συνήθως απουσιάζει από τα προγράμματα για μείωση κόστους ή είναι προαιρετική.
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε και που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.
  • Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα των τσάρων στο Πετροντβόρετς (Πέτερχοφ).
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου.
  • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο και τους τρεις Καθεδρικούς Ναούς, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται .
  • Επίσκεψη στο μουσείο Μποροντίνο με τον πανοραμικό πίνακα της ομώνυμης μάχης.
  • Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο Κοσμοναυτών.
  • Ημιδιατροφή: όλα τα γεύματα δίνονται σαν δείπνα μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
  • Στα πλεονεκτήματα του παρόντος προγράμματος πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η μετάβαση από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα (ή αντίστροφα) πραγματοποιείται με τα γρήγορα πρωινά τρένα, κερδίζοντας έτσι αρκετό χρόνο.
  • Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνοι διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός – εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός θα έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της μαγευτική αυτής χώρας, και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό!
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά έκδοσης

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μόσχα (πτήση, ξενάγηση)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα. Με τη βοήθεια το ξεναγού μας, θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ιστορικό της κέντρο, την Κόκκινη Πλατεία (Κράσναγια), που πήρε το όνομά της από το χρώμα των τειχών του Κρεμλίνου, τον περίφημο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου (εξωτερικά) με τους εννέα τρούλους, αφιερωμένους στις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας, που κτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό για τη νίκη του στην πρωτεύουσα των Τατάρων Καζάν, το μαυσωλείο του Λένιν (εξωτερικά), το συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων ΓΚΟΥΜ, που κατασκευάστηκε τον 19ο αι. για να στεγάσει 1000 καταστήματα και έχει πλούσια εσωτερική διακόσμηση, το κτίριο του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου, το θέατρο Μπολσόι, το πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και τον λόφο των σπουργιτιών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μόσχα (Κρεμλίνο)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, το σύμβολο της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας, που αποτελούσε κατοικία των Ρώσων τσάρων και πατριαρχών. Ονομάστηκε έτσι από τη λέξη Κρεμλ, που σημαίνει φρούριο. Το Κρεμλίνο υπήρξε το διοικητικό, ιστορικό και εκκλησιαστικό κέντρο της Ρωσίας. Ήταν από παντού ορατό και πάντα απροσπέλαστο, αφού κάποτε ήταν αδύνατον να εισχωρήσει κανείς σ΄ αυτό. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μόσκoβα, περιτριγυρισμένο από τείχη με πύργους και εκκλησίες μοναδικής αρχιτεκτονικής, προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Κατά την περιήγησή μας στο Κρεμλίνο θα δούμε μεταξύ άλλων το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού και το Μέγαρο των Συνεδρίων και φυσικά θα θαυμάσουμε τις περίφημες εκκλησίες του 15ου αι. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μόσχα (Μουσείο Μποροντίνο – Βόλτα στο μετρό)

Σήμερα θα επισκεφτούμε το μουσείο Μποροντίνο. Στις αρχές του 20ού αιώνα η Ρωσία, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την περίφημη μάχη του Μποροντίνο, ανέθεσε στον Ρώσο ζωγράφο Franz Alekseyevich Roubaud (ο οποίος εργαζόταν στην Αυτοκρατορική Ακαδημία Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης), να δημιουργήσει έναν πανοραμικό πίνακα με τα γεγονότα που συνέβησαν το 1812 – τη μάχη που έγινε στο Μποροντίνο, ένα χωριό 130 χλμ. δυτικά της Μόσχας, ανάμεσα στον ρωσικό στρατό υπό την αρχηγία του Michail Kutuzov και τον στρατό του Ναπολέοντα. Οι απώλειες ήταν τραγικές: 35.000 Ρώσοι και 45.000 Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Η μάχη του Μποροντίνο σήμανε την αρχή του τέλους για τον Ναπολέοντα, ο οποίος ενώ θεώρησε ότι ήταν ο νικητής, σύντομα αναγκάστηκε να υποχωρήσει άτακτα. Ο πανοραμικός πίνακας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 29 Αυγούστου 1912 και είναι το κύριο έκθεμα του μουσείου. Έχει μήκος 115 μ., ύψος 15 μ. και απεικονίζει την πιο αποφασιστική στιγμή της μάχης, στις 12:30 της 7ης Σεπτεμβρίου, με έναν μοναδικό τρόπο που φαίνεται τρισδιάστατος. Τοποθετήθηκε σε αυτό το μουσείο το 1962. Η έκθεση του μουσείου επίσης καταγράφει την προέλαση και την υποχώρηση των στρατευμάτων του Ναπολέοντα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυθεντικές στρατιωτικές στολές, όπλα, λάβαρα και νομίσματα. Κατά την επιστροφή μας, θα επιβιβαστούμε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας, ένα αληθινό μνημείο τέχνης. Κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 (επί Στάλιν) και λειτούργησε το 1935. Έχει 255 σταθμούς, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται υψίστης αισθητικής, διακοσμημένοι με πολύχρωμα μάρμαρα, τοιχογραφίες, μωσαϊκά, γλυπτά, υαλουργήματα, πολυέλαιους κ.ά. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με έναν περίπατο στη Στάρυ Αρμπάτ, με καταστήματα παραδοσιακών ρωσικών προϊόντων (σαμοβάρια, σερβίτσια, κεντήματα, δίσκοι, εσάρπες, αντικείμενα από γυαλί κ.λπ.). Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μόσχα – Βλάντιμιρ – Σούζνταλ/Ιστορική αυθεντική Ρωσία, Χρυσός Δακτύλιος

Πρωινή οδική αναχώρηση για τον περίφημο «Χρυσό Δακτύλιο», μια ενδιαφέρουσα διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της παλιάς Ρωσίας σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες πόλεις και κωμοπόλεις. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι στο Βλαντιμίρ, που ιδρύθηκε το 1108. Το Βλαντίμιρ ήταν μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας και δύο από τους καθεδρικούς ναούς του έχουν κηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Άφιξη, και ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους, που σχεδιάστηκε ως μαυσωλείο των Μεγάλων Δουκών και αφιερώθηκε στην ιερή εικόνα της Θεοτόκου του Βλαντίμιρ. Ο ναός επεκτάθηκε μεταξύ 1185 και 1189 και τοιχογραφήθηκε από τους μεγάλους Αντρέι Ρουμπλιόφ και Δανιήλ Τσιόρνι το 1408. Το 1810 προστέθηκε ένα καμπαναριό νεοκλασικού στυλ. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το εκπληκτικό Σουζντάλ, μια κωμόπολη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Καμένκα, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία της πόλης ανατρέχει στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας, την εποχή του κράτους των Ρως. Η παλαιότερη αναφορά στο όνομά της γίνεται στον Κώδικα του Νόβγκοροντ: εκεί ένας μοναχός με το όνομα Ισαάκ αφηγείται πώς έγινε ιερομόναχος το έτος 6507 από κτίσεως κόσμου (δηλ. το 999 σύμφωνα με τη χρονολογία μας) στη μονή του Αγ. Αλεξάνδρου του Αρμενίου στο Σούζνταλ. Για δεύτερη φορά το όνομα της πόλης αναφέρεται σε ένα χρονικό του 1024. Η πόλη για αιώνες ήταν η έδρα διάφορων Ρώσων ηγεμόνων και αποτελεί τμήμα του ρωσικού «Χρυσού Δακτυλίου». Στις αρχές του 12ου αιώνα ήταν το κέντρο του Πριγκιπάτου του Ροστόφ-Σούζνταλ. Το 1157 ο Αντρέι Μπογκολιούμπσκι μετέφερε την πρωτεύουσά του στο Βλαντίμιρ και το κρατίδιο μετονομάστηκε σε Πριγκιπάτο του Βλαντίμιρ-Σούζνταλ. Στις αρχές του 14ου αιώνα γίνεται η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου Σούζνταλ-Νίζγκοροντ, ενώ από το 1392 η περιοχή ανήκει στο Μεγάλο Πριγκιπάτο της Μόσχας. Από το 16ο αιώνα, μετά την παρακμή της ως πολιτικού κέντρου, αρχίζει η ανοικοδόμηση-επέκταση παλαιών μονών και ιδρύονται νέες. Αναφέρονται συνολικά 11 μοναστηριακά συγκροτήματα, από τα οποία επιβιώνουν σήμερα τα πέντε. Από τα μέσα του 17ου αιώνα η περιοχή γνωρίζει οικονομική άνθηση και το 1778 αναγνωρίζεται επίσημα ως «πόλη» με τα αντίστοιχα προνόμια. Επί Σοβιετικής Ένωσης ανακηρύχθηκε «πόλη-μουσείο». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία της ρωσικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, όπως το Κρεμλίνο του Σουζντάλ, την πλατεία της αγοράς, ενδιαφέροντα μοναστήρια και παραδοσιακά ξύλινα σπίτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σούζνταλ – Ζαγκόρσκ – Μόσχα (Μουσείο Κοσμοναυτών)

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, που απέχει 71 χλμ. από τη Μόσχα και θεωρείται το «Βατικανό της Ρωσίας». Μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό, που αναπαριστά όλη την εξέλιξη της ρωσικής αρχιτεκτονικής μέχρι τον 19ο αιώνα Θα επισκεφθούμε το εν ενεργεία μοναστήρι της Λαύρας, που είναι κέντρο της Ρώσικης Ορθόδοξης εκκλησίας και κατοικία του πατριάρχη της Ρωσίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής, επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του μουσείου «Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος». Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10 Αυγούστου1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Yuri Gagarin και εξηγεί την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα, καθώς και μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, τη διαστημική τεχνολογία.

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο βρίσκεται το Πάρκο Αγροτικών και Επιστημονικών Επιτευγμάτων (BDNH), που επίσης παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

Επιστροφή στη Μόσχα. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μόσχα – Αγία Πετρούπολη

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο που θα μας μεταφέρει στην Αγία Πετρούπολη, μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, την Αγία Πετρούπολη, την πιο βόρεια μεγαλούπολη του πλανήτη, τη «Βενετία του Βορρά», όπως επονομάζεται, χάρη στα κανάλια, τα νησάκια και τις γέφυρες του ποταμού Νέβα.

Η «πρωτεύουσα του Βορρά» είναι μια τεράστια ανοιχτή έκθεση αρχιτεκτονικής, γεμάτη κτίρια με εξαιρετικές λεπτομέρειες, κήπους και πάρκα, πλατιές λεωφόρους, σκαλιστές γέφυρες, αγάλματα και μνημεία. Για τον λόγο αυτό, συχνά αποκαλείται "ανοιχτό μουσείο του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού". Ακόμα πιο ξεχωριστή κάνουν την πόλη ο Νέβας και τα πολυάριθμα κανάλια που τη διαρρέουν, δίνοντάς της το προσωνύμιο «Βενετία του Βορρά» ή «Πόλη των 300 γεφυρών» (αν και στην πραγματικότητα έχει περισσότερες από 800). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Θερινά Ανάκτορα Πεντροντβόρετς/Πέτερχοφ)

Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα κλασικό παράδειγμα «τεχνητής» πρωτεύουσας που δημιουργήθηκε από τον τσάρο Μεγάλο Πέτρο το 1703. Το 1712 η πρωτεύουσα της Ρωσίας μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη: η εκλογή μιας πρωτεύουσας τόσο μακρινής σε σχέση με τις κεντρικές περιοχές της αυτοκρατορίας ήταν μία έκπληξη, ωστόσο ο τσάρος είχε ως στόχο να την καταστήσει πύλη προς τη Δύση και γι’ αυτό είχε διαλέξει αυτό το λεγόμενο «παράθυρο στη Βαλτική». Οι κατοικίες οικοδομήθηκαν σε περισσότερα από εκατό νησιά και η πόλη από την αρχή απέκτησε μεγαλοπρεπή, μνημειώδη όψη με κανονικό σχέδιο, μεγάλες λεωφόρους και απέραντες πλατείες. Το 1914 πήρε την ονομασία Πέτρογκραντ, που τη διατήρησε ως το 1924 όταν μετονομάστηκε σε Λένινγκραντ, προς τιμήν του Λένιν. Μετά την πτώση της τσαρικής αυτοκρατορίας το 1918, η πρωτεύουσα επανήλθε στη Μόσχα και το 1991 η πόλη πήρε τη σημερινή της ονομασία: Αγία Πετρούπολη. Από το ένδοξο παρελθόν της η πόλη διατηρεί θαυμάσια μνημεία σε ρυθμούς μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικό. Είναι η πιο «ευρωπαϊκή» πόλη της Ρωσίας, η πόλη της διανόησης, της προόδου, του πολιτισμού, της τέχνης. Ένα «ανοιχτό μουσείο» στις ακτές της Βαλτικής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την Εκκλησία της Αναστάσεως, που μοιάζει βγαλμένη από ρωσικό παραμύθι, τον Μπρούτζινο Καβαλάρη που απεικονίζει τον ιδρυτή της, Μεγάλο Πέτρο, τη λεωφόρο Nevsky Prospekt όπου βρίσκονται παλάτια, ναοί, πάρκα, θέατρα, σε μία ευθεία 4 χλμ., τον Καθεδρικό Ναό Καζάν, το άγαλμα του Τσάρου Νικολάου Α' και το Δημαρχείο.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία εκδρομή στην πόλη Πέτερχοφ (Πετροντβόρετς, από το 1944) που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Αγία Πετρούπολη. Η πόλη αυτή φιλοξενούσε τα θερινά ανάκτορα των τσάρων και σήμερα αποτελεί την ομορφότερη πόλη των περιχώρων της Αγίας Πετρούπολης, με 7 πάρκα, 20 παλάτια κτισμένα στις αρχές του 18ου αιώνα, φαντασμαγορικούς καταρράκτες και 144 σιντριβάνια. Ο ίδιος ο Μέγας Πέτρος αποφάσισε να οικοδομήσει το ανάκτορο κατά το πρότυπο του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Τα σιντριβάνια προσδίδουν στο ανακτορικό συγκρότημα τον μοναδικό χαρακτήρα του και αποτελούν ύψιστο επίτευγμα υδραυλικής. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Διανυκτέρευση

 

8η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Ερμιτάζ – Ναός Αγίου Ισαάκιου)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, όπου στεγάζεται το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με 2.700.000 εκθέματα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Άρχισε να λειτουργεί το 1764 επί Μεγάλης Αικατερίνης και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκιου (1818-1848), ένα νεοκλασικό δείγμα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια στον κόσμο και από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ωγκύστ Μονφεράν, διακοσμημένο με 400 αγάλματα, 300 ανάγλυφες παραστάσεις, 152 ζωγραφικούς πίνακες και 62 μωσαϊκά. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Φρούριο Πέτρου και Παύλου – Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα) – Δείπνο και αναχώρηση για Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. To check out από το ξενοδοχείο μας είναι στις 12.00, οπότε και αφήνουμε τα δωμάτιά μας. Θα επισκεφθούμε το νησάκι του Νέβα, με το φρούριο του "Πέτρου και Παύλου", στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός με το κοιμητήριο των Τσάρων. Ακολουθεί κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα. Θα δούμε μία άλλη όψη της πόλης. Θα πλεύσουμε ανάμεσα σε νησιά που χωρίζονται με φυσικά και τεχνητά κανάλια, που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες και δικαιώνουν το όνομα της πόλης: Βενετία του Βορρά. Μετά την κρουαζιέρα θα έχουμε δείπνο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο τα μεσάνυχτα για να πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/6  και  26/6  και  3/7  - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Λευκές Νύχτες - Τιμή από 1245€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1245 € 560 €
  Twin Room 1245 € 560 €
  Triple Room 1245 € 560 €
  Single Room 1675 € 560 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/6  και  30/6  και  7/7  - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες - με μία επιπλέον διαν/ση στην Μόσχα - Λευκές Νύχτες - Τιμή από 1319€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1319 € 560 €
  Twin Room 1319 € 560 €
  Triple Room 1319 € 560 €
  Single Room 1809 € 560 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7  και  17/7  και  24/7  και  31/7  και  7/8  και  14/8  και  21/8  και  28/8  και  4/9  και  18/9 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 560 €
  Twin Room 1199 € 560 €
  Triple Room 1199 € 560 €
  Single Room 1629 € 560 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/7  και  21/7  και  28/7  και  4/8  και  11/8  και  - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες - με μία επιπλέον διαν/ση στην Μόσχα - Τιμή από 1269€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1269 € 560 €
  Twin Room 1269 € 560 €
  Triple Room 1269 € 560 €
  Single Room 1759 € 560 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα
  • Εισιτήρια του τρένου Μόσχα-Αγία Πετρούπολη (ή αντίστροφα)
  • Εκδρομή στα θερινά ανάκτορα Πετροντβόρετς
  • Ξενάγηση στο μουσείο Ερμιτάζ
  • Είσοδος και ξενάγηση στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου
  • Ξενάγηση στο Κρεμλίνο & τους 3 Καθεδρικούς Ναούς
  • Επίσκεψη στον διάσημο πεζόδρομο Στάρυ Αρμπάτ
  • Επίσκεψη στο μουσείο Μποροντίνο.
  • Επίσκεψη Μουσείο Κοσμοναυτών
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας" και στις πόλεις του "Χρυσού Δακτυλίου", το Βλαντιμίρ και το Σουζντάλ
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί. Σε κάποιες αναχωρήσεις ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ρωσία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 560 €

ΣHMANTIKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VISA

Για την έκδοση της Βίζας για την Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

  •  Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  •  Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους  και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80% . Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στην φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
  •  Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
  •  Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

08:10

11:40

Α3 887

10η ημέρα

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25