Skip to main content

Φινλανδία, Λαπωνία, Εσθονία & Ταλίν ΦΩΤΑ 2023! τελική τιμή 2250€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 02-08/01/2023, 7ήμερη στην Xώρα του Άγιου Βασίλη

Κούουσαμο - Ράνουα - Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Santa Park, Αρκτικός Κύκλος, Ούλου, Ελσίνκι , Βόρειο Σέλας

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ EARLY BOOKING!

1η μέρα: Αθήνα - Ροβανιέμι, Περιήγηση πόλης, Μουσείο Arktikum

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της φινλανδικής Λαπωνίας. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Άφιξη, περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στο μουσείο ARKTIKUM, όπου θα θαυμάσουμε σε όλο της το μεγαλείο τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Επίσης, στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ροβανιέμι, Αρκτικός Κύκλος, Χωριό του Άγιου Βασίλη, Santa Park, Snowman world, Βόρειο Σέλας      

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άγιου Βασίλη, τον οποίο θα συναντήσετε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του μπορείτε να στείλετε τις ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες σας!!! Περιπλανηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά. Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι, αλλά και τσουλήθρες πάγου! Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο SANTA PARK, την DISNEYLAND της Λαπωνίας, που θα σας μεταφέρει σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο και θα νοιώσετε σαν παιδιά. Κτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Συνεχίζουμε για το IGLOO RESTAURANT - SNOWLAND, το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3 χιλιομέτρων έξω από το Ροβανιέμι. Εκεί, θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων (για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους), την DISCO από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Βραδινή εξόρμηση για να δούμε το Βόρειο Σέλας, εάν και εφ΄ όσον σταθούμε τυχεροί. Το Βόρειο Σέλας είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία - η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα μας μεταφέρει στα καλύτερα σημεία για να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο. 

3η μέρα: Ροβανιέμι, Κούουσαμο, Μηχανάκια Χιονιού (Snowmobiles) - Ψάρεμα, Επίσκεψη σε φάρμα Ταράνδων, Σκυλιά Χάσκις, Βόλτα με έλκηθρα 

Πρωινή αναχώρηση για το Κούουσαμο (Κuusamo) Η σημερινή μέρα υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση. Ξεκινάμε για το ταξίδι μας στο απέραντο λευκό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα σαφάρι στο πουθενά, πάνω από παγωμένες λίμνες και ανάμεσα σε πυκνά έλατα. Φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και με τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του snowmobile και αμέσως μετά θα το οδηγήσουμε μόνοι μας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τοπική φάρμα με τους τάρανδους, όπου θα μάθουμε να οδηγάμε έλκηθρο που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά να αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης (500 m). Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά χάσκις και η βόλτα με αυτά (750 m). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ροβανιέμι, Ζωολογικός κήπος στη Ρανούα, Murr Murr, Fazer - Ούλου  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ΡΑΝΟΥΑ, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.ά. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες FAZER, καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Άγιου Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Γεύμα και συνεχίζουμε για το Ούλου (Oulu). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Ούλου - Ελσίνκι, Περιήγηση πόλης 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι.

Άφιξη και περιήγηση στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι (Uspenski), την πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ελσίνκι - Κρουαζιέρα - Ταλίν - Ελσίνκι

Μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο για Ταλίν. Απολαύστε από μακριά τη θέα της χιονισμένης πόλης και των μικρών νησιών, ιδίως της Suomenlinna, του παλιού κάστρου. Δύο ώρες αργότερα άφιξη στο Ταλίν, συνάντηση με τον ξεναγό μας και γνωριμία με την παραμυθένια και ρομαντική πρωτεύουσας της Εσθονίας. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Κadriorg και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό Κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που κτίστηκε τα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά θα αντικρίσουμε την βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την Άνω από την Κάτω πόλη. Επίσης, θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής. Αφού περάσουμε από τις εκκλησίες του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου, θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της Κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Επιστροφή στο Ελσίνκι. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ελσίνκι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • •Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.
  • •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02/01/2023           ~          7 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο                                                              

Για κρατήσεις

έως 30/9

έως  20/10

Μετά τις 21/10

Δίκλινο

2250

2350

2450

3ο άτομο έως 12 ετών

2150

2250

2350

3ο και 4ο άτομο έως 12 ετών

1600

1700

1800

Μονόκλινο

2650

2750

2850

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ με χειραποσκευή και αποσκευή έως 20 kg
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΟΥΛΟΥ - ΕΛΣΙΝΚΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΕΛΣΙΝΚΙ - ΑΘΗΝΑ με Turkish Airlines με χειραποσκευή και αποσκευή έως 23 kg
  • Δώρο: Φόροι αεροδρομίων
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ελσίνκι-Ταλίν-Ελσίνκι με το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Tallink
  • 4 δείπνα ή γεύματα
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας κεντρικό (Santa Clauss)
  • 1 διανυκτέρευση στο OULU HTL SOKOS ARINA (www.sokoshotels.fi) στο Ούλου
  • 1 διανυκτέρευση στο Ελσίνκι HTL SOKOS ή SCANDIC
  • Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Ασύρματο internet στα ξενοδοχεία
  • Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
  • Επίσκεψη στο χωριό του Άη-Βασίλη, στον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ και πιστοποιητικό
  • Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στο SNOWMAN WORLD (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στην SNOWLAND (IGLOO-RESTAURANT) (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Εκδρομή στον ζωολογικό κήπο στη Ρανούα (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Σαφάρι με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles)
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα και δίπλωμα οδήγησης
  • Επίσκεψη σε φάρμα huskies & βόλτα με έλκηθρα
  • Δώρο: καινούργια ισοθερμική Φόρμα (Σαλοπέτα)
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Ποτά, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδος στο Santa Park (ενήλικες: € 42, παιδιά: € 36)
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Οι Πτήσεις μας με Aegean Airlines και Turkish Airlines

 

 

 

Οι πτήσεις μας

 

02/01

A3 4090

ΑΘΗΝΑ -  ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

14:30 - 18:40

08/01

 

TK 1762

 

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:30 - 17:00

 

TK 1843

 

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45 - 20:10