Skip to main content

Νορβηγία παρέα με το Βόρειο Σέλας 25η Μαρτίου 2023! από 1890€

Τρόμσο - Λοφότεν - Όσλο - Κρουαζιέρα

Αναχώρηση: 21/03/2023...8  ημέρες

Συνοπτική περιγραφή:

 

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος.  Αλλά επίσης και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του χειμώνα θα έχουν πολλές πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βόρειου Σέλαος!

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

 

1η ημέρα: Αθήνα – Όσλο – Τρόμσο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τρόμσο (Tromsø) μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη το απόγευμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας στην «Πρωτεύουσα της Αρκτικής» που έχει μια μοναδική ιστορία. Από εδώ πέρασαν πολικοί εξερευνητές, κυνηγοί θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων. Υπήρξε κέντρο μεταφοράς ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια αλλά και εμπορίου άνθρακα από τα ορυχεία. Είναι επίσης η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο.
Δείπνο και αργότερα μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την παλαιότερη παμπ του Τρόμσο (Tromsø), το Ølhallen. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρόμσο - Snowmobile σαφάρι

Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα μικρό περίπατο και, αφού φορέσουμε τον ειδικό ρουχισμό που θα μας κρατήσει ζεστούς στις ασυνήθιστες θερμοκρασίες, θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες, ποτάμια και σε μονοπάτια μέσα από το δάσος. Στην διαδρομή έχουν προβλεφθεί στάσεις αλλαγής οδηγών, για ξεκούραση και φωτογραφίες. Γεύμα και επιστροφή στο Τρόμσο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Σημείωση: Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες.

κατά τη διάρκεια του σαφάρι.

 

Σημαντικές σημειώσεις για το snowmobile safari:

  • Κάθε άτομο που οδηγεί snowmobile πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μαζί του.
  • Σε κάθε συμμετέχοντα στο snowmobile safari θα δοθεί απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός που περιλαμβάνει: Ολόσωμη φόρμα, μπότες, μάλλινες κάλτσες, γάντια, κασκόλ, μπαλακλάβα (fullface) και κράνος.

 

3η ημέρα: Τρόμσο – Άλπεις - Σαφάρι με χάσκυ – Εν πλω

Πρωινό και μεταφορά στην φάρμα με τα χάσκυ. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά σκυλιά και θα μας μιλήσει για την εκπαίδευση και τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο που θα το σέρνουν τα πιστά και φιλικά χάσκυ μέσα στην απεραντοσύνη της Νορβηγικής Λαπωνίας. Οι πεπειραμένοι οδηγοί θα σας συνοδεύουν και θα σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Γεύμα και επιστροφή στο Τρόμσο. Αργά το βράδυ μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο μοναδικό πλοίο που αναχωρεί καθημερινά για τα Λοφότεν (Lofoten).  Απολαύστε την ησυχία του Βόρειου Ατλαντικού πλέοντας ανάμεσα σε νησάκια. Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες. Το πλοίο διαθέτει Northern Lights alarm για να μην χάσουμε το ομορφότερο φυσικό φαινόμενο, το Βόρειο Σέλας, αλλά και μια βόλτα στα ανοιχτά καταστρώματα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις..!

4η ημέρα: Εν πλώ – Σβόλβαερ

Σήμερα πάρτε το πρωινό σας απολαμβάνοντας τη θέα από την τραπεζαρία ή σε κάποιο από τα σαλόνια του πλοίου, ίσως να δείτε κάποια φάλαινα ή δελφίνια ή και τον τοπικό αετό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα των Λοφότεν (Lofoten), ίσως των πιο ξακουστών νησιών της Ευρώπης και έναν από τους πιο δελεαστικούς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο! Το Σβόλβαερ (Svolvaer), η πρωτεύουσα των Λοφότεν (Lofoten), είναι το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, έχοντας αέρα μικρής παραθαλάσσιας πόλης! Μετάβαση  στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  Σβόλβαερ – Λοφότεν

Πρωινό και αναχώρηση για την εξερεύνηση του συμπλέγματος των γραφικών νησιών Λοφότεν (Lofoten), γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια και τις ψαράδικες καλύβες που είναι «χτισμένες» πάνω σε πασσάλους. Το μποέμ κλίμα, οι απόκρημνοι λόφοι και οι παραλίες από λευκή άμμο συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό! Θα διασχίσουμε όλα τα νησιά με μικρές στάσεις στο Henningsvaer, στο Μουσείο των Βίκινγκς, στο Λέκνες (Leknes) και στο Ρέινε (Reine), που είναι από τα ομορφότερα και πολύ φωτογραφημένα ψαροχώρια.

Αργά το απόγευμα βόλτα στο νοτιότερο χωριουδάκι του συμπλέγματος, το Å και  δείπνο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραμονεύουμε την μεγάλη εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Λοφότεν – Όσλο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βόρειων Λοφότεν για την απευθείας πτήση μας για το Όσλο (Oslo).
Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο (OsloRådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ (Frogner Park) με τα εκπληκτικά γλυπτά του Βίγκελαντ στο Πάρκο Γλυπτικής Βίγκελαντ, (Vigeland Sculpture Park). Επίσης, θα επισκεφθούμε την χερσόνησο του Bygdoy (Bygdoy Peninsula), όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα μουσεία του Όσλο.


Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα:  Όσλο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  ημέρα ελεύθερη στην πόλη  

Σας προτείνουμε μία βόλτα στο μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brugge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα της πόλης.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Κάστρο Akershus (Akershus Festning), που είναι μεσαιωνικό κάστρο και αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, την παλιά εκκλησία του Aker (Gamle Akerkirke), την παλαιότερη πέτρινη εκκλησία στη Σκανδιναβία και παλαιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Όσλο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμές

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο από 1890€
Τιμή  κατ' άτομο σε μονόκλινο: 2620€
Φόροι αεροδρομίων: 420€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα –  Όσλο - Τρόμσο & Λοφότεν  -  Όσλο – Αθήνα (μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού)
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μια χειραποσκευή και μια αποσκευή έως 20 κιλά
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Έξι  (6) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά:  Όσλο (2 νύχτες), Τρόμσο (2 νύχτες) και Λοφότεν (2 νύχτες)
  • Μια ( 1) διανυκτέρευση σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα στην Κρουαζιέρα Τρόμσο – Λοφότεν
  • Πρωινό καθημερινά
  • Πέντε γεύματα/δείπνα
  • Εκδρομή στις Νορβηγικές Άλπεις και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
  • Snowmobile safari στις Νορβηγικές Άλπεις
  • Εκδρομή - αναζήτηση Βόρειου Σέλαoς 
  • Ξενάγηση στο Όσλο με Ελληνόφωνο ξεναγό
  • Συνοδός αρχηγός από / έως Αθήνα
  • Ενημερωτικά έντυπα 
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων κατ’ άτομο 420€
  • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Δυνατότητα διανυκτέρευσης σε εξωτερική καμπίνα με επιπλέον κόστος κατ’ άτομο 70€

Πτήσεις Μαρτίου

Kωδικός Πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

SK778

ΑΤΗ - CPH

13:30

15:55

Αθήνα – Κοπεγχάγη

SK1468

CPH - OSL

17:00

18:15

Κοπεγχάγη  - Όσλο

DY374

OSL - TOS

12:35

14:30

Όσλο - Τρόμσο

DY365

EVE - OSL

11:05

12:50

Έβενες – Όσλο

KL1148

OSL - AMS

17:20

19:10

Όσλο - Άμστερνταμ

KL1581

AMS - ATH

21:15

01:30

Άμστερνταμ  -  Αθήνα

 

 

Ξενοδοχεία:

Tromso: Clarion Collection With ή παρόμοιο

Lofoten: Thon Hotel Lofoten ή παρόμοιο

Oslo: Clarion Collection Bastion ή παρόμοιο

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

 

Μερικά tips για την ένδυσή σας

  • Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά.
  •  Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.
  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.
  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό. 
  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, γιατί θα σας δοθούν από τους υπευθύνους ειδικά γάντια να φορέσετε πάνω από τα δικά σας για την οδήγηση του snowmobile . 
  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.

Πώς πρέπει να ντυθούν τα παιδιά;

  • Ομοίως με τους ενήλικες. Θυμηθείτε τις λεπτές και ζεστές στρώσεις ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο τα παιδιά είναι σε κίνηση, θα ζεσταίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες, επομένως μια στρώση από τα ρούχα τους  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Τα μικρότερα παιδιά, όπως τα μωρά και τα νήπια, πρέπει να ‘’προστατεύονται’’ με περισσότερα στρώματα, καθώς δεν κινούνται τόσο πολύ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ