Skip to main content

Νορβηγία, ο δρόμος του Ατλαντικού - το γραφείο μας εξασφάλισε διαμονή σε Φιόρδ μόνο για εσάς και την εντυπωσιακή διαδρομή(Σταβάνγκερ-Μπέργκεν) | 23.08.2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 1755

Αναχώρηση: 23/8

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το όμορφο Σταβάνγκερ, την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Η αρχαία Σκανδιναβική ονομασία του ήταν Stafangr. Η προέλευση του ονόματος της πόλης αποτελούσε θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια. Παρ' όλα αυτά, οι ιστορικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προήλθε από το όνομα ενός ορμίσκου (σήμερα ονομάζεται Vågen). Χτισμένο στη νοτιοδυτική ακτή της Νορβηγίας, το Σταβάνγκερ περιβάλλεται από πανέμορφα φιόρδ και προσφέρει στον επισκέπτη τοπία απίστευτου κάλλους.

Άφιξη και περιήγηση στην καλοδιατηρημένη παλαιά πόλη (Γκάμλε Σταβάνγκερ). Αυτό το τμήμα του Σταβάνγκερ αποτελείται από περισσότερα από 170 λευκά ξύλινα σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα, που προσδίδουν μια ιδιαίτερη αισθητική στο όμορφο Σκανδιναβικό λιμάνι. Τα αξιοθέατα συμπληρώνονται από τον καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα, το μουσείο πετρελαίου, ένα μοντέρνο οικοδόμημα στην περιοχή του λιμανιού και το μουσείο κονσερβοποιίας, που αφηγείται τη σύγχρονη οικονομική ιστορία της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ: εκδρομή στο Πρέικεστολεν

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε με προορισμό την περιοχή Στραντ της Νορβηγίας, όπου μας περιμένει μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: θα θαυμάσουμε τον περίφημο, πανύψηλο και απόκρημνο βράχο Πρέικεστολεν (Preikestolen ή Pulpit Rock), καθώς και το συγκλονιστικό τοπίο που τον περιβάλλει, διασχίζοντας οδικώς το πανέμορφο Λίζεφιορδ.

Ο «άμβωνας του ιεροκήρυκα», όπως μεταφράζεται το όνομά του, είναι μια φυσική πλατφόρμα σε ύψος 604 μέτρων από το νερό. Ο κάθετος βράχος προεξέχει πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ με τρόπο που προσφέρει εκπληκτική θέα των φιόρδ, των πράσινων λόφων και των κοιλάδων που ξεδιπλώνονται από κάτω.

Με την άφιξή μας στους πρόποδες του βράχου, αποβιβαζόμαστε από το λεωφορείο και ξεκινάμε την ανάβαση (πεζή) προς την κορυφή, διανύοντας μια διαδρομή 3.8 χιλιομέτρων. Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, νερό και βέβαια… φωτογραφική μηχανή είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πεζοπορία που διαρκεί περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα μας εντυπωσιάσουν οι έντονες αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους και η μεγάλη ποικιλομορφία του τοπίου. Μετά το τέλος της πεζοπορίας, η θέα από την κορυφή του βράχου θα σας ανταμείψει!

Ωστόσο, όποιος δεν επιθυμεί να… ανηφορίσει μέχρι την κορυφή του Πρέικεστολεν, μπορεί να παραμείνει στους πρόποδες του βράχου και να θαυμάσει το επιβλητικό τοπίο, με τον πανύψηλο βράχο να μοιάζει με την πρύμη πλοίου. Απαθανατίστε την εικόνα και κρατήστε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά σας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.

Επιστροφή στο Σταβάνγκερ και ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας, με βόλτες στα πολλά πάρκα της αλλά και στη λίμνη που κοσμεί το κέντρο της.

Το Σταβάνγκερ είναι μια φιλόξενη πόλη 240.000 κατοίκων, η πρωτεύουσα του Νότου της Νορβηγίας. Έχει ιστορία περίπου 10 αιώνων και το παλιό κέντρο με τα πανέμορφα ξύλινα κτίρια είναι το… highlight της πόλης.

Περιτριγυρισμένο από όμορφα φιόρδ, βουνά και μακριές, λευκές παραλίες, το Σταβάνγκερ διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή ποικιλία από μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: για την ανάβαση στον βράχο Πρέικεστολεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.

 

3η ημέρα: ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ (διαδρομή οδικώς και εν πλω)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους δια­δρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Σταβάνγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Σκανδιναβικά τοπία κατά μήκος του Ατλα­ντικού Ωκεανού, που εναλλάσσονται ανάμεσα σε με­γάλα και γραφικά ποτάμια, ψηλούς καταρράκτες, βα­θιές λίμνες και γραφικά νορβηγικά χωριουδάκια, ιδιαί­τερης αρχιτεκτονικής. Η διαδρομή γίνεται οδικώς και εν πλω με δύο φέρι για να απολαύσουμε και να έρ­θουμε σε επαφή με μοναδικά τοπία και γραφικά χω­ριουδάκια!

Άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Νορβηγίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το αριστοκρατικό Μπέρ­γκεν, ένα αληθινό κόσμημα, η παλιά πόλη του οποίου προστατεύεται από την UNESCO.

Το Μπέργκεν ιδρύθηκε το 1070 και ήταν από πολύ νωρίς σημαντι­κός εμπορικός κόμβος. Τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύ­ουσα της χώρας και μέλος της Χανσεατικής Ένωσης. Ως τον 19ο αιώνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Νορβη­γίας – μετά την ξεπέρασε το Όσλο, που τότε ονομαζό­ταν Χριστιανία. Σήμερα το Μπέργκεν είναι μια πανέ­μορφη πόλη, η οποία περιβάλλεται από 7 βουνά και βλέπει στον Ατλαντικό. Είναι ισχυρή ναυτιλιακή βάση και το δεύτερο πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της χώ­ρας. Το ιστορικό κέντρο της, με τα πανέμορφα χρωμα­τιστά σπίτια του 15ου αιώνα, έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΕΡΓΚΕΝ (περιήγηση) – ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ

Ξεκινάμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας την πόλη του Μπέργκεν, από τις πιο γραφικές και διεθνώς γνωστές πόλεις της Νορβηγίας, με τις χαρακτηριστικές εικόνες των σπιτιών με τις πολύχρωμες προσόψεις να απλώνονται κατά μήκος της προκυμαίας. Το Μπέργκεν καταφέρνει με τον τρόπο του να εναρμονίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής με τη στενή επαφή με τη φύση και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτα θελκτικό! Θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να γνωρίσουμε την πόλη και να την περπατήσουμε με τον αρχηγό μας. Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα (προαιρετικά) μιας βόλτας με το περίφημο τελεφερίκ (Floibanen cable car) για μια πανοραμική άποψη της πόλης!

Αναχωρώντας από το Μπέργκεν προσεγγίζουμε το φιόρδ Χάρντανγκερ και φτάνουμε στη Γέφυρα Χάρντανγκερ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι την καρδιά του φιόρδ. Το φιόρδ Χάρντανγκερ θεωρείται το πέμπτο μεγαλύτερο φιόρδ στον κόσμο (και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Νορβηγία), φτάνοντας περίπου τα 179 χιλιόμετρα σε μήκος! Ανάλογα με την εποχή του χρόνου τα χρώματα της περιοχής κάνουν το τοπίο να φαίνεται τόσο διαφορετικό! Σήμερα λοιπόν θα μείνουμε στην περιοχή του Χάρντανγκερ για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την απίστευτη ομορφιά! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο φιόρδ Χάρντανγκερ, στο Ulvik ή στο Oyestese, ανάλογα με την αναχώρηση. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ –– διαδρομή με τρένο για το Μύρνταλ – διαδρομή με τρένο για το Φλομ – ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση οδικώς στο Βος όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο έως το Μύρνταλ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή από Μύρνταλ για Φλομ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Η διαδρομή με τρένο ανάμεσα στο Φλομ και το Μύρνταλ θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού!! Άφιξη στο γραφικό Φλομ (Flåm) και μετάβαση οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο Σόγκνεφιορντ (Sognefjord), ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας. Η θέα που προσφέρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά ασύλληπτη… Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ – Παγετώνας Μπρίκσνταλ (μεταφορά με troll cars/μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια) – ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό την πόλη Φόσναβογκ. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γιόστενταλσμπριν (Jostedalsbreen). Ο εντυπωσιακός παγετώνας καταλήγει σε μια μικρή παγετωνική λίμνη, την Μπρίκσνταλς Μπρεβάτνετ (Briksdalsbrevatnet). Η μεταφορά μας προς και από τον παγετώνα γίνεται με Troll Cars, μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή.

Στο δρόμο για το ξενοδοχείο μας θα κάνουμε μία στάση για να θαυμάσουμε το Μπάλντερστοουν (Balderstone), ένα μνημείο ιστορικό αλλά και… γεωλογικό. Γεωλογικό διότι είναι ένας τοποθετημένος κάθετα στη γη βράχος 8 μέτρων, και αυτό τον καθιστά τον ψηλότερο βράχο στη Νορβηγία. Αλλά και ιστορικό, διότι η τοποθεσία που βρίσκεται υπήρξε νεκροταφείο των Βίκινγκς! Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στη μικρή πόλη Φόσναβογκ στο νησάκι Μπέργκσεγια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ– Δρόμος του Ατλαντικού – Περιοχή Γκέιρανγκερ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία διαδρομή που μας φέρνει στις ακτές του Ατλαντικού, με δεκάδες μικρά φιόρδ να εναλλάσσονται χαρίζοντάς μας πλούσιες εικόνες. Εδώ που τα βουνά συναντούν τον ωκεανό η φύση που αντικρύζουμε δικαιολογεί πέρα για πέρα όσους θεωρούν τη Νορβηγία ως την ωραιότερη χώρα του κόσμου… Στόχος μας πάντα είναι το πανέμορφο, παγκοσμίου φήμης, φιόρδ της Νορβηγίας, το Γκέιρανγκερ, με το χαρακτηριστικό σχήμα S, την παρθένα φύση, τους ψηλούς καταρράκτες και τα βουνά γύρω του. Όχι τυχαία, το φιορδ Γκέιρανγκερ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η παροιμιώδης ομορφιά του τοπίου που θα απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μας αφήσει άφωνους. Φτάνουμε πια στην περιοχή του φιόρδ Γκέιρανγκερ (Geirangenfjord), όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κρουαζιέρα στο φιόρδ, με το πέρας της οποίας συνεχίζουμε για να ακολουθήσουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές και άκρως… φωτογενείς διαδρομές στον κόσμο! Η διαδρομή κινείται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού ενώνοντας νησάκια, περνώντας από ανισόπεδες γέφυρες και γεμίζοντάς μας με εικόνες που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να περιγράψουν. Συνεχίζουμε μέχρι την Κρίστιανσουντ (Kristiansund), στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ – Λίλεχαμερ – ΧΑΜΑΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Χαμάρ. Η διαδρομή μας μέσω της νορβηγικής υπαίθρου είναι πραγματικά συγκλονιστική. Θα σταματήσουμε στην κωμόπολη Λίλεχαμερ, που μαζί με το Χαμάρ φιλοξένησαν το 1994 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε φωτογραφίες στη διάσημη πίστα του Λίλεχαμερ με την πανοραμική θέα της μικρής αυτής πόλης. Από εδώ, και διασχίζοντας ένα από τα πρώτα υποθαλάσσια τούνελ της χώρας, θα συνεχίσουμε μέχρι το Χαμάρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΧΑΜΑΡ: λίμνη Μγιόσεν – ΟΣΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Όσλο. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας, τη λίμνη Μγιόσεν και θα θαυμάσουμε τους χρωματισμούς του ποταμού Mjosa που τροφοδοτεί την ομώνυμη λίμνη. Άφιξη στο Όσλο και μια πρώτη γνωριμία με τη νορβηγική πρωτεύουσα, παρέα με τον αρχηγό μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

 

10η ημέρα: ΟΣΛΟ (περιήγηση)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Όσλο, το οποίο θα γνωρίσουμε μέσα από μια περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της πόλης. Μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

 

11η ημέρα: ΟΣΛΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας (check-out στις 12:00) και χρόνος για τις τελευταίες βόλτες μας στο Όσλο. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1755€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1755 € 440 €
  Twin Room 1755 € 440 €
  Triple Room 1755 € 440 €
  Single Room 2455 € 440 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 3* sup & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Κρουαζιέρα στο φιόρδ Γκέιρανγκερ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 440€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

23/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1199

23/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ

09:40

11:10

KL 1148

02/09/2023

ΟΣΛΟ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:10

KL 1581

02/09/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 + 1