Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ Καλοκαίρι 2017 από 1299,00

SMART PRICE

9ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
ΕΛΣΙΝΚΙ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΥΨΑΛΑ –ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ – ΓΚΕΙΛΟ - ΟΣΛΟ – ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 4/08

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο & αναχώρηση για το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι και πρώτη γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάει. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των Βράχων, τις παραθαλάσσιες σάουνες & τα παγοθραυστικά. Τέλος, θα περιδιαβούμε τις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης με τα ξυλόγλυπτα προϊόντα των Σάμι (κατοίκων στη βόρεια Σκανδιναβία) και τα εντυπωσιακά κομμάτια σύγχρονου design. Διανυκτέρευση στο Ελσίνκι.

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ( ΕΛΣΙΝΚΙ/ ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ/ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ )

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το καινούργιο μουσείο μοντέρνας τέχνης Kiasma ή το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας (Suomenkansallismuseo). Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους δρόμους της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου του έτους 2012 και θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας, το Stockmann. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα κρουαζιερόπλοια που κάνουν το ταξίδι για την Στοκχόλμη. Τακτοποίηση στις καμπίνες και χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Μέσα από το αρχιπέλαγος που διασχίζουμε περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Διανυκτέρευση εν πλω σε καμπίνα με ημιδιατροφή & ποτό.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΨΑΛΑ

Άφιξη το πρωί στη Στοκχόλμη. Πρώτη γνωριμία με την «Βενετία του Βορρά» που βρίσκεται χτισμένη επάνω σε δεκάδες νησιά. Ξενάγηση για να γνωρίσετε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας και να περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο & τους εμπορικούς δρόμους. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφθείτε το καινούργιο μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάασα», το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης πρόσφατα. Το απόγευμα σας προσφέρουμε εκδρομή στην Ουψάλα, με το τεράστιο αστεροσκοπείο της, το διάσημο πανεπιστήμιό της & το Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Επιστροφή & διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΕΡΕΜΠΡΟ - ΚΑΡΛΣΤΑΝΤ - ΟΣΛΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Συνεχίζουμε το πανέμορφο ταξίδι μας διασχίζοντας καταπράσινα τοπία, δάση & ειδυλλιακές μικρές & μεγάλες λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Φθάνουμε στο Έρεμπρο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Σουηδίας. Την πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους στην ενδοχώρα. Θαυμάζουμε το κάστρο του Έρεμπρο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο & το κτίριο Γκάμλα Σπαρμπανκσουσέτ. Συνεχίζουμε για το γραφικό Κάρλσταντ και αργά το απόγευμα, φθάνουμε στη Νορβηγική πρωτεύουσα, πανοραμικά χτισμένη πάνω στο βόρειο άκρο του ομώνυμου Οσλοφιόρδ που περιτριγυρίζεται από κατάφυτες οροσειρές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΓΚΕΙΛΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, το παλάτι με το νεοκλασικό τους ύφος, το μοντέρνο δημαρχείο, το γοτθικό καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο και το πολύ σημαντικό στο είδος του μουσείο με πλοία των Βίκινγκς. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην κουκλίστικη πόλη με τα ιστορικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές. Αναχώρηση για το Γκέιλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΕΙΛΟ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ - ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να κάνουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές τραίνου (Geilo-Myrdal-Flam) στο κόσμο με τελικό προορισμό το Flam. Στη συνέχεια αναχωρήσουμε για την υπέροχη δίωρη κρουαζιέρα μας σε ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα φιόρδ της Νορβηγίας του Σόγνιεφιορδ, άφιξη στο Γκουντβάγκεν. Επιβίβαση στο λεωφορείο με τελικό προορισμό το πανέμορφο Μπέργκεν.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΜΠΕΡΓΚΕΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, καθώς συνδυάζει την ομορφιά όλων των σκανδιναβικών χωρών. Περιήγηση στη παλιά πόλη Bryggen όπου εντύπωση μας κάνουν τα έντονα χρώματα στα κτίρια με την περίεργη κλίση που φαίνεται σαν να ακουμπάνε το ένα το άλλο και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο με προορισμό την Κοπεγχάγη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΙΒΟΛΙ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αρχίζει η γνωριμία μας με μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το όνομά της σημαίνει «Λιμάνι των εμπόρων». Στη ξενάγηση πόλης θα δούμε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή πλατεία  Δημαρχείου με το άγαλμα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης), τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα – σύμβολο της πόλης, τη βιβλιοθήκη. Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετικά να επισκεφτείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι & θα κάνουμε tour στα ειδυλλιακά κανάλια. Θα ακούσετε ορχήστρες, θα δείτε παντομίμα, θέατρο, θα βγείτε δανέζικες νοστιμιές. Πρόκειται για ένα απέραντο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε μορφής ψυχαγωγία.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια ομαδικού οικονομικού ναύλου Αθήνα για Ελσίνκι & επιστροφή από Κοπεγχάγη με την AegeanAir.
  2. Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου Στοκχόλμη για Μπέργκεν.
  3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια.
  4. Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  5. Ξεναγήσεις πόλεων Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Μπέργκεν, Γκέιλο, Όσλο, Κοπεγχάγη
  6. Κρουαζιέρα από Ελσίνκι για Στοκχόλμη με την TallinkSiljaLine σε εσωτερικές καμπίνες με ημιδιατροφή & ποτό.
  7. Εκδρομές & περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  8. Δώρο η εκδρομή στην Ουψάλα.
  9. Ομαδική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης & ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  10. Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας
  11. ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Πανόραμα Σκανδιναβίας   9ημ     

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

● 04/08

Holiday Inn West Ruoholahti 4* Ελσίνκι
Quality Hotel Nacka 4* Στοκχόλμη
Geilo Hotel 3* Γκέιλο
Quality Hotel Expo 4* Όσλο
Quality Winn 3* Γκέτεμποργκ
Park Inn by Radisson 3* Κοπεγχάγη
ή παρόμοια 

ημικεντρικά

πρωινό
+ 1 δείπνο
(στο Γκέιλο)

1.299 €

1.399 €

899 €

545 €

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Ελσίνκι
 09:15 - 13:00
Εσωτερική Πτήση
Στοκχόλμη - Μπέργκεν

Κοπεγχάγη-Αθήνα
11:30 - 15:40

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 235 €. Περιλαμβάνει 10kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο. Στο δρομολόγιο Ελσίνκι - Στοκχόλμη με την Sillija Ferries σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με πρωινό και δείπνο. Επιβάρυνση σε δίκλινη εσωτερική 50 € ανά άτομο ,  Επιβάρυνση σε δίκλινη εξωτερική 70 € ανά άτομο