Skip to main content

Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία Δεκέμβριος 2019 και Ιανουάριος 2020 από 1900.00

Τρόμσο, Λοφότεν, Σβόλβαερ, Μπόντο, Όσλο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 04/12/2019 KAI 27/01/2020
8 ημέρες

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΟΣΛΟ - ΤΡΟΜΣΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τρόμσο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγεμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας στην «Πρωτεύουσα της Αρκτικής» που έχει μια μοναδική ιστορία. Από εδώ πέρασαν πολικοί εξερευνητές, κυνηγοί θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων. Υπήρξε κέντρο μεταφοράς ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια αλλά και εμπορίου άνθρακα από τα ορυχεία. Είναι επίσης η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο.
Δείπνο και αργότερα μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Beer Hall (Ølhallen), την παλαιότερη παμπ του Τρόμσο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΡΟΜΣΟ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Πρωινό και ξεκινάμε για το χειμερινό σαφάρι θέασης φαλαινών, μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Για κάποιους η απόλυτη χειμερινή περιπέτεια! Στις περιηγήσεις μας θα σας οδηγήσουμε σε ένα ταξίδι μέσα από τα φιόρδ, γύρω από το Tromsø, για να έρθουμε κοντά στις φάλαινες που συγκεντρώνονται εκεί τους χειμερινούς μήνες. Στα τέλη του φθινοπώρου, η ρέγγα μεταναστεύει στα φιόρδ για να ξεχειμωνιάσει στην περιοχή και να γεννήσει τα περίπου 2.000.000 αυγά της, και είναι αυτή η υψηλή συγκέντρωση ψαριών που προσελκύει μια ποικιλία από είδη φαλαινών που έρχονται εδώ για να τραφούν από τον Νοέμβριο έως τον τέλος Ιανουαρίου. Αυτό για εμάς τους ταξιδιώτες αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις φάλαινες σε πλήρη δραστηριότητα. Θα σας συνοδεύει πάντα ένας έμπειρος φυσιοδίφης οδηγός, με άριστη γνώση για τις φάλαινες και τη φύση της περιοχής. Καφές και τσάι διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, για να απολαύσετε την βόλτα και τα υπέροχα τοπία, επιστροφή το αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΡΟΜΣΟ - ΑΛΠΕΙΣ
Πρωινό και συνεχίζουμε την μέρα μας με μεταφορά στην φάρμα με τα χάσκι. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά σκυλιά και θα μας μιλήσει για την εκπαίδευση και τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο που θα το σέρνουν τα πιστά και φιλικά χάσκι μέσα στην απεραντοσύνη της Νορβηγικής Λαπωνίας. Οι πεπειραμένοι οδηγοί θα σας συνοδεύουν και θα σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Γεύμα στο εστιατόριο του κέντρου και αμέσως μετά μεταφορά μέσω των Άλπεων του Λύγκεν, στα σπιτάκια by the fjord όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ μετά το δείπνο μας, παραμονεύουμε την μεγάλη εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος.
Σημείωση: Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του σαφάρι.

4η ημέρα: SNOWMOBILE ΣΑΦΑΡΙ  – ΤΡΟΜΣΟ  – ΕΝ ΠΛΩ
Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα μικρό περίπατο και αφού φορέσουμε τον ειδικό ρουχισμό που θα μας κρατήσει ζεστούς στις ασυνήθιστες θερμοκρασίες, θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles που ξεκινάει από το φιόρδ, πάνω από παγωμένες λίμνες, ποτάμια και σε μονοπάτια μέσα από το δάσος. Στην διαδρομή έχουν προβλεφθεί στάσεις αλλαγής οδηγών, για ξεκούραση και φωτογραφίες. Γεύμα και επιστροφή στο Τρόμσο. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη πριν αναχωρήσουμε για την Κρουαζιέρα προς τα νησιά Λοφότεν. Προτείνουμε επίσκεψη του κέντρου Polaria που θα σας ταξιδεύσει σε ένα φανταστικό θεαματικό σκηνικό του τοπίου του Σβάλμπαρντ ή μετάβαση με το τελεφερίκ στον λόφο Fjellstein. Απολαύστε την θέα και ίσως σταθούμε τυχεροί και απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας. Αργά το βράδυ μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο μοναδικό πλοίο που αναχωρεί καθημερινά για τα Λοφότεν. Απολαύστε την ησυχία του Βόρειου Ατλαντικού πλέοντας ανάμεσα σε νησάκια. Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες. Το πλοίο διαθέτει Northern Lights alarm!
Σημείωση: Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του σαφάρι.

5η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ - ΣΒΟΛΒΑΕΡ
Σήμερα πάρτε το πρωινό σας απολαμβάνοντας την θέα από την τραπεζαρία ή σε κάποιο από τα σαλόνια του πλοίου, ίσως να δείτε κάποια φάλαινα ή δελφίνια ή και τον τοπικό αετό.  Άφιξη αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα των Λοφότεν, ίσως των πιο ξακουστών νησιών της Ευρώπης και έναν από τους πιο δελεαστικούς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο! Το Svolvaer, η πρωτεύουσα των Λοφότεν, είναι το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, έχοντας αέρα μικρής παραθαλάσσιας πόλης! Μετάβαση  στο ξενοδοχείο, προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΒΟΛΒΑΕΡ  – ΛΟΦΟΤΕΝ – ΜΠΟΝΤΟ 
Πρωινό και αναχώρηση για την εξερεύνηση του συμπλέγματος των γραφικών νησιών Λοφότεν, γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια και τις ψαράδικες καλύβες που είναι «χτισμένες» επάνω σε πασσάλους. Το μποέμ κλίμα, οι απόκρημνοι λόφοι και οι παραλίες από λευκή άμμο συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό! Θα διασχίσουμε όλα τα νησιά με μικρές στάσεις στο Henningsvaer, στο Μουσείο των Βίκινγκς, στο Leknes και στο Ρέινε, που είναι από το ομορφότερα ψαροχώρια. Αργά το απόγευμα βόλτα στο νοτιότερο χωριουδάκι του συμπλέγματος, το Å και προαιρετικό δείπνο κυριολεκτικά, επάνω στην θάλασσα. Μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση με το φέρυ για την ηπειρωτική Νορβηγία, έχοντας τα μάτια μας καρφωμένα στον ουρανό, γιατί το Βόρειο Σέλας δεν έχει πρόγραμμα… Άφιξη τα μεσάνυχτα στο Μπόντο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΝΤΟ – ΟΣΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο check out μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όσλο.
Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο (Oslo Rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Επίσης την χερσόνησο του Bygdoy, όπου βρίσκετε το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset) με  τα σπουδαία εκθέματα - πλοία, τα οποία αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας μετά το τέλος της ξενάγησης , τακτοποίηση στα δωμάτια μας και προτείνουμε να βγείτε μία βόλτα στο μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brygge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλης.
Επισκεφτείτε το Κάστρο Akershus (Akershus Festning), που είναι μεσαιωνικό κάστρο και αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, την παλιά εκκλησία του Aker (Gamle Aker kirke) που είναι η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και το παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο  και λίγος ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ

Δίκλινο ή τρίκλινο/ Άτομο

1900 €

Μονόκλινο/ Άτομο

2400 €

Το παιδί σε έξτρα κρεβάτι

1590 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα – Όσλο – Τρόμσο &
    Μπόντο – Όσλο – Αθήνα
  • Μεταφορές
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά
  • Όσλο (1 νύχτα ),  Τρόμσο (2 νύχτες), Σβόλβαερ (1 νύχτα)
  • Μπόντο (1 νύχτα), Άλπεις (1 νύχτα με κοινόχρηστο μπάνιο)
  • Μία νύχτα σε δίκλινη καμπίνα εσωτερική στην Κρουαζιέρα των Λοφότεν
  • Σαφάρι φαλαινών
  • Πρωινό καθημερινά
  • Πέντε γεύματα
  • Τετράωρη βόλτα με έλκηθρο χάσκι στο Αρκτικό Τρόμσο
  • Εξερεύνηση με Snowmobile στην οροσειρά Lyngen Alps
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Συνοδό αρχηγό από / έως Αθήνα
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 390€
  • Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο
  • Δυνατότητα διανυκτέρευσης σε εξωτερική καμπίνα με επιπλέον κόστος 35€ / άτομο

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 04 - 11/12/2019

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

LH1285

04/12/2019

ATH-FRA

07.05

09.10

Αθήνα  - Φρανκφούρτη

LH0860

04/12/2019

FRA-OSL

10.15

12.15

Φρανκφούρτη - Όσλο

DY378

04/12/2019

OSL - TOS

15.05

17.05

Όσλο –Τρόμσο

DY345

10/12/2019

BOO - OSL

10.35

12.10

Μπόντο -Όσλο

LH0863

11/12/2019

OSL – FRA

16.05

18.15

Όσλο –  Φρανκφούρτη

LH1284

11/12/2019

FRA – ATH

20.50

00.35

Φρανκφούρτη   - Αθήνα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 27/01 - 03/02/2020

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

LH1285

27/01/2020

ATH-FRA

07.05

09.10

Αθήνα  - Φρανκφούρτη

LH0860

27/01/2020

FRA-OSL

10.15

12.15

Φρανκφούρτη   -Όσλο

DY378

27/01/2020

OSL - TOS

15.05

17.05

Όσλο –Τρόμσο

DY345

02/02/2020

BOO - OSL

11.00

12.30

Μπόντο -Όσλο

LX1211

03/02/2020

OSL – ZRH

13.20

15.45

Όσλο – Ζυρίχη

LH1284

03/02/2020

ZRH – ATH

21.00

00.45

Ζυρίχη - Αθήνα

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Tromso: Clarion Collection With ή παρόμοιο

Lyngen Alps: X Lyngen

Lofoten: Thon Hotel Lofoten ή παρόμοιο 

Bodo: Scandic Havet Hotel ή παρόμοιο

Oslo: Scandic Holberg ή παρόμοιο