Skip to main content

Στη Νορβηγία παρέα με το Βόρειο Σέλας // 28η Οκτωβρίου 2024 από 2610

Αναχωρήσεις: 25-31/10/2024

Διάρκεια ταξιδιού & διανυκτερεύσεις: 7 Ημέρες/6 Νύχτες

Τρόμσο – Κρουαζιέρα – Βόρειο Ακρωτήρι – Κίρκενες – Όσλο

 

Συνοπτική περιγραφή:

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος… αλλά και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του χειμώνα θα έχουν πολλές πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βόρειου Σέλαος!

 

1η ημέρα: Αθήνα – Όσλο – Τρόμσο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τρόμσο μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη το απόγευμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας στην «Πρωτεύουσα της Αρκτικής» που έχει μια μοναδική ιστορία. Από εδώ πέρασαν πολικοί εξερευνητές, κυνηγοί θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων. Υπήρξε κέντρο μεταφοράς ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια αλλά και εμπορίου άνθρακα από τα ορυχεία. Είναι επίσης η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο.
Δείπνο και αργότερα μεταφορά με το τελεφερίκ στο λόφο Fjellstein για να δούμε το φωτισμένο Τρόμσο από το υψόμετρο των 1260μ. Από αυτό το σημείο η παρακολούθηση του Βόρειου Σέλαος είναι μαγεία.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρόμσο – Σαφάρι φαλαινών

Πρωινό και ξεκινάμε για το χειμερινό σαφάρι θέασης φαλαινών, μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Για κάποιους, ίσως, είναι η απόλυτη χειμερινή περιπέτεια! Μια υπέροχη διαδρομή μέσα από τα φιόρδ γύρω από το Tromsø, θα μας φέρει κοντά στις φάλαινες που συγκεντρώνονται εκεί τους χειμερινούς μήνες. Μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, ψάρια μεταναστεύουν στα φιόρδ για να γεννήσουν. Αυτή η υψηλή συγκέντρωση ψαριών προσελκύει μια ποικιλία από είδη φαλαινών και δελφινιών που έρχονται εδώ για να τραφούν. Αυτό για εμάς τους ταξιδιώτες αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να παρατηρήσουμε αυτά τα θηλαστικά σε πλήρη δραστηριότητα. Θα σας συνοδεύει πάντα ένας έμπειρος φυσιοδίφης οδηγός, με άριστη γνώση για τις φάλαινες και τη φύση της περιοχής. Καφές και τσάι διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, για να απολαύσετε την βόλτα και τα υπέροχα τοπία. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Τρόμσο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρόμσο – Άλπεις – Σαφάρι με ταράνδους – Εν πλω

Πρωινό και μεταφορά στην φάρμα με τους ταράνδους. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά ζωα και θα μας μιλήσει για τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο που το σέρνουν οι τάρανδοι  μέσα στην απεραντοσύνη της Νορβηγικής Λαπωνίας. Οι πεπειραμένοι οδηγοί θα σας συνοδεύουν και θα σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Γεύμα και επιστροφή στο Τρόμσο. Το απόγευμα επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο και  αναχώρηση με κατεύθυνση προς το Βορρά! Απολαμβάνουμε την ησυχία του Ατλαντικού, πλέοντας ανάμεσα σε νησάκια και σε πολλά σημεία δίπλα στην ακτή.  Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες.

Το πλοίο διαθέτει Northern Lights alarm, για να μην χάσουμε το ομορφότερο φυσικό φαινόμενο, το Βόρειο Σέλας, αλλά και μια βόλτα στα ανοιχτά καταστρώματα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις!

Σημείωση: Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες,κατά τη διάρκεια του σαφάρι.

4η ημέρα: Κρουαζιέρα – Βόρειο Ακρωτήρι

Σήμερα απολαμβάνουμε το πρωινό μας με θέα τα πολλά μικρά λιμανάκια και τη βορειότερη πόλη της Αρκτικής, το Χάμερφεστ, όπου θα κάνουμε μια ολιγόωρη στάση νωρίς το πρωί.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Χόννινγκσβαγκ. Επίσκεψη στο  Βόρειο Ακρωτήρι, ένα από τα πιο δημοφιλή  αξιοθέατα του κόσμου, που υψώνεται θεαματικά 300μ. από τη στάθμη του ωκεανού – μόνο τα Νησιά Σβάλμπαρντ σας χωρίζουν από το Βόρειο Πόλο, που βρίσκεται μόλις 2 χιλιάδες χλμ από εδώ. Αν σταθείτε στην άκρη του οροπεδίου στο Βόρειο Ακρωτήρι, θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στην άκρη του Κόσμου! Είναι γνωστό ως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης και, λόγω της θέσης του, το ακρωτήρι κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες τοποθεσίες για να παρακολουθήσει κάποιος το Βόρειο Σέλας. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή ως καταφύγιο θαλασσοπουλιών και σπάνιων ειδών πτηνών. Θα παρακολουθήσουμε  το Nordkapp Panorama film, την εντυπωσιακή ταινία που θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα από τις τέσσερις εποχές του Nordkapp, ενώ θα δούμε, επίσης, την έκθεση Ιστορίας του Νordkapp και το Cave of Lights.

Επιστροφή στο πλοίο μας και κατευθυνόμαστε  ανατολικά προς τα όμορφα ψαροχώρια Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Vardo και Vadso.

5η ημέρα: Κίρκενες –  Όσλο

Πρωινό και άφιξη στο Κίρκενες , το οποίο βρίσκεται μεταξύ δύο ζωνών ώρας: του Ελσίνκι και της Μόσχας. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν Νορβηγικά, Σάμι, Φινλανδικά ή και Ρωσικά. Μετά την αποβίβαση, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για  Όσλο.
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο (OsloRådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Επίσης την χερσόνησο του Bygdoy, όπου βρίσκεται το Μουσείο Fram,το οποίο είναι αφιερωμένο στο πρώτο, για την πολική εξερεύνηση, Νορβηγικό πλοίο .

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  Όσλο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  ημέρα ελεύθερη στην πόλη

Σας προτείνουμε να βγείτε μία βόλτα στο μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brygge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα της πόλης.
Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε το Άκερσους (Akershus Festning), μεσαιωνικό φρούρειο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, και την παλιά εκκλησία του Άκερ (Gamle Akerkirke) την παλαιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Όσλο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

 

Τιμές

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο από 2610€
Τιμή  κατ’ άτομο σε μονόκλινο 3235€
Φόροι αεροδρομίων 530€

 

Περιλαμβάνονται:

•  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα – Τρόμσο & Κίρκενες – Όσλο – Αθήνα
• Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Μια χειραποσκευή και μια (1) αποσκευή έως 20 κιλά
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά: Όσλο (2 νύχτες) και Τρόμσο (2 νύχτες)
• Δύο(2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα στην Κρουαζιέρα Τρόμσο – Κίρκενες
• Πρωινό καθημερινά
• Τέσσερα γεύματα/δείπνα
• Τετράωρη εκδρομή στις Νορβηγικές Άλπεις και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
• Σαφάρι φαλαινών
• Εκδρομή – επίσκεψη και είσοδος στο Βόρειο Ακρωτήρι & Nordkapp Panorama film
• Εκδρομή – αναζήτηση Βόρειου Σέλαoς
•Εισιτήρια τελεφερίκ Fjellheisen
• Ξενάγηση στο Όσλο με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Συνοδός αρχηγός από / έως Αθήνα
• Ενημερωτικά έντυπα
• ΦΠΑ
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ταξιδιωτική ασφάλεια

 

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων κατ’ άτομο 530€

• Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
• Δυνατότητα διανυκτέρευσης σε εξωτερική καμπίνα με επιπλέον κόστος κατ’ άτομο 110€

 

Ξενοδοχεία:

Tromso: Clarion Collection Aurora ή παρόμοιο

Oslo: Clarion Collection Bastion ή παρόμοια

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Kωδικός Πτήσης Δρομολόγιο Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης  
A3 756 ATH – OSL 07:50 10:45 Αθήνα – Όσλο
DY 378 OSL – TOS 15:00 16:55 Όσλο – Τρόμσο
DY 311 KKN – OSL 12.00 14.20 Κίρκενες – Όσλο
A3 757 OSL – ATH 12:45 17.30 Όσλο – Αθήνα