Skip to main content

ΛΑΠΩΝΙΑ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2019 - 2020 από 1.990.00

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΛΑΠΩΝΙΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

22/12 & 29/12
6 μέρες

    1: ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –  GAMLA STAAN
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Στοκχόλμη, την πόλη που δημιουργήθηκε πάνω σε 14 νησίδες και η Λίμνη Μάλαρεν συναντά τη Βαλτική. Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα αρχίσουμε από την καρδιά των 3 νησιών, τη Γκάμλα Σταν με τα μεσαιωνικά κτίρια, το Δημαρχείο όπου κάθε χρόνο στη διάσημη ‘Χρυσή Αίθουσα’ γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ, τα βασιλικά ανάκτορα με τη νεοκλασική λιτότητα, την μεγαλοπρεπή Όπερα με τα μπαρόκ στοιχεία, τα εντυπωσιακά δημόσια κτίρια του κέντρου κ.α. Όλα αυτά θα σας κάνουν να συμφωνήσετε ότι η Στοκχόλμη είναι η πιο αρχοντική πόλη της Σκανδιναβίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αποχαιρετίστε την πόλη σε ένα ρεστωράν ή σε κάποιο νυκτερινό στέκι που συνήθως είναι μια ατμοσφαιρική παμπ (αγγλική, σκωτσέζικη, ιρλανδική). Διανυκτέρευση.

  1. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΛΟΥΛΕΑ – ΣΚΥΛΙΑ ΧΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ – ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για πτήση προς Λουλέα, την πρωτεύουσα του βορειότερου νομού της Σουηδίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια ακολουθεί η επίσκεψη μας στην παγωμένη λίμνη της Λουλέας δίπλα στο χιονισμένο δάσος, όπου έχει στηθεί παραδοσιακή λαπωνική τέντα με φωτιά ειδικά για εμάς. Στο σκηνικό αυτό θα έρθουν να μας συναντήσουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκεις για να κάνουμε βόλτα πάνω στην παγωμένη λίμνη και το χιονισμένο δάσος. Όσο περιμένετε να έρθει η σειρά σας, απολαύσετε ένα ρόφημα, δίπλα στην φωτιά και αν είστε τυχεροί μπορεί να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας, το λαμπερό αυτό χορό του φωτός που  είναι το ωραιότερο φαινόμενο της φύσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.   

  1. ΛΟΥΛΕΑ – ΝΗΣΙ ΜΠΡΑΝΤΟΝ – ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ /ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μια συναρπαστική μέρα μας περιμένει. Θα επισκεφθούμε το νησί Μπράντον όπου θα απολαύσουμε χειμερινά παιχνίδια μέσα στα χιόνια. Μικροί – μεγάλοι θα αναμειχθούμε σε ομάδες για να παίξουμε βόλεϊ και να ανταλλάξουμε «βολές χιονιού». Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε σκι ή έλκηθρο μέσα στο χιονισμένο δάσος ή ακόμα να ψαρέψετε σε παγωμένο ποτάμι. Για όσους διαθέτουν καλλιτεχνική φύση και φαντασία, θα δοθούν ειδικά εργαλεία για να δημιουργήσουν την «δική τους τέχνη» με τα χιόνια. Γεύμα ανάμεσα στις δραστηριότητες. Προαιρετικά για όσους επιθυμούν οδήγηση με μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) πάνω σε παγωμένες λίμνες και ανάμεσα σε πυκνά έλατα. (έξοδα ατομικά δείτε περιγραφή και τιμές παρακάτω). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αναχώρηση και μεταφορά στο παραδοσιακό λαπωνικό εστιατόριο του Brandon Lodge που είναι χτισμένο κατά μήκος της Βαλτικής  με θέα το παγωμένο αρχιπέλαγος. Βαθιά μέσα στο λαπωνικό χιονισμένο τοπίο, μακριά από τα φώτα της πόλης, θα είμαστε και πάλι τυχεροί αν καταφέρουμε να δούμε το Βόρειο Σέλας. Με την άφιξη θα ευχηθούμε με ποτό καλωσορίσματος και αμέσως μετά θα δειπνήσουμε σε αίθουσα αποκλειστικά δική μας. Αυτή η παραμονή Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων για πολύ καιρό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  1. ΛΟΥΛΕΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΜΕΛΣΤΑΝΤ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας περιμένει μια καινούργια ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα σε πανέμορφο χιονισμένο/παγωμένο τοπίο !! Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό !! Αρχικά θα μεταβούμε στο λιμάνι Pitea όπου θα επιβιβαστούμε στο παγοθραυστικό και θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα διάρκειας 2,5 ώρες σπάζοντας πάγους. Για τους πιο τολμηρούς διατίθενται ειδικές θερμικές στολές  σε περίπτωση που επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά. Ελαφρύ μεσημεριανό σνακ που έχουμε προμηθευτεί από το ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχώρηση για περιπατητική βόλτα με φακούς στην παραδοσιακή πόλη Γκάμελ. Η πόλη αυτή είναι ένα επικό κομμάτι ζωντανής ιστορίας, που δείχνει πως ήταν η ζωή στην περιοχή της Λουλέας πριν από 400 χρόνια. Τα μικρά, κόκκινα εξοχικά σπίτια και η μεγάλη μεσαιωνική εκκλησία στην καρδιά της παλιάς πόλης αποτελούν ένα μοναδικό περιβάλλον που αξίζει να επισκεφθούμε. Δεν είναι τυχαίο που η UNESCO, λόγω της πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας της, αποφάσισε να την συμπεριλάβει στις περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  1. ΛΟΥΛΕΑ – KEMI – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – IGLOO RESTAURANT

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά αναχώρηση για το  χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον νοητό, Αρκτικό Κύκλο μέσω Κέμι, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Στο χωριό που ουσιαστικά είναι το σπίτι του θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε προσωπικά και την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2020 με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Εναλλακτικά επίσκεψη στο Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ροβανιέμι για να επιβιβαστούμε στο τρένο όπου θα μας μεταφέρει στο Ελσίνκι.

  1. ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη το πρωί στο Ελσίνκι και πρόγευμα. Μεταφορά και γνωριμία με την πόλη που δεσπόζει στο Φινλανδικό κόλπο. Θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, την πλατεία της Βουλής με το Κοινοβούλιο, τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο Σιμπέλιους με το ομώνυμο άγαλμα και την εκκλησία Τεμπελιαούκιο (εκκλησία της πέτρας), φτιαγμένη από ένα συμπαγή βράχο. Aρχικά το μνημείο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, οι αντιδράσεις για την αισθητική του ήταν ποικίλες, ωστόσο με τα χρόνια αναδείχτηκε στο πιο γνωστό μνημείο του Eλσίνκι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του ιδιαίτερα εντυπωσιακού ταξιδιού σας.

Σημειώσεις: 1) Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, 2) Η ροη των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Στοκχόλμη (1 διαν.) – Λουλέα (3 διαν.) – Βόλτα με έλκηθρο με Χάσκεις –  Βόρειο Σέλας – Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό – Κέμι – Ροβανιέμι –  Αρκτικός Κύκλος – Χωριό  Αϊ-Βασίλη – Τρένο (1 διαν.) – Ελσίνκι

Προορισμός

Μέρες

Αναχώρηση

Μέση Οικογ.Τιμή
για 2 ενήλικες + 1 παιδί με κρεβάτι (κατ’άτομο)

Κατ’

άτομο σε δίκλινο

Μονόκλινο

Κατηγορία

Ξενοδοχείων

Α κατηγορία

Διατροφή

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΛΑΠΩΝΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

6

22/12 – 27/12/19

29/12 - 03/01/20

1.923*

1.990*

2.190*

Στοκχόλμη: Clarion Stockholm ή παρόμοιo. Lulea: Scandic Sense ή παρόμοιo

Πρόγευμα + 2 γεύματα/ 3 δείπνα

*Η τιμή είναι early booking για έγκαιρες εγγραφές έως 20/9. Κατόπιν υπάρχει προσαύξηση € 80 το άτομο.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις  Αθήνα – Στοκχόλμη & Ελσίνκι – Αθήνα με Aegean Airlines
  • Αεροπορικά εισιτήρια πτήσης  Στοκχόλμη – Λούλεα με Scandinavia 
  • 1 αποσκευή 20 kg και 1 χειραποσκευή 5 κιλά κάθε άτομο
    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
    Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα Πρόγευμα καθημερινά
  • Διαμονή σε  Α΄Κατηγορίας ξενοδοχείο όπως παρακάτω:
    1 διανυκτέρευση στην Στοκχόλμη στο Clarion Stockholm ή παρόμοιο 
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Λούλεα στο Clarion Sense ή παρόμοιο
  • 1 διανυκτέρευση σε δίκλινες καμπίνες τρένου για την διαδρομή Ροβανιέμι - Ελσίνκι
  • 1 γεύμα, 1 ελαφρύ σνακ και  3 δείπνα στο σύνολο της εκδρομής
  • Επίσκεψη στο χωριό του Αη-Βασίλη,
  • Πέρασμα από τον Αρκτικό κύκλο
    Βόλτα με έλκηθροo με huskies
    Συνοδός
    Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης & καλής εκτέλεσης ταξιδιού
    ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
Αχθοφορικά, προσωπικά έξοδα, ό, τι αναφέρεται ως προτεινόμενο / προαιρετικό, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (είσοδος στο Santa Park 36€ ενήλικας, 30€ παιδί 4 έως 14 ετών). Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα. SAFARI με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (3η μέρα) – 170 ευρώ κατά άτομο για μηχανάκι 2 θέσεων : Σήμερα σας προσκαλούμε σε μια αλλιώτικη γνωριμία της περιοχής. Παραλαμβάνουμε τον ειδικό ρουχισμό που θα μας κρατήσει ζεστούς στις ασυνήθιστες για μας θερμοκρασίες και θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Σημειώσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η διαδρομή για την ασφάλεια των εκδρομέων (π.χ. σε περίπτωση που παρατηρούνται υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες). Επίσης, τα παιδιά κάτω των 11 ετών και με ύψος κάτω από 1.40cm, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν στο snowmobile.

 

Πτήσεις κανονικές, απευθείας με Αegean Airlines & Scandinavia Airlines       

22/12 Α3 760 Αθήνα - Στοκχόλμη 08.55 11.45

23/12 SK 008 Στοκχόλμη – Λουλέα 11.25 12.45

27/12 Α3 765  Ελσίνκι – Αθήνα 13.25 17.00

Πτήσεις κανονικές, απευθείας με Αegean Airlines & Norwengian        

29/12 Α3 760 Αθήνα - Στοκχόλμη 08.55 11.45

30/12 DY 4039 Στοκχόλμη – Λουλέα 12.10  13.30

03/01 Α3 765  Ελσίνκι – Αθήνα 13.25 17.00