Skip to main content

Πριν τα Χριστουγεννα Φινλανδια Λαπωνια ! 17/12/2022 - 1790 με φορους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΑΛΛΙΝ – ΕΛΣΙΝΚΙ – ΟΟΥΛΟΥ – ΡΑΝΟΥΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ 2 νυχτες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ημέρες     ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17ΔΕΚ

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πιο «θεατρική» από τα κράτη της Βαλτικής, η Εσθονία είναι διάσημη για τα τεράστια δάση της και τους υπέροχους υγροτόπους, τα απομακρυσμένα νησιά, τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο του Ταλίν, την πόλη που θα νιώσετε ότι ο χρόνο σταματάει. Θα εξερευνήστε την παλιά πόλη με το μεσαιωνικό Δημαρχείο και τα τείχη, τα στενά δρομάκια

Τα Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της αρχιτεκτονικής, με το νέο κέντρο συνδυασμένο τέλεια με το βόρειο νεοκλασικό παρελθόν και τη  θάλασσα που πολλές φορές παγώνει.

 

Το Ροβανιέμι την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, με τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους,  τα χάσκυ, το Βόρειο Σέλας



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση για Τάλλιν
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ταλίν. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα σε αυτή την ιστορική πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.



2η ΗΜΕΡΑ: Γνωρίζοντας το Τάλλιν
Αφού απολαύσετε το πρωινό σας, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Θα μεταφερθούμε στο Παλάτι Κάντριοργκ και θα περπατήσουμε τους θαυμάσιους κήπους του. Θα ξετυλίξουμε την ιστορία της πόλης αρχίζοντας από τον λόφο της αριστοκρατικής συνοικίας και καταλήγοντας στην Πλατεία του Δημαρχείου με το επιβλητικό Μέγαρο. Από εκεί όλοι οι δρόμοι ξεκινούν ακτινωτά και σε κάθε γωνία τους κρύβεται μια έκπληξη... Θαυμάστε  τους πύργους και τα σχεδόν ανέπαφα τείχη. Ξαποστάστε σε ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά καφέ και κάντε τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζιά με τις αντίκες.Μετά την ξενάγηση ,γεύμα σε σε τοπικό εστιατόριο.Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Εκδρομή στο Ελσίνκι
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι για το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας.. Άφιξη στην «Κόρη της Βαλτικής» και ξεκινάμε την βόλτα μας στην πόλη. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους και την περίφημη εκκλησία των βράχων.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος .Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη περιοχή Εσπλανάντι με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Έιρα με τα νεοκλασικά σπίτια. Απολαύστε το μεσημεριανό σας γεύμα σε κάποιο από τα μικρά εστιατόρια της αγοράς.. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ: Όουλου

Μετά το πρωινό, η ημέρα στη διάθεσή σας για μια τελευταία βόλτα στη πόλη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όουλου, μεγάλο εμπορικό παραθαλάσσιο κέντρο της βόρειας Φιλανδίας. Δείπνο και προτείνουμε μια βόλτα στο στολισμένο εμπορικό κέντρο. Διανυκτέρευση

 

5η ΗΜΕΡΑ: Ράνουα - Ροβανιέμι

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα  Μέσα από μια διαδρομή στο κατάλευκο τοπίο θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, γνωστό  και ως ο Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ράνουα,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές Φιλανδικές σοκολάτες και καραμέλες Fazer!

Η συνέχεια του ταξιδιού μας μας φέρνει στον Αρκτικό Κύκλο και στο Χωριό του Αι Βασίλη. Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Όσοι θέλουν, μπορούν να το επισκεφθούν. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, λίγος ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Ροβανιέμι

H σημερινή περιπέτεια ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό μέχρι να μεταφερθούμε στο μουσείο Arktikum, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής.

Αμέσως μετά  θα ζήσουμε την απόλυτη αρκτική περιπέτεια! Φοράμε τον ειδικό εξοπλισμό και θα συμμετάσχουμε σε ένα συναρπαστικό σαφάρι με snowmobiles. Οι τοπικοί αρχηγοί θα μας γνωρίσουν τα μηχανάκια του χιονιού και τον τρόπο οδήγησης τους. Θα επισκεφτούμε πάνω από το παγωμένο ποτάμι την φάρμα των σκυλιών χάσκυ, όπου θα  έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και το έλκηθρο τους.  Καφές στην ύπαιθρο που θα ετοιμάσουν οι αρχηγοί της αποστολής με την βοήθεια των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη φάρμα των ταράνδων, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά  τους τάρανδους  και θα  κάνουμε μια βόλτα με  το έλκηθρο τους. Ύστερα θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα γύρω από τη φωτιά με  λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μια σάουνα επιβάλλεται για ξεκούραση και ανταλλαγή των εμπειριών της ημέρας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: Ροβανιέμι. Επιστροφή στην Αθήνα
Πρωινό και έχετε χρόνο ακόμα στη διάθεσή σας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής

 

ΤΙΜΗ:

Το άτομο σε δίκλινο από ευρώ 1790€
το άτομο σε μονόκλινο από ευρώ 2170€
Το άτομο σε τρίκλινο από ευρώ 1790€
Το παιδί σε τρίκλινο/τετράκλινο από ευρώ 1580€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τάλλιν // Ελσίνκι – Όουλου // Ροβανιέμι- Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Έξι διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνο ή Γεύμα καθημερινά
  • Ένα εκδρομικό γεύμα
  • Μεταφορές
  • 3ωρη Ξενάγηση του Ελσίνκι
  • Είσοδο στο Άρκτικουμ
  • 2ωρη Ξενάγηση του Τάλλιν
  • Ολοήμερο εκδρομή / σαφάρι με Χάσκεις, Μηχανάκια χιονιού, τάρανδους
  • Επίσκεψη στο Χωριά του Αι Βασίλη
  • Είσοδο στο Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Πεπειραμένος Αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα
  • ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Τυχόν είσοδοι σε μουσεία