Skip to main content

Κλασική Ισπανία, Μαδρίτη – Βαλένθια – Βαρκελώνη | Καλοκαίρι 2022 απο 699€

10/7, 31/7, 10/8, 17/8   Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε κεντρικότατο ξενοδοχείο 4* (Gran Versailles ή στο Paseo del Arte)
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Βαρκελώνη στο κεντρικό ξενοδοχείο Barcelona Hilton 4* (City Center), ή παρόμοιο και όχι εκτός Βαρκελώνης όπως συνήθως συμβαίνει
  • 1 διανυκτέρευση στη Βαλένθια σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο με ειδική ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό πέραν του Έλληνα αρχηγού (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος)
  • Δυνατότητα επίσκεψης στο Μουσείο Νταλί στη Φιγκέρες (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος)
  • Διπλές περιηγήσεις σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη με πούλμαν και με περίπατο, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
  • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Τολέδο, του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη, πόλη- μνημείο της UNESCO
  • Εκδρομή στην ιστορική Βόρεια Καταλoνία, με επίσκεψη σε δύο από τις ομορφότερες πόλεις της: τη Χερόνα και την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί, τη Φιγκέρες
  • Ξενάγηση στην κουκλίστικη Κουένκα, με τα Κρεμαστά Σπίτια και τη μαυριτανική οχύρωση.
  • Εξειδικευμένος στην Ισπανία και στην ισπανική κουλτούρα, Έλληνας αρχηγός, μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος μόνο για τις ξεναγήσεις που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
  • Τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου αυτό χρειάζεται (Μουσείο Πράδο, Τολέδο). Στην Ισπανία  δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν
  • Προσοχή: Οι φόροι πόλεων και ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Προτού πάμε στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μία πανοραμική περιήγηση στην αυτοκρατορική αυτή μητρόπολη, η οποία για αιώνες υπήρξε σημαντικότατο κέντρο γεωπολιτικής, τεχνών και επιστημών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά, ότι η Μαδρίτη υπήρξε ίσως το σημαντικότερο και το πρώτο μεγάλο αποικιοκρατικό κέντρο ήδη από τον 16ο αιώνα. Κάθε γωνιά της πόλης φανερώνει τον βαθύ ισπανικό αυτοκρατορικό πλούτο και την ισχύ που καθόρισαν για αιώνες την ιστορία της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, η Μαδρίτη είναι ένα ζωντανό μουσείο. Σε αυτή την πρώτη βόλτα μας καταλαβαίνουμε πως ενώ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές, έχει διατηρήσει την όψη και την αισθητική πολλών από τις ιστορικές γειτονιές. Τα βασικά αξιοθέατά της είναι το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, το Βασιλικό Θέατρο με την αποκατεστημένη Λυρική Σκηνή του 1850, το απίθανο πάρκο Μπουέν Ρετίρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1631, το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το οποίο περιέχει ιστορικά αρχεία της Ισπανίας, μεγάλος αριθμός εθνικών μουσείων και φυσικά… το Χρυσό Τρίγωνο της Τέχνης, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου Πασέο δελ Πράδο και περιλαμβάνει τρία παγκόσμιας σημασίας μουσεία τέχνης: το Πράδο, το Μοντέρνας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία και το Thyssen-Bornemisza το οποίο συμπληρώνει τα δύο προηγούμενα.

Πέρα από τα μουσεία, η Πλάθα ντε Θιμπέλες με το σιντριβάνι της είναι το σύμβολο της πόλης. Άλλα αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός Λα Αλμουδένα, οι εκκλησίες του Αγίου Ισιδώρου και του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και το πάρκο Μπουέν Ρετίρο και η πλατεία Πλάθα Μαγιόρ. Ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος είναι η Γκραν Βία που σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα, κατά τα παρισινά πρότυπα, με καταστήματα και θέατρα. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος με αναγεννησιακά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών στυλ της εποχής όπως βιεννέζικη αρ νουβό, ο ισπανικός εκλεκτικισμός, η αρ ντεκό κ.α. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Μαδρίτη.

 

2η ημέρα: Μαδρίτη (Μουσείο Πράδο – Ιστορικό Κέντρο)

Σήμερα το πρόγραμμά μας αρχίζει με την πολύ σημαντική επίσκεψή μας στο Μουσείο Πράδο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται και καταβάλλεται επί τόπου. Περιλαμβάνεται η Ελληνόφωνη ξενάγηση). Το μουσείο ιδρύθηκε το 1818 και κατέχει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, με μεγάλο πλήθος έργων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα. Το μουσείο κατά την ίδρυσή του στέγασε αρχικά τη βασιλική συλλογή, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε μικρό, οπότε επεκτάθηκε το 1918. Αν και το Πράδο ιδρύθηκε ως μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής, περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 5.000 σχέδια, 1.000 νομίσματα και μετάλλια, καθώς και περίπου 2.000 διακοσμητικά αντικείμενα. Τα γλυπτά του υπολογίζονται γύρω στα 700 και οι πίνακες ζωγραφικής, στους οποίους χρωστάει και τη διεθνή αίγλη του, είναι γύρω στους 8.600. Πρόκειται για έργα των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ κ.ά. Στις αίθουσές του εκτίθενται περίπου το ένα τρίτο των πινάκων που κατέχει.

Το πιο γνωστό έργο στο Μουσείο Πράδο είναι το Λας Μενίνας του Βελάθκεθ. Ο Βελάθκεθ όχι μόνο παραχώρησε στο μουσείο τους εκπληκτικούς πίνακές του, αλλά δραστηριοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν και έργα των σημαντικότερων Ιταλών καλλιτεχνών της εποχής του. Σημαντικό τμήμα των πινάκων του Μουσείου Πράδο ανήκουν στη λεγόμενη Χρυσή Περίοδο της Ισπανίας (15ος - 17ος αιώνας).

Όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψή μας στο Πράδο, θα κάνουμε μία απολαυστική περιπατητική ξενάγηση στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της Μαδρίτης. Οι βόλτες σε αυτή την περιοχή ξεκινούν από την Πουέρτα ντελ Σολ και διακλαδώνονται προς κάθε κατεύθυνση. Εμείς θα κατευθυνθούμε προς την Πλάθα Μαγιόρ, τη διασημότερη κλειστή πλατεία της Μαδρίτης, με τα αιώνια κτίρια και το πλακόστρωτο που έχει κατά καιρούς λειτουργήσει σαν αρένα ταυρομάχων και χώρος εκτελέσεων. Σήμερα εκεί υπάρχουν παντού υπαίθρια καφέ και, στη διαδρομή, αμέτρητα μικρομάγαζα. Ανάμεσά τους, με λίγο κόπο, θα διακρίνουμε μερικά μικρά αξιοθέατα, όπως το άγαλμα της αρκούδας με τη φραουλιά και το κτίριο του Ταχυδρομείου του 19ου αιώνα. Θα πάμε επίσης στην Πλάθα ντε Εσπάνια, με το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη. Μπορούμε να επισκεφτούμε και το Βασιλικό Ανάκτορο των Βουρβόνων, την παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια, ως ζωγράφος του παλατιού.

Μετά την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να δούμε και την… άλλη Μαδρίτη. Μπορούμε να πάμε στο διάσημο στάδιο Μπερναμπέου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ατότσα που είναι ο μεγαλύτερος της Ισπανίας και πρωτολειτούργησε το 1851. Μπορούμε επίσης να δούμε τον αρχαίο αιγυπτιακό ναό του Ντεμπόντ ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της οδού Γκραν Βία. Ο ναός αυτός χτίστηκε το 200 π.Χ. νότια του Ασουάν στην Αίγυπτο. Τη δεκαετία του 1960, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα του Ασουάν, η UNESCO έκανε διεθνή έκκληση για τη διάσωση των μνημείων που κινδύνευαν να καταστραφούν από τα ισχυρά ρεύματα του Νείλου. Η Ισπανία ανταποκρίθηκε και το 1968, η αιγυπτιακή κυβέρνηση παραχώρησε τον ναό του Ντεμπόντ στην Ισπανία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, για τη βοήθειά της στη διάσωση των ναών του Αμπού Σιμπέλ. Έτσι ολόκληρος ο ναός του Ντεμπόντ μεταφέρθηκε από τον Νείλο στη Μαδρίτη!

Σε αυτή την ελεύθερη βόλτα μας στην πόλη μπορούμε επίσης να πάμε στο περίφημο Πάρκο Ρετίρο. Το πάρκο ανήκε στην ισπανική βασιλική οικογένεια μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε δημόσιο. Καταλαμβάνει έκταση 1,4 χλμ² και βρίσκεται στα όρια του κέντρου της πόλης, πολύ κοντά στην Πουέρτα δε Αλκαλά και όχι μακριά από το Μουσείο Πράδο. Μέσα στο πάρκο θα δούμε όμορφα αγάλματα και μνημεία, εκθέσεις έργων τέχνης και μία λίμνη. Και τέλος αφού η ημέρα είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα Μαδρίτη, μπορούμε να κάνουμε και μια βόλτα στα υπέροχα καταστήματά της.

Διανυκτέρευση στη Μαδρίτη.

 

3η ημέρα: Μαδρίτη – Τολέδο – Μαδρίτη. Ολοήμερη εκδρομή.

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή στο μεσαιωνικό Τολέδο, την πόλη όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Ελ Γκρέκο τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Το Τολέδο από τον 11ο έως τον 16ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της Ισπανίας και το ισχυρό πολιτιστικό κέντρο της. Επίσης ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση. Σήμερα έχει χαρακτηριστεί ολόκληρο ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και πραγματικά μοιάζει με ζωντανό μνημείο και μουσείο αρχιτεκτονικής.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του Τολέδου είναι κατ’ αρχάς η μαυριτανική όψη της πόλης που διατηρείται άρτια. Επίσης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του 1493 στην είσοδο της πόλης που, χτίστηκε επί ναού του 6ου αιώνα και, περιλαμβάνει έργα των Γκόγια και Ελ Γκρέκο. Και βεβαίως είναι το περίφημο οχυρό του Αλκάθαρ, ένα επιβλητικό τετράγωνο οικοδόμημα με πύργους σε κάθε γωνία του που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την πόλη.

Στο Τολέδο επίσης υπάρχει το Μουσείο Ελ Γκρέκο, που άνοιξε το 1911 και βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία. Αποτελείται από δύο κτίρια (ένα σπίτι του 16ου αιώνα με αυλή και ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα που στεγάζει τον εκθεσιακό χώρο) καθώς και έναν κήπο. Το σπίτι έχει αναμορφωθεί σύμφωνα με τα σχέδια της κατοικίας του Ελ Γκρέκο, η οποίο δεν υπάρχει πια. Το μουσείο φιλοξενεί πολλά έργα του Ελ Γκρέκο, ειδικά από την ύστερη περίοδο καθώς και έπιπλα της εποχής και κεραμικά από την Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα στην Επαρχία Τολέδο.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στο Τολέδο, θα αναχωρήσουμε για τη Μαδρίτη. Στην πρωτεύουσα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα. Προτείνουμε να πάμε στα καταστήματα της κομψότερης συνοικίας της πόλης (Μπάριο ντε Σαλαμάνκα), να πιούμε έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθούμε για μία ακόμη φορά στα στενά της παλιάς πόλης και να ξεκουραστούμε με έναν απολαυστικό καφέ στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ. Διανυκτέρευση στη Μαδρίτη.

 

4η ημέρα: Μαδρίτη – Κουένκα – Βαλένθια.

Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί, για μία οδική διαδρομή νοτιοανατολικά, με τελικό προορισμό μας τη Βαλένθια. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην Κουένκα, μία από τις 5 μεσαιωνικές πόλεις που, σύμφωνα με τους Ισπανούς, κοσμούν το στέμμα της Μαδρίτης (οι άλλες 4 είναι το Τολέδο, η Σεγκόβια, η Άβιλα και η Γκουαδαλαχάρα). Η Κουένκα βρίσκεται στο κεντρικό ιβηρικό οροπέδιο, χτισμένη στην άκρη ενός γκρεμού ο οποίος σχηματίζεται από τα φαράγγια των ποταμών Χούκαρ και Ουέκαρ, σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων. Δεν υπήρξε ποτέ ρωμαϊκός οικισμός, όπως άλλες γνωστές πόλεις της Ισπανίας. Την ίδρυσαν, μετά την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι Μαυριτανοί. Το μαυριτανικό οχυρωμένο τμήμα της έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη βόλτα μας στην Κουένκα θα δούμε, φυσικά, και το σήμα κατατεθέν της πόλης, τα εντυπωσιακά Κρεμαστά Σπίτια του 15ου αιώνα. Τα πολυώροφα αυτά σπίτια είναι χτισμένα ακριβώς στην κόψη του γκρεμού, πάνω από τον ποταμό Ουέκαρ και μπροστά στη Γέφυρα του Αποστόλου Παύλου. Είναι τα μόνα που σώζονται από τη μεσαιωνική εποχή. Σήμερα, στεγάζουν το Μουσείο Αφηρημένης Τέχνης και εστιατόριο.

Μετά την ξενάγησή μας στην Κουένκα θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη Βαλένθια. Η Βαλένθια είναι χτισμένη πάνω στις εκβολές του ποταμού Τούρια στη Μεσόγειο. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας (μετά τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη), μία από τις πολυπλυθέστερες της Ευρώπης και το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, το 137 π.Χ. και η αρχική ονομασία της ήταν Βαλεντία, που σημαίνει σθένος. Αργότερα κατελήφθη από τους Μαυριτανούς, το Βυζάντιο, μετά έγινε μήλο της έριδος για τα βασίλεια της Ισπανίας, την κατέλαβε ο Ναπολέοντας, απελευθερώθηκε, και στον 20ο αιώνα, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου, ήταν το προπύργιο των Δημοκρατικών. Πέρασε στην κυριαρχία του Φράνκο μετά τους καταστροφικούς ναζιστικούς βομβαρδισμούς, όπως και πολλές άλλες δημοκρατικές πόλεις της Ισπανίας. Υπό τον Φράνκο απαγορεύτηκε η εκπαίδευση των κατοίκων και η χρήση της τοπικής γλώσσας (βαλενθιάνικα/καταλανικά).

Σήμερα η Βαλένθια είναι μία πόλη-κόσμημα. Με πολλά αναγεννησιακά κτίρια και πολλά υπερσύγχρονα, όπως η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Άφιξη στη Βαλένθια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βαλένθια – Βαρκελώνη

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με ξενάγηση στη Βαλένθια. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο με τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ρωμαϊκό. Λέγεται πως εκεί φυλάσσεται το Άγιο Δισκοπότηρο του Μυστικού Δείπνου… Το καμπαναριό του καθεδρικού ονομάζεται Πύργος Μιγκελέτε. Είναι ένας μεσαιωνικός οκταγωνικός πύργος με 207 σκαλοπάτια. Από την κορυφή του η θέα της Βαλένθια είναι μαγική. Θα δούμε επίσης το Ανταλλακτήριο Μεταξιού και την Κεντρική Αγορά, ένα απίθανο αρ ντεκώ οικοδόμημα. Θα περάσουμε και από την καλλιτεχνική, πολύχρωμη Γειτονιά της Κάρμεν (η ονομασία σχετίζεται με την εκκλησία της γειτονιάς και όχι με την όπερα του Μπιζέ) και φυσικά από την Πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών, που είναι το μεγαλύτερο ανάλογο οικοδόμημα σε όλο τον κόσμο. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τα 5 πάρκα της Βαλένθια –το μεγαλύτερο είναι το Πάρκο του Τούρια – και την απίθανη, τεράστια παραλία Αρένας με τη λεπτή χρυσαφένια άμμο που μοιάζει με πούδρα. Πάνω στην άμμο φυτρώνουν πανύψηλοι φοίνικες, το νερό είναι τιρκουάζ και λείο, και το όλο θέαμα είναι συναρπαστικό.

Μετά την περιήγηση μας στη Βαλένθια, θα κατευθυνθούμε βόρεια, για τον τελικό προορισμό της ημέρας, τη Βαρκελώνη. Την πιο πυκνοκατοικημένη και μάλλον την πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη και πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της Βαρκελώνης είναι η τέλεια δόμησή της. Αυτό οφείλεται στον χαρισματικό πολεοδόμο Ιλντεφόνς Σερντά ι Σινιέρ, ο οποίος το 1850 σχεδίασε την κεντρική περιοχή Εσάμπλε (δηλαδή επέκταση). Τα οικοδομικά τετράγωνα (113 Χ 113 μ.) χωρίζονται από λεωφόρους πλάτους 20 μέτρων και είναι άριστα τακτοποιημένα με κομμένες τις γωνίες για τις άμαξες…

Πέρα όμως από τον πολεοδομικό σχεδιασμό, κάθε κτήριο στη Βαρκελώνη είναι κι ένα έργο τέχνης. Γοτθικό, Νεογοτθικό, Σουρεαλιστικό, Μοντερνιστικό… Το ίδιο και τα πάρκα: Η πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βαρκελώνη ( Περιήγηση)

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη Βαρκελώνη. Θα αρχίσουμε με μία πανοραμική περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και όταν αυτή ολοκληρωθεί θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο.

Θα δούμε μεταξύ άλλων, τα νεογοτθικά, μοντερνιστικά κτίρια, του Αντόνι Γκαουντί και του Μοντανέρ, που η UNESCO έχει περιλάβει στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μόνο ο Γκαουντί έχει επτά αναφορές στον κατάλογο: τις 3 πολυκατοικίες Μπατλιό, Μιλά και Βισένς, τον Ναό Σαγράδα Φαμίλια, το Πάρκο, το Μέγαρο και την Κρύπτη Γκουέλ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το Πουέρτο Ολύμπικο, με τις άψογα αξιοποιημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, εκεί πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992. Θα πάμε στο Μαγικό Σιντριβάνι, που κατασκευάστηκε το 1929 για τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης. Φέρει την υπογραφή του μηχανικού και εφευρέτη Κάρλες Μπουίγας και προσφέρει ένα υπερθέαμα φωτός, μουσικής και υδάτινου χορού. Φυσικά το σιντριβάνι έκανε θραύση στην έκθεση. Το 1992, επισκευάστηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες. Μαζί με το Μαγικό Σιντριβάνι θα δούμε και την Πλατεία της Ισπανίας, που σχεδιάστηκε, επίσης το 1929, με αφορμή την παγκόσμια έκθεση. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Μπαρθελονέτα, η παραλιακή συνοικία που χτίστηκε εξ ολοκλήρου τον 18ο αιώνα, πάνω στην ομώνυμη παραλία. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η πανοραμική ξενάγησή μας στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο. Η πεζή ξενάγηση είναι προαιρετική επειδή, λόγω της πεζοδρόμησης, θα γίνει με τα πόδια.

Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Καταλoνίας. Πρόκειται για την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί συναντιούνται η μεσαιωνική Γοτθική Συνοικία με την Εσάμπλε, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Θα ακολουθήσουμε την πανέμορφη Λεωφόρο Γκαρθία (στην Εσάμπλε) με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού. Εκεί θα δούμε τις πολυκατοικίες Μπατλό και Μιλά, του Αντόνι Γκαουντί. Μετά θα βγούμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, την ιστορική Ράμπλα με τους μικροπωλητές, τους ακροβάτες, τους μουσικούς που δίνουν μια εντελώς διαφορετική νότα και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία, όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο και η Μητρόπολη. Θα περπατήσουμε μέσα στη Γοτθική Συνοικία και θα μεταφερθούμε, κυριολεκτικά, στον μεσαίωνα. Στη βόλτα μας στα γραφικά στενά, θα βλέπουμε παντού γοτθικά κτίσματα και πολλά μικρά εστιατόρια, καφέ, μπουτίκ κ.α. Μετά και την πεζή ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη.

 

7η ημέρα: Βαρκελώνη – Χερόνα – Φιγκέρες – Βαρκελώνη

Σήμερα θα κάνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στη βόρεια Καταλωνία. Θα επισκεφτούμε δύο ξεχωριστές πόλεις, με ταραχώδη ιστορία. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική Χερόνα, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Τερ, Ονιάρ και Γκουέλ. Θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό κέντρο της.

Κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός Σάντα Μαρία, τα αρχαία τείχη, η ρωμανική εκκλησία Σαντ Φελίου, η Πλατεία της Ανεξαρτησίας και τα πολύχρωμα μοντερνιστικά σπίτια πάνω στις όχθες του Ονιάρ. Εμείς θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της Χερόνα, που είναι χτισμένο, σε γοτθικό και ρωμανικό ρυθμό, πάνω σε απόκρημνο λόφο. Το ιστορικό κέντρο εμφανίζεται ως σκηνικό στο διάσημο σήριαλ Game of Thrones. Στην Παλιά Πόλη της Χερόνα σώζεται και η μεσαιωνική εβραϊκή συνοικία, η οποία εγκαταλείφθηκε στον μεγάλο διωγμό του 1492. Θα πάμε στον καθεδρικό ναό, που θεωρείται εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και πριν γίνει χριστιανικός ήταν τζαμί. Για να μπεις στον ναό πρέπει να ανέβεις 90 σκαλοπάτια. Θα δούμε επίσης τα αρχαία τείχη πάνω στα οποία μπορούμε να περπατήσουμε. Ο «περίπατος του τείχους» περνάει από τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου μεσαίωνα (14ος-15ος αιώνας). Θα δούμε, ακόμη, τον ναό του Σαντ Φελίου, του 14ου αιώνα. Αλλά και τα πανέμορφα σπίτια του Ονιάρ, με τις χρωματιστές προσόψεις.

Μετά θα συνεχίσουμε για τον επόμενο σταθμό μας, την καταλανική πόλη Φιγκέρες, γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί. Το Φιγκέρες, στον Ισπανικό Εμφύλιο, υπέστη τους περισσότερους βομβαρδισμούς από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Καταλωνίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από εκεί περνούσαν πολλοί Δημοκρατικοί που ήθελαν να βγουν από τα σύνορα και να περάσουν στη Γαλλία. Η βομβιστική καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων. Στο Φιγκέρες έγινε η τελευταία συνάντηση της Δημοκρατικής Κυβέρνησης, την 1η Φεβρουαρίου 1939, στα μπουντρούμια του κάστρου. Η πόλη, μετά από τις καταστροφές του Εμφυλίου, άρχισε να ανακάμπτει μόλις τη δεκαετία του 1950.

Εδώ βρίσκεται και το Θεατρικό Μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί, που στεγάζεται στο παλιό θέατρο του Φιγκέρες, όπου ο μεγάλος σουρεαλιστής ζωγράφος σε παιδική ηλικία έλαβε τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα. Ακολουθεί περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

8η ημέρα: Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής

Πτήση και άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 330 €
  Twin Room 699 € 330 €
  Triple Room 699 € 330 €
  Single Room 1029 € 330 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης 
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα και κεντρικά ξενοδοχεία 4*.     
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στην Βαλένθια
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, ξεναγήσεις και περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με γνώσεις της Ισπανικής γλώσσας και της περιοχής
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στο Τολέδο και στο Πράδο.
  • Επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο Πράδο (δεν περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
  • Ασφάλεια αστικήςευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 330€
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

Παρατήρηση:

Τα περισσότερα ιστορικά κέντρα των πόλεων είναι επισκέψιμα μόνο με τα πόδια.

Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν εκ των προτέρων όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να τα επισκεφθούν.

 

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

10/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

17/07/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:25

 

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

31/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

07/08/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:25

 

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

17/08/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:25

 

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

17/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

24/08/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:25