Skip to main content

Ανδαλουσια με Ημιδιατροφη 8 ημέρες Νοεμβριος 19/11/2022 απο 875

ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ – ΣΕΤΕΝΙΛ ΝΤΕ ΛΑΣ ΜΠΟΝΤΕΓΚΑΣ – ΡΟΝΤΑ – ΚΑΝΤΙΘ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

 

1η μέρα  ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μάλαγα. Άφιξη το απόγευμα στην Μάλαγα και αναχώρηση για την Γρανάδα για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Αναγνωριστική βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης μετά το βραδινό στο ξενοδοχείο.

Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λόφο της Alhambra το «κόκκινο κάστρο» όπως είναι η Αραβική ονομασία. Χτισμένη σ’ ένα πέτρινο λόφο, προστατευμένη από τα βουνά και περικυκλωμένη από δάσος η Alhambra ήταν αρχικά σχεδιασμένη ως στρατιωτική περιοχή, από τα μέσα όμως του 13ου αιώνα έγινε η κατοικία βασιλέων –Σουλτάνων. Ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στο διπλανό ύψωμα οι υπέροχοι κήποι Χενεραλίφε (Generalife) όπου δεσπόζει το θερινό ανάκτορο των βασιλέων – Σουλτάνων. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης αφού το περπατήσουμε περνώντας μεταξύ άλλων από τον Καθεδρικό Ναό (Catedral), την Capilla Real (Βασιλικό Παρεκκλήσι), την Plaza Bib-Rambla, την Plaza Nueva, και τον μικρό πoταμó Darro. Για όσους επιθυμούν (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ακολουθεί μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο βραδινή βόλτα στο λόφο του Albaicín, την παλιά μαυριτανική Γρανάδα, όπου θα έχουμε και μία πανοραμική θέα της φωτισμένης Alhambra όπως επίσης και ολόκληρης της πόλης. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στον άλλο λόφο της πόλης, το Sacromonte (συνοικία των τσιγγάνων) για να παρακολουθήσουμε στα υπόσκαφα σπίτια-σπηλιές, τσιγγάνικο φλαμένγκο, με ποτό.

Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΜΠΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κόρδομπα, την μακρινή και μόνη του Λόρκα, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του σημαντικού χαλιφάτου της Δύσης. Φθάνοντας θα επισκεφτούμε την Mezquita-Catedral (Τέμενος-Καθεδρικός) ένα αρχιτεκτόνημα απαράμιλλης ομορφιάς μείγμα του Μεσαίωνα και την Αναγέννησης, και δεύτερο σημαντικότερο Τέμενος στην εποχή του μετά εκείνο της Μέκκα. Στην συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Judería (εβραϊκή συνοικία) με τα υπέροχα Patios (αίθρια), και θα έχετε ελεύθερο χρόνο πριν την αναχώρηση για την Sevilla. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

 

4η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ

Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει αρχικά πανοραμικά με το λεωφορείο και θα καταλήξουμε στην πιο όμορφη πλατεία της Ισπανίας, την Plaza de España. Έπειτα θα περπατήσουμε στα σοκάκια της παλιάς Judería (πρώην εβραϊκή συνοικία της Santa Cruz) και θα δούμε το Real Alcázar (Βασιλικό Παλάτι) - το οποίο και θα επισκεφτούμε - το Archivo de Indias (Αρχείο των Ινδιών) και τον Καθεδρικό Ναό (Catedral de Sevilla). Το απόγευμα σας θα είναι ελεύθερο και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον φημισμένο ποταμό Guadalquivir (Γουαδαλκιβίρ), για να ανεβείτε στο καμπαναριό του Καθεδρικού, την Giralda, και να θαυμάσετε την θέα της πόλης, ή και για να δοκιμάσετε κάποια από τα εδέσματα της ανδαλουσιανής κουζίνας σε μορφή Tapas (μεζέδων). Για το βράδυ σας προτείνουμε μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, να παρακολουθήσετε ένα θέαμα Flamenco στην περιοχή γέννησης του, και να αφεθείτε στους έντονους και γεμάτο πάθος ποικίλους ρυθμούς του με τους πιο δεξιοτέχνες καλλιτέχνες.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

 

5η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΟΝΤΑ – ΣΕΤΕΝΙΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Αναχώρηση από την Sevilla για την εκδρομή μας στα διάσημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά), σταματώντας πρώτα στο σμιλεμένο σε βράχο μοναδικό χωριό Setenil de las Bodegas. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ronda, μία μικρή πόλη της επαρχίας της Málaga, με την σπουδαία οχυρή της θέση σ’ έναν απόκρημνο λόφο στην οροσειρά που χωρίζει την Άνω με την Κάτω Ανδαλουσία. Τα μοναδικά μονοπάτια που την διέσχιζαν και επέτρεπαν την επικοινωνία οδικώς, σε συνδυασμό με τα έφορα περίχωρα της, συνέβαλαν στη σημασίας της στην ρωμαϊκή, την Βησιγοτθική, και την Αραβική περίοδο. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε μνημεία, όπως την γέφυρα Puente Nuevo (ύψους 100μ.) του φαραγγιού του ποταμού Guadalevín που διατρέχει το ιστορικό της κέντρο, καθώς επίσης και την παλαιότερη Plaza de Toros (Αρένα) της Ισπανίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Σεβίλλη και ελεύθερος χρόνος το βράδυ στην πόλη.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

 

6η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΑΝΤΙΘ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ

Αναχώρηση από την Sevilla για το Cadiz. Στο Cádiz θα δούμε τον Ατλαντικό Ωκεανό και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό (Catedral) και το Mercado Central με την ιστορική ψαραγορά του. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, κατά προτίμηση ψαρομεζέδες από τον ωκεανό. Αργότερα το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο γειτονικό Jerez de la Frontera όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα οινοποιεία των διάσημων κρασιών «σέρι», τις πλατείες Aρενάλ και «Αsunción» (Παλιού Δημαρχείου) και το εμβληματικό μπαρ Gallo Azul στο ιστορικότερο κτήριο της πόλης.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

7η μέρα  ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΜΑΛΑΓΑ

Σήμερα ξεκινάμε με πρώτο μας προορισμό το Gibraltar. Φθάνοντας έξω από το συνοριακό έλεγχο και αφού αφήσουμε το λεωφορείο μας και περάσουμε τον έλεγχο (Διαβατήριο ή Ταυτότητα απαραίτητα) θα προσεγγίσουμε το αγγλικού στυλ κέντρο της πόλης κατά προτίμηση με το λεωφορείο που το συνδέει με τα σύνορα, και στον ελεύθερο χρόνο θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ή και προαιρετικά για όσους επιθυμείτε να ανεβείτε στον Βράχο. Ειδικό τελεφερίκ σε οδηγεί στην κορυφή με την εκπληκτική θέα προς τον Ατλαντικό, την Μεσόγειο και την Αφρική, και στο σημείο όπου βρίσκονται οι διάσημοι πίθηκοι του Gibraltar που ζουν σε ημιελεύθερη κατάσταση. Αναχώρηση και άφιξη στην Málaga, και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο στην πόλη.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

8η μέρα  ΜΑΛΑΓΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΓΑ  

Μετά το πρωινό θα κάνουμε έναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον περίφημο εμπορικό της πεζόδρομο Larios, τον Καθεδρικό Ναό «La Manquita», και το ρωμαϊκό θέατρο. Στον ελεύθερο χρόνο έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε και κάποιο από τα μουσεία της πόλης όπως το Μουσείο Picasso και το Centre Pompidou στο καταπληκτικό Λιμένα Muelle 1. Το μεσημέρι φτάνει η στιγμή για την μεταφορά μας στο Αεροδρόμιο της Μάλαγα, όπου τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε…

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΦΟΡΟΙ

ΜΑΓΙΚΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ

 

Γρανάδα-Κόρδοβα-Σεβίλλη-Κάντιθ-

Χέρεθ-Αλγεθίρας-Ρόντα-Μάλαγα

ΔΩΡΟ 7 ΔΕΙΠΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

8

19/11

875,00€

1.165,00€

815,00€

185,00€ LH

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·      Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • ·   Πρωινό μπουφέ καθημερινά 7 δείπνα στο σύνολο (ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ)
  • ·   Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • ·   Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • ·   Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • ·   Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • ·   Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • ·   Φ.Π.Α.
  • ·   Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
  • ·   Ειδική ασφάλεια COVID-19 και ιατροφαρμακευτική

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·   Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • ·   Είσοδοι στα μουσεία και ασύρματο σύστημα ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά)

  

ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ  ME Lufthansa  19/11  πρωι με απογευμα για Μαλαγα!

HTLS 4*  8 HΜΕΡΕΣ

LH 1757

 ATH MUC

06:10

07:45

LH 1832

 MUC AGP

12:20

15:20

LH 1833

 AGP-MUC

16:10

19:05

LH 1756

 MUC-ATH

21:25

00:50

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

- Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραλειφθεί καμία από αυτές.

- Στις επισκέψεις μας στα μνημεία είναι υποχρεωτική η χρήση ασύρματων συστημάτων ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά) αλλά και για την καλύτερη διεκπεραίωση των περιηγήσεων θα τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.