Skip to main content

Μαγικη Ανδαλουσία 8 ημέρες με Ημιδιατροφη Καλοκαιρι 2023 απο 1055

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ –    ΣΕΤΕΝΙΛ –  ΡΟΝΤΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΧΕΡΕΘ – ΚΑΝΤΙΘ – ΣΕΒΙΛΛΗ

  23/06,04/08,11/08,01/09  με ΑEGEAN / φοροι μονο 145,00

  

1η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ

            Άφιξη αργά το βράδυ στo Αεροδρόμιο της Σεβίλλης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση.

Διανυκτέρευση.

2η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κόρδοβα, την μακρινή και μόνη του Λόρκα, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του σημαντικού χαλιφάτου της Δύσης. Φθάνοντας θα επισκεφτούμε το Τέμενος-Καθεδρικός (Mezquita-Catedral) ένα αρχιτεκτόνημα απαράμιλλης ομορφιάς μείγμα του Μεσαίωνα και την Αναγέννησης, και δεύτερο σημαντικότερο τέμενος στην εποχή του μετά εκείνο της Μέκκα. Στην συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς Εβραϊκής (Judería) και Μουσουλμανικής συνοικίας, με τα υπέροχα αίθρια (patios), και θα έχετε ελεύθερο χρόνο πριν την αναχώρηση για την Γρανάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

3η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λόφο της Αλάμπρα (Alhambra) το «κόκκινο κάστρο» όπως είναι η Αραβική ονομασία. Χτισμένη σ’ ένα πέτρινο λόφο, προστατευμένη από τα βουνά και περικυκλωμένη από δάσος η Alhambra ήταν αρχικά σχεδιασμένη ως στρατιωτική περιοχή, από τα μέσα όμως του 13ου αιώνα έγινε η κατοικία βασιλέων –Σουλτάνων. Ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στο διπλανό ύψωμα οι υπέροχοι κήποι Χενεραλίφε (Generalife) όπου δεσπόζει το θερινό ανάκτορο των βασιλέων – Σουλτάνων. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης αφού το περπατήσουμε περνώντας μεταξύ άλλων από τον Καθεδρικό Ναό και το Βασιλικό Παρεκκλήσι, το μικρό «Σουκ», την Νέα Πλατεία (Plaza Nueva), και τον μικρό πoταμó Ντάρο (Darro). Για όσους επιθυμούν (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ακολουθεί μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο βραδινή βόλτα στο λόφο του Αλμπαιθίν (Albaicín), την παλιά μαυριτανική Γρανάδα, όπου θα έχουμε και μία πανοραμική θέα της φωτισμένης Αλάμπρα όπως επίσης και ολόκληρης της πόλης. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στον άλλο λόφο της πόλης, το Σακρομόντε (Sacromonte), η συνοικία των τσιγγάνων, για να παρακολουθήσουμε στα υπόσκαφα σπίτια-σπηλιές, τσιγγάνικο φλαμένκο, με ποτό. 

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

4η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ – ΡΟΝΤΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρησουμε για τα διάσημα Λευκά Χωριά (Pueblos Blancos), σταματώντας πρώτα στο σμιλεμένο σε βράχο μοναδικό χωριό Σετενίλ ντε λας Μποντέγας. Έπειτα θα μεταβούμε στην Ρόντα, μία μικρή πόλη της επαρχίας της Μάλαγα, με την σπουδαία οχυρή της θέση σ’ έναν απόκρημνο λόφο στην οροσειρά που χωρίζει την Άνω με την Κάτω Ανδαλουσία. Τα μοναδικά μονοπάτια που την διέσχιζαν και επέτρεπαν την επικοινωνία οδικώς, σε συνδυασμό με τα έφορα περίχωρα της, συνέβαλαν στη σημασίας της στην ρωμαϊκή, την Βησιγοτθική, και την Αραβική περίοδο. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε μνημεία, όπως την Νέα Γέφυρα (Puente Nuevo) του φαραγγιού 100μ. βάθους του ποταμού Γουαδαλεβίν που διατρέχει το ιστορικό κέντρο, καθώς επίσης και την παλαιότερη Αρένα Ταυρομαχιών (Plaza de Toros) της Ισπανίας.

Αναχώρηση στη συνέχεια για την Μάλαγα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

5η μέρα  ΜΑΛΑΓΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – XEΡΕΘ

Μετά το πρωινό θα περπατήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, περνώντας από τον περίφημο εμπορικό της πεζόδρομο Λάριος (Larios), τον Καθεδρικό Ναό «La Manquita», και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Στον ελεύθερο χρόνο έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε και κάποιο από τα μουσεία της πόλης όπως το Μουσείο Πικάσο και το Πολιτιστικό Κέντρο Πομπιντού (Pompidou) στο καταπληκτικό Λιμένα Muelle 1.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το Γιβραλτάρ. Φθάνοντας έξω από το συνοριακό έλεγχο και αφού αφήσουμε το λεωφορείο μας και περάσουμε τον έλεγχο (Διαβατήριο ή Ταυτότητα απαραίτητα) θα προσεγγίσουμε το αγγλικού στυλ κέντρο της πόλης κατά προτίμηση με το λεωφορείο που το συνδέει με τα σύνορα, και στον ελεύθερο χρόνο θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ή και προαιρετικά για όσους επιθυμείτε να ανεβείτε στον Βράχο. Ειδικό τελεφερίκ σε οδηγεί στην κορυφή με την εκπληκτική θέα προς τον Ατλαντικό, την Μεσόγειο και την Αφρική, και στο σημείο όπου βρίσκονται οι διάσημοι πίθηκοι του Gibraltar που ζουν σε ημιελεύθερη κατάσταση. Αναχώρηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Χερέθ.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

6η μέρα  XEΡΕΘ – ΚΑΝΤΙΘ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα οινοποιεία των διάσημων κρασιών «σέρι», τις πλατείες Aρενάλ και «Αsunción» (Παλιού Δημαρχείου) και το εμβληματικό καφέ «Gallo Azul» στο ιστορικότερο κτήριο της πόλης.

Αναχώρηση στη συνέχεια για το Κάντιθ, μια από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ισπανίας. Εκεί θα αντικρίσουμε τον Ατλαντικό Ωκεανό, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τον λευκό Καθεδρικό Ναό, και θα φτάσουμε στην Kεντρική Αγορά (Mercado Central) με την ιστορική ψαραγορά και πολλά στιγμιότυπα ανδαλουσιανής καθημερινότητας.

Aναχώρηση το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, την Σεβίλλη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

7η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ 

Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει αρχικά πανοραμικά με το λεωφορείο, και θα αποβιβαστούμε στην πανέμορφη Πλατεία Αμερικής με την τριλογία των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών στυλ που συναντάμε στην Σεβίλλη. Μέσα από το Πάρκο της Μαρίας Λουίσα θα καταλήξουμε στην πιο όμορφη πλατεία της Ισπανίας, την «Plaza de España». Έπειτα θα περπατήσουμε στα σοκάκια της Σάντα Κρουθ (παλιά εβραϊκή συνοικία) και θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι (Real Alcázar) - το οποίο και θα επισκεφτούμε – το (Αρχείο των Ινδιών (Archivo de Indias) (Αρχείο των Ινδιών) και τον Καθεδρικό Ναό (Catedral de Sevilla). Ολοκλήρωση της περιήγησης στην παραποτάμια όχθη για να θαυμάσουμε την θέα προς τον στον φημισμένο ποταμό Γουαδαλκιβίρ. Το απόγευμα σας θα είναι ελεύθερο και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για μια βόλτα με ποταμόπλοιο στο ποτάμι, ή και για να δοκιμάσετε κάποια από τα εδέσματα της ανδαλουσιανής κουζίνας σε μορφή μεζέδων (Tapas). Για το βράδυ και μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα θέαμα Σεβιγιάνικου φλαμένκο στην περιοχή γέννησης του, και να αφεθείτε στους έντονους και γεμάτο πάθος ποικίλους ρυθμούς του με τους πιο δεξιοτέχνες καλλιτέχνες.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

               

8η μέρα  ΣΕΒΙΛΛΗ  

Δεύτερη μέρα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, και θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε σε βάθος με επίσκεψη στον Καθεδρικό της Σεβίλλης, τον μεγαλύτερο γοτθικό ναό στον κόσμο, αλλά και στον Άγιο Σώστη (Salvador), το μπαρόκ «κόσμημα» της πόλης. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τα υπερσύγχρονα Μανιτάρια (Setas), την μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή παγκοσμίως με την καινοτόμα αρχιτεκτονική τους. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγηση στην καρδιά του εμπορικού κέντρου για ελεύθερο χρόνο για τα ψώνια σας ή για γαστρονομικές απολαύσεις. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια επίσκεψη σε κάποιο από τα λουτρά/χαμάμ της πόλης ή μια βόλτα στην άλλη όχθη του ποταμού, στην παλιά τσιγγάνικη γειτονιά της Τριάνα, με τον έντονο χαρακτήρα της και την ασυναγώνιστη θέα προς το κυρίως ιστορικό κέντρο.

Το βράδυ φτάνει η στιγμή για την μεταφορά μας στο Αεροδρόμιο της Σεβίλλης, όπου τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε…

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·   Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • ·   Πρωινό μπουφέ καθημερινά 7 δείπνα στο σύνολο (ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ)
  • ·   Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • ·   Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • ·   Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • ·   Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • ·   Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • ·   Φ.Π.Α.
  • ·   Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
  • ·   Ειδική ασφάλεια COVID-19 και ιατροφαρμακευτική

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·   Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • ·   Είσοδοι στα μουσεία και ασύρματο σύστημα ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά)

 

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

- Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραλειφθεί καμία από αυτές.

- Στις επισκέψεις μας στα μνημεία είναι υποχρεωτική η χρήση ασύρματων συστημάτων ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά) αλλά και για την καλύτερη διεκπεραίωση των περιηγήσεων θα τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΑEGEAN

Αναχωρήσεις : 23/06,04/08,11/08,01/09

A3 714

ΑΘΗΝΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ

20:50

23:55

A3 715

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΑΘΗΝΑ

00:40

05:10

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΦΟΡΟΙ

ΜΑΓΙΚΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

HOTEL SEVILLA CENTER 4*

HOTEL GRAN LUNA GRANADA 4*

HOTEL SHERRY PARK JEREZ  4*

HOTEL MALAGA ALAMEDA CENTRO 4*

8

23/06, 01/09

 

 

04/08, 11/08

1155,00€

 

 

1055,00€

1465,00€

 

 

1365,00€

1105,00€

 

 

1005,00€

145,00€ ΑEGEAN

 

  • ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ( ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ COVID19)

 

  • ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΓΚΡΟΥΠ 20-30 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ

 

  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

 

  • ΕΜΠΕΙΡΟΙ  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ – ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ  

 

**      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN ΑΠΟ – ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH KAI TA ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

 

ΣΗΜ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.