Skip to main content

Τα 7 άγνωστα Κανάρια Νησιά-Με ειδική αναζήτηση: Το Λανθαρότε του Αλμοδόβαρ | 07.07.2022 απο 1590

7/7  Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 Το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα στα Κανάρια Νησιά!

 

  • Με 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στο Γκραν Κανάρια, 3 στη Φουερτεβεντούρα, 2 στο Λανθαρότε, σε εξαιρετικά ξενοδοχεία πάνω σε απίθανες παραλίες
  • Με ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά-διαμάντια: Λος Λόμπος, Λα Πάλμα ή Λα Γκομέρα (θα επιλέξετε εσείς) και Λα Γκραθιόσα
  • Με άριστα οργανωμένες διαδρομές με φεριμπότ και καταμαράν από νησί σε νησί – όλα περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα για να έχετε προκαθορισμένο κόστος
  • Με οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας και έξτρα τοπικό ξεναγό όπου είναι απαραίτητο, για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν
  • Με ειδικού ενδιαφέροντος εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, στα διάσημα φυσικά προστατευόμενα μνημεία, και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλα τα νησιά που επισκεπτόμαστε
  • Με ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες των Καναρίων, στα κατοικημένα και στα ακατοίκητα νησιά
  • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πουέρτο ντε λα Κρουθ (Τενερίφη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Τενερίφη, το μεγαλύτερο, πιο φημισμένο και πιο ανεπτυγμένο τουριστικά νησί στα Κανάρια. Το «νησί της αιώνιας άνοιξης», όπως το λένε λόγω του απαράμιλλου κλίματός του, είναι γεμάτο αντιθέσεις και διαθέτει μια ποικιλία τοπίων σε διάφορες περιοχές: με πολύβουα θέρετρα, πάρκα, γραφικές πόλεις-διαμάντια αστικής κομψότητας, η Τενερίφη είναι σύμβολο εξωτισμού για Ισπανούς και Ευρωπαίους.

Άφιξη και μεταφορά στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, το πιο ζωντανό τμήμα του νησιού, με την ατμόσφαιρα παλιάς ισπανικής αποικίας. Από αυτόν τον σικάτο οικισμό άρχισε η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη των Καναρίων Νησιών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Πουέρτο ντε λα Κρουθ.

 

 

Ημέρα 2η: Πουέρτο ντε λα Κρουθ – Ηφαίστειο Τέιδε (Τενερίφη)

Η σημερινή εκδρομή είναι από τις εντυπωσιακότερες στην Τενερίφη και η σημαντικότερη στο νησί. Θα αρχίσουμε με μια ξενάγηση στη γειτονική πόλη της Οροτάβα, όπου θα δούμε την Παλιά Πόλη με την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα σπίτια με τα περίτεχνα μπαλκόνια. Μετά θα διασχίζουμε την κοιλάδα Οροτάβα, με τη χαρακτηριστική τροπική βλάστηση και μέσα από ορεινούς δρόμους θα μπούμε στο Εθνικό Πάρκο Κανιάδας για να προσεγγίσουμε το μεγαλειώδες ηφαίστειο Τέιδε, το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας – η κορυφή του αγγίζει τα 3.718 μ. (υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής ανάβασης με τελεφερίκ στην κορυφή, με επιπλέον κόστος). Το εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο διαθέτει πληθώρα ενδημικών ειδών και είναι προϊόν λάβας. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και η απόκοσμη αύρα του προκαλεί δέος. Από τη βόρεια πλευρά του πάρκου μπορούμε, καιρού επιτρέποντος, να ατενίσουμε την εντυπωσιακή νεφοθάλασσα που συνήθως περιβάλλει τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Μπροστά σε αυτό το απίστευτο σκηνικό αναπόφευκτα σκεφτόμαστε πως ίσως τελικά η Τενερίφη, μαζί με τα άλλα Κανάρια Νησιά, είναι ό,τι έχει απομείνει από τη θρυλική χαμένη Ατλαντίδα. Ήδη από την αρχαιότητα κάποιοι υποστηρίζουν πως όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Καναρίων, είναι οι κορυφές της μαγικής χώρας που βυθίστηκε κάποια στιγμή μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό… Επιστροφή το απόγευμα στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και βόλτες. Προτείνουμε έναν περίπατο με τον αρχηγό μας στην Παλιά Πόλη και στη χαρακτηριστική πλατεία Τσάρκο, όπου συχνά μουσικοί παίζουν τοπικούς παραδοσιακούς σκοπούς. Διανυκτέρευση στην Πουέρτο ντε λα Κρουθ.

 

 

Ημέρα 3η: Τενερίφη – Λα Πάλμα ή Λα Γκομέρα (προαιρετική κρουαζιέρα)

Σήμερα το πρόγραμμά μας στην Τενερίφη είναι ελεύθερο για να περπατήσετε στα πανέμορφα στενά του Πουέρτο ντε λα Κρουθ, να δείτε τα ιστορικά κτίρια, να επισκεφτείτε τη γραφική αγορά, κάτι σαν ανατολίτικο παζάρι, όπου εξωτικά φρούτα μπερδεύονται με ζωηρόχρωμα υφάσματα και μικροαντικείμενα λαϊκής τέχνης ή για να λάβετε μέρος σε προαιρετικές εκδρομές και να γνωρίσετε περισσότερο το νησί. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις αναρίθμητες φυσικές ομορφιές αυτού του τροπικού παραδείσου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σάντα Κρουθ, την αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού ή να κατευθυνθείτε προς τον νότο και να επιλέξετε για τις βουτιές σας κάποιες από τις πολλές παραλίες με τη χαρακτηριστική μαύρη, ηφαιστειακή άμμο. Αν πάλι προτιμάτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ προσεγμένο θεματικό Πάρκο Λόρο, που έχει αναδειχθεί στον καλύτερο (από όλες τις απόψεις) ζωολογικό κήπο στην Ευρώπη! Εκεί θα σας εκπλήξουν τα εντυπωσιακά σόου με δελφίνια και φάλαινες. Άλλη μία καλή πρόταση είναι να βουτήξετε σε μία από τις ειδικά διαμορφωμένες πισίνες με θαλασσινό νερό που βρίσκονται πάνω στην προκυμαία. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να πάτε μια βόλτα στην περιοχή Πουέρτο Street Art με τα πολλά γκράφιτι και τους καλλιτέχνες του δρόμου. Για ό,τι χρειάζεστε, ο αρχηγός μας θα βρίσκεται στη διάθεσή σας.

Όμως σας έχουμε και δύο ακόμη προτάσεις – έκπληξη! Αν σε αυτό το μαγικό ταξίδι θέλετε να δείτε κι άλλα νησιά, προτείνουμε 2 κρουαζιέρες από τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε. Μπορούμε να πάμε στο νησί Λα Πάλμα ή στο νησί Λα Γκομέρα.

Κρουαζιέρα στο νησί Λα Πάλμα: Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να συγχέουμε το νησί Λα Πάλμα με την πόλη Λας Πάλμας (πρωτεύουσα του νησιού Γκραν Κανάρια). Το νησί Λα Πάλμα, ονομάζεται και Λα Ίσλα Μπονίτα – κάποιοι ίσως θυμάστε το ομώνυμο τραγούδι της Μαντόνα. Επίσης στο νησί αυτό, βρίσκεται το δεύτερο ψηλότερο βουνό του συμπλέγματος, μετά το Τέιδε. Πρόκειται για το Ρόκε ντε λος Μουτσάτσος (2423 μ.). Στο Λας Πάλμας υπάρχει το ηφαιστειακό Εθνικό Πάρκο Καλντέρα ντε λα Ταμπουριέντε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γεωλογικός όρος «καλντέρα» καθιερώθηκε παγκοσμίως το 1802, από τον γερμανό γεωλόγο Λέοπολντ φον Μπουχ, όταν επισκέφθηκε το ηφαίστειο Ταμπουριέντε στο νησί Λα Πάλμα.

Εμείς γι αυτή την εκδρομή θα αναχωρήσουμε πρωί με φεριμπότ από την Τενερίφη. Μετά την άφιξή μας στη Λα Πάλμα θα πάμε στο παρατηρητήριο Κονθεπθιόν, απ’ όπου θα δούμε από ψηλά την όμορφη πρωτεύουσα Σάντα Κρουθ. Εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στο νησί, με στάσεις: Στο ενεργό ηφαίστειο Τακάδε, που εξερράγη το 2021. Στην παραλιακή πόλη Ταθακόρτε με τις τεράστιες μπανανοφυτείες. Στις 3 καταπληκτικές φυσικές πισίνες Φαχάνα, που βρίσκονται κολλητά η μία δίπλα στην άλλη, πάνω στη θάλασσα και ανάμεσα στα βράχια. Στο ενεργό ηφαίστειο Ταχούγια, το οποίο εξερράγη το 2021. Κοντά στο ηφαίστειο υπάρχει και η ομώνυμη πόλη. Μετά την ξενάγησή μας στο νησί Λα Πάλμα, το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στην Τενερίφη.

Κρουαζιέρα στο νησί Λα Γκομέρα: Για αυτή την εκδρομή, θα μεταφερθούμε στο λιμάνι Λος Κριστιάνος κι από κει θα επιβιβαστούμε σε φεριμπότ για το μικρό και… ολοστρόγγυλο, ορεινό ηφαιστειακό νησί Λα Γκομέρα. Μετά την άφιξή μας θα κάνουμε τον γύρο του νησιού μαζί με ξεναγό (επιπλέον του αρχηγού μας), ο οποίος θα μας εξηγήσει τα ιδιαίτερα γεωφυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Λα Γκομέρα. Θα γευματίσουμε σε εστιατόριο με τοπική παραδοσιακή κουζίνα και θα ακούσουμε τους ντόπιους να μιλούν τη σφυριχτή γλώσσα Γκομέρο – αυτό κι αν είναι εμπειρία! Η γλώσσα Γκομέρο, είναι μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Όλες οι λέξεις είναι σφυριχτές και χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους από απόσταση, στα βουνά και στις κοιλάδες του νησιού, όπου οι κανονικές λέξεις, όσο κι αν φωνάξει κανείς χάνονται… Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψουμε μας στην Τενερίφη. Διανυκτέρευση στην Πουέρτο ντε λα Κρουθ.

 

 

Ημέρα 4η: Τενερίφη – Γκραν Κανάρια (φεριμπότ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επιβιβαστούμε στο γρήγορο φεριμπότ της ναυτιλιακής εταιρίας Fred Olsen Ferries με προορισμό την πόλη-λιμάνι Αγκέτε, στο νησί Γκραν Κανάρια. Μεταφορά οδικώς (25’) από την Αγκέτε στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Λας Πάλμας, που είναι και η πρωτεύουσα του συμπλέγματος των Καναρίων Νήσων.

Άφιξη στη Λας Πάλμας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για έναν περίπατο με τον αρχηγό μας ώστε να γνωρίσουμε την πόλη. Μια εξαιρετική βόλτα, που συνηθίζουν πολύ και οι ντόπιοι, είναι στον δημοφιλή λιθόστρωτο δρόμο Ντε λας Καντέρας, δίπλα στην ομώνυμη αμμουδιά, που φτάνει μέχρι το Ωδείο Αλφρέδο Κλάους με το φουτουριστικό σχήμα. Διανυκτέρευση στη Λας Πάλμας.

 

 

 

Ημέρα 5η: Λας Πάλμας – Πουέρτο Μογκάν – Μασπαλόμας – Τερόρ – Αρούκας – Λας Πάλμας (Γκραν Κανάρια)

Πρωινό και αναχώρηση με τον αρχηγό μας και τον τοπικό ξεναγό για μία πολύ ενδιαφέρουσα ολοήμερη εκδρομή. Θα φτάσουμε μέχρι το νότιο άκρο του Γκραν Κανάρια.

Αφήνοντας πίσω μας τη Λας Πάλμας που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, θα κάνουμε μία πρώτη στάση τον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό του Πουέρτο Μογκάν. Η μεγάλη αμμουδιά ακριβώς πριν το λιμάνι περιβάλλεται από τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ωστόσο ο ίδιος ο οικισμός, που ακολουθεί αμέσως μετά, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, με ολόλευκα (σαν κυκλαδίτικα) σπίτια με κεραμιδοσκεπές.

Επόμενος σταθμός μας το παραλιακό θέρετρο Μασπαλόμας στο νότιο άκρο του Γκραν Κανάρια. Εκεί δίπλα στο θέρετρο, βρίσκονται οι Αμμόλοφοι Μασπαλόμας, μία μεγάλη έκταση που θυμίζει Σαχάρα. Στην περιοχή των αμμόλοφων ξεχωρίζει η λιμνοθάλασσα Ελ Τσάρκο, η οποία λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας σε ενδημικά είδη έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη. Οι Αμμόλοφοι Μασπαλόμας (ένας από τους 12 Θησαυρούς της Ισπανίας), δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση μίας παγονησίδας στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Ο πάγος τότε έγινε πέτρα, η πέτρα διαλύθηκε και ο αέρας τη μετέφερε, με τη μορφή της άμμου, στην ακτή Μασπαλόμας.

Εν συνεχεία, επιστρέφοντας προς το βόρειο τμήμα του νησιού Γκραν Κανάρια, θα κάνουμε στάση στην κουκλίστικη ορεινή πόλη Τερόρμε τα χρωματιστά αποικιακά σπίτια. Εκεί θα δούμε την περίφημη βασιλική της Παναγίας ντελ Πίνο, έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς των Καναρίων, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Η Παναγία ντελ Πίνο είναι η προστάτιδα του νησιού.

Ομοίως θα μας εντυπωσιάσει και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Αρούκας, μία ακόμη πανέμορφη πόλη που θα επισκεφθούμε, πριν επιστρέψουμε στη βάση μας, τη Λας Πάλμας. Η Αρούκας, έχει χαρακτηριστεί μνημείο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Όσο για τον ναό, χτίστηκε το 1909, και θεωρείται εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Καναρίων. Μεγάλο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν τα πολύχρωμα γαλλικά βιτρό και ο ξυλόγλυπτος σταυρός.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Λας Πάλμας. Εκεί μπορούμε να κάνουμε βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο (μνημείο UNESCO) για να θαυμάσουμε τα αποικιακού ρυθμού σπίτια, τα στενά δρομάκια, την περιοχή όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός, το Θέατρο Πέρεθ Γκαλντός κ.α. Διανυκτέρευση στη Λας Πάλμας.

 

 

Ημέρα 6η: Γκραν Κανάρια – Φουερτεβεντούρα (φεριμπότ)

Πρωινή αναχώρηση με φεριμπότ για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων και το αρχαιότερο, ηλικίας 20 εκατ. ετών, τη Φουερτεβεντούρα. Και αυτό είναι ένα ηφαιστιογενές νησί – η τελευταία έκρηξη υπολογίζεται στα 4.000 με 5.000 χρόνια πριν το σήμερα. Η Φουερτεβεντούρα, έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη βιόσφαιρα της UNESCO. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Πουέρτο ντελ Ροσάριο.

Αμέσως μετά την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε για την εξερεύνηση της Φουερτεβεντούρα. Θα αρχίσουμε από τον Βορρά με πρώτη στάση το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Ντούνας ντε Κοραλέχο. Πρόκειται για μία εκπληκτική περιοχή, καλυμμένη με αμμόλοφους, τους μεγαλύτερους των Καναρίων, με έκταση 24 τ.χλμ. Το χρώμα της άμμου είναι λευκόχρυσο και τα νερά της, 10 χλμ., παραλίας Κοραλέχο είναι λαμπερά τιρκουάζ. Σημειωτέον πως οι αμμόλοφοι δεν σχετίζονται με τη Σαχάρα – σχηματίστηκαν τοπικά από την τριβή των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Τα ηφαίστεια του Κοραλέχο συμπληρώνουν το μοναδικό αυτό ερημικό τοπίο – με τους μαύρους και κόκκινους βράχους τους. Στο πάρκο επίσης ζουν πολλά προστατευόμενα πτηνά, ενδημικά και μη.

Επόμενος σταθμός μας, με κατεύθυνση προς τον Νότο, θα είναι οι φημισμένες Αλυκές Κάρμεν, όπου συλλέγεται και παρασκευάζεται το καλύτερο θαλασσινό αλάτι των Καναρίων, με πολλά χρυσά βραβεία διεθνώς. Οι αλυκές λειτουργούν από τον 18ο αιώνα. Η επεξεργασία όμως έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – ο ανθός και ο αφρός αλατιού της περιοχής, θεωρούνται κορυφαίοι στη διεθνή υψηλή γαστρονομία. Στις Αλυκές Κάρμεν, θα επισκεφτούμε το ομώνυμο μουσείο, όπου θα μάθουμε πολλά για την ιστορία της περιοχής, των αλυκών και της επεξεργασίας του αλατιού. Φυσικά θα ξεναγηθούμε και στις ίδιες τις αλυκές – αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία. Αν θέλουμε μπορούμε να προμηθευτούμε και λίγο από αυτό το πολύ γκουρμέ αλάτι.

Μετά θα συνεχίσουμε προς τις δυτικές ακτές της Φουερτεβεντούρα, όπου βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι Αχουί και η διάσημη Μαύρη Παραλία του νησιού, με τα Σπήλαια των Πειρατών και το ορυχείο ασβεστόλιθου. Όπως αντιλαμβάνεστε τα αξιοθέατα εδώ είναι πολλά, αλλά και εξαιρετικής σημασίας. Κατ’ αρχάς στην παραλία αποβιβάστηκε για πρώτη φορά ο γάλλος εξερευνητής-κονκισταδόρ Ζαν ντε Μπετανκούρ το 1402 και κατέλαβε τη Φουερτεβεντούρα για λογαριασμό του Ισπανικού Στέμματος. Ο ασβεστόλιθος, της περιοχής, που θεωρείται εξαιρετικά καθαρός, έφευγε με πλοία από αυτή την παραλία με προορισμό την Ισπανία, μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, προτείνουμε και μία βόλτα στην εντυπωσιακή Μαύρη Παραλία, μέχρι τα Σπήλαια των Πειρατών. Τα σπήλαια αυτά είναι τεράστια και έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση της λάβας εκατομμύρια χρόνια πριν – με δυο λόγια από εδώ αρχίζει η διαμόρφωση ολόκληρου του νησιού. Γεωλογικά θεωρούνται μία από τις 150 σπουδαιότερες περιοχές στον πλανήτη. Και φυσικά, όπως μαρτυρεί η ονομασία τους, μέσα σε αυτά έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές.

Ακολουθεί το κεντρικό τμήμα της Φουερτεβεντούρα. Εκεί θα επισκεφτούμε τη Μπετανκουρία, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, η οποία επισήμως έχει αναγνωριστεί ως το ομορφότερο χωριό ολόκληρης της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1402, από τον Ζαν ντε Μπετανκούρ και από αυτόν έλαβε την ονομασία της. Στη βόλτα μας στο πανέμορφο αυτό χωριό, θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και θα δούμε τα πιο χαρακτηριστικά αποικιακά αξιοθέατά του. Θα γνωρίσουμε και τους Μαζορέχος – έτσι ονομάζονται οι κάτοικοι του νησιού, με τις τοπικές φορεσιές. Σημειωτέον, πως μαζορέχο ονομάζεται και το πολύ γευστικό τοπικό τυρί της Φουερτεβεντούρα. Στην Μπετανκουρία θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα δροσιστικό ποτό ή σκακ.

Τελευταίος σταθμός της εξερευνητικής εκδρομής μας σήμερα θα είναι ένα ακόμη πανέμορφο και πολύ γραφικό, ιστορικό χωριό, η Ολίβα. Αυτή ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο χωριό, και θα δούμε την εντυπωσιακή αναγεννησιακή εκκλησία του 17ου αιώνα αλλά και την Κάσα ντε λος Κολονέλες, που χτίστηκε επίσης τον 17ο αιώνα, από τους απογόνους του Μπετανκούρ. Διανυκτέρευση στη Φουέρτεβεντούρα.

 

 

Ημέρα 7η: Εθνικό Πάρκο Ντούνας ντε Κοραλέχο – Ελ Κοτίγιο (Φουερτεβεντούρα)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα απολαύσουμε την εκπληκτική φύση και την τιρκουάζ παραλία στο Εθνικό Πάρκο Ντούνες ντε Κοραλέχο. Θα κάνουμε βόλτα στους λευκόχρυσους αμμολόφους που αντανακλούν το φως του ήλιου, θα χαρούμε το ηφαιστειακό τοπίο, θα παρατηρήσουμε τα εντυπωσιακά πτηνά της περιοχής και φυσικά αν θέλουμε θα απολαύσουμε ένα μπάνιο στην πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο πολύ γραφικό ψαροχώρι Ελ Κοτίγιο που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Φουερτεβεντούρα. Ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα, ως σταθμός αποβίβασης στον θαλάσσιο εμπορικό δρόμο μεταξύ Μαδέρας και Φουερτεβεντούρα, και η αρχική ονομασία του ήταν Πουέρτο ντελ Ρόκε. Από εκείνα τα χρόνια, και συγκεκριμένα το 1700, χρονολογείται το πιο ιστορικό αξιοθέατο του χωριού, ο αμυντικός Πύργος Τολστόν, που χτίστηκε ως παρατηρητήριο για την προστασία του λιμανιού από τους πειρατές (Γάλλους, Βρετανούς και Βερβέρους). Σήμερα ο Τόρε ντελ Τολστόν, δηλαδή ο πύργος, είναι προστατευόμενο μνημείο. Εμείς φυσικά θα κάνουμε μια βόλτα στο χωριό και θα απολαύσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα και τα αξιοθέατά του. Πρέπει επίσης να πούμε πως κοντά στο χωριό βρίσκονται δύο κορυφαίες παραλίες, η Κόντσα και η Λος Λάγος, οι οποίες συγκαταλέγονται στις 10 ωραιότερες της Ευρώπης. Εκεί θα δούμε και απίθανες λιμνοθάλασσες, με κατάλευκη άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά. Θα απολαύσουμε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και ίσως καθίσουμε σε ένα από τα πολύ ωραία εστιατόρια της περιοχής. Διανυκτέρευση στη Φουέρτεβεντούρα.

 

 

Ημέρα 8η: Φουερτεβεντούρα – Εθνικό Πάρκο Λος Λόμπος (φεριμπότ) – Φουερτεβεντούρα

Σήμερα θα κάνουμε μία κρουαζιέρα στο ακατοίκητο νησάκι των Καναρίων με την ονομασία Λος Λόμπος, το οποίο απέχει από το Κοραλέχο της Φουλερτεβεντούρα μόλις 15’ με το φεριμπότ. Λόμπος σημαίνει θαλασσόλυκοι. Το νησί πήρε αυτή την ονομασία, επειδή το 1405, όταν ο Μπετακούρ το χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο για να κατακτήσει τη Φουερτεβεντούρα, το κατοικούσαν μόνο θαλασσόλυκοι. Σήμερα, αυτές οι πανέμορφες φώκιες δεν υπάρχουν πια, διότι με το που πάτησε στο νησί το ανθρώπινο πόδι, κυνηγήθηκαν ανηλεώς για την εξασφάλιση τροφής και την εκμετάλλευση λίπους και δέρματος.

Τα ίδιο το νησί, είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι. Είναι ηφαιστειογενές, με πλούσια πανίδα και απίστευτες τιρκουάζ πεντακάθαρες θάλασσες. Εξ ου και έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο. Υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία στο ηφαίστειο και οι παραλίες ενδείκνυνται για αξέχαστες καταδύσεις. Στη βόλτα μας, θα ακολουθήσουμε κάποια από τα μονοπάτια για να πάμε στον τέλειο κώνο που σχηματίζει ο κρατήρας Μοντάνια. Θα πάμε επίσης στην παραλία Καλέρα, όπου βρίσκεται ο φάρος Λόμπος. Αυτός ο φάρος ήταν το μόνο σημείο του νησιού που κατοικείτο ως το 1968, από τον φαροφύλακα και την οικογένειά του. Έκτοτε αυτοματοποιήθηκε. Στο νησί σήμερα υπάρχει ένα πολύ μικρό χωριό, το Πουερτίτο ντε Λόμπος, με λίγα σπίτια που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες μόνο την εποχή του ψαρέματος. Πάντως αρχαιολογικά ευρήματα έδειξαν πως το νησί Λος Λόμπος, ήταν γνωστό στην αρχαία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και ήταν εκμεταλλεύσιμο για την παρασκευή πορφύρας. Τέλος πρέπει να πούμε πως σε αυτή την εκδρομή μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε σε κάποιο από τα εστιατόρια του νησιού πολύ φρέσκο ψάρι, που έρχεται κατευθείαν από τα ψαροκάιακα. Διανυκτέρευση στη Φουέρτεβεντούρα.

 

 

Ημέρα 9η: Φουερτεβεντούρα – Λανθαρότε (φεριμπότ)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα μεταφερθούμε με φεριμπότ από τη Φουέρτεβεντούρα, στο πιο καλλιτεχνικό νησί των Καναρίων, το εκπληκτικό Λανθαρότε, του οσκαρικού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, του νομπελίστα λογοτέχνη Ζοζέ Σαραμάγκο και του σταρ αρχιτέκτονα και γλύπτη, Θέσαρ Μανρίκε.
Το Λανθαρότε είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Καναρίων και απέχει μόλις 125 χλμ. από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και 1000 χλμ. από την Ιβηρική Χερσόνησο. Μάλλον πρωτοκατοικήθηκε από τους Φοίνικες, ωστόσο η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό έγινε από τον ρωμαίο φυσιοδίφη, εξερευνητή, στρατιωτικό, φυσικό φιλόσοφο Πλήνιο τον Πρεσβύτερο, στο σύγγραμμά του με τίτλο Φυσική Ιστορία, τον 1ο αιώνα.
Τη σημερινή ονομασία του την πήρε από τον γενοβέζο εξερευνητή Λαντσελότο Μαλοτσέλο, που έφτασε εκεί με πλοίο από τη Λισαβόνα το 1336 και ανακάλυψε εκ νέου το νησί. Λίγα χρόνια αργότερα χτίστηκε στο Λανθαρότε πορτογαλικό φρούριο και άρχισε το εμπόριο σκλάβων. Το δουλεμπόριο κορυφώθηκε από το 1402 και μετά, με την άφιξη του Μπετανκούρ για λογαριασμό της Ισπανίας. Λέγεται πως οι Ισπανοί άφησαν στο Λανθαρότε μόνο 300 ιθαγενείς – όλοι οι άλλοι έφυγαν ως σκλάβοι για την Ευρώπη.
Το Λανθαρότε είναι ένα εντυπωσιακό ηφαιστειογενές νησί, με πολύ πλούσια βλάστηση, απίστευτες τιρκουάζ παραλίες, ενεργά και μη ενεργά υπέργεια και υπόγεια ηφαίστεια. Είναι ένα θαύμα της φύσης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη βιόσφαιρα από την UNESCO. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Αρεσίφε. Νο1 αξιοθέατο είναι το ηφαιστειακό Εθνικό Πάρκο Τιμανφάγια. Εξέχουσα προσωπικότητα που χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα του Λανθαρότε, προσπάθησε και εξασφάλισε την φυσική προστασία του και το τίμησε όσο κανείς, είναι ο ντόπιος αρχιτέκτονας Θέσαρ Μανρίκε (1919-1992). Στο Λανθαρότε θα περάσουμε 2 ημέρες για να το γνωρίσουμε καλά και να το απολαύσουμε όπως του αξίζει.
Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε πως έχει 213 χλμ. ακτογραμμή, εκ των οποίων τα 10 χλμ. είναι άμμος, τα 16,5 είναι παραλία και τα υπόλοιπα είναι βραχώδεις ακτές. Διαθέτει επίσης τις οροσειρές Φαμάρα και Αχάτσες, την έρημο Ελ Χάμπλε, τα ενεργά ηφαίστεια Μοντάνιας ντελ Φουέγο και το Τούνελ της Ατλαντίδας που είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο ηφαιστειακό τούνελ στον κόσμο και αποτελεί τμήμα του ηφαιστειακού σπηλαίου Κουέβα ντε λος Βέρντες.

Εμείς θα ξεκινήσουμε από το Εθνικό Πάρκο Τιμανφάγια, το οποίο σχηματίστηκε από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου τον 18ο αιώνα μέσα σε διάστημα 6 ετών. Εκεί, στο Κέντρο Επισκεπτών, θα δούμε σε προσομοίωση τις εκρήξεις στα Μοντάνιας ντελ Φουέγο που σχημάτισαν τον πάρκο (είσοδος περιλαμβάνεται). Στην ξενάγησή μας θα δούμε και θα μάθουμε από τους ειδικούς τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της Γης όπου ακόμη υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την έρημο Ελ Χάμπλε, την Άγρια Δύση του Λανθαρότε, που χωρίζει τα Μοντάνιας ντελ Φουέγο από την οροσειρά Φαμάρα και θα φτάσουμε στην μεγαλύτερη παραλία του νησιού που βρίσκεται στους πρόποδες της Φαμάρα. Η παραλία αυτή έχει κύμα και αέρα και θεωρείται παράδεισος για σέρφινγκ και kite.
Ακολουθεί η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, η Τεγκίσε, με τα πανέμορφα αποικιακά κτίρια, η οποία θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Θα επισκεφτούμε όμως και τον Κήπο με του Κάκτους, που σχεδίασε και διαμόρφωσε ο Θέσαρ Μανρίκε, με κάκτους απ΄όλο τον κόσμο (είσοδος περιλαμβάνεται). Η αισθητική του κήπου, η πανέμορφη φύση, ο συνδυασμός των κάκτων με τη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του Μανρίκε που ταιριάζει τέλεια με το τοπίο, θα μας συναρπάσουν. Ακολουθεί η Παραλία Τεγκίσε με το Πουέμπλο Μαρινέρο, το χωριό που δημιούργησε εξ ολοκλήρου ο Μανρίκε.
Και θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Αρεσίφε, όπου θα δούμε την υπέροχη λιμνοθάλασσα Τσάρκο ντε Σαν Χινές που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και περιβάλλεται από εξοχικά ψαρόσπιτα. Αυτό το απίθανο σκηνικό, που σχεδίασε επίσης ο Μανρίκε, ονομάζεται και Βενετία του Ατλαντικού. Εκεί θα καθίσουμε για να απολαύσουμε καφέ ή ένα δροσιστικό ποτό. Διανυκτέρευση στο Λανθαρότε.

 

 

Ημέρα 10η: Λανθαρότε – Λα Γκραθιόσα (κρουαζιέρα) – Λανθαρότε

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε το Λανθαρότε όπως ακριβώς θέλουμε μαζί με τον αρχηγό μας. Πρέπει να πούμε, πως το νησί αυτό που επισκέφτηκε ο ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ το 1999, τον ενέπνευσε για την πολύ όμορφη ταινία του με τίτλο «Ραγισμένες Αγκαλιές», η οποία γυρίστηκε 10 χρόνια μετά, με την Πενέλοπε Κρουθ. Όλα άρχισαν από μία φωτογραφία που τράβηξε ο σκηνοθέτης στην ηφαιστειακή παραλία Ελ Γκόλφο. Το μαγικό τοπίο της παραλίας τον συνεπήρε τόσο πολύ που, μόνο όταν παρατηρούσε τη φωτογραφία μετά, πρόσεξε, πως στην ακτή κάθονταν δύο άνθρωποι αγκαλιασμένοι. Αυτό το ζευγάρι, του έδωσε την ιδέα για τις Ραγισμένες Αγκαλιές.

Η παραλία Ελ Γκόλφο, με τους μπορντό, καφεκόκκινους και ωχρούς βράχους, τα άγρια κύματα και τη μαύρη άμμο είναι στην πραγματικότητα ένας ηφαιστειακός κρατήρας. Ανάμεσα στην άμμο και στους βράχους, υπάρχει μία καταπράσινη λιμνοθάλασσα, η οποία συνδέεται με τον Ατλαντικό, με τούνελ που σχηματίστηκαν από λάβα και περνάνε κάτω από τη μαύρη άμμο.
Ένα ακόμη στοιχείο που ενέπνευσε τον Αλμοδόβαρ είναι η κοιλάδα Λα Χερία, με τους αμπελώνες. Το εντυπωσιακό εκεί είναι ότι κάθε αμπέλι περιβάλλεται από πλίνθινα τοιχία σε σχήμα ημικύκλιου για να προστατεύεται από τον αέρα. Αυτά τα τοιχία αν τα δεις από μακριά μοιάζουν με δαντέλες.
Τελικά όπως θα αντιληφθούμε σε αυτό το ταξίδι, «το Λανθαρότε μοιάζει με ένα ζωντανό έργο τέχνης, δίχως κορνίζα», όπως είχε πει ο Μανρίκε. Και ο Αλμοδόβαρ δήλωσε, όταν γύρισε την ταινία, ότι οι Ραγισμένες Αγκαλιές είναι ένας φόρος τιμής στον Μανρίκε, ο οποίος τον είχε ξεναγήσει στο νησί σε εκείνο το πρώτο ταξίδι του.
Για σήμερα όμως σας επιφυλάσσουμε μία ακόμη έκπληξη. Μία αξέχαστη κρουαζιέρα, με πολυτελές καταμαράν (μαζί με άλλους ταξιδιώτες εκτός της ομάδας μας), στο κοντινό νησάκι Λα Γκραθιόσα. Θα επιβιβαστούμε από το γραφικό χωριουδάκι Όρθολα, και από το καταμαράν καθ’ οδόν για την Γκραθιόσα θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή ακτογραμμή του Λανθαρότε πίνοντας μοχίτο, μπύρα, αναψυκτικά, σαγκρία από το all inclusive μπαρ του σκάφους. Όταν φτάσουμε στην Γκραθιόσα θα επισκεφτούμε το γραφικό παραλιακό χωριό Καλέτα ντε Σέμπο, ένα διαμαντάκι που έμεινε ανέπαφο από τον τουρισμό. Μετά θα πλεύσουμε και πάλι με προορισμό την παραδεισένια παραλία Πλάγια Φρανθέσα. Εκεί θα κάνουμε μπάνιο, θα χαλαρώσουμε στην κατάλευκη άμμο, μπορούμε να δοκιμάσουμε κατάδυση, κανό… Όσο θα βρισκόμαστε στην παραλία, ο σεφ του καταμαράν θα μας ετοιμάσει μια ολόφρεσκη ισπανική παέγια. Μετά το δείπνο μας, κι αφού έχουμε γεμίσει με υπέροχες εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες, θα επιστρέψουμε στο Λανθαρότε. Διανυκτέρευση στο Λανθαρότε.

 

Ημέρα 11η: Αναχώρηση για Αθήνα

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/7/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1590 € 440 €
  Twin Room 1590 € 440 €
  Triple Room 1590 € 440 €
  Single Room 2080 € 440 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

LX1843

07/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:00

08:50

LX8214

07/07/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

13:20

16:55

LX8229

17/07/2022

ΛΑΝΘΑΡΟΤΕ –  ΖΥΡΙΧΗ

12:10

17:05

LX1842

17/07/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στο Γκραν Κανάρια, 3 στη Φουερτεβεντούρα, 2 στο Λανθαρότε, σε εξαιρετικά ξενοδοχεία πάνω σε απίθανες παραλίες
  • Ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά-διαμάντια: Λος Λόμπος, Λα Πάλμα ή Λα Γκομέρα (θα επιλέξετε εσείς) και Λα Γκραθιόσα
  • ?ριστα οργανωμένες διαδρομές με φεριμπότ και καταμαράν από νησί σε νησί – όλα περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα για να έχετε προκαθορισμένο κόστος
  • Οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας και έξτρα τοπικό ξεναγό όπου είναι απαραίτητο, για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν
  • Ειδικού ενδιαφέροντος εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, στα διάσημα φυσικά προστατευόμενα μνημεία, και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλα τα νησιά που επισκεπτόμαστε
  • Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες των Καναρίων, στα κατοικημένα και στα ακατοίκητα νησιά
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται         

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €440
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.