Skip to main content

Μεγάλη Πορτογαλία - Ισπανία Καλοκαίρι 2019 από 949,00

Αναχωρήσεις: 19/7 & 7/8
10 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Μαδρίτη – Σεγκόβια – Άβιλα – Σαλαμάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Σεγκόβια. Το ένα από «τα πέντε μαργαριτάρια στο στέμμα της Μαδρίτης», η Σεγκόβια είναι μια υπέροχη μεσαιωνική πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και εντυπωσιακά μνημεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει φυσικά το πελώριο ρωμαϊκό Υδραγωγείο (Acueducto) που ορθώνεται στο κέντρο της πόλης, πανύψηλο και επιβλητικό. Σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες ξεκίνησε να χτίζεται τον 2ο μ.Χ. αι. επί αυτοκράτορα Τραϊανού, για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα, στα χρόνια του διαδόχου του Αδριανού. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μεσαιωνικό κάστρο Αλκάθαρ, από τα πιο καλοδιατηρημένα στην Ισπανία. Συνεχίζουμε για τη γειτονική πόλη Άβιλα, την πόλη της Αγίας Τερέζας. Είναι η πόλη με τα πιο φημισμένα τείχη στην Ισπανία (του 11ου αι.), με 88 συνολικά πύργους, μέσα στα οποία κλείνεται σχεδόν το σύνολο της παλιάς αλλά και της σύγχρονης Άβιλα. Θα δούμε την εξωτερική πλευρά των τειχών και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό σήμερα, τη διάσημη πανεπιστημιούπολη της Σαλαμάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαλαμάνκα (Ξενάγηση)
Στη Σαλαμάνκα ιδρύθηκε το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ισπανία, το 1218, που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης. Είναι επίσης γνωστή ως η «χρυσή πόλη» της Ισπανίας, με πλούσια αρχιτεκτονική και θρησκευτική κουλτούρα. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον νέο Καθεδρικό Ναό, την Πλάζα ντε Μαγιόρ, τον παλιό Καθεδρικό Ναό και, φυσικά, το Πανεπιστήμιο. Μια πόλη ζωντανή που θα σας ενθουσιάσει. Η υπόλοιπη ημέρα θα είναι ελεύθερη να περιηγηθείτε όπου εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαλαμάνκα – Θιουδάδ Ροντρίγκο – Βιζέου – Κοΐμπρα (Ξενάγηση)
Αναχώρηση από τη Σαλαμάνκα με κατεύθυνση προς τα ισπανοπορτογαλικά σύνορα. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η κωμόπολη Θιουδάδ Ροντρίγκο, από όπου θα περάσουμε τα σύνορα, με πρώτη μας στάση εντός Πορτογαλίας στην πόλη Βιζέου. Από εκεί θα αναχωρήσουμε για την Κοΐμπρα. όπου στην πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη θα δούμε το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (διαθέτει μια υπέροχη βιβλιοθήκη σε μπαρόκ στυλ), την Παλιά Πόλη και την Εκκλησία της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της βασίλισσας Ισαβέλλας, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων» (είσοδος προαιρετική). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κοΐμπρα – Μπουσάκο – Αβέιρο – Πόρτο
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Πόρτο. Πρώτη μας στάση θα είναι στον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο -σήμερα ξενοδοχείο- παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με τους εντυπωσιακούς κήπους και τα ιστορικά κειμήλια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Εκεί θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας, και θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles», φτιαγμένο από κρόκους αβγών και ζάχαρη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τοποθετημένο στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για την παραγωγή του ομώνυμου γλυκού κρασιού. Άφιξη στην πόλη, γνωστή μεταξύ άλλων και για τα χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων ο Καθεδρικός Ναός, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Στην συνέχεια κρουαζιέρα με παραδοσιακή βάρκα στον ποταμό Δούρο, μπορεί να σας χαρίσει μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της ζωής σας (προαιρετικά). Ο ποταμός ξεκινάει από την κεντρική Ισπανία, κυλάει προς τα νοτιοδυτικά και καταλήγει στην βόρεια Πορτογαλία και τον Ατλαντικό διασχίζοντας μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Μεσογείου. Εμείς θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε την κρουαζιέρα από το Πόρτο έως την όχθη της Villa Nova de Gaia. όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia για να γευθούμε το διάσημο κρασί Πόρτο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες – Πόρτο
Σήμερα θα επισκεφθούμε μία από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Δεύτερη στάση μας για σήμερα θα είναι η πόλη Γκιμαράες, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Κατά την επίσκεψή μας εκεί θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής, και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πόρτο – Φάτιμα – Μπατάλια – Τομάρ – Ναζαρέ – Λισαβόνα
Πρωινή αναχώρηση για τη Λισαβόνα. Θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας από το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Θα συνεχίσουμε για την Μπατάλια, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παρθένας Βικτωρίας, ενώ επόμενη στάση μας θα είναι στην Τομάρ, πόλη της οποίας η ανάπτυξη είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο ντομ Γκουαλτζίν Πάις, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της τάξης των Ναϊτών, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Από εκεί θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι του Ατλαντικού Ναζαρέ, από όπου θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα Λισαβόνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λισαβόνα (Ξενάγηση)
Πρωινή πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Θα αρχίσουμε με την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, απ’ όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον Πύργο του Μπελέμ και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μαροκινά στοιχεία. Ο δε Ναός των Ιερωνυμιτών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και του πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντα Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το περίφημο ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες καθώς και το Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Πορτογαλίας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μετα την επίσκεψη μας στο Κασκάις θα καταλήξουμε στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια, καθώς και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάντος (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Λισαβόνα – Έβορα
Πρωινή αναχώρηση από την πορτογαλική πρωτεύουσα με προορισμό μας την πόλη Έβορα.  Βγαίνοντας από τη Λισαβόνα θα περάσουμε τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα. Άφιξη στην Έβορα, μια πόλη όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει. Το καλοδιατηρημένο κέντρο της πόλης, το οποίο περικλείεται ακόμη μερικώς από μεσαιωνικά τείχη, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός μνημείων από διάφορες ιστορικές περιόδους, ανάμεσα στα οποία ένας ρωμαϊκός ναός, έχουν χαρίσει στην πόλη μια θέση στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1986, καθώς και τον χαρακτηρισμό πόλη-μουσείο. Ανήκει επίσης στο Δίκτυο των Αρχαιότερων Ευρωπαϊκών Πόλεων. Ανάμεσα σε όσα δούμε στη βόλτα μας στην πόλη είναι φυσικά και ο ρωμαϊκός ναός της Άρτεμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Έβορα – Φάρο – Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Φάρο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 949€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 949 € 270 €
  Twin Room 949 € 270 €
  Triple Room 949 € 270 €
  Single Room 1409 € 270 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 989€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 989 € 270 €
  Twin Room 989 € 270 €
  Triple Room 989 € 270 €
  Single Room 1449 € 270 €
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό σε όλες τις επισκεπτόμενες πόλεις
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Πλήρες πρόγραμμα εκδρομών χωρίς προαιρετικές εκδρομές
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €270

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

19.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1800

19.07.2019

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

LH 1799

28.07.2019

ΦΑΡΟ – ΜΟΝΑΧΟ

13:40

17:40

LH 1754

28.07.2019

ΜΟΝΑΧΟ –  ΑΘΗΝΑ

19:05

22:30

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

07.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1800

07.08.2019

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

LH 1163

16.08.2019

ΦΑΡΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:30

19:35

LH 1284

16.08.2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15