Skip to main content

H ΑΛΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΙΟ 2022 Golden Age...815€ Με φόρους

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/05/2022

 8 ημέρες

ΚΑΡΚΑΣΟΝ-ΤΟΥΛΟΥΖΗ-ΜΠΟΡΝΤΩ-ΛΙΜΟΖ-ΛΥΩΝ-ΑΒΙΝΙΟΝ-ΕΞ ΕΝ ΠΡΟΒΑΝΣ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ

οι φοροι συμπεριλαμβανονται

1η  ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ –ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ)

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης, συνάντηση με το λεωφορείο μας και μεταφορά στην περιοχή Κόστα Μπράβα, μια από τις διασημότερες και τουριστικότερες περιοχές της Ισπανίας και της Μεσογείου γενικότερα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην περιοχή.

2η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΚΑΡΚΑΣΟΝ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πόλη Καρκασόν. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Καστρούπολη της γαλλικής Καταλονίας. Μια πόλη επηρεασμένη από δύο λαούς, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου με αξέχαστες εικόνες και πανέμορφα τοπία. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από το λόφο της πόλης και θα συνεχιστεί  στο κάστρο με το διπλό κυκλικό τείχος, ενισχυμένο με πολεμίστρες και αμέτρητους πυργίσκους.  Συνέχεια της διαδρομή μας μέχρι την όμορφη Τουλούζη, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Μασσαλία και τη Λυών. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς και έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρείας Airbus.  Μετά την περιήγηση της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ –ALBI – ΜΠΟΡΝΤΩ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του κρασιού, το ιστορικό Μπορντώ.   Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Albi, όπου αναμφισβήτητα πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη, στην περιοχή των Νότιων Πυρηναίων.  Πατρίδα του ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, είναι κτισμένη κοντά στις όχθες του ποταμού Ταρν και πρώτοι κάτοικοί της θεωρούνται οι Γαλάτες.  Σημαντικότερα αξιοθέατα αποτελούν στην παλιά πόλη τα παλιά κτίρια, όπου εξέχουσα θέση κατέχουν ο καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας, του οποίου η κατασκευή διήρκεσε 2,5 αιώνες, το επισκοπικό μέγαρο (επισκοπικό παλάτι, ή ανάκτορο Μπερμπί), που στεγάζει σήμερα το μουσείο Τουλούζ-Λωτρέκ, το δημαρχιακό μέγαρο και το μέγαρο Ρεϋνές του 16ου αιώνα.  Μετά την περιήγηση συνεχίζουμε για το Μπορντό, τον τόπο όπου ο οίνος λατρεύτηκε περισσότερο από οπουδήποτε στον κόσμο και που έχει συνδέσει το όνομά του με τις πλέον εκλεκτές ετικέτες της αγοράς.  Εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια το κρασί ορίζει την τύχη της.  Εδώ βρίσκονται τα αγροκτήματα, τα εκπληκτικά chateaux, με τις διάσημες ονομασίες κρασιών, απ’ τα καλύτερα στον κόσμο!  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση.

4η  ΗΜΕΡΑ:ΜΠΟΡΝΤΟ – ΛΙΜΟΖ

Πρόγευμα και περιήγηση στην πόλη.  Θα δούμε την Place de la Bourse, μια από τις πλέον φωτογραφημένες πλατείες της Ευρώπης.  Γύρω από την πλατεία, οι δύο λεωφόροι φτιάχνουν το λεγόμενο ιερό τρίγωνο της πόλης, με τα κτίρια των παλιών αρχοντικών του 17ου και 18ου αιώνα. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και απολαύστε τον καφέ σας, στην πόλη που οι Γάλλοι χαϊδευτικά ονομάζουν «la belle dormante” (η ωραία κοιμωμένη).  Αναχώρηση για τη Λιμόζ η οποία βρίσκεται στις όχθες του Ποταμού Βιέν, 150 χλμ από τον Ατλαντικό Ωκεανό, φημισμένη για τις πορσελάνες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΟΖ –ΛΥΩΝ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης, στην οποία βρίσκονται πολυάριθμα Ρωμαϊκά μνημεία, όπως μια γέφυρα από πέτρα, ρωμαϊκή αγορά, αρκετές θέρμες, ένα τεράστιο αμφιθέατρο, που είχε ως σκοπό να παραγκωνίσει τα αντίστοιχα στην Αρλ και τη Νιμ, ένα θέατρο στις όχθες του Ποταμού Βιέν, ένας ορθογώνιος ευθυγραμμισμένος δρόμος και πολυτελείς κατοικίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την 3η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Λυών. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhône) και Σον (Saône).Ξεκινάμε την περιήγησή μας από τον λόφο Φουρβιέρ και ακολουθεί το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο ποταμούς λίγο πριν την συμβολή τους. Έχει την ονομασία presq'île (σχεδόν νησί), λόγω του ότι μοιάζει με χερσόνησο και κυριαρχείται από την πλατεία Μπελκούρ (PlaceBellecour), στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ'.  Στο μοντέρνο ανατολικό τμήμα της πόλης κυριαρχεί ο ουρανοξύστης της Παρ-Ντιε, κέντρο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της πόλης.  Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

6η  ΗΜΕΡΑ: ΛΥΩΝ –ΑΒΙΝΙΟΝ– ΕΞ ΕΝ  ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ 

Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε τις ποιο βασικές πόλεις τις Προβηγκίας. Πρώτη η Αβινιόν, που είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς τις UNESCO.  Το Παπικό Παλάτι, το Επισκοπικό συγκρότημα,η Γέφυρα της Αβινιόν είναι τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα τις πόλης. Το μεσημέρι θα μας βρει στην Εξ-εν-Προβάνς ή συντομότερα Εξ, ίσως η πιο όμορφη πόλη της Γαλλίας.  Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, όπου κυριαρχεί ένας από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, αφιερωμένος στο Σωτήρα, η πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, η Κουρ Μιραμπό - ο πιο ανθοστόλιστος δρόμος της πόλης και τα πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο από τον 13ο έως και τον 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό Les Deux Garcons αγαπημένο στέκι του Πολ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση.  Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΡΛ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (508 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση του μεγαλύτερου λιμανιού της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα του λιμενοβραχίονα του κόλπου και θα βγούμε στο παλιό λιμάνι. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα-φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, με θέα το Σατό Ντ' Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντε Κρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.  Επόμενος σταθμός μας η Αρλ (Arles).  Κατά την περιήγηση θα διαπιστώσουμε ότι διαθέτει σημαντική κληρονομιά της ρωμαϊκής εποχής, όπου τα μνημεία της ανακηρύχθηκαν το 1981 μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.  Αναχώρηση για Βαρκελώνη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο στην περιοχή Costa Brava.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της VUELING.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μία βαλίτσα (25 κ.) και μια χειραποσκευή ανά άτομο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2)διαν/σεις στη Βαρκελώνη (περιοχή Κόστα Μπράβα). Πέντε (5) διαν/σεις στις πόλεις της Γαλλίας (περιφερειακά των πόλεων).
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*ή 4* αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και 2 δείπνα στην Κόστα Μπράβα.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Έξτρα ασφάλιση για ακύρωση λόγω νόσησης με Covid-19 (επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ) και κάλυψη εξόδων σε περίπτωση νόσησης με covid κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ VUELING:

24/5       AΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ            VY 8101                 14.55 – 17.05

31/5       BAΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ            VY 8100                 10.20 – 14.15

ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

24/5

3, 4 αστέρων

Πρωινό

+2 δείπνα

815€

+230€

Περιλαμβάνονται

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

*Οι τιμές είναι κατ’ άτομο