Skip to main content

Ισπανογαλλική Χώρα Βάσκων και Παμπλόνα Καλοκαιρι 2021 απο 675€

17/06, 16/07, 23/07, 29/07, 06/08, 13/08, 19/08, 26/08, 16/09, 30/09    5 ΜΕΡΕΣ

… ισπανική & γαλλική Βασκονία με την φροντίδα των καλύτερων!

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια με LUFTHANSA μέσω Μονάχου & Φρανκφούρτης
    Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ 4*sup ξενοδοχεία
    GRAN BILBAO / ERCILLA Μπιλμπάο – 2 διανυκτερεύσεις
    SILKEN AMARA PLAZA Σαν Σεμπαστιάν – 2 διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Είσοδος και ξενάγηση στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο
  • Εκδρομή στην Χονταρίμπια και την ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΑΣΚΟΝΙΑ σε Μπιαρίτζ και Μπαγιόν
  • Γνωριμία με το εντυπωσιακό Μπιλμπάο και χρόνος ελεύθερος
  • 2 διανυκτερεύσεις στο κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν
  • Επίσκεψη στη Παμπλόνα της Ναβάρρας
  • ΕΜΠΕΙΡΟΣ αρχηγός/συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

Ημέρα 1η : Αθήνα – Μπιλμπάο
Άφιξη μέσω Μονάχου στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο, σημείο εκκίνησης του μαγευτικού μας οδοιπορικού στη Χώρα των Βάσκων και την γειτονική Ναβάρρα. Κατά τη μεστή πρωινή μας ξενάγηση στο Μπιλμπάο θα έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε το εύρος των δραστικών επεμβάσεων ανάπλασης που δέχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η περιοχή. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από τον κατάφυτο λόφο Αρτσάντα στις βορειοδυτικές παρυφές της πόλης. Η πανοραμική θέα που θα απολαύσουμε από την κορυφή του θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εποπτεία της πολεοδομικής διάρθρωσης, της σταδιακής ανάπτυξης και των μεταμορφώσεων του κεντρικού πυρήνα της πόλης. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στη βασιλική της Παναγίας της Μπεγόνια, προστάτιδας της πόλης. Φυλάσσει το πολύτιμο για τους Βάσκους άγαλμα του 14ου αιώνα της Παναγίας της Μπεγόνια, το όνομα της οποίας συνήθιζαν οι ναυτικοί να δίνουν στα πλοία τους. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στην παλιά πόλη, το Κάσκο Βιέχο, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά της δρομάκια έως τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, στάση των προσκυνητών στον δρόμο του Αγίου Ιακώβου, γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε η μεσαιωνική πόλη του Μπιλμπάο, και την περίστυλη γεμάτη ζωή Πλάθα Νουέβα. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στην Ενσάντσε με τα εκλεκτικστικά της μέγαρα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν εμβληματικά σύγχρονα έργα, που φανερώνουν τη δυναμική ορμή της πόλης προς το μέλλον και το μνημειώδες Μουσείο Γκούγκενχάιμ, κτίριο ορόσημο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που σχεδίασε ο διάσημος Φρανκ Γκέρι και αποτελεί με το καλυμμένο από πλάκες τιτανίου σώμα του το σήμα κατατεθέν της πόλης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 2η : Μπιλμπάο (Βιτόρια)
Πρωινή εκδρομή στη Βιτόρια Γκαστέις, την πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας της χώρας των Βάσκων από το 1980. Η περιήγησή μας θα επικεντρωθεί στο μεσαιωνικό της κέντρο που καταλαμβάνει τον λόφο πάνω από την πλατεία της Λευκής Παρθένου. Ανεβαίνοντας στην κορυφή του λόφου περιηγούμαστε ανάμεσα σε αναγεννησιακά μέγαρα του 16ου αιώνα, έως τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία και το «Πορταλόν», το πανδοχείο του 15ου αιώνα στο βόρειο άκρο της μεσαιωνικής πόλης. Πριν κατεβούμε στις δίδυμες πλατείες της Λευκής Παρθένου και της Ισπανίας (Πλάθα ντε Εσπάνια) με το δημαρχιακό μέγαρο, όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, επισκεπτόμαστε τον ναό του Αγίου Μιχαήλ, την πρόσοψη του οποίου κοσμεί το άγαλμα της προστάτιδας της πόλης Λευκής Παρθένου. Επιστρέφοντας στο Μπιλμπάο θα σταθούμε στο προάστιο Γκέτσο (Getxo) στην περιοχή του λιμανιού στην δεξιά όχθη του ποταμού του Μπιλμπάο κοντά στην εκβολή του στον Βισκαϊκό κόλπο. Κορυφαίο αξιοθέατο αποτελεί η περίφημη γερανογέφυρα Βισκάγια που συνδέει τις περιοχές Λας Αρένας/ Αρεέτε και Πορτουγκαλέτε. Απόγευμα ελεύθερο για περιηγήσεις στο Μπιλμπάο που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό και οικονομικό κέντρο της Χώρας των Βάσκων.

Ημέρα 3η : Μπιλμπάο (Παμπλόνα ) – Σαν Σεμπαστιάν
Η γνωριμία μας με το Μπιλμπάο ολοκληρώνεται σήμερα οπότε και αναχωρούμε αρχικά την Παμπλόνα της επαρχίας Ναβάρρα. Στην περιήγησή μας, ξεκινώντας από τη μεγάλη Πλάθα ντελ Καστίγιο, θα κατευθυνθούμε στις επάλξεις των καλοδιατηρημένων τειχών και τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία και θα καταλήξουμε στην Πλάθα Κονστιτοριάλ με το εντυπωσιακό δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Σαν Σεμπαστιάν όπου και θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Το Σαν Σεμπαστιάν, που στη γλώσσα των Bάσκων αναφέρεται ως Nτονόστια, είναι μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο, τη περίφημη κουζίνα της που την έχουν τιμήσει οι Celebrity σεφ της περιοχής και το γλετζέδικο χαρακτήρα των κατοίκων της. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησης της πόλης από το Μόντε Ιγκέλδο με την εκπληκτική θέα στον όρμο Λα Κόντσα με το νησί της Σάντα Κλάρα και το Μόντε Ουργκούλ πάνω από την παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τη γλυπτική σύνθεση του Εδουάρδου Τσιγίδα με τον ευφάνταστο τίτλο «Η χτένα του ανέμου» στο άκρο της παραλίας Ονταρέτα και διατρέχοντας την παραλιακή λεωφόρο κατά μήκος της μεγάλης παραλίας Λα Κόντσα και το Τσέντρο Ρομάντικο με τα κομψά του κτήρια θα καταλήξουμε στην ατμοσφαιρική Πάρτε Βιέχα.

Ημέρα 4η : Σαν Σεμπαστιάν (Χοντεαρίμπια, Μπαγιόν, Μπιαρίτζ)
Μαγευτική η σημερινή μέρα όπου κατευθυνόμαστε προς την ισπανογαλλική μεθόριο, με το ένα μέρος να διαδέχεται σε ομορφιά το άλλο. Η ιστορική περιοχή της χώρας των Βάσκων βρίσκεται από το 1659 με τη συνθήκη των Πυρηναίων, που καθόρισε τη γαλλοϊσπανική μεθόριο, χωρισμένη μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας. Διασχίζοντας τον ποταμό Μπιντασόα μπαίνουμε στη γαλλική περιοχή της χώρας των Βάσκων με προορισμό το μητροπολιτικό τους κέντρο τη γραφικότατη Μπαγιόν, τη Μπαϊόνα των Βάσκων. Πόλη αρχοντική κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Αντούρ και Νιβ υμνήθηκε από τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο μυθιστόρημά του «Ο Ήλιος θα ανατέλλει για πάντα». Μέσα στα καλοδιατηρημένα της τείχη απλώνεται το γοητευτικό ιστορικό της κέντρο, που θα επισκεφθούμε, με τα χαρακτηριστικά για την Μπαγιόν κτίρια με ξυλοδεσιές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει μεγαλοπρεπής ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός, κτίσμα προστατευόμενο από την UNESCO. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Μπιαρίτζ, το οποίο από τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε τόπος θερινών διακοπών της αυτοκρατορικής οικογένειας, απέκτησε αριστοκρατικό χαρακτήρα και προτιμήθηκε από πολλές οικογένειες εστεμμένων αλλά και πολλών άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της Γηραιάς Ηπείρου, διατηρώντας μια ανάλαφρη γοητεία που συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Θα σταματήσουμε στην εντυπωσιακή παραλιακή ζώνη με την μεγάλη παραλία, τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις αριστοκρατικές επαύλεις, στην οποία ξεχωρίζουν το κτήριο του καζίνου, το επιβλητικό Hôtel du Palais, θερινή κατοικία της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ο βράχος της Παρθένου μέσα στη θάλασσα. Εισερχόμενοι ξανά στην ισπανική περιοχή της Χώρας των Βάσκων θα σταματήσουμε στη γραφικότατη Χονταρίμπια στις εκβολές του ποταμού Μπιντασόα με τα μεσαιωνικά της τείχη και το ιδιαίτερο ιστορικό της κέντρο, στο οποίο ξεχωρίζει το επιβλητικό φρούριο-ανάκτορο του Καρόλου Ε’ στην κεντρική πλατεία των Αρμάτων (πλάθα ντε Άρμας). Επιστροφή το απόγευμα στο Σαν Σεμπαστιάν. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να κάνετε ό,τι και οι κάτοικοι της πόλης, να επισκεφθείτε δηλαδή κάποιο από τα δεκάδες Pintxos Bars, για να απολαύσετε τις ευφάνταστες μικρές αυτές λιχουδιές που έκαναν διάσημη τη βασκική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λευκό τοπικό κρασί (txakoli) και ψάρι στα κάρβουνα (pescado a la brasa).

Ημέρα 5η : Σαν Σεμπαστιάν (Ζαραούτς / Γετάρια) – Μπιλμπάο
Και κάπου εδώ το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του. Αφήνουμε το Σαν Σεμπαστιάν κατευθυνόμενοι μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής δυτικά προς το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο. Καθοδόν θα σταθούμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ζαραούτζ, φημισμένο για την μεγάλη παραλία του και στο μικρό ψαροχώρι Γετάρια με το λιμανάκι και τα στενά δρομάκια του. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και εντυπώσεις επιστρέφουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, ρωτήστε μας για τις τιμές.
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -80€ & -70€ για την αναχ. 29/4.

 

ΤΙΜΕΣ

17/06, 16/07, 23/07, 29/07, 06/08, 13/08, 19/08, 26/08   ΣΕ Δίκλινο 675€
Μονόκλινο 965€
Φόροι 260€

16/09, 30/09 ΣΕ Δίκλινο 725€
Μονόκλινο 1.045€
Φόροι 260€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Lufthansa μέσω Γερμανίας.
  • Διαμονή: Σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup: Μπιλμπάο: GRAN BILBAO / ERCILLA, Σαν Σεμπαστιάν: SILKEN AMARA PLAZA ή παρόμοια.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Προπληρωμένη είσοδο στο μουσείο Γκουγκενχάιμ.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Εκτός από το Μουσείο Γκουγκενχάιμ.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Πτήσεις: Lufthansa

Αναχώρηση:  29/4

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Μόναχο 06.00 07.35
  Μόναχο – Μπιλμπάο 08.40 10.50
5η μέρα Μπιλμπάο – Μόναχο 14.45 16.50
  Μόναχο – Αθήνα 19.05 22.30

Αναχωρήσεις: 17/6  |  29/7  |  19 & 26/8  |  16 & 30 /9

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Μόναχο 06.00 07.35
  Μόναχο – Μπιλμπάο 08.40 10.50
5η μέρα Μπιλμπάο – Φρανκφούρτη 17.55 20.00
  Φρανκφούρτη – Αθήνα 21.00 00.45

Αναχωρήσεις:  16 & 23/7  |  6 & 13/8

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Μόναχο 06.00 07.35
  Μόναχο – Μπιλμπάο 08.40 10.50
5η μέρα Μπιλμπάο – Φρανκφούρτη 14.10 16.165
  Φρανκφούρτη – Αθήνα 21.00 00.45